Şimdi Ara

Sinema yasası kabul edildi: Mısır ve reklam problemine çözüm geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
0
Favori
17.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Başta yapımcı-mısır tartışması olmak üzere sinema sektöründeki pek çok soruna çözüm getiren ‘Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu’, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edildi. Yeni yasa mısır ve reklam problemine çözüm sunarken 'sansür' tartışmasını beraberinde getirdi

    Mısır kavgası sona erdi

    Yaklaşık 1 aydır sinema sektöründe ‘mısır’ tartışması yaşanıyor. Cinemaximum markasıyla sektörün hakimi durumda bulunan salon işletmecisi CJ CGV Grup, mısır promosyonlu sinema biletleri ile yapımcıya ödediği payı düşük tutuyor. 30-40 liraya sattığı biletten yapımcıya 5 lirasını ödüyor. Bunun üzerine film yapımcıları, bu soruna çözüm gelene kadar filmlerini vizyona sokmama kararı almıştı.

    Meclis’te onaylanan yasaya göre sinema biletini içeren abonelik, promosyon, kampanya ve toplu satış faaliyetleri gerçekleştirilemeyecek.

     

    Bu durumda mısır promosyonlu sinema bileti kampanyası sona erecek. Salon işletmecisi dilerse sinema biletinin fiyatına değil de mısır fiyatını indirim uygulayabilir. Ayrıca bu yasaya göre Sinema benzeri abonelik hizmetleri ve fırsat sitelerindeki indirimli kod satışı sona erecek.

    Fiyatlar artabilir 

    Sinema biletini içeren abonelik, promosyon, kampanya ve toplu satış faaliyetleri kesin dille yasaklanırken, yasaya göre filmin yapımcısının veya varsa dağıtımcısının onayı ile ‘halk günü’ gibi belirli indirimler yapılabilecek. Bu indirimler ile ilgili olarak şu ifadeye yer veriliyor:

    “İlk seans, öğrenci halk günü gibi gelenekselleşmiş indirimler ile okullara, meslek gruplarına, belirli yaşın üzerindeki kişilere yapılacak benzeri indirimler, işletmeciler ile filmin yapımcısı ve varsa dağıtımcısı arasında yapılacak sözleşmelerle belirlenebilecek. Ancak sinema salonu işletmecileri, filmin yapımcısı ve varsa dağıtımcısıyla yapılacak sözleşme ile belirlenecek indirimli bilet fiyatlandırmaları hariç olmak üzere, sinema biletini içeren abonelik, promosyon, kampanya ve toplu satış faaliyetleri gerçekleştiremeyecek.”

    Kampanyalar için yapımcının ve dağıtımcının onayının alınması gerekiyor. Onay alınsa bile yapılabilecek kampanyaların kapsamı oldukça kısıtlanmış. Sinema biletleri zaten pahalıydı. Kampanyalardan faydalanamayacağımız için daha da pahalıya film izleyeceğiz.

    Reklam sürelerine sınırlama getirildi

    Önceki yasaya göre sinemada reklam ve fragman gösterimi ile ilgili bir kısıt bulunmuyordu. Seyirciler zaman zaman 30 dakikaya varan reklamlara maruz kalıyordu. Yeni yasaya göre sinema filmi öncesinde gösterilen reklamların süresi en fazla 10 dakika olacak. Fragman gösterim süresi en az 3, en fazla 5 dakika olacak. Kamu spotları ve sosyal sorumluluk projelerine ilişkin gösterimler, bu sürelere dahil edilemeyecek.  Yani kamu spotunun gösterilmediği bir seansta, filmler en geç 15 dakika içinde başlayacak.

     

    Sinema filmi gösterim arası 15 dakikayı aşamayacak. Reklam, fragman ve film arası sürelerine uymadan gösterim yapan sinema salonu işletmecilerine ise salon başına 50 bin lira para cezası verilecek.

