Şimdi Ara

'Kontrol otomasyon, mekatronik,işletme bu bölümlerin Türkiye dışında hiç bir önemi yok'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, mühendisliği araştırdığım son günlerde redditde bir yoruma denk geldim. Bilgili birisine benziyor fakat sizin düşüncelerinizide merak ediyorum. Sizce bu adamın dedikleri ne kadar doğru.

"ODTU Endustri bitirdim, sonra yutrdisinda bilisim sistemleri doktorasi yaptim. Turkiyedeki endustri muhendisligi bolumlerinin hepsi uretim tabanlidir, modern dunyada pek ise yaramaz. Ayrica isletme muhendisligi diye bi zirvalik olmaz, az once ITU isletme muhendisliginin ders programina baktim, . Bu bildigin endustri muhendisligi dersleri. Muhtemelen on yillar once "management science" programi yapmaya kalktilar, sonrada bunu YOK'e isletme muhendisligi diye yedirdiler.

Dunyanin neresine gidersen git isletme muhendisligi bitirdim falan dediginde, biyik altindan gulerler.

kontrol, otomasyon mekatronik falan dedigin bolumlerin TR disinda hicbir onemi yoktur.

Zaten dunyanin her yerinde mekatronik muhendisiyim falan dersen genelde insanlar seni uzmemek icin o ne diye sorarlar, yoksa herkes bunlarin zirva oldugunu bilir. Bunlardan ayri bolum olmaz. TRdeki bu zirva bolumlerin acilmasinin sbeebide oradaki akademisyrenlere pozisyon acmaktir, 10 tane akademisyen var, 6 kisilik kontenjan var, 4 kisi bos gezmesin diye bunlara mekatronik muhendisligi diye bisey uyduruyorlar,, komple bos bolumler...20 yldir amerikadayim daha mekatronik muhendisi bir insan evladina rastlamadim, amerikadaki 3-5 tane kiytirik universite ogrencileri cekmek icin bu bolumleri yaratmislar, TRdeki akademisyenlerde prof olmak icin takiliyorlar oyle iste.

Sana tavsiyem oncelikle ingilizce egitim verilen bir okuldan mezun olman. TRdeki ozel univrsiteler Koc, Sabanci, TOBB ve Bilkent haric cop. Tabi hicbiri kendisinin cop oldugunu kabul etmez. ITUdede ingilizce yok, var dediklerine bakma... Bunu bir akademisyen olarak soyluyourum, ITUdeki akademisyenlerin ingilizcesini yurtdisinda yaptigi sunuslardan biliyorum, cogu zaman bunlarin soyledigi laflari ben ingilizceden ingilizceye cevirip millete anlatiyorumki, ne dedikleri anlasilsin... Turkceyi birebir ingilizceye ceviriyorlar falan. TRdeki akademisyenlerin makalelerini bazilarini bana review etmek icin turk oldugum icin gonderiyorlar, cunku ingilizceleri cok kotu, ben turkce bildigim icin ne dediklerini anliyorum, amerikalilar bunlarin ingilizcesini anlayamiyor.

Suradan puanlara falan baktim. 

ODTU Kibris Bilgisayar Muhendisligini burslu kazaniyorsun. 25,000 siralamadan almislar. Ben 10,000ciyim falan, daha iyi yere girerim diye dusunme, o puanlar zamanla degisir, simdi 1000. siradan alan bolum on sene sonra 15,000 den ogrenci alir, simdi 50.000 den alan yer 10 sene sonra 3000den alir. Yukaridaki listede 10Kdan sonra ogrenci alan yerler icinde en iyisi ODTU Kibris bilgisayar muhendisligi. Bu iyi universiste, ders programi ODTU ile ayni. Ilk senenin sonunda siniftaki zayif ogrenciler zaten sifir ceker, okuldan atilir, kafasi basan diger ogrencilerle takilirsin. Diger kiytuirik universitelewr gibi, butunleme, cart curt yoktur, gozunun yasina bakmazlar, basarili degilsen atarlar okyuldan. Kibrista oldugu icinde cok uluslararasi ogrenci alirlar, farkli kulturleri gorur, TRdeki bilgisayar muh. okuyan ogrenciler gibi hoduk olamazsin.

