Şimdi Ara

teledünya hd uydu alıcısı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni tv aldım full hd lg 42 lw 5400 şuan teledunyanın sd uydu alıcısı var. ben teledunyayı aradıgımda benden ne kadar fark istiyecekler alıcıyı hd ile değiştirmek için ve eger hd uydu alıcıyı aldıgımda normal sd alıcıdaki show tv kanald samanyolu kanal 7 trt gibi kanalları daha net izliyebilicekmiyim teşekkürler

• Selam. Tv eğer dvb-c mpg-4 tunerli ise, hdbox vs. olmadan tv kumandası ile teledünya hd yayınlarını conax modül ile kablo tv antenini box tan çıkarıp tv anten girişine bağlamak şartı ile sd üye iken HD izlemen mümkün. SD veya HD yi üyelik değil, oanda takılan cihaz değiştiriyor. sinema Paketleri hariç.
    Forumda http://resim.donanimhaber.com/m_33193544/mpage_81/key_/tm.htm

burada hertürlü ayrıntı mevcut, coldasice73 adlı arkadaşımız bu konuda forumda yazılanlar doğrultusunda bilgili ve iyidir..
    Kafanı karıştırmadım umarım, fakat iyibir çözüm,, anten girişi sana garip gelebilir fakat DİJİTAL tunerden söz ediyoruz, analog değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 16 Mayıs 2012; 21:36:39 >

• a.slm cevabın için teşekkür ederim verdiğin konuya dvb-c mpg-4 tuner girişi tvmin olup olmadıgı sorusnu yazdım inşallah vardır yoksa box filan ugrascaz onca para verdik eger yoksa içim acıycak dogrusu pekde bilmiyorum hangi giriş ne işe yarar ilk defa sizden duydum zaten böyle birşey oldugunu eger tv nin içinde uydu alıcısı varmı diye bahsediyorsanız tv de uydu alıcısı yok o girişde yoktur ozaman boyle bir sonuca vardım ama ? tam birşey bilimiyorum tv yi çeviripde bakamıyorum arkasına tam duvara yapışık

Orijinalden alıntı: Zvezda

a.slm cevabın için teşekkür ederim verdiğin konuya dvb-c mpg-4 tuner girişi tvmin olup olmadıgı sorusnu yazdım inşallah vardır yoksa box filan ugrascaz onca para verdik eger yoksa içim acıycak dogrusu pekde bilmiyorum hangi giriş ne işe yarar ilk defa sizden duydum zaten böyle birşey oldugunu eger tv nin içinde uydu alıcısı varmı diye bahsediyorsanız tv de uydu alıcısı yok o girişde yoktur ozaman boyle bir sonuca vardım ama ? tam birşey bilimiyorum tv yi çeviripde bakamıyorum arkasına tam duvara yapışık

Aşağıdaki sitelere bakacak olursak Tv'nizin Dvb-c desteği var.

http://www.incehesap.com/lg_42lw5400_full_hd-547-21742.html
    https://www.istanbulbilisim.com.tr/lg-42lw5400-led-tv-fiyati-en-ucuz-uygun-televizyon-modelleri-indirimli-taksitli-kampanyalari-fiyatlari-taksit-avantajlari-servis,29384.html

Dolayısıyla modül alarak Teledünyayı kullanmaya devam edebilirsiniz.
    Örnek:
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/neotion-conax-modul-mpeg4-hd-kablo-tv-47611277

Fotoğraflar alıntıdır.

• yuksel42 cevabınız için teşekkür ederim tvde nerede onu bulamadım bu giriş Dvb-c girişi yanında direk bumu yazar tam bulamadım :D ama conax giriş yeri var resimdeki gibi dogru

az önce tv nin arkasını cektim bunlardan hangisi dvbc girişi oluyor conax galiba şu yandaki yanılmıyorsam ama emin değilim üstünde pcmcıa cart slood yazıyor o büyük yerin
  • Evet conax kart girişi orası evet. conax kartını buraya takıyorsun, conax kartın içinede şuanki teledünya abone kartını çıkartıp içine takıyorsun. TV de anten girişivar, şuanda orada büyük ihtimal boxtan çıkan analog yanın bağlı, yani eğer box a gelen dijital yayın kesilirse, tvde kablolu analog yayın ile devam ediyorsun, yani box a giren ilk kabloda hemdijital hemde analog yayın var.
    Şimdi conax kart alınca neler olacağını anlatim;
    1. teledünyabox a giren, ana kablonun ucundaki Fconnektörü çıkarıp, erkek anten jackı takıyorsun.
    2. teledünyabox ile tv arasındaki köprü kabloyu çıkarıp, yaptığın anakabloyu tv ye direkt takıyorsun (antena in girişine).
    3. conax kartını ve teledünya abone kartını geniş yere (pcmıa slot) uygun şekilde takıyorsun,
    4. tv nin normal anten ayarlarından kablodijital arama yapıyorsun (ülke genelde almanya olmalı, bahsettiğim forumda lc kullanan bir arkadaş son sayfada ayrıntılı yazmıştı 81 sanırsam. Türkiye de çalışmıyor genelde.
    Teledünya box undaki sistem tv içinde ve dijital SD/HD ve sağdece tv kumandası ile.

TV içinde uydualıcıdan bahsetmişsin,
    1. uydu alıcısı DVB-S yada S2 dir. yani sat teknolojisi.
    2. kablo tv dijital yayın yani teledünya DVB-C yani cable kablolu teknoloji.
    3. birde pek lazım olmayan bizim eski dam antenlerinin dijitali DVB-T karasal air.

Yukarıda anlattıklarım sistemi çözmen için, şimdide (şuan conax sız, kart falan olmadan )kolay yolunu yani deneme yolunu anlatim;

1. Zaten kablo tv box tan tvye dönüş yapıyor şuanda, hiç birşeyi sökmeden, sağdece tvde kablodijital (önce ülkesini belirle) arama yaparak şifresiz olan 3 adet kanalı HD izleyebilirsin, diğer 200 küsür kanal çıkmaz çünkü conax modül lazım,,

Eğer SD alıcı kullanıyorsan, HD var fakat cihazdan dolayı Sd izliyorsun, tv dvb-c mpg4 ise HD yayınları conax ile şuan izlersın, özelsinema paketleri hariç..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 19 Mayıs 2012; 22:36:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DAHİLİ HD UYDU ALICI
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.