|
Teknikerler ve Teknisyenler (2. sayfa)
-
-
quote:
Orjinalden alıntı: untayk
merhabalar... maalesef kayıplar bir değil binlerce... Bundan sonrasında olmaması için çok çalışmamız gerek çoook.
bizim değil öğreticilerin çalışması gerek ve öğrencide öğrenmeye istekli olmasılazım -
"BENCE"
İSTATİSTİKSEL OLARAK ALAYLIDAN MEKTEPLİYE ( TA Kİ MÜHENDİSLERE ) GİDİLİNCE TASARIM BİLGİ VE KABİLİYETİNİN ARTTIĞINI GÖRÜYORUZ.
ALAYLI ARKADAŞLAR DAHA ÇOK ANALOG VEYA DİJİTAL DEVRELER TASARLARKEN. MEKTEPLİ ARKADAŞLAR MIKRKONTROL ÜNİTELERİ, BİLGİSAYAR DESTEKLİ SİSTEMLER GİBİ SİSTEMLERİ DAHA RAHAT TASARLIYORLAR.
"BENCE"
ALAYLI VE TEKNİSYEN - TEKNİKER OLANLARIN BAKIM ONARIM, ÜRETİM, TEST AŞAMALRINDA DEĞERLENDİRİLMESİ, ŞU İŞE YARAMAZ MÜHENDİSLERİN DEARAŞTIRMA GELİŞTİRME İŞLERİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ DAHA UYGUN OLUYOR. HA BİR DE BİLGİSİZ ADAMLARIN ÜNİVERSİTELERDEN MEZUN OLMALARINA İZİN VERİLMEMESİ GEREKLİ. ÇÜNKÜ BU TEZİ İKİ KOLDAN DA ÇÜRÜTENLER ONLAR.
BİLDİĞİM BİR İSTİSNA VAR. SÖZLERİNE ÇOK GÜVENDİĞİM BİR AR-GE MÜHENDİSİ ARKADAŞ ANLATMIŞTI.
FABRİKADAKİ ARIZALI KARTI KİMSE YAPAMIYOR, KART TAMİR FİRMALARI BİLE. KARTIN O KADAR BASİT BİR YAPISI DA YOK. YENİ KARTIN GELMESİ ÇOK UZUN ZAMAN ALACAKMIŞ. Bİ TANE SİVRİ ZEKA (BU ADAM KARDENİZLİYMİŞ) TEKNİKER KARTI SÖKÜP GİDİYOR. 3 GÜN ORTADA YOK. 4. GÜN O KARTIN YAPTIĞI İŞİ YAPAN KARTI TASARLAYIP, ÜRETİP FABRİKAYA DÖNÜYOR. KART ORJİNALİNİN 5 KATI BÜYÜKLÜKTE :) AMA SOKETE TAKILAN KISMI STANDART DAHİLİNDE OLDUĞU İÇİN SADECE CİHAZIN KAPAĞI KAPANMIYORSİSTEMİ HEMEN HEMEN TÜM FONKSİYONLARI İLE ÇALIŞTIRMAYI BAŞARIYOR. BU SAYEDE ÜRETİM AKSAMIYOR AR-GE Cİ MÜH. LER B.K GİBİ KALIYORLAR TABİ. ÇÜNKÜ BUNU YAPAN BAKIM ONARIMDAN BİR TEKNİKER. SONRA AMERİKAYA GİTMİŞ BİZİMKİSİ.
İSTİSNALAR KAİDEYİ BOZAR MI ONA DA SİZ KARAR VERİN.
SEVGİLER...
KARAKANAT
(elektronik ve haberleşme mühendisi)
-
Tüm Bu Konuda ki e-mailleri dikkatle okudum.
33 yıllık 3 ayrı dalda mühendislik tecrübesinden sonra bir genelleme yapacağım.
Teknik yada TIP, farketmez BİLMENİZ GEREKİYOR. Bu bir TAKIM oyunudur.
Alaylı ya da okullu, eğer her kademede yaptığınız İŞE saygınız yoksa , doğru ÇÖPE, bir işe yaramazsınız ancak sehpa ayağı olursunuz.
İş disiplinini edinememişseniz, gideceğiniz yer aynı yer.....
Konunuzla ilgili malzeme bilginiz yoksa yarım adamsınız,
Elinize aldığınız şemayı (Elk-Elektronik- yada makina) okuyamıyor veya okuyor, yorumlayamıyorsanız, bırakın ellemeyin, devreyi yada makinayı mahvetmeyin. Bırakın bir bilen baksın.
