Şimdi Ara

Tekne veya bot ile balık tutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Balık tutmayı oldukça seven bir insanım. Fakat kaderin bir cilvesi olarak Ankara'da oturuyorum. Tatlı su balıkçılığı ise hem caizp gelmiyor hem de işlerim biraz yoğun olduğu için pek vakit bulamıyorum Ankara'da Sadece pazar günlerim boş. Onu da balık tutmakla harcarsam eşimle iyice papaz oluruz yani

Şimdi gelelim asıl konuya. Didim de bir yazlığımız var. Daha doğrusu babamların yazlığı. Bizde yazları 1.5 - 2 haftalığına buraya gidiyoruz. Denize yakın (yaklaşık 100 m falan). Burada zaten kıyıdan olta atıyordum. Ama hem balık tutmak için çok vakit harcıyorum hem de istediğim ve işe yarar boyda balık tutmak çok ama çok zor oluyor. Bu nedenle babamı da ikna edip ufak bir tekne veya bot alıp bir de motor takıp bu olaya girmek istiyorum. Şimdi sormak istediğim bazı konular var. Bu konu da hiç bilgim yok. Öncelikle şişme bot mu daha iyi olur yoksa fiber bir kayık mı? Fiberlerde biraz denge problemi oluyormuş sanırım. Botlar için de rüzgarda sorun oluyor diyorlar (ki bizim orası da biraz rüzgarlı). Ayrıca şişme bot olursa balık tutarken sıkıntı yaratır mı? Hani iğne gelir bıçak değer v.b. Kolay bir şekilde delinebilir mi? Tekneye maksimum 4 kişi binecek genellikle ise 2-3 kişi biner. Bu durumda nasıl bir motor ve kaç metrelik bir tekne olması ideal olur? Ayrıca motor konusunda ağırlığı da önemli. Bne varken çok sorun yok ama babam ben yokken kullanmak istediğinde kolay sökülüp takılan ve hafif olan bir motor olması lazım. Elektrikli motorlar bu konuda ve fiyat olarak avantajlı sanırım. Ama onlarda deniz de sorunlu oluyormuş sanırım. Bu konuda özellikle bilgi verbilirseniz çok sevinirim. Kıyıdan mesafe olarak 100 - 200 metre maksimum açılırız herhalde. Daha fazla olmaz. Belki daha az bile açılabiliriz. Yani öyle açık denize çıkılmayacak.

Gördüğünüz gibi bu konuda pek bilgim yok. Sorduğum konularda beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

• Evet kıyıdan balık tutmak zor ve sıkıcıdır. Ben yıllardır her yaz balık tutarım egede yazlıkta. Lakin Ankara'da yaşıyorum. Önce kışın fiber teknenizi koyacak güvenli yeriniz varsa ve römorkla, taşımayla uğraşmak sorun olmaz derseniz en güvenlisi ve uzun ömürlüsü fiber teknedir. ama tek kişi açılamak tavsiye edilmez. Ben şişme bot kullanıyorum. Zodyak tarzı. Kullanışlı, rahat ve kolay. Motor olarak uzun şaft min 9-10 bg tercih etmelisiniz.4 zamanlı olursa daha iyi olur. Hem fibere hemde bota uygundur. Tek başına söküp takılır. Bot alırsanız tavsiyem alüminyum taban almanız. 3-3.5 mt işinizi görür. Bota çok uğraşmazsanız iğne batmaz. Kaliteli botlar öyle ince malzeme değildir. Elektrikli motorları unutun. Bunlar anca gölde işe yarar. Çok rüzgarda her ikiside tehlikelidir. Egede biz rüzgarda pek açılmayız. Aman dikkat...

Ayrıca tekneyide botuda motoruda faturalı almalı ve bu faturayla en yakın limana tescil ettirip kayıt olmalısınız. Bunu unutmayın. yazın denizin ortasında sahil güvenlik bu kayıtlarınız eksikse el koyabilir teknenize. sıkı kontrol vardır. Ayrıca yangın söndürme, ilk yardım ve can simitleri tam olmalı. Bilginize...

• Teşekkürler cevap için. Başka tavsiyesi ve yorumu olan yok mu?
  • bilgilendirme için teşekkürler bende bot yada fiber tekne için iz sürüyorum bu aralar.
  • Merhaba Hocam,

Urunlerimizi incelemenizi tavsiye ederim. Her butceye uygun urunlerimiz mevcutdur.

http://www.sanalpazar.com/dukkan/Sezer-Av__u1097507__dp149561__ofsttm__otDESC__s0

Ayrica ihtiyaciniz olursa Av Tufegi imalatcisiyiz, Yari Otomatik, Pompali, Tek Kirma tufeklerimiz cok ugun fiyatve 2 yil garantildir.

