Şimdi Ara

-teknik- üniversitenin farkı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
20.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sorum şu.. karadeniz tekniği kazandım.. ve Türkiyede 4 tane varmış.....

4 tane var-ki bir değeride vardır.. az olduğu için... diğer üniversiteden farkı ne?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Teknik Üniversitenin Farkı

Teknik üniversiteler, mühendislik, bilgisayar bilimleri ve diğer teknik alanlarda uzmanlaşmış yüksek öğretim kurumlarıdır. Teknik üniversitelerin farkı, geleneksel üniversitelerden aşağıdaki alanlarda ayrılmasından kaynaklanmaktadır:

• Teknik Odaklı Müfredat: Teknik üniversiteler, mühendislik, teknoloji ve uygulamalı bilimler alanlarındaki teknik becerilerin geliştirilmesine odaklanır. Mühendislik, bilgisayar bilimleri, elektrik mühendisliği ve makine mühendisliği gibi alanlarda uzmanlık dereceleri sunarlar.
    • Uygulamaya Yönelik Eğitim: Teknik üniversiteler, öğrencilere teorik bilgiyle birlikte uygulamalı deneyim kazandırmayı amaçlar. Laboratuvar çalışmaları, proje tabanlı öğrenme ve endüstriyel stajlar yoluyla uygulamalı becerileri geliştirirler.
    • Araştırma ve Geliştirme: Teknik üniversiteler, mühendislik ve teknoloji alanlarında yenilik ve ilerlemeyi yönlendiren önemli araştırma merkezleridir. Endüstri ve hükümetlerle işbirliği yaparak gerçek dünya sorunlarına çözümler bulmaya odaklanırlar.
    • Endüstri Bağlantıları: Teknik üniversiteler, mühendislik ve teknoloji sektörlerinde güçlü endüstri bağlantılarını korur. Öğrencilere endüstri profesyonelleriyle bağlantı kurma, staj bulma ve kariyer fırsatlarını keşfetme fırsatları sunarlar.

Sonuç olarak, teknik üniversiteler, mühendislik, teknoloji ve diğer teknik alanlarda uzmanlaşmak isteyen öğrenciler için benzersiz bir eğitim yolu sunar. Teknik odaklı müfredatları, uygulamaya yönelik eğitim programları, araştırma ve geliştirme çalışmaları ve endüstri bağlantıları aracılığıyla, öğrencileri gelecekteki kariyerlerinde başarılı olmaları için gerekli bilgi, beceri ve deneyimlerle donatırlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sosyal üzer,ne bölüm yok die biliyorum yani hep sayısal
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali1234

sosyal üzer,ne bölüm yok die biliyorum yani hep sayısal
    Lab'ları diğer üniversitelerden daha gelişmiştir...

Eğitim verirken 2.sınıf sonunda (Yıldız) yada 3.sınıf sonunda (İtü) anabilim dallarına ayrılırlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shady

Lab'ları diğer üniversitelerden daha gelişmiştir...

Eğitim verirken 2.sınıf sonunda (Yıldız) yada 3.sınıf sonunda (İtü) anabilim dallarına ayrılırlar...

Alıntıları Göster
    ktünün diğer anadolu üniversitelerinden bi farkı yoktur karadeniz teknik üni tıp fakültesi gibi bi saçmalığa sahip sonuç olarak ama eskiden ktü türkiyenin sayılı üniversitelerinden biriymiş 25 sene önce o zaman yetiştirdiği mühendisler şuan coğu şirkette üst düzeylerdeler ama artık öyle bi vasfı yok.
    ytü itü zaten sistem olarak birbirine çok benziyor ve gercekten mühendis yetiştiriyorlar odtü için konuşmaya bile gerek yok ayrıca gebze ve izmirde yüksek teknoloji enstitüleri(dogrumu yazdım emin değilim) var bunlarda teknik eğitim veriyorlar ama lisans değilde yüksek lisansta masterda başarılılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Tufan.

ktünün diğer anadolu üniversitelerinden bi farkı yoktur karadeniz teknik üni tıp fakültesi gibi bi saçmalığa sahip sonuç olarak ama eskiden ktü türkiyenin sayılı üniversitelerinden biriymiş 25 sene önce o zaman yetiştirdiği mühendisler şuan coğu şirkette üst düzeylerdeler ama artık öyle bi vasfı yok.
    ytü itü zaten sistem olarak birbirine çok benziyor ve gercekten mühendis yetiştiriyorlar odtü için konuşmaya bile gerek yok ayrıca gebze ve izmirde yüksek teknoloji enstitüleri(dogrumu yazdım emin değilim) var bunlarda teknik eğitim veriyorlar ama lisans değilde yüksek lisansta masterda başarılılar