En iyi bildiğiniz bir devrenin bile şeması o an elinizde yoksa ellemeyin, elde edene kadar bekleyin.
Dünyanın her yerinde okullar sizi yönlendirir, neyi nerede arayacağınızı gösterir ve hepsinden önemlisi öğrendiklerinizin nasıl kullanılacağınızın EĞİTİMİNİ verir. Gerisi tamamen sizin yeteneklerinize, edindiğiniz işe, saygınıza ve disiplininize kalmıştır.
Her branş için güncel gelişmeleri takip etmiyorsanız, Mesleğinizle ilgili yayınları takip etmiyorsanız, kısacası kendinizi yenilemiyorsanız, Teknisyen-Tekniker veya Mühendis hiiiç farkermez, bir yabancı dili öğrenememişseniz, bilgisayar kullanamıyorsanız 30 sene sonra sadece ve sadece ilk okul mezunuzunuz. OKADAR
Mühendisin bile alaylı bir Ustadan öğreneceği çok şey olabilir. SAYGI DUYUN ve dengelere dikkat edin....
MURPY KANUNLARINI YABANA ATMAYIN, TECRÜBE İLE SABİTTİR Kİ, HEPSİ DOĞRULARI YANSITIR.
"If it seems too good to be true, it probably is."
Doğru olamayacak kadar mükemmelse, muhtemelen doğru değildir
-
helal sana baypipo iyi yazmışsın bence en iyi eleman hırslı atik azimli yılmayan ögrenime açık ve akıllı bana bu karakterlere azda olsa uyan bir şahıs gerekiyor elektronik olarak fazla birşey bilmesi gerekmez eli havya tornavida bizarda çekiç tutsun yeter ilgilenen varsa özelime mesaj atabilir iii çalışmalar -
Selamlar...
Bu foruma girdiğim günden beri hayatın gerçekleri ile en çok örtüşen yazıları bu topikte okuduğumu söylesem , sanırım abartı olmaz. Tüm arkadaşlara fikirlerinden ötürü teşekkür ediyorum... İşin aslı da bu... Her iş bir takım ve uymlu çalışabilen ekiplere dayanır. Bunun ötesi boşa vakit ve nakit kaybından başka hiç kimseye hiçbirşey kazandırmaz... Ticari zihniyetlerimiz yavaş yavaş olması gereken noktaya doğru gidiyor. Artık eski usulde hap yap - para kap günleri yavaş yavaş bitmekte. Bunu görebilen ve teknoloji ve bilgiye yatırım yapan firmalar gelecekte de var olmaya devam edecektir. Bunun ötesi ise çöken şirketler ve hüsran olacaktır. Biraz yavaş da ilerlese , bu gemi hepimizle birlikte yoluna devam ediyor...
Saygılarımla... -
-
quote:
Orjinalden alıntı: baypipo
Tüm Bu Konuda ki e-mailleri dikkatle okudum.
33 yıllık 3 ayrı dalda mühendislik tecrübesinden sonra bir genelleme yapacağım.
Teknik yada TIP, farketmez BİLMENİZ GEREKİYOR. Bu bir TAKIM oyunudur.
Alaylı ya da okullu, eğer her kademede yaptığınız İŞE saygınız yoksa , doğru ÇÖPE, bir işe yaramazsınız ancak sehpa ayağı olursunuz.
İş disiplinini edinememişseniz, gideceğiniz yer aynı yer.....
Konunuzla ilgili malzeme bilginiz yoksa yarım adamsınız,
Elinize aldığınız şemayı (Elk-Elektronik- yada makina) okuyamıyor veya okuyor, yorumlayamıyorsanız, bırakın ellemeyin, devreyi yada makinayı mahvetmeyin. Bırakın bir bilen baksın.
En iyi bildiğiniz bir devrenin bile şeması o an elinizde yoksa ellemeyin, elde edene kadar bekleyin.
Dünyanın her yerinde okullar sizi yönlendirir, neyi nerede arayacağınızı gösterir ve hepsinden önemlisi öğrendiklerinizin nasıl kullanılacağınızın EĞİTİMİNİ verir. Gerisi tamamen sizin yeteneklerinize, edindiğiniz işe, saygınıza ve disiplininize kalmıştır.
