Şimdi Ara

Teknik Resim Püf Noktaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Teknik resim çizerken, çizimi kolaylaştırma ve güzelleştirmek için neler yapıyordunuz?



  • Güncel.
  • Öncelikle şekli kafanda 3 boyutlu olarak canlandırmaya çalış. Teknik resimde her çizilen çizginin bir anlamı vardır. tüm çizgileri anlayıp parçayı katı model olarak kafanda canlandirabildikten sonra çizmeye başla. anlamadan kesinlikle başlama. çözüme eksen çizgileriyle başlamak isini kolaylaştırır. referanslamalarini daha kolay yaparsın. standartlar çok önemlidir. standart çizimlere hakim olmaya çalış (vida, yay gibi). son olarak da çözüme başlamadan önce T cetvelinin iyice temizle:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @gin!

    T cetvelini ne ile temizlemeyi tavsiye edersin?
    Kalem tutma ile ilgili tavsiyeniz var mı?
  • T cetvelini temizlemekten kasıt cetvel yüzeyini ıslak mendille silmek kağıtta iz yapmasın diye bu bütün cetveller için geçerlidir.Çizim takımlarını temiz tutman gerek.Öncelikle iyi bi kalem ve iz bırakmayan iyi bi yumuşak silgi alman gerekir.Kaleme uc olarak 0.5 tombo hb öneririm dağılmadan daha rahat çizim yaparsın.Hattan eksen ve kesitler için 0.3 bi kalemde resimi güzelleştirmek için uygun olur.Çizgileri çizerken sürekli biryerleden referans al çizginin yamuk olmaması için.Herhangi bi kalem tutma tekniği yoktur nasıl rahatına geliyosa öyle yap bu konuda benim önerim cetvel üzerinden çizgi çekerken kalemi kendi ekseninde döndürürsen daha güzel bi çizgi çıkar.Teknik resimin gelişmesi senin resim çizme isteğine,temizliğe ve pratik yapmana bağlıdır.
  • Tüm cetveller ve çizim yapılacak masanın üzeri ıslak mendille temizlenmeli. Çizim yaparken gerekmedikçe T cetvelini kağıdın üzerinde sürüklemeyin, kaldırdıktan sonra tekrar yerleştirin. Fırçalı silgi kullanmayanlar kullanmalı çok işe yarıyor. Çizmeye her şeyi tasarladıktan sonra başlamak gerek. Ve çizgi kalitesini sağlamak için kaleme hep aynı baskıyı uygulayın; kalın çizgilerle başladıysanız kalınla devam edin. Kağıt iyi bantlanmalı ki kağıdı sildiğinizde kaymasın. Referans çizgileriyle asıl çizgiler arasındaki kalınlık farkı belli edilmeli. Aklıma gelenler bunlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Odak noktaları sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.