Şimdi Ara

Teknosa çalışanları ile imtihan...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, "yardımcı olabilir miyim?" ile başlayan trajikomik iki anım ile teknosa kalitesini anlatmak istiyorum.
    "Marka kötülemek yasak" filtresini geçiyorum, zira bu anıdır, yalanım yok. Bunu anlatarak insanların zarar görmelerini engellemek istiyorum.

İlki iki sene önce, note 2 almak için gittiğim bir şubede yaşandı. Grand ile yanındaki note 2 arasında bariz renk farkı vardı. Amoled, lcd muhabbetine girmek ve yeni öğrendiğim amoled hakkında bilgi almak istedim ve sordum;
    -Affedersiniz, neden note 2 daha sarı renk vermekte? Grand ekranı daha beyaz ve renkleri daha doğru gibi?
    +Hemen bakalım........... Çünkü grand'ın işlemcisi daha hızlı.
    -?
    +.
    -??
    +?
    -Na-nasıl yani?
    +grand daha hızlı.
    -?
    +?
    -Fakat note 2 dört çekirdekli, grand çift değil mi? (Sadece ciddiyetini meraktan, troll mü yoksa nedir durum)
    +(Telefonların yanındaki bilgi kağıdına eğilip) fakat grand daha hızlı. Note 2 yavaş.
    -..... peki.... teşekkürler....

Dumur nedir, nasıl yaşanır...

İkincisi bir kaç gün önce, 21:9 monitör ile televizyon arasında kalıp yorum almak isteyen ben basiretsizin başına gelenler;

+Yardımcı olabilir miyim?
    -Evet, monitör ile televizyon arasında kaldım.
    +Ne amaçlı kullanım?
    -Bilgisayarda çizim, analiz yapıyorum. Arada oyun film vs. Çok amaçlı.
    +O zaman monitör.
    -Neden?
    +Monitör avantajlı.
    -Nedir avantaj dezavantaj?
    +Tabi ki monitör avantajlı.
    -?
    +.
    -??
    +?
    -Peki neden (önerilen televizyon için) bu? İps diye mi?
    +Aynı özellikte monitör 3bin 4bin
    -???
    +.
    -(Offf..) Peki 21:9 oran için ne dersiniz ilk bunu düşündüm.
    +Öyle oran yok görüntü patates olur.
    -(??????????) Nasıl?
    +Patates olur.
    -Fakat bu boyda monitör var
    +4k?
    -Hayır 2bin küsura 1080 çözünürlük
    +Yok olmaz öyle patates olur. Bi lg televizyon vardı 5k
    -(?!?!?#????!?#?#?!)
    +...
    -(internetten bakıp) 2560*1080 imiş.
    +Yok patates olur görüntü (mübalağsız daha kaç kere patates dedi sayamadım)
    -... teşekkürler.

Bilmemek ayrı bir ayıp, ama bu kadar cahil cesareti niyedir? Senin işin bu son kullanıcı geldiğinde ürünü tanıtabilmen lazım, soruya cevap verebilmen lazım. Hadi veremiyorsun bırak bilmiyorum de nedir bu arkadaş?

İnternetten araştırın, şimdiye kadar teknosa pik olsa da çok komik durumlarla karşılaştım, çok nadir bir şey öğrendim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En sevdigim bilgisiz calisanlar arada bakiyorum teknosa vs.ye telefonlara falan bakarken bana o kadar cok sacma seyler duyuyorum ki aklim cikiyor.
    1.cahil-sallayan zincir calisanlar 2.apple storeun kendini bisey sanan calisanlari.
    Bu 2 kitlede degisik bir kafa var.

