Şimdi Ara

TEKNİK Servis ne kadar güvenilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teknik servise çoğu kez gideriz. Gerek parça değişimi gerek ram hdd yükseltme. Peki pc mizi emanet ettiğimiz bu insanlar bizden habersiz kaliteli parçamızı alıp yerine kalitesiz parça takarlar mı? Bize yutturmaya çalışırlar mı? Böyle bir durumda ne yapmalıyız?
    Önerileriniz var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İyileri de vardır kötüleri de. Kimsenin fikrini okuyamayız. Ben kötü yorum yaparsam iyi olan adamın hakkını yemiş olurum. Ama teknik servise pc vereceksen tanıdık birini bul ver. Bazıları düzenbazlık yapabiliyor.
  • hocam mecidiyeköyde teknik serviste çalıştım yıllaca başka yerlerdede çalıştım hiçbir esnafın içinden bir parça alıp başka bişey düşünmedim. kimse tenezzül etmez ve edecek adamda olsa yapmaz bildiğin hırsızlık. ama çok ehil insan yok piyasada iyi bi yer seçin ve özel fotoğraf video veya bilgileriniz varsa alın silin öyle verin
  • Teşekkür ederim kardeşim cevabın için.
    Ya işte insanın içine kurt düşüyor, hele birde makina pahalı olunca. Teyzemin notebook una öyle yapmışlar. Demişler hdd bozulmuş senin. Tamam olsun geri ver demiş pc yi teyzemde. O da demiş yeni hdd taktım 100 tl. Halbuki teyzemin hdd si. Galiba pc yi verirken Biraz açıkgöz, pc ustası gibi görünmekte fayda var.

• Tamamen insaniyete bağlı o işler bende teknik servis işi yaptım ama kimsenin haram malına el sürmedim ama sürenleride gördüm
  • çoğu teknik servisin elinde senin kaliteli dedğin paçadan onlarca var zaten tenezül etmezler bence ama piyasada kötü niyetli insanda fazla var.

servise vermeden önce tüm ürünlerin serii numarasını alıp verebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byhackermstf

Tamamen insaniyete bağlı o işler bende teknik servis işi yaptım ama kimsenin haram malına el sürmedim ama sürenleride gördüm

Ssd takılması için verdim servise dün. Bütün parçalarını biliyorum ama seri nolarını almadım. İnşallah bi sıkıntı olmaz. Özellikle ram mhz leri önemli, aynı marka düşük mhz li bir ram takabilir veya aynı hdd ama eskimiş bir hdd, bunlar beni korkutuyor. Ucuz bir makinada değil, sıkıntı yapıyorum kendime.
    (Biliyorum, yakında çok kan dökülecek :D)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem2014

quote:

Tamamen insaniyete bağlı o işler bende teknik servis işi yaptım ama kimsenin haram malına el sürmedim ama sürenleride gördüm

Ssd takılması için verdim servise dün. Bütün parçalarını biliyorum ama seri nolarını almadım. İnşallah bi sıkıntı olmaz. Özellikle ram mhz leri önemli, aynı marka düşük mhz li bir ram takabilir veya aynı hdd ama eskimiş bir hdd, bunlar beni korkutuyor. Ucuz bir makinada değil, sıkıntı yapıyorum kendime.

hocam o işler genelde şöyle oluyor bilmeyen insanlara öyle yapıyorlar adam bi bakıştı nasıl biri oldugunu anlar zaten anlamayan biriyse söker bilmeyen insan nerden anlicak değiştigini ona göre bilgisayar bilgisayardır

• quote:

quote:

quote:

hocam o işler genelde şöyle oluyor bilmeyen insanlara öyle yapıyorlar adam bi bakıştı nasıl biri oldugunu anlar zaten anlamayan biriyse söker bilmeyen insan nerden anlicak değiştigini ona göre bilgisayar bilgisayardır

Heh işte demek istediğim buydu. Bilgisayarı verirken anlamasak bile alıyormuş gibi yapmak lazım. Bikaç pc terimi konuşmak lazım. Aynısını ben yaptım dün. Ama verdiğim kişi sadece kasiyer gibi bişeydi. Yapacak adam orada değildi. Du bakalım saat 5 gibi alacağım pc yi. kullanmayı bilene belli eder bi değişiklik olup olmadığı.