Her branş için güncel gelişmeleri takip etmiyorsanız, Mesleğinizle ilgili yayınları takip etmiyorsanız, kısacası kendinizi yenilemiyorsanız, Teknisyen-Tekniker veya Mühendis hiiiç farkermez, bir yabancı dili öğrenememişseniz, bilgisayar kullanamıyorsanız 30 sene sonra sadece ve sadece ilk okul mezunuzunuz. OKADAR
Mühendisin bile alaylı bir Ustadan öğreneceği çok şey olabilir. SAYGI DUYUN ve dengelere dikkat edin....
MURPY KANUNLARINI YABANA ATMAYIN, TECRÜBE İLE SABİTTİR Kİ, HEPSİ DOĞRULARI YANSITIR.
"If it seems too good to be true, it probably is."
Doğru olamayacak kadar mükemmelse, muhtemelen doğru değildir
dostum çok güzel yazmışsın ama ''En iyi bildiğiniz bir devrenin bile şeması o an elinizde yoksa ellemeyin, elde edene kadar bekleyin'' demişsin, örneğin kendini TV si bozuk bir müşteri yerine koy çakgün usta senin TVnin şemasını bulacakta tamir edecek diye beklersin?
Buişi eğer biliyor diye götürdüysen zaten o tamirci senin tvnin şeması olsada, aolmasada yapar sen beklesen o tamirci beklemez...
Burda okul okumuş kişiler tamir yapamaz demiyorum sadece herkes kendi bildiği işi daha iyi yapar. sayğılarımla...
-
...
Müşteri olmak istemezdim sanırım... Ben de beklemiyorum ve genelde oturup şemasını çizip-tamir yapıyorum ama bir sorun çıkıveriyor ortaya : Uzun zahmetli ve pahalı bir tamir...! Bu yüzden TV bozulduğunda tamirciye götürmeyi tercih ediyorum. Daha ucuz ve pratik oluyor... Günlerce yemek masamın ortasında duran ve kapağı açık bir TV yi hiç sevmiyorum. Bence de her işi bilen yapmalı diyorum ( alaylı veya mektepli olması çok önemli değil... ).
Saygılar... -
insan kendini yetiştirirse her işi yapar , mühendis işi ise ben kablo kesitinin ne anlama gelmediğini bilen elektrik mühendisi biliyorum zaten bi mühendis shada , şantiyede yada işletme içinde çalışmıyorsa bilesinki o adamın mühendisliği traştır işten kaçmak için ıvır zıvır işlerle uğraşır. -
Mesala ben Uçak Teknisyeni olucam ama bitmiyor okul 5sene -
iyi sacmalamissin
quote:
Orjinalden alıntı: sonmezhasan
insan kendini yetiştirirse her işi yapar , mühendis işi ise ben kablo kesitinin ne anlama gelmediğini bilen elektrik mühendisi biliyorum zaten bi mühendis shada , şantiyede yada işletme içinde çalışmıyorsa bilesinki o adamın mühendisliği traştır işten kaçmak için ıvır zıvır işlerle uğraşır.
-
Arkadaşlar DH kuralları gereği, kimseyi rencide yada tahrik edici mesajlar atamazsınız.
" iyi sacmalamissin" mu mesaj yerine size göre doğrusu nedir, onu yazmanız gerekir.
Böyle durumlardan dolayı, birçok kişiye faydası olabilecek konuları ne yazık ki kaybettik.
Bunu bir tavsiye olarak kabul edin.
Saygılar. -
Bu konu keşke canlı kalsaymış. Teknisyenlerin bir arada olması ve sıkıntılarını bir dernek adı altında çözmeleri gerektiğini düşünüyorum. Sayımız hiç az değil.
-
dükkanı olanlar için kendi sanayi odaları var. maaşlı çalışanlar içi ise sendikalar bulunmaktadır ama tercihinizi iyi yapmanız şart.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 15 Ocak 2023; 11:23:47 > -
Sendikalı olup olmamaya çalıştığımız şirketler karar veriyor maalesef.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
eğer ipleri şirketin eline veriyorsan, o zaman dernek de bir işe yaramaz.
-
Şirketin ilk çalışanı ben olsam dediğiniz doğru ama yıllardır gelen bir sistem var. Şirket kesinlikle sendika istemiyor. Sırf sendika hakkımız doğmasın diye çalışan sayısını bile belli bir sınırda tutuyorlar.
-
bunu akçimento yada akçansa fabrikasında çalışırken gördüm. kendi çalışanlarını sınırlandırırken, kadronun çoğu taşeronlardan oluşuyordu.
-
Evet. Bizim firmada aynı yöntemi uyguluyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X