Şimdi Ara

-teknik- üniversitenin farkı. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
20.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: SP3ctr3

maestro_34 @ inglizce dediğin şey 2000$a bakar gidersin work and travela 2 ayda ögrenirsin inglizce ama itüdeki müh imkanlarına binlerce dolar versen bogaziçinde kavusamazsın teknik inglizce dersen zaten itüde ders olarak var diye biliyorum

senin orda öğreneceğin ingilizceyi gel ben sana burada 5 dakikada bedavaya öğreteyim "gerçekten" ingilizce bilmek, anlayabilmek, konuşabilmek, yazabilmek, iş terimlerini kullanabilmek bu olsa.......

Para ve zeka...Bu ikisinin bende olamdığını biliyorum.(Zeka birazcık var ama MIT'de matematik okuyanlar kadar olmadığı ortada)O yüzden başvurma ihtiyacı hissetmedim, hissetmediğim içinde bilmiyorum...Bilmek gibi bir zorunluluğum yok, bana cevap vermeniz için bu sorunuza cevap almayada gerek yok.

Boğaziçili değilseniz bu kadar savunmayın...İyi bir üniversite ama 380 alınıp gidilecek bir üni değil.Boğaziçine kimse kötü demiyor burada.

Orjinalden alıntı: maestro_34

o tarz üniversitelerin hangi liselerden öğrenci kabul ettiklerini biliyor musunuz öncelikle bunu bilip bilmediğinizi bilmek isterim... zaten gelecek cevabınıza göre cevap vereceğim.

amerikan lisesi mezunusun ee?

Orjinalden alıntı: emredici

quote:

o tarz üniversitelerin hangi liselerden öğrenci kabul ettiklerini biliyor musunuz öncelikle bunu bilip bilmediğinizi bilmek isterim... zaten gelecek cevabınıza göre cevap vereceğim.

Hep beraber aynı okullara gidip orada takıldıkları için kendilerini biraz üst seviyede görüyor o arkadaşlar.Kültürel yeterlilikleri tartışılır ama onlar amerikan lisesi mezunu.Wauvvvv....

Anadolunun ücra bir köşesinden gelen adamdan daha düşük puanla girerler üniye (Aldıkları eğitim kat kat daha kalitelidir) ama yinede havalıdırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 22 Ağustos 2008; 13:12:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Wristcutter

O üniversitelere başvurmak için elinizce 2 unsurun olması lazım.

Para ve zeka...Bu ikisinin bende olamdığını biliyorum.(Zeka birazcık var ama MIT'de matematik okuyanlar kadar olmadığı ortada)O yüzden başvurma ihtiyacı hissetmedim, hissetmediğim içinde bilmiyorum...Bilmek gibi bir zorunluluğum yok, bana cevap vermeniz için bu sorunuza cevap almayada gerek yok.

Boğaziçili değilseniz bu kadar savunmayın...İyi bir üniversite ama 380 alınıp gidilecek bir üni değil.Boğaziçine kimse kötü demiyor burada.

yanlış cevap.zeka hayatta herşey için geçerli.ama bu okullarda okumak için para gerekmiyor.bunlar paralı devlet üniversiteleri.sat sınavına giriyorsunuz.üst kademedeki yabancı dille eğitim veren özel liselerden mezun oluyorsunuz.bu aralardada mun gibi uluslararası faaliyetlere katılıyorsunuz.ders ortalamanızın yüksek olmasının yanı sıra en önemli unsur sosyal zekanızın üst düzeyde olması.benimde mit'de okuyan arkadaşımın eminimki sizden fazla farkı yoktur zeka anlamında.ama okuduğumuz lise itibariyle mit'de okuyabilmek için sizin bir adım önünüze geçmiş.bu tarz bir liseden mezun olmadığınız için bu tarz insanları tanımadığınızı anlıyorum.benim lisemden türkiye biriinciside çıktı harvarda princetona gidende.dolayısıyla türkiyedeki eğitimi yurtdışı ile çok rahat kıyaslayabiliyorum.ve eğer ben burada birkaç kişiye karşı bazı şeyleri savunuyorsam demekki haklıyım kendime göre.insanlar boşuna yurtdışında üniversite okumaya gitmiyorlar.türkiyenin en iyi üniversitesi olan boğaziçinin bile dünyadaki diğer üniversiteler arasında hiçbir değeri yok.ülke olarak ne yazıkki aşağı konumdayız.ama emin ol ki gerçeklerde 5 soru daha dikkatli okusaydım şimdi boğaziçindeydim şeklinde değil.
    hak verirsiniz ki artık türkiyede değil dünya vatandaşı olmak önemli.sen bu çağda anadoludan kalkıp itüye girmiş bir adamın 5 yıl sonunda mezun oldugunda 10 kelime ingilizceyi bir araya getiremediğini görüyorsan, artık bazı gerçeklerin farkına varmak zorundasın demektir.