• quote:

Biraz örnek verebilir msn kardeşim. Nasıl olur bu işler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem2014 -- 29 Ocak 2015; 13:44:11 >
  • hiç güvenme
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogukancvs

hiç güvenme

Tanıdığımız yokki ne yapak. Elimiz mahkum.

• çok duydum formata diye giden pc lere kendi hardisklerinin satıldığını... bi kaç teknik terim kullanıyor ve adam 20-30 tl yerine 150 filan alıyor. hatta taktığı bir hardiskte yok o yuzden her zaman guvenilir bir yere gidin oyle karşınıza çıkan ilk amcaya sarılmayın...
  • Doğru. Mahalle aralarındakine gitmemek gerek. Keşke hukuk sistemimiz daha kapsamlı olsa, tüketicileri korumaya yönelik olsa. Ama nerdeeee. Daha çoook dayak yeriz biz.

• büyük teknik servislerde pek sorun çıkcağını sanmam ama mahalle aralarındaki teknik servislerden tanıdık falan değilse pc'yi teslim alırken içini açıp bakın beraber eksik parça varsa hemen söylersin gerekli işlem yapılır zaten.
  • quote:

Doğru. Mahalle aralarındakine gitmemek gerek. Keşke hukuk sistemimiz daha kapsamlı olsa, tüketicileri korumaya yönelik olsa. Ama nerdeeee. Daha çoook dayak yeriz biz.

mahalle aralarına gitmeyin bu doğru bişey ama normal kaliteli bi yere gidersenizde 20 liralık formata 100 lira derler yani şöyle gittiginizde işte bişeyler anlatmaya çalışın hani bilginiz var gibi görünün bişey oldu mu anlarım ben gibi konuşun
  • Arkadaşlarında dediği gibi tamamen kişi yada kişilerin insafıyla alakalı birşey. Hiç ummadiğiniz büyük bir firma da bile böyle bir sorunla karşılaşabilirsiniz.Bu tür hikayelerin örneği çevremizde bulunmaktadir.Dikkatli olmak gerekiyor.Güvenmediğiniz, tanımadiğiniz kişilere emanet etmeyiniz.
  • notebook umu aldım. sanki pc nin sesi biraz azalmış gibime geldi. ses eskisi gibi değil.
  • formattan sonra ses yarı yarıya azaldı. 2500 tl lik makina bu. ses kartımı değiştirmiş olmasınlar sakın. zaten sol taraftaki 2 usb çalışmıyor.

TEKNİK Servis ne kadar güvenilir?
  • Tamamen helal süt emmişliği ile alakalı .
    komşum bilgisayar tamircisi
    ben elektronikçiyim onun kadar detay bilmem ,eski ama o dönemin en performanslı kartım vardı ,anakart bozuldu .
    komşu getir bana yapayım çoluk çocuk kullansın dedi .
    verdik üzerinde o dönemin en klas CPU ile
    3 hafta sonra zor bela aldık . Anakartı yapamamış .üzerindeki CPU gitmiş yerine uyduruk bir şey takmış.
    dedim bana yapma . bakkal ,,manav değilim ben .
    Aaa üzerinde o mu vardı hiç dikkat etmedim !.

aradı taradı yok !!!.
    gitti CPU .
    tamam anakart çalışmıyor ,eski CPU soket farkı nedeniyle kullandığımda zaten çalışmaz ama neden şerefsiz birine yedireyim .

Arkadaşın yazdığı gibi ,tüm kompenantların seri numarasını alın ,ayrıca tavsiye edilen birine teslim edin .

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.