Şimdi Ara

Teknik bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemim şu şekilde;

Phenom X4 965 BE (@3.8 GHZ)
    Foxconn A7DA-S 3.0
    Sapphire HD 7870 Dual-X OC Edition 2 GB
    GSKILL Ripjaws 1333 MHZ DDR 3 (2x4 GB) 8 GB

İşlemcim ekran kartım için yeterli mi? Kendimce gözlemlediğim kadarıyla Thief 4 gibi yeni jenerasyon oyunlarda CPU kullanımı max. %80 civarı. Yani bu ekran kartının tam performansta bile CPU limitine takılmadığını mı gösteriyor?

Thief 4 testinde SMAA dışında (onun yerine kötü de olsa FXAA açık) herşey tam detay seviyesinde iken min. 25 kare, ortalamada ise 46 kare veriyor. Tabi in-game'de bench'teki kadar yoğun poligon olmadığından çoğu zaman 60 kare stabil oluyor.

Min. kare'de örneğin Thief 4 gibi bir oyunda bu kartla 30-35 kare alacaksam CPU ile anakartı upgrade yoluna gideceğim.

Yardımcı olur musunuz?

Teşekkür ederim.

• Evet bi miktar darboğaz var bende x4 955 vardı 7850 2 gb crysisde belli yerlerde yapıyordu dediğin gibi %100 e vuruyordu işlemci ekran kartı düşük kalıyordu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

Evet bi miktar darboğaz var bende x4 955 vardı 7850 2 gb crysisde belli yerlerde yapıyordu dediğin gibi %100 e vuruyordu işlemci ekran kartı düşük kalıyordu..

Hocam %100'e vurmuyor, en fazla % 80'i gördüm. Ama kare oranının drop olduğu yerlerde CPU kullanımına bakma şansım olmadı. O zaman % 100 oluyorsa dediğiniz gibi darboğaz konusunu düşünmek lazım.
  •  Teknik bir soru
    https://store.donanimhaber.com/e7/47/d1/e747d17818c086a7b6f89ea40fd86c0a.jpg
    şöyle bakın bi bende böyle oluyordu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panmordeczka -- 9 Mayıs 2014; 17:46:22 >

• quote:

Teknik bir soru
    https://store.donanimhaber.com/e7/47/d1/e747d17818c086a7b6f89ea40fd86c0a.jpg
    şöyle bakın bi bende böyle oluyordu..

Hocam hangi programla bakıyorsunuz aynı anda? Hemen bakayım söylerseniz.

• Playclaw5 hocam indirin acın programı arkaplanda kalsın oyuna girin sonra cıkar onlar.
  • Birde hocam sizinki tam darboğaz denmez al sana darboğaz diyor bu resim.
     Teknik bir soru
    https://store.donanimhaber.com/06/0d/0a/060d0aaf9df4db0fdbe14f822d45468e.png

http://forum.donanimhaber.com/m_91029982/f_//tm.htm#91029982 resim acılmıyor konuda var 2 cekridekli hali 8350 nin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panmordeczka -- 9 Mayıs 2014; 17:58:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip bir soru :)
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • thief oyunundaki guncellemeler min fps'yi cok etkiliyor edinip yukleyin bence.diger oyunlar icin konusursak oyun ici bir programla islemciyi %100 gormek baska senin istedigin baska bir sey sen min fpsler yuksek olsun diyorsun.380 liraya 8320 alip 4.5 ghz oc'yi basacaksin benim gibi ya da intel alacaksin ama baya fiyat farki var ve elindeki ramleri de 1866 2133 yapman gerekir islemciye yakissin diye.bunu yapinca zaten 7870 uzeri kartlara bakabilirsin o yuzden sen o sisteme hic dokunmadan gittigi kadar kullan 2015 sonu gibi intel skylake cikacak 2016'da amd yeni mimari cikaracak ve bu ikisi ddr4 olacak o zamana kadar kullan iste kotu degil sistemin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

thief oyunundaki guncellemeler min fps'yi cok etkiliyor edinip yukleyin bence.diger oyunlar icin konusursak oyun ici bir programla islemciyi %100 gormek baska senin istedigin baska bir sey sen min fpsler yuksek olsun diyorsun.380 liraya 8320 alip 4.5 ghz oc'yi basacaksin benim gibi ya da intel alacaksin ama baya fiyat farki var ve elindeki ramleri de 1866 2133 yapman gerekir islemciye yakissin diye.bunu yapinca zaten 7870 uzeri kartlara bakabilirsin o yuzden sen o sisteme hic dokunmadan gittigi kadar kullan 2015 sonu gibi intel skylake cikacak 2016'da amd yeni mimari cikaracak ve bu ikisi ddr4 olacak o zamana kadar kullan iste kotu degil sistemin.

Anlatamadım aslında =)

Min. kare oranları yüksek olsun diye bir derdim yok. Demek istediğim, min. kare 25 ise ve bu CPU darboğazından ise aldığım upgrade düşünebilirim idi demek istediğim. Yoksa sistemimin 2 yıl iade edebileceğinin ben de farkındayım.

Kaldı ki ben sistemimde oynadığım bir kaç oyunda dahi (Tomb Raider, Thief 4, Bioshock Infinite vs.) CPU kullanımının % 100 olduğuna şahit olmadım. Yani yalnızca Thief 4 için konuşmuyorum. (Thief 4 'te uptade'ler yüklü bu arada)

Konu tamamen bilgi edinmek amaçlı açılmıştı hocam, sistemi manasızca sidik yarışına sokmak için değil =)

Min. kare oranının 25 Frame olmasının sebebi kartın CPU limitine takılması mı, yoksa GPU 'nun yetersizliği mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__turat

Teknik bir konuda forumun donsnım gurusu olan beni çağırmadığın için işlemcini yaktım.

Bu sana ders olsun,

Bjk__Turat

Kardeş afedersin

@KediQ;

Hocam bench'teki min. karenin sebebi galiba darboğaz =)

Teknik bir soru

• Evet baya zorlanmis islemci..hocam tek tuk olur boyle ama genel kullanimda gerek yok az ayarkisin oynarsiniz para vermeye gerek yok inanin eski sistemimi ariyorum suan x4 955 islemci 7850 yetiyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet baya zorlanmis islemci..hocam tek tuk olur boyle ama genel kullanimda gerek yok az ayarkisin oynarsiniz para vermeye gerek yok inanin eski sistemimi ariyorum suan x4 955 islemci 7850 yetiyordu

Teşekkür ederim =)

Shadow'u Very High'den High'a kısmam gerekti, şimdi 30'un altına pek inmiyor =) Her neyse...

En azından bu sayede bir miktar da olsa darboğaz olduğunu gördüm.

PS4 almam da yakındır, 2-3 sene sonra da sistemi tekrar düzerim olur biter.
  • Corsair'in adıma ürettiği Towers by Dr. Bjk__Turat serisi kasaları öneriyorum.

Tüm donanımınızla uyumlu, stabil sorunsuz kasalar,

Hayırlı olsun

Bjk__Turat

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1790284/880f37c5-974c-49e1-a660-9738da030d1e.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk__turat -- 9 Mayıs 2014; 20:12:30 >
  • bjk__turat kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.