Şimdi Ara

Teknoloji Fakültesi Davası İptal Edildi Yorum Yapacak Olan İçeri Gelsin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar Teknoloji fakültelerinin davaları danıştay tarafından iptal edilerek kapatılmıştır.Yani onlarda bundan sonra tam olarak birer mühendismi sayılacaklar ne olacak bu durumda Tercih edilebilirmi Teknoloji Fakülteleri. Artıları ve eksileri neler olabilir gelin tartışalım konu ile ilgili bilgili abilerimiz var ise konuya yorumlarını katarlarsa sevinirim..

Buda Karar ==> http://teknoloji.sdu.edu.tr/assets/uploads/sites/71/files/teknoloji-fakultesi-dava-sonucu-25092012.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkyyldrm -- 29 Mayıs 2013; 23:57:02 >

• 2010 yılında YGS ile alınıyordu. Doğal olarak Türev İntegral bilmeyen adam Mühendis olamazdı... Ama artık LYS ile alınıyor ve bence Mühendis olmamaları için hiçbir engel yok...
  • Mühendis olamayacaklarsa fakültenin anlamı ne zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: meSutPiskin

Mühendis olamayacaklarsa fakültenin anlamı ne zaten

Nasıl hocam anlayamadım kusura bakmayın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderboltGL

quote:

Yani tercih edebilirsin sıkıntı yok,sadece ders içerikleri biraz farklı ve staj yönetmeliği farklı.
  • quote:

quote:

quote:

Yani tercih edebilirsin sıkıntı yok,sadece ders içerikleri biraz farklı ve staj yönetmeliği farklı.

Anlaşıldı bir ara çok problem olmuştu bu tek.fak felan millet epey bi konu açmıştı.
    Kesinlikle tercih zamanı yine böyle konular çokca açılacaktır diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nasıl yani artık burdan çıkışlılardamı mühendis olabilecek ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: engmen

nasıl yani artık burdan çıkışlılardamı mühendis olabilecek ?

Teknoloji Fakülteleri derken MTOK'ları kastediyor... Evet olabilecekler gibi görünüyor. Teknoloji Mühendisi mi yoksa normal Mühendis mi belli değil şimdilik mezunları bekleniyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KutlukBilgeKülKağan

quote:

Teknoloji Fakülteleri derken MTOK'ları kastediyor... Evet olabilecekler gibi görünüyor. Teknoloji Mühendisi mi yoksa normal Mühendis mi belli değil şimdilik mezunları bekleniyor...

Teknoloji fak içinde normal mtok dan ayrı normal müh bölümleride var.onların puanı biraz daha düşük sanırım düz liseden mezun olanlarda tercih ederler ise işe yarar diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

Teknoloji fak içinde normal mtok dan ayrı normal müh bölümleride var.onların puanı biraz daha düşük sanırım düz liseden mezun olanlarda tercih ederler ise işe yarar diye düşünüyorum.

Ben düşünmüyorum çünkü amaç teoriden çok uygulamalı mühendis. daha çok bölüm dersleri ve staj saatleri var çünkü Meslek liseliler daha önceden uygulama ve staj yaptığı için daha yatkın. Düz liseliler teknoloji fakültelerinden sadece Meslek öğretmenliğine gidiyor. bunun da bi farkı kalmadı çünkü MTOK mezunları istedikleri taktirde öğretmen de olabiliyor...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben düşünmüyorum çünkü amaç teoriden çok uygulamalı mühendis. daha çok bölüm dersleri ve staj saatleri var çünkü Meslek liseliler daha önceden uygulama ve staj yaptığı için daha yatkın. Düz liseliler teknoloji fakültelerinden sadece Meslek öğretmenliğine gidiyor. bunun da bi farkı kalmadı çünkü MTOK mezunları istedikleri taktirde öğretmen de olabiliyor...

Aslında haklıda olabilirsiniz.