Saygilar
    SEZER AV

Tekne veya bot ile balık tutma

• quote:

Orijinalden alıntı: tigger_agc

Arkadaşlar merhaba. Balık tutmayı oldukça seven bir insanım. Fakat kaderin bir cilvesi olarak Ankara'da oturuyorum. Tatlı su balıkçılığı ise hem caizp gelmiyor hem de işlerim biraz yoğun olduğu için pek vakit bulamıyorum Ankara'da Sadece pazar günlerim boş. Onu da balık tutmakla harcarsam eşimle iyice papaz oluruz yani

Şimdi gelelim asıl konuya. Didim de bir yazlığımız var. Daha doğrusu babamların yazlığı. Bizde yazları 1.5 - 2 haftalığına buraya gidiyoruz. Denize yakın (yaklaşık 100 m falan). Burada zaten kıyıdan olta atıyordum. Ama hem balık tutmak için çok vakit harcıyorum hem de istediğim ve işe yarar boyda balık tutmak çok ama çok zor oluyor. Bu nedenle babamı da ikna edip ufak bir tekne veya bot alıp bir de motor takıp bu olaya girmek istiyorum. Şimdi sormak istediğim bazı konular var. Bu konu da hiç bilgim yok. Öncelikle şişme bot mu daha iyi olur yoksa fiber bir kayık mı? Fiberlerde biraz denge problemi oluyormuş sanırım. Botlar için de rüzgarda sorun oluyor diyorlar (ki bizim orası da biraz rüzgarlı). Ayrıca şişme bot olursa balık tutarken sıkıntı yaratır mı? Hani iğne gelir bıçak değer v.b. Kolay bir şekilde delinebilir mi? Tekneye maksimum 4 kişi binecek genellikle ise 2-3 kişi biner. Bu durumda nasıl bir motor ve kaç metrelik bir tekne olması ideal olur? Ayrıca motor konusunda ağırlığı da önemli. Bne varken çok sorun yok ama babam ben yokken kullanmak istediğinde kolay sökülüp takılan ve hafif olan bir motor olması lazım. Elektrikli motorlar bu konuda ve fiyat olarak avantajlı sanırım. Ama onlarda deniz de sorunlu oluyormuş sanırım. Bu konuda özellikle bilgi verbilirseniz çok sevinirim. Kıyıdan mesafe olarak 100 - 200 metre maksimum açılırız herhalde. Daha fazla olmaz. Belki daha az bile açılabiliriz. Yani öyle açık denize çıkılmayacak.

Gördüğünüz gibi bu konuda pek bilgim yok. Sorduğum konularda beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

Yılda 1,5 2 hafta için değmez üstad, kiralayabilirsin diye düşünüyorum, hadi kiralamadın turlar var, hatta çok iyi çok çok iyi sonar cihazlı GPS li yılların tecrübesi kaptanlar ve tekneleri var, ver 150 - 200 TL seni balığa götürsün,

Biz de Osmaniyedeyiz ama ayda 1 kere 4-5 kişi toplanıp Yumurtalık'tan Mersin'den bir tekne kiralayıp gidiyoruz, güzel balık alıyoruz, tabiki tekne almak iyi, senin olması iyi, ama onun içinde sonar lazım, bulduğun yeri kaybetmemk için GPS lazım, onu da geçtim hangi rüzgarda nerde oluyor onu çözmek zaten yılda 1- 2 hafta ile 15 yıldan fazla sürer yinede sen bilirsin,

• quote:

Orijinalden alıntı: forumcu22

quote:

Orijinalden alıntı: tigger_agc

Arkadaşlar merhaba. Balık tutmayı oldukça seven bir insanım. Fakat kaderin bir cilvesi olarak Ankara'da oturuyorum. Tatlı su balıkçılığı ise hem caizp gelmiyor hem de işlerim biraz yoğun olduğu için pek vakit bulamıyorum Ankara'da Sadece pazar günlerim boş. Onu da balık tutmakla harcarsam eşimle iyice papaz oluruz yani

Yılda 1,5 2 hafta için değmez üstad, kiralayabilirsin diye düşünüyorum, hadi kiralamadın turlar var, hatta çok iyi çok çok iyi sonar cihazlı GPS li yılların tecrübesi kaptanlar ve tekneleri var, ver 150 - 200 TL seni balığa götürsün,

Biz de Osmaniyedeyiz ama ayda 1 kere 4-5 kişi toplanıp Yumurtalık'tan Mersin'den bir tekne kiralayıp gidiyoruz, güzel balık alıyoruz, tabiki tekne almak iyi, senin olması iyi, ama onun içinde sonar lazım, bulduğun yeri kaybetmemk için GPS lazım, onu da geçtim hangi rüzgarda nerde oluyor onu çözmek zaten yılda 1- 2 hafta ile 15 yıldan fazla sürer yinede sen bilirsin,

Hocam siz benim olayı yanlış anlamışsınız. . Öyle sonar cihazları gps ler rüzgarlar falan. Bana gerek yok benim istediğim ehlikeyif bir olay. Ufak bir kayık eşimle ya da babamla kıyıdan biraz açılıp biramı yudumlayıp 2-3 saat olta sallayıp muhabbet edip geri dönmek. Öyle kilolarca balık tutayım diye bir isteğim yok. Hem keyifli zaman geçireyim rahatlayayım hem de biraz dişe dokunur balık tutayım Olay bu yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sen bilirsin hocam. Ben sana madem hoby kirala dedim. Ha şu da var. Kiralar eşin çocuklarınla gidersin küçük tekneleri verir sana kaptan kendi olmadan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.