• quote:

quote:

quote:

Hep beraber aynı okullara gidip orada takıldıkları için kendilerini biraz üst seviyede görüyor o arkadaşlar.Kültürel yeterlilikleri tartışılır ama onlar amerikan lisesi mezunu.Wauvvvv....

Anadolunun ücra bir köşesinden gelen adamdan daha düşük puanla girerler üniye (Aldıkları eğitim kat kat daha kalitelidir) ama yinede havalıdırlar.

burada hakaret etmeye gerek yok.o okullarada lgs gibi özel okullar sınavıyla giriliyor.yani o okulda okuyan insanlar işte amerikaya gidipte türkiyenin gelişmesi için birşeyler çabalıyorlar.nasıl galatasaray lisesi ilk 100ü alıyorsa bu okullarda öyle yapıyor.dolayısıyla emredici, sen o "eee"yi ileride anlarsın

@wristcutter

o konuda haklısın,anadoludaki adamlardan daha düşük puan alırlar genelde.aobp olayını biliyorsun.dönemin yarısı yurtdışına gittiği için össye girmiyorlar böylece aobp oldukça düşüyor.össye 2 hafta kalıncaya dek okullarda projeler yaptırılıyor.siz bu insanları daha akıllı yada çalışkan oldugunuz için geçmiyorsunuz össde.bu insanlarda okullardan 78-79-80 alsalar hepinizin tozunu attırırlar,daha önceki lgslerde özel okullar sınavlarında yaptıkları gibi

• Üst kademede eğitim veren özel lise = Para
    Amerikada yaşamak = para (Anne ve babası memur olan birinin karşılayamayacağı türden)

Umarım anlatabilmişimdir.

Sınıf arkadaşlarımdan türkiyede ilk 20'ye 30'a giren en az 4-5 kişi sayarım.(1. ile 50. arasında fark yoktur benim gözümde)Bende özel bir lisede okudum (Sizinki kadar özel değil ama).O yüzden o 1. oldu şuraya gitti muhabbetlerine hiç girmeyin.

Konumuz türkiyedeki eğitim ile yurtdışı arası eğitim farkı değil.Türkiye içindeki üniler arası yaptığınız aldıkları eğitim sonucunda mesleki başarı hakkındaki yorumlar ve bu yorumları yaparken diğerlerine aşağılar gözde bakmanız.Yukarıda da yazdım boğaziçi çok kötü üni diyen yok.Tartışma çıkaran şey uslubunuz.

5 yılda itüde okuyan adam isterse ileri düzey 2-3 dil öğrenebilir.Olay insanda bitiyor üniversitede değil.Üniversite sadece kolaylaştırıcı faktör.Hiçbir zaman temel unsur değil.

Son olarakta genellemelerinizi kendinize saklayın.Bana sonuçları net şeyler sunun.-r eki olan cümleler beni ilgilendirmiyor.

Lgs'de yanlış hatırlamıyorsam 1 yıl önceki türkiye 1.'si benim okulumun ortaokul bölümü mezunu.(1 yıl olmayabilir tam hatırlamıyorum.) umarım anlatabilmişimdir bazı şeyleri.

Kendinizi üst kademede görmeyi bırakın.İnsan isterse tırnaklarıyla kazıyarak tekmeliyor bazılarını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 22 Ağustos 2008; 13:36:56 >

• quote:

Üst kademede eğitim veren özel lise = Para
    Amerikada yaşamak = para (Anne ve babası memur olan birinin karşılayamayacağı türden)

Umarım anlatabilmişimdir.

Sınıf arkadaşlarımdan türkiyede ilk 20'ye 30'a giren en az 4-5 kişi sayarım.(1. ile 50. arasında fark yoktur benim gözümde)Bende özel bir lisede okudum (Sizinki kadar özel değil ma).O yüzden o 1. oldu şuraya gitti muhabbetlerine hiç girmeyin.

Konumuz türkiyedeki eğitim ile yurtdışı arası eğitim farkı değil.Türkiye içindeki üniler arası yaptığınız aldıkları eğitim sonucunda mesleki başarı hakkındaki yorumlar ve bu yorumları yaparken diğerlerine aşağılar gözde bakmanız.Yukarıda da yazdım boğaziçi çok kötü üni diyen yok.Tartışma çıkaran şey uslubunuz.

5 yılda itüde okuyan adam isterse ileri düzey 2-3 dil öğrenebilir.Olay insanda bitiyor üniversitede değil.Üniversite sadece kolaylaştırıcı faktör.Hiçbir zaman temel unsur değil.

Son olarakta genellemelerinizi kendinize saklayın.Bana sonuçları net şeyler sunun.-r eki olan cümleler beni ilgilendirmiyor.

Lgs'de son yanlış hatırlamıyorsam 1 yıl önceki türkiye 1.'si benim okulumun ortaokul bölümü mezunu.(1 yıl olmayabilir tam hatırlamıyorum.) umarım anlatabilmişimdir bazı şeyleri.

