Şimdi Ara

Serpme alıcam.balık tutmak için yasak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
22.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Youtube'den serpme ile tutalan videoalra baktım gerçekten balık çıkıyor.yorumlarda küfürler var.yasak deniliyor falan.
    ben balıkesir merkezde oturuyorum.merkeze yakın selimiye barajı-ibirler göleti vs...va.burada serpme ile balık tutmaya çalışmak kanunen yasak mı?
    nerelerde tutmak değil?



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Serpme Ağ ile Balık Tutmak Yasak mı?

    Serpme ağ kullanımı, denizde balık avlamak için kullanılan bir yöntemdir. Ancak, serpme ağ ile balık avı, bazı durumlarda yasal düzenlemelerle yasaklanmıştır.

    Türkiye'de, Denizlerde ve İçsularda Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ'e göre, denizde serpme ağ kullanımı yasaktır. Bu yasak, balık stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılık uygulamalarının teşvik edilmesi amacıyla getirilmiştir.

    Serpme ağların kullanımı, deniz ekosistemine zarar verebilir. Serpme ağlar, balıkların yanı sıra deniz kaplumbağaları, yunuslar ve balinalar gibi diğer deniz canlılarını da yakalayabilir. Bu durum, bu türlerin popülasyonlarını tehlikeye atabilir.

    Bu nedenle, denizde serpme ağ ile balık avlamak yasal düzenlemelerle yasaklanmıştır. Balıkçılar, alternatif ve sürdürülebilir balıkçılık yöntemlerini kullanmalıdır.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

    Youtube'den serpme ile tutalan videoalra baktım gerçekten balık çıkıyor.yorumlarda küfürler var.yasak deniliyor falan.
    ben balıkesir merkezde oturuyorum.merkeze yakın selimiye barajı-ibirler göleti vs...va.burada serpme ile balık tutmaya çalışmak kanunen yasak mı?
    nerelerde tutmak değil?

    SERPME AĞLARI

    İç su balıkçılığında en yaygın olarak kullanılan ve kullanılması çok basit olan bir ağ grubudur. Genellikle Sazan ve Alabalık bu ağlarla avlanmaktadır. Serpme ağlarının çeşitli şekilleri vardır. Genellikle akarsularda, sabit cepli serpme ağı kullanılır. Bu ağ akarsu kenarından atılır. Balıklar ağdan kaçmak isterlerken yanlarda bulunan ceplere takılırlar. Ağ çekilmek suretiyle kurşun yaka birleşirken veya ağ açıkken bile balıklar dışarı çıkamaz.

    Serpme ağlarda diğer bir kullanma şekli göllerde ve sığ sularda kullanılan şekil alan büzmeli serpme ağı kullanımıdır. Sığ sularda kullanımda ağın dibe teması şarttır. Göllerde ise yoğun av sürüsü aranır. Ağ balığın üzerine bırakılır, bir müddet çökmesi beklenir ve süratle halatlar çekilmek suretiyle ağ büzülür. Ağ büzüldükçe büzülen kısmın üzeri torba halini alır. Serpme ağlarının, Yeşilırmak, Kızılırmak, Sakarya, Gediz, Fırat, Dicle, Büyük ve Küçük Menderes, Seyhan ve Ceyhan nehirleri gibi büyük nehirlerimizin dışındaki iç sularımızda sportif amaçlı bile olsa kullanımları Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca yasaklanmıştır.
    Tarım Kredi Kooperatifleri Bilgi İşlem Müdürlüğü




    Yani kısaca iç sularda yasak denizde açık sularda serbest




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

    serpme ile balık tutmaya çalışmak kanunen yasak mı?
    nerelerde tutmak değil?


    @0130 güzel metni bulup paylaşmış sağolsun.

    Serpme v.b. ağlar minik, daha üreme fırsatı bile bulamamış balıkları topladığı için iyi bir av yöntemi değil.

    Ağın her türünde, dibe takılma tehlikesi var. Kimisi merak edip serpme alıyor, biraz derin suda şansını deneyip, dibe kaçıranlar olabiliyor. O ağ orada birçok balığı yakalamaya devam ediyor.

    Bir olta al kendine, keyifle bekleyerek, tek tek yakalamaya çalış balıkları. Burada serpme ağları sorman dahi, bu konuda ince düşünecek birisi olduğunu gösteriyor. :)
  • Televizyonda bir belgeselde, ağlar ile doğu anadoluda buz tutmuş bir gölde balık tutanları gösteriyorlar. Balık tutan adam küçüklükten beri balık tuttuğunu söylüyor. Muhabbet şuna benzer şekilde ilerliyor.

    Sunucu : Hep böyle ağ ile mi tutulur burada balıklar, kaç yıldır balık tutuyorsunuz.

    Balıkçı : Evet ağla tutuyoruz, çok eskiden dal parçasından olta ile de tutanlar olurdu. Ama şimdi balık çok azaldı, onun için ağ ile tutuyoruz.

    Sunucu :Ağ ile çok mu tutuluyor balık.

    Balıkçı : Daha kolay tabi, ağla daha çok gelir balık, tutar satarız.

    Sunucu :Peki ilerde balık biterse ne iş yapacaksınız var mı tarla, hayvan falan.

    Balıkçı : Valla balık bitinceye kadar tutacaz artık, sonrası Allah Kerim, hayvanlar var onlara bakacaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 19 Nisan 2013; 1:07:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.