• Mantıklısı zaten mühendis olmaları meslek lisesinde 3 yıl bu işi öğrenen bir öğrenci üniversite ile birlikte toplam 7 yıl görmüş olacak. 7 yılda o bölümden mezun olacak adamlar zaten uzmanlaşır. Mühendislik hakkıydı m.t.o.k tan girenlerin çok iyi olmuş.
  • baktılar Türkiye'de teknikerler yetişmiyor. adına mühendis diyelim de ilgi çekelim mantığı başka bi şey değil.

mühendisin işin teori kısmıyla, plan proje kısmıyla, arge kısmıyla ilgilendiğini bilmeyip elinde anahtarla makineye dalan kişi sananlar var hâlâ. ha mühendis bilmez onu bilir tabi ama işi bu değildir. yazık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.kutsal

Mantıklısı zaten mühendis olmaları meslek lisesinde 3 yıl bu işi öğrenen bir öğrenci üniversite ile birlikte toplam 7 yıl görmüş olacak. 7 yılda o bölümden mezun olacak adamlar zaten uzmanlaşır. Mühendislik hakkıydı m.t.o.k tan girenlerin çok iyi olmuş.

quote:

quote:

quote:

Mantıklısı zaten mühendis olmaları meslek lisesinde 3 yıl bu işi öğrenen bir öğrenci üniversite ile birlikte toplam 7 yıl görmüş olacak. 7 yılda o bölümden mezun olacak adamlar zaten uzmanlaşır. Mühendislik hakkıydı m.t.o.k tan girenlerin çok iyi olmuş.

Yani 7 nedemek eğer alanında çalışmış ise o 7 yılda neler öğrenmıştir neler çok doğru bir karar verilmiş bence sadece puanlarıda biraz daha yüksek müh.fakültesaine eşdeğer olsa fena olmaz hani.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr_gölge

baktılar Türkiye'de teknikerler yetişmiyor. adına mühendis diyelim de ilgi çekelim mantığı başka bi şey değil.

mühendisin işin teori kısmıyla, plan proje kısmıyla, arge kısmıyla ilgilendiğini bilmeyip elinde anahtarla makineye dalan kişi sananlar var hâlâ. ha mühendis bilmez onu bilir tabi ama işi bu değildir. yazık.

Ne yapacaksın dostum Burası TÜRKİYE herşeye alışmak gerekiyor..
  • meslek lisesi çıkışlı birinin 400 ve üzeri çekmesi zor kardeşim mezun olup 1 sene sıkı çalışması lazım adam stajla uğraşıyor aynı zamanda o sene içinde üniversite sınavına giriyor puanlar bence gayet iyi.
  • quote:

meslek lisesi çıkışlı birinin 400 ve üzeri çekmesi zor kardeşim mezun olup 1 sene sıkı çalışması lazım adam stajla uğraşıyor aynı zamanda o sene içinde üniversite sınavına giriyor puanlar bence gayet iyi.

Dostum 400 felan olmasına gerek yok ortalama üniler gibi puanlar olsun yeter mesela müh fakültesi EEM 310 ile alıyor Tek Fak EEM(M.T.O.K) 280 küsür felanla alıyor bence hiç adil değil heleki bide müh yetkisi alıp ar-ge bölümlerinde çalışacak birsi için
  • teknoloji fakültesinde okuyanlar mtok için zaten 1 sene boyunca fizik kimya matematik hazırlığıda okutuyorlar hala mühendis yapmayacaklarsa neyin kafasında bunlar kapatsınlar fakülteyi o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr_gölge

baktılar Türkiye'de teknikerler yetişmiyor. adına mühendis diyelim de ilgi çekelim mantığı başka bi şey değil.

teknikerden çok birşey yok dostum. Ayrıca 2 yıl direk geçişler var adam tekniker olmak için 4 yıl okumasına gerek yok. Teknoloji fakültelerinin puanlarıda diğer mühendisliklerle yarışıyor düz liseden teknolojiye girmek isteyen kişi örnek veriyorum gazi otomotiv müh. 400 çekmesi lazım 350 ile ısparta mühendislikte alıyor ayrıca 350 370 arası bir çok makine mühendisliğide var tekniker yetiştirmek için olsa öyle yüksek puan istenmez mantıklı olalım biraz.

• quote:

Orijinalden alıntı: LOCOO

teknoloji fakültesinde okuyanlar mtok için zaten 1 sene boyunca fizik kimya matematik hazırlığıda okutuyorlar hala mühendis yapmayacaklarsa neyin kafasında bunlar kapatsınlar fakülteyi o zaman

Tmm dediklerin doğru olabilir ama bende puanları eşit seviyeye çekmeliler bence diyorum. Nasıl olsa teknoloji ile mühendislk fakltesinden mezun olanlar illaki birbirinden bilgi veya kendini geliştime olarak ayrılırlar.

Kimin daha iyi olacağını bilemeyiz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.