Şimdi Ara

kapalı bir havuzda düzenli yüzen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar, üniversite havuzunda yüzmeye başlayacağım yarın. haftada 2-3 kez gitmeyi düşünüyorum. daha çok malzemeler hakkında sorum olacak.

aldığım malzemeler:

havuz şortu, yüzücü gözlüğü, bone, mikrofiber havlu(decathlondan aldım cabuk kuruyormuş), ayak havlusu(https://www.decathlon.com.tr/ayak-havlusu--id_8388052.html )

sorum şu, klasik havuz şortu giymekte bir sakınca var mı? vucuda yapışan şortlardan mı giymek gerekir? (örnek:https://www.decathlon.com.tr/b-ready-allfrek-boxer-mayo--id_8361333.html ) işimiz bitince ıslak terlik bone gözlük ve şortu nasıl taşıyacağız?

ekstra olarak vermek istediğiniz tavsiyeniz olursa dinlemekten zevk duyarım.

• Rahat ol hocam çok kasmışsın. Istediğin mayo ile yüz hangisi rahatsa. Eşyaları taşıma konusunda da al bir spor çantası bak keyfine.
  • Rahat olma konusunda üstteki arkadaşa katılıyorum. Onun dışında diyeceğim birkaç şey var.

Sigara kullanıyorsan dikkat et kendine, fenalaştım ordan biliyorum. Sadece kapalı alanda oluyor bu sıkıntı.

Klor'un astımla bağlantısı var, sporcuların içinde astıma en çok yakalanma oranı yüzücülerde, özellikle kapalı alan yüzmede.

Link 22000 makale var bu konuda.

Açık alanda yüzme şansın varsa onu tercih et.

• The Neighbourhood kullanıcısına yanıt
    Sigara kullanmiyorum, acik alan sansim yok, zaten guneste takilmayi sevmiyorum kapali daha iyi bence.

Baska tavsiyesi olan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bagyan erkek aynı mı
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorusoruyorum123 -- 18 Eylül 2017; 15:28:47 >
  • SerkanHur kullanıcısına yanıt
    Ayni olan saati de var farkli olan da. Ben yalnizca erkek olan gunlere gidicem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ZhanChi kullanıcısına yanıt
    olm niye aynı saatte olana gitmiyorsun?
  • Kapalı havuz olayı çok güzel ancak içine atılan ilaç insanın genzini, burnunu mahvediyor. Çamaşır suyu gibi kokuyor. O acıyı düşündükçe gidesim gelmiyor. Var mı bir çaresi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Uzun sure kapali havuzlarda yuzdum. Oncelikle, havuzda slip mayo ile yuzulmesinin mantigi bu kiyafetin havuz disinda baska bir yerde giyilmeyecegi icin disaridan pislik/mikrop getirmemesidir. Mayo ilk basta garip gelebilir size ama zamanla alisilir. Eger bir havuzda insanlar deniz sortu ile yuzuyorsa genelde orasi yuzme antremani icin gidilen bir yer degildir. Amaciniz siki antreman yapmaksa buralardan uzak durun.

Gozluk yine arkadaslarin soyledigi gibi cok onemli. Paraya kiyip speedo gibi bilinen kaliteli markalardan alin. Rahatsiz, su alan bir gozluk havuzda buyuk zulum.
    Bone icin tamamen plastik olanlar disinda ici kumas kapli olanlar var. Giyip cikartirken daha rahat.
    Bunun disinda islak kiyafetleri korumak icin kilitli buzdolabi posetleri kullaniyordum ben.
    Havuzdan ciktiginiz gibi terlik giymeyi ihmal etmeyin. Islak ortamlar ozellikle ayak mantarinin cok cabuk bulasabildigi yerler.
