Şimdi Ara

-teknik- üniversitenin farkı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
20.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: maestro_34

puanlara bakarsan görürsün.boğaziçi her alanda itü ve odtüyü muck muck. itünün 2 katı kontenjanı olsa yine en yüksek puanlıları alır sen kafanı takma bunlara.

Biz boğaziçine kötü bir üniversite demiyoruz...Sadece Mühendislik için İTÜ ve ODTÜ'e göre daha kötü diyoruz...

Boğaziçi Üniversitesi Anabilim dallarına ayırıyor mu Mühendisliklerini ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 22 Ağustos 2008; 0:32:59 >
  • quote:

@omarr35

itü dediğiniz okul odtünün adından faydalanıyor.

dostum gerçekten merak ediyorum senin hayatında iz bırakan bir itülü mü var?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emredici

quote:

@omarr35

itü dediğiniz okul odtünün adından faydalanıyor.

dostum gerçekten merak ediyorum senin hayatında iz bırakan bir itülü mü var?

• quote:

puanlara bakarsan görürsün.boğaziçi her alanda itü ve odtüyü muck muck. itünün 2 katı kontenjanı olsa yine en yüksek puanlıları alır sen kafanı takma bunlara.
    quote:

Orjinalden alıntı: Shady

quote:

ama doğru

Bu hipotezinizi kanıtlarsanız seviniriz...

Dostum Boğaziçi Tıp mezunusun herhalde, seviyen bizi aşar.

@emredici

• Mühendislikler de tabiki İTÜ ve ODTÜ boğaziçinden daha iyidir bunu tartışmaya gerek olmaz. Ayrıca arkadaşların da dediği gibi kontenjan meselesi yüzünden puanları çok yüksek oluyor boğaziçinin.
  • ya toplumda önyargı var üniversitelere karşı, bunun değişmesi çok zor bişe
    mesela türkiyenin en iyi mimar yetiştiren okullarından biri olan mimar sinan 14 binlerle kapatıyo, adı duyulmuş bi üniversite olsa durum çok farklı olurdu
  • quote:

quote:

Biz boğaziçine kötü bir üniversite demiyoruz...Sadece Mühendislik için İTÜ ve ODTÜ'e göre daha kötü diyoruz...

Boğaziçi Üniversitesi Anabilim dallarına ayırıyor mu Mühendisliklerini ?

bizde buna kedi ciğer meselesi diyoruz sizde kendinizi savunacaksınız tabi itü daha iyi diye ama işte birde gerçekler var.iş hayatında yanınıza boğaziçili ve odtülü rakipler geldiğinde bakalım ne yapacaksınız. en basitinden ingilizce bilmeyen bir itülünün 5 sene sonunda bileceği maximum ingilizce seviyesi nasılsın sorusuna cevap vermek olacaktır
    @arkandayIM
    sen tartışma kardeş. itüye giren bir adamın boğaziçi için iyi şeyler söylemesi beklenemez zaten.siz kontenjan diyip avutun kendinizi

• maestro_34 bu açıdan bakarsak çukurovadan mezun olup tüm derslerini ingilizce gören birisininde boğaziçi ile aynı seviyede olması gerekir.

Bakış açın anlamsız ve kabul edilemez.
  • bogaziçi ingilizce eğitim vererek en iyisi olması gibi bir saçmalık olamaz ingilizce eğitimse mesele marmarada ingilizce eğitim veriyor ama sıradan bi anadolu üniversitesinden farkı yok boğaziçi ea bölümlerinde türkiyenin en iyi devlet üniversitesidir ama mühendislikse mesele onu katlayacak 3-4 okul var
    boğaziçi üni müh fak
    itü makine fak insaat fak müh fak kimya fak gibi
    ayrıca havuz dersleri lab imkanları tamamen mühendis yetiştirmek için ideal
  • quote:

Orjinalden alıntı: SP3ctr3

bogaziçi ingilizce eğitim vererek en iyisi olması gibi bir saçmalık olamaz ingilizce eğitimse mesele marmarada ingilizce eğitim veriyor ama sıradan bi anadolu üniversitesinden farkı yok boğaziçi ea bölümlerinde türkiyenin en iyi devlet üniversitesidir ama mühendislikse mesele onu katlayacak 3-4 okul var
    boğaziçi üni müh fak
    itü makine fak insaat fak müh fak kimya fak gibi
    ayrıca havuz dersleri lab imkanları tamamen mühendis yetiştirmek için ideal