TOBB'un 50% burslu yapay zeka programi var, buradaki akademisyenleri taniyorum, 10 numara, ilk tercih TOBB yapay zeka yap. Ben OYSde ilk 100'e girdim, su anda bile ilk 100'e girsem, ilk siraya TOBB yapay zeka yazarim. Hic puanm bosa gitti falan diye dusunmem, simdi 7-8binden ogrenci aliyor, 5 sene sonra ilk 500...Yapay zekayi bitridiginde cok rahat Amerikaya mastera gelirsin. Cok rahat yurtdisina cikarsin, TRde harcanma. ITU isletme, otomasyon, kontrol, mekatronik falan komple bos is.

ODTU Kuzey Kibris Yazilim Muhendisligi var, 39K'dan ogrenci aliyor. Bakma puaninin dusuk olduguna iyi universite. ODTU Kibris Bilgisayar muhendisligi icin soyledigim hersey, yazilim muhendisligi icinde gecerli.

Paran varsa 50% burslu Sabanci Muhendislige girebilirsin.

Sakin turkce egitim veren universitelere girme. Iyi akademisyen zaten turkce egitim verilen yerde durmaz. Turkce egitim veren universitelerdeki hocalar zaten bos, adam dunyada olan biten geismeleri ingilizcesi olmadigi iicin takip edemiyor, size ne anlatacak. Bazi universiteler insanlari kandirmak icin derslerin 50% ingilizce falan diye salliyor, yok oyle bisey. Askerden kacmak icin ozel bir universitede master yaptim, sozde dersler ingilizceydi, sinifta benden baska hocada dahil ingilizce bilen yoktu. Yeme bu numaralari. Ingilizce bir universitesinin kotu bir bolumune gir, turkce egtim veren iyi bir universitenin iyi bolumiune girme. Eger bir universitede butunleme sinavi varsa, orasi boktan bir yerdir. Normal universitede butunleme sinavi diye bir sacmalik olmaz. TRdeki sacmasapan universitelerideki gibi 1-2 vize ve finalle sinif gecme diye bisey olmaz. O universiteden mezun olanlara ne kadar odev yaptiklarini sorun, odev/proje falan yoksa, orasi zaten universite degildir.

https://www.basarisiralamalari.com
    Bilgisayar Mühendisliği 2023 Taban Puanları (SON 4 YIL) Başarı Sıralamaları
    https://www.basarisiralamalari.com/bilgisayar-muhendisligi-2023-taban-puanlari-ve-basari-siralamalari/

"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fencisama -- 19 Temmuz 2023; 1:32:39 >

• quote:

TOBB'un 50% burslu yapay zeka programi var, buradaki akademisyenleri taniyorum, 10 numara, ilk tercih TOBB yapay zeka yap. Ben OYSde ilk 100'e girdim, su anda bile ilk 100'e girsem, ilk siraya TOBB yapay zeka yazarim. Hic puanm bosa gitti falan diye dusunmem, simdi 7-8binden ogrenci aliyor, 5 sene sonra ilk 500...Yapay zekayi bitridiginde cok rahat Amerikaya mastera gelirsin. Cok rahat yurtdisina cikarsin,

Oguz ergin reddite sarmis
  •  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Guest-0ED7E5329

Bu mesaj silindi.

Ne yazılımı yapıyor biliyor musunuz ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

metni:
    az once ITU isletme muhendisliginin ders programina baktim, . Bu bildigin endustri muhendisligi dersleri.

Aksini iddia eden yok ki zaten ikisi de %90 aynı dersleri görüyor aynı pozisyonlarda çalışıyor.

Alıntı

metni:
    Zaten dunyanin her yerinde mekatronik muhendisiyim falan dersen genelde insanlar seni uzmemek icin o ne diye sorarlar, yoksa herkes bunlarin zirva oldugunu bilir.

Dünyanın herhangi bir yerinde istanbul technical university dediğinde de zaten işverenler seni ortalama bir üniversite mezunu olarak düşünecek çünkü maalesef ülkemizdeki eğitimin değeri artık bu. Köpek gibi çalışarak girilen itü odtü boun gibi üniversiteler almanların rahatça girdiği üniversitelerden katbekat daha değersiz. (Bu durumu eşitleyebilmek için yurt dışında saygın bir üniversitede master yapmayı düşünüyorum ben)

Alıntı

metni:
    kontrol, otomasyon mekatronik falan dedigin bolumlerin TR disinda hicbir onemi yoktur.