    'Sansür' tartışmaları başladı

    "Sansür düzenlemesi" olarak eleştirilen yeni düzenlemeye göre 8 üyeden oluşacak komisyon, sinema filmlerinin gösterime sunulmasından önce değerlendirme ve sınıflandırma yapacak. Uygun bulunmayan filmler, gösterime sunulamayacak. Oyuncular Sendikası, sinema yasa teklifinin sansür getirebileceğini ve çok sesliliği ortadan kaldıracağını belirterek geri çekilmesini istemişti. Meclis’te kabul edilen yasa ile birlikte bu düzenleme yasalaşmış oldu. Uygulamasının nasıl olacağı merak konusu.

    Değerlendirme ve sınıflandırması yapılmamış olan sinema filmleri, festival, özel gösterim ve benzeri kültürel ve sanatsal etkinliklerde ancak "18+" yaş işaretiyle gösterilebilecek.








  • Gerçekten problem çözülmüş. Burada bizim yapmamız gereken şey sinemaya gitmeyerek protestoo etmek. Asıl problemi yapımcılar o zaman görür. Zaten Türk sinemasının kalitesi ortada. Eften püften film çekip parayı cukka ediyorlar. Kalite yerlerde sürünüyor. Hadi mısır promosyonuna kısıtlama getirirsin almadık da normal promosyona neden kısıtlama geliyor. zaten yılda 3-5 film izliyordum ama artık onda da gitmem.
  • fullhdfilmizlesenemisirsiz.com

  • "Meclis’te onaylanan yasaya göre sinema biletini içeren abonelik, promosyon, kampanya ve toplu satış faaliyetleri gerçekleştirilemeyecek.
    Bu durumda mısır promosyonlu sinema bileti kampanyası sona erecek. Salon işletmecisi dilerse sinema biletinin fiyatına değil de mısır fiyatını indirim uygulayabilir. Ayrıca bu yasaya göre Sinema benzeri abonelik hizmetleri ve fırsat sitelerindeki indirimli kod satışı sona erecek"


    Yine Filler tepişmiş, olan çimlere (vatandaşa) olmuş!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 18 Ocak 2019; 13:28:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazının sonuna kadar her şey çok güzel gidiyordu, taa ki komisyonu okuyana kadar. Ülkede hiçbir güzel şey cezası kalmıyor. Hem de aynı torba yasayla!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şuan olan bize oldu gibi görünüyor

  • İndirimli bilet satışı sona erdi bundan sonra fırsat kodu olmayacak 30 TL ye bilet alacaz teşekkürler. Cem Yılmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sinemia kapanır o zaman

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sinemia nolcak?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mısır yiyecekler film izleyeceklerin ayrı ayrı bölümlerde film izlemeleri sağlansa, en mantıklı çözüm bu olur. Sığır gibi ağzına mısır tıkanlar, o iğrenç sesler ve kötü koku ile film izlemek hoş olmuyor.
  • Bi yandan iyi bi yandan kötü ama hangi taraf ağır basıyo karar veremedim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sinemaya giden kaldı mı ya...

    Konunun özeti:

  • Ya bir biletin maksimum tutarı su kadar olabilir veya işte film yapımcısı gösterimcisi ile anlaşılması gerek diyerek bir yasa olsa ne olurdu bizim milletvekilini değil yasa çıktığı zaman halka yasayi sormak lazım milletvekilini değil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yakında sinemaya rtük gibi sistem gelebilir veya kadınlar ayrı erkekler ayrı sinema salonlarında olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onların sansürü varsa bizim de torrentimiz var

  • Ucuz bilet yalan oldu Cem Yılmaz yine kasayı doldurdu... Olan her zaman ki gibi fakir halkın 9 liralık bilet kodlarına oldu. Bu yasa ile Anadoluda kimse sinemaya gitmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sansüre takıldım. Hadi hayırlısı..

  • Sansür varsa sinemalara gitmeyen. Sinemalar batmaya başlayınca bakalım sansürü nasıl kaldırıyorlar
  • e tamam mısır çözün de afedersiniz kodlar bi tarafınıza mı battı?
  • ben anlamadım 30tl lik bilet kaç para oldu onu desenize lafı dolandırmadan
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.