• Teknosa çalışanında bilgi olmaz.bilgili vatandaşa da teknosa önermem deli ediyolar çünkü :-) tek amaçları o malı satmak.parasını bil yeter.hertürlü kakalama peşinde.malı sat yeter.para mal mal para.başka bişey yok kafalarında

• Benim de benzer bir anım var kendileriyle. DVD oynatıcı almak için gitmiştim ve indirimde olan bir model gözüme çarptı. Divx altyazı desteği olup olmadığını sorduğumda da 'valla abi olabilir de olmayabilir de. Bazılarında oluyor bazılarında olmuyor' şeklinde bir cevap almıştım
  • Kamera ile islemci arasinda ilginc bi iliski kurmaya calisanlar bile var onlardan sadece yanlis bilgi alabiliyoruz nedense. isini hakkini vererek yapan bir calisan varsa onu kesinlikle ayri tutuyorum, ama bana henuz rastgelmedi kendileri.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim de vatan comp. başıma bişey geldi 3-4 ay önce. uygun fiyatlarıyla vatanı sevsemde çalışanları soğutmayı başarıyor. xperia c4 arıyordum. 3tane vatan gezdim üçünde de ellerinde 1 tane var ve kutusu açılmış. ne diye açtınız diyorum, bilmiyorum ki arkadaşlar açmış diyo en sonkinde adam daha sattığı ürünün özelliklerini bilmiyor niye bunu tercih ettin diyor hiiç dedim hoşuma gitti falan. bakim neymiş bunun özellikleri dedi kutunun üstünü okudu, samsung e7 veriyim daha iyi dedi

• Ben söyleyeyim, Grand 2 yi satması gerektiği için onu övdü durdu.

Yoksa o da biliyo Note un daha iyi olduğunu.

Aynısı televizyon için de geçerli.

Ha bir de ülkemizdeki mağazalar markalara karşı adil yaklaşım sergilemiyor orası ayrı.

Onlara sorsan LG, Samsung mükemmeldir.

Gel gör ki PDP diye bir gerçek var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • onceki senelerde tv bakmak icin teknesaya gittiydim.. baya bilgili bi eleman vardı.. herseyi anlatti.. cok sasirdiydim.. bir kac ay sonra gezmek icin gittim baktim eleman yok.. sorduydum.. baska yere gitmis.. kalitelileri de durmuyor sanirim.. hemen baska is buluyorlar..
  • şimdi sektör açıklarını söylesem kıyametler kopar. Bir arkadaş bilgililer çok durmuyor demiş , bu sektörde bilgisizler daha çok tutunuyor keza 4-5 personelin 1 i uzman kıvamında. Yalnız Grand ile Note arasındaki ekran-işlemci geçişi forever
  • adamlarda napsın ekmek parası kanımca
  • bugün yaşanan hadise, çok da takip etmiyorum piyasayı ve modelleri ama iki samsung telefon yan yana, yaklaşık aynı boyutta ekranları var. sanırım birisi grandlı bir şey diğeri j serisi.
    asıl konu, çok anlamayan iki kişi gelip ikisi arasında hangisini önerirsiniz gibi bir soru sordu, çalışan etiketlere bakıp bu daha iyi diye 200 lira pahalı modeli gösterdi.

tamam, tabi ki o daha iyi. ama açıklama bekleyen çifte diğerini gösterip bu kötü dedi. bu kadar mı? evet bu kadar. sonra çift kendi arasında "ama ona kötü dedi" şeklinde çıkarımda bulunmaya çalışıyorlardı.
    işlemcisi mi, ekran çözünürlüğü mü, kamerası mı hiç bir bilgi yok. bir karşılaştırma parametresi bile sunmadan pahalı telefonu seçip bu iyi bu dedi çalışan. ayıptır ayıp. hani iş ahlakı?

merak ettiğim, teknosa eleman alırken hiç mülakat yapmıyor mu? arm cortex nedir diye sorsan en az yarısı italyan spagetti markası diyecek tipler satış elemanı...

• öncelikle hepsi çok zeki insanlar . neden derseniz satılmayan elde kalacak olan ne varsa itelemeye çalışıyorlar bilgisiz olan kesimi anında ikna edip sony almaya gelen adama reeder marka telefon iteleebiliyorlar. burda eleştirilmesi gereken şirket politikası çok satan zaten kendini pazarlıyor almak isteyen gelip alıp gidiyor sıkıntı ne istediğini bilmeden gidenlerde oluyor dayıyor elde kalanı piyasası zayıf olanı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.