Marmaraya laf yok.Bende marmarada müh okuyacağım bu yıl

Benim tezim sadece tekniklerin lab imkanlarının iyi olduğu yönünde.Öğrenmek isteyen öğrenci istediği bilgiyi eninde sonunda alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 22 Ağustos 2008; 11:59:31 >

• senin bakış açın içinde aynı şey geçerli.konuyu saptırmana gerek yok.itü ve boğaziçi mühendislikte aynı eğitimi veriyor diyelim, ama boğaziçin farkı ingilizce olması.çukurovanın ingilizce vermesi itü'nün üstüne çıkarır.ama itünün verdiği mühendislikte çukurovanın üstüne çıkarır.ikisini toplasan boğaziçini elde edersin.

komik olmayın arkadaşlar,itüyle karşılaştırdığınız okul eskilerin robert koleji,şimdilerin boğaziçi üniversitesi, lütfen
    @spectre

tamam en iyisi itü anlaştık. odtü, boğaziçi bunların itü'nün verdiği eğitimi ingilizce vermesi senin için önemsizse mesele yok.sende ingilizce bilmezsin bu zamanda olur biter.
    quote:

Orjinalden alıntı: Wristcutter

maestro_34 bu açıdan bakarsak çukurovadan mezun olup tüm derslerini ingilizce gören birisininde boğaziçi ile aynı seviyede olması gerekir.

Bakış açın anlamsız ve kabul edilemez.

• quote:

komik olmayın arkadaşlar,itüyle karşılaştırdığınız okul eskilerin robert koleji,şimdilerin boğaziçi üniversitesi, lütfen

Boğaziçiyle karşılaştırdığın okulda namı değer "Mühendishane-i Bahr-i Hümayun"...1773te kurulan Mühendis yetiştirme okulu

İTÜ'lü bir öğrenci ilerde ingilizce öğrenebilir ancak Boğaziçili bir öğrenci ilerde İTÜ'lü kadar kaliteli bir mühendislik eğitimi alamaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 22 Ağustos 2008; 12:24:23 >

• maestro_34 benim bakış açım değil o.Sadece seninkinin yanlışlığını vurgulamak için saçma bir örnek verdim...

Kuzenim boğaziçi ee mezunu (Orta boyutlu bir firmada çalışıyor.Bölümünü kötü bir dereceyle bitirmedi yanlış bilmiyorsam).Bazı anadolu daki üniversitelerden mezun olan adamlar ondan daha fazla para alıyor.

Sizin yaptıklarınız şu üni bunu döver.Boğaziçili ya da itülü olmuşsunuz ama bunu yıkamamışsınız.Gelecekten fazla bir şey beklemeyin bu yüzden.

Ben 5 yıl yattım ama boğaziçiliyim ya da itülüyüm ama ege'nin 1.'sini geçerim diyip kendinizide avutabilirsiniz.Size kalmış.İş hayatında teorik bilginizin iyi olması size + olarak ne kazandırır oda ayrı bir konu zaten.
  • namı değer tamam shady tamam şu lafından sonra senin dediğin gibi olsun. gün gelir sende gerçekleri görürsün. en başta bi sarsar ama üzülme zamanla geçer

@wristcutter

benim bakış açımın yanlışlığını vurgulamak için verdiğin örnek zaten ancak saçma olabilir. doğru birşeyi yalanlayamazsın çünkü.ama problem değil sende haklı olabilirsin kendine göre ona birşey diyemem.marmaradaki eğitiminde başarılar

quote:

quote:

Boğaziçiyle karşılaştırdığın okulda namı değer "Mühendishane-i Bahr-i Hümayun"...1773te kurulan Mühendis yetiştirme okulu

İTÜ'lü bir öğrenci ilerde ingilizce öğrenebilir ancak Boğaziçili bir öğrenci ilerde İTÜ'lü kadar kaliteli bir mühendislik eğitimi alamaz...