Hadi işletme ve mekatronike sallamasını anladım da kontrole sallamak ne be abi  Kontrol ve otomasyon zaten ee bölümü seçtiğinde geçeceğin alanlardan biri yani ee seçip bitirdiğinde de sen bir teknoloji şirketi gözünde ya ehbci ya kontrolcü ya da elektrik mühendisi olacaksın. Ki bu bölümler tkr hocamın söylediğine göre epfl'nin lisans eğitiminde ayrı biçimde başlıyormuş.(bana da mantıksız geliyor daha lisans başlangıcından bölüm seçtirtmek de vardır bir bildikleri)

Edit:Mesaj gittikçe saçmalaşıyor biraz daha eleştirme gereği duyuyorum.

Alıntı

metni:
    ODTU Kibris Bilgisayar Muhendisligini burslu kazaniyorsun.

Kıbrıs 3 5 ülke harici siyasi olarak tanınmıyor bile oradan alınan diplomanın ne gibi bir uluslararası saygınlığı olacak allah aşkına?

Alıntı

metni:
    Ben OYSde ilk 100'e girdim, su anda bile ilk 100'e girsem, ilk siraya TOBB yapay zeka yazarim. Hic puanm bosa gitti falan diye dusunmem, simdi 7-8binden ogrenci aliyor, 5 sene sonra ilk 500...

Tobb'dan para alınmış gibi geldi rektör bile bunları söylemez.

Alıntı

metni:
    Sakin turkce egitim veren universitelere girme. Iyi akademisyen zaten turkce egitim verilen yerde durmaz.

Aynen itü yerine tobb a gider mesela  

Alıntı

metni:
    Ingilizce bir universitesinin kotu bir bolumune gir, turkce egtim veren iyi bir universitenin iyi bolumiune girme.

1 senelik dil kursuna bakar hocam dil öğrenmek bu kadar kasmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-248FD7843 -- 19 Temmuz 2023; 1:47:46 >

• Odtü kıbrıs berbat bir üniversite bu arada. Bir abim gitti bırakıp itü’de mühendislik kazandı mezun oldu. Mezunları da normal odtü mezunu gibi değerlendirilmiyormuş. Öğrenci profili, konumu, pahalılığı, yönetimsel saçmalıklar had safhadaymış. İyi düşün.

Odtü kıbrıs neden kötü ?

• İTÜ işletme mühendisliğine nasıl böyle konuştu acaba? utanmadan bıyık altından gülerler yazmış :D yurtdışında management engineering de bakalım öyle mi karşılıyolar. bomboş sallamış mnakoyim gerisinde de akıl aranmaz bi yazı var zaten herif kıbrıs falan önermiş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu herifin veya konunun reddit linkini atar mısın pmden. soracaklarım var çok bilmişe. herhangi bir sınavda ilk 100 yapan birisi bu kadar dimgilce konuşamaz çünkü de. siyaset yapar gibi anlatmış resmen

TOBB'un 50% burslu yapay zeka programi var, buradaki akademisyenleri taniyorum, 10 numara, ilk tercih TOBB yapay zeka yap. Ben OYSde ilk 100'e girdim, su anda bile ilk 100'e girsem, ilk siraya TOBB yapay zeka yazarim. Hic puanm bosa gitti falan diye dusunmem, simdi 7-8binden ogrenci aliyor, 5 sene sonra ilk 500...Yapay zekayi bitridiginde cok rahat Amerikaya mastera gelirsin. Cok rahat yurtdisina cikarsin,

Oguz ergin reddite sarmis

pm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin
  • 3Rayy kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarterbat -- 19 Temmuz 2023; 2:1:58 >
  • fencisama kullanıcısına yanıt

Sacmalamasini anlayisla karsilayalim adam fenerliymis 

pm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: The Killing Road

Sacmalamasini anlayisla karsilayalim adam fenerliymis 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarterbat -- 19 Temmuz 2023; 2:5:26 >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    hocam sen bu ay ankarada mısın

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.