Kendinizi üst kademede görmeyi bırakın.

yazdığınız ilk iki eşitlik yanlış işte.onu anlatmak zor.

burdaki olay üst görmekte değil.hem yurtdışı hemde yurtiçi ile ilgili karşılaştırmaları sundum kendimce.bazı farkları anlayabilin diye.çünkü yukarıda boğaziçi sosyal alanlarda iyi diğer alanlarda kötüdür diyen zihniyetler var ne yazıkki.

• Boğaziçinin yurtdışı bağlantılarına söz söylemiyorum ben burada.Eğer kazansaydım zaten boğaziçinde giderdim, sırf yurtdışında çalışmak ve eğitimimi devam ettirmek istediğim için.

Söylemleriniz ne yazık ki son mesajınızla örtüşmüyor.

en basitinden ingilizcenin öneminde hemfikir misin arkadaşım?
    quote:

Boğaziçinin yurtdışı bağlantılarına söz söylemiyorum ben burada.Eğer kazansaydım zaten boğaziçinde giderdim, sırf yurtdışında çalışmak ve eğitimimi devam ettirmek istediğim için.

adı havalı o kadar.başka bir farkı yok.boğaziçi teknik değil ama hepsinin eline öper

Arkadaşım sen böyle bir sav atmışsın ortaya, şimdi işi Türkiye'de verilen İngilizce eğitim ve özel lise mezunlarının parayı bastırıp yurtdışında eğitim görmesine getiriyorsun. Senden güzel avukat veya yönetici olur, işleri çarpıtmanda üstüne yok.

Eğitim seviyeni söylede ona göre tartışalım, teknik üniversitelilerin eline öpülüyor ya o bakımdan.

• quote:

yahu boğaziçinin yurtdışı bağlantısından mı bahsediyorum ki??? offf....

en basitinden ingilizcenin öneminde hemfikir misin arkadaşım?
    quote:

Boğaziçinin yurtdışı bağlantılarına söz söylemiyorum ben burada.Eğer kazansaydım zaten boğaziçinde giderdim, sırf yurtdışında çalışmak ve eğitimimi devam ettirmek istediğim için.

Sosyal alanı yanlış anladım o zaman.

İngilizce önemli bende ingilizce okuyacağım ama tek başına hiçbir şey.Yanında en az 3 dil öğrenme ihtiyacı hissediyorum şimdiden.

Yukarılarda da yazdım.Bu üni bunu döver tezlerinin hepsi yanlış.İsteyen insan hepsine kendi elini öptürür.Diğer tarzdakiler ise ünide aldıkları eğitimle kalırlar.Eğitim kadrosunuda inceledim pek fark bulamadım.Neden bu kadar süper dediğinizide anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 22 Ağustos 2008; 13:57:27 >

• quote:

quote:

burada hakaret etmeye gerek yok.o okullarada lgs gibi özel okullar sınavıyla giriliyor.yani o okulda okuyan insanlar işte amerikaya gidipte türkiyenin gelişmesi için birşeyler çabalıyorlar.nasıl galatasaray lisesi ilk 100ü alıyorsa bu okullarda öyle yapıyor.dolayısıyla emredici, sen o "eee"yi ileride anlarsın

varmak istediğin noktayı ve bu saldırgan tavrının altında yatanları merak ediyorum.

Orjinalden alıntı: Te Queiro

quote:

adı havalı o kadar.başka bir farkı yok.boğaziçi teknik değil ama hepsinin eline öper

Arkadaşım sen böyle bir sav atmışsın ortaya, şimdi işi Türkiye'de verilen İngilizce eğitim ve özel lise mezunlarının parayı bastırıp yurtdışında eğitim görmesine getiriyorsun. Senden güzel avukat veya yönetici olur, işleri çarpıtmanda üstüne yok.

Eğitim seviyeni söylede ona göre tartışalım, teknik üniversitelilerin eline öpülüyor ya o bakımdan.

işi çarpıtmadım kardeş, laf lafı açtı sadece.özel lise mezunlarının parayı bastırıp yurtdışında eğitim görmesinden bahsetmedim, oralarda okumak için ana şartlardan biri zannedilen "para" olmadanda eğitim alınabilir dedim. nazik olsun diye teknik üniversitenin eline ... demedim öper dedim anlaman lazımdı orayı
    @emredici
    saldırgan değilim kardeş sadece tartışıyoruz ortada hakaret yada kavga yok

• konuyu saptırmıslar asıl amaca gelelım bence ! bende ktü elektrık elektronık bolumunu kazandım bı halt olamıcakmıyız yanı ;?

quote:

quote:

varmak istediğin noktayı ve bu saldırgan tavrının altında yatanları merak ediyorum.

Kedi - ciğer meselesi olabilir mi acaba?

• konunun içine ettiniz sağolun arkadaşlar
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.