Alıntıları Göster
    diploma.. teknik diploma adıyla alıyormuşuz sanırım mezun olduğumuz zaman..? böyle birşey varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: Baba Naber

diploma.. teknik diploma adıyla alıyormuşuz sanırım mezun olduğumuz zaman..? böyle birşey varmı

Alıntıları Göster
    adı havalı o kadar.başka bir farkı yok.boğaziçi teknik değil ama hepsinin eline öper
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baba Naber

Alıntıları Göster
    teknik diploma diye birşey hiç duymadım ve öyle birşey olacağını da pek sanmıyorum fakat diplomanda .... Teknik Üniversitesi yazacağı için bir nebze daha şanslı olursun iş konusunda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestro_34

adı havalı o kadar.başka bir farkı yok.boğaziçi teknik değil ama hepsinin eline öper

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: maestro_34

Çok iddialı bir söz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode

quote:

Çok iddialı bir söz.

Alıntıları Göster
    ama doğru

• quote:

ama doğru

Alıntıları Göster
    quote:

ama doğru

Bu hipotezinizi kanıtlarsanız seviniriz...

• quote:

quote:

ama doğru

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Shady

quote:

ama doğru

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode

quote:

quote:

ama doğru

Alıntıları Göster
    Teknik bölümlere ayrılan bütçe daha fazla sadece.

Bazı tekniklerin öğretim kademesi çoğu normalin gerisinde kalabiliyor ama.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: get a life

quote:

Alıntıları Göster
    senin dediğinde de boğaziçinin adı havalı diyen çıksa ne olacak acaba

tabi iktisat u.arası ilişkiler falansa tamam boğaziçi ekoldür ama bunu mühendislikte söylemeyin bence

öss puanı önemli olsaydı anadolü üni sivil havacılılık en en en iyi üni olması gerekirdi :)

odtü itü falan varken mühendislikte çok şey beklemeyin boğaziçinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _panzerschreck_ -- 21 Ağustos 2008; 22:23:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _panzerschreck_

senin dediğinde de boğaziçinin adı havalı diyen çıksa ne olacak acaba

tabi iktisat u.arası ilişkiler falansa tamam boğaziçi ekoldür ama bunu mühendislikte söylemeyin bence

öss puanı önemli olsaydı anadolü üni sivil havacılılık en en en iyi üni olması gerekirdi :)

odtü itü falan varken mühendislikte çok şey beklemeyin boğaziçinden

Alıntıları Göster
    asıl boğaziçinin adı havalı cidden. sözel ve eşit ağırlık bölümlerinde türkiye'nin en iyi devlet üniversitesi ama sayısal bölümlerde itü, odtü kadar başarılı değil. taban puanının yüksek olmasını da kontenjanına bağlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medeor -- 21 Ağustos 2008; 23:34:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: medeor

asıl boğaziçinin adı havalı cidden. sözel ve eşit ağırlık bölümlerinde türkiye'nin en iyi devlet üniversitesi ama sayısal bölümlerde itü, odtü kadar başarılı değil. taban puanının yüksek olmasını da kontenjanına bağlıyorum.

Alıntıları Göster
    yavaş yavaş odtü öne çıkıyo, her sene say birincileri boğaziçine giderdi bu sene odtü tercih edilmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: get a life

yavaş yavaş odtü öne çıkıyo, her sene say birincileri boğaziçine giderdi bu sene odtü tercih edilmiş

Alıntıları Göster
    Boğaziçinin müh sadece 1 bölümü iddialı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: medeor

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: medeor

Evet Boğaziçinin kontenjanın düşük olması puanlarını yüksek gösteriyor...Yoksa İTÜ-ODTÜ-YILDIZ gibi alsın 220 öğrenciyi görürüm o puanları

• quote:

quote:

ama doğru

Alıntıları Göster
    puanlara bakarsan görürsün.boğaziçi her alanda itü ve odtüyü muck muck. itünün 2 katı kontenjanı olsa yine en yüksek puanlıları alır sen kafanı takma bunlara.
    quote:

quote:

ama doğru

• quote:

puanlara bakarsan görürsün.boğaziçi her alanda itü ve odtüyü muck muck. itünün 2 katı kontenjanı olsa yine en yüksek puanlıları alır sen kafanı takma bunlara.
    quote:

quote:

ama doğru

Alıntıları Göster
    @omarr35

itü dediğiniz okul odtünün adından faydalanıyor. boğaziçi ve odtü ingilizce eğitim verirken itü hala türkçe.yok derslerin yüzde 30 kadar oranını ingilizce alabiliyormuşta öğrenci yok bilmemne.öyle saçma iş olmaz ya tamamı ingilizcedir yada türkçe.insanlar aptal mı o kadar puan yapıpta odtüye boğaziçine yada burslu koça sabancıya giriyor. boğaziçi her alanda ekoldür ve itüden üstündür bu konuda hiç şüphen olmasın, adında -teknik- geçiyor olmasıda gerçekleri saptırmasın

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.