• maestro_34 @ inglizce dediğin şey 2000$a bakar gidersin work and travela 2 ayda ögrenirsin inglizce ama itüdeki müh imkanlarına binlerce dolar versen bogaziçinde kavusamazsın teknik inglizce dersen zaten itüde ders olarak var diye biliyorum
  • Gerçekten boğaziçili misin?Çünkü bu kalitede bir insanın boğaziçili olabileceğini düşünmüyorum.

İng eğitim vermesi okulu zorlaştırıp, mesleki ingilizcesinin gelişmesini sağlar sadece.Buda türkiyede çalışacaksanız hiçbir işinize yaramaz.Yanı söyledeğin şey doğru değil.Anlatabiliyorumdur umarımk.Hala anlamadıysan boğaziçinin esas kalitesini görebileceğin sözel bölümlerden yardım alabilirsin.

Cevap vermek için cevap yazmışsınız sadece...

Öyle bir yazıyorsunuz ki duyanda Cambridge, Yale, Harward ,Berkeley, California Inst Tech, MIT ya da Stanford da felan okuduğunuzu sanır.

Marmarada bana başarılar.Mezun olunca boğaziçilileri tekmelemek güzel olacak.

Benim bölümümü boğaziçi 362 ile kapatmış.Yanlış okuduğum 5-6 soruyu doğru yapsam boğaziçi için yeterli olan ham puanı alıyordum.Gözünüzde büyütmeyin fazla.Kedir ciğer meselesi değil bu.Sizin kendinizi merkezde görmenizle alakalı.

Çok boğaziçili tanıdım; ama senin kadar ukalasını görmedim.

Benim bölümümde, boğaziçinde 4-5 tane prof var benim üniversitemde 6 tane.Abarttığınız üniye bakın.Yardımcı doçentlerde dolu.Benim girdiğim okul daha az öğrenci almasına rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 22 Ağustos 2008; 13:00:48 >

• quote:

Gerçekten boğaziçili misin?Çünkü bu kalitede bir insanın boğaziçili olabileceğini düşünmüyorum.

İng eğitim vermesi okulu zorlaştırıp, mesleki ingilizcenisin gelişmesini sağlar sadece.Buda türkiyede çalışacaksanız hiçbir işinize yaramaz.Yanı söyledeğin şey doğru değil.Anlatabiliyorumdur umarımk.Hala anlamadıysan boğaziçinin esas kalitesini görebileceğin sözel bölümlerden yardım alabilirsin.

Öyle bir yazıyorsunuz ki duyanda Cambridge, Yale, Harward ,Berkeley, California Inst Tech, MIT ya da Stanford da felan okuduğunuzu sanır.

• wristcutter
  • quote:

Gerçekten boğaziçili misin?Çünkü bu kalitede bir insanın boğaziçili olabileceğini düşünmüyorum.

İng eğitim vermesi okulu zorlaştırıp, mesleki ingilizcesinin gelişmesini sağlar sadece.Buda türkiyede çalışacaksanız hiçbir işinize yaramaz.Yanı söyledeğin şey doğru değil.Anlatabiliyorumdur umarımk.Hala anlamadıysan boğaziçinin esas kalitesini görebileceğin sözel bölümlerden yardım alabilirsin.

Benim bölümümü boğaziçi 362 ile kapatmış.Yanlış okuduğum 5-6 soruyu doğru yapsam boğaziçi için yeterli olan ham puanı alıyordum.Gözünüzde büyütmeyin fazla.Kedir ciğer meselesi değil bu.Sizin kendinizi merkezde görmenizle alakalı.

Son edit:

.

• quote:

Son edit:

bi dakka yav boğaziçili olduğumu nereden çıkardın ki verip veriştirmişsin boğaziçinin daha iyi oldugunu savunmak için oralı olmak gerekmiyor.

saydığınız yabancı okulların adlarını bildiğiniz belli ama acaba herhangi biriyle başvurmak amacı için dahi olsa bir kere kontak kurma olayına girdiniz mi? sana burada o yazdığın okullarla olan durumumu yazsam inanmayacağın aşikar.o tarz üniversitelerin hangi liselerden öğrenci kabul ettiklerini biliyor musunuz öncelikle bunu bilip bilmediğinizi bilmek isterim... zaten gelecek cevabınıza göre cevap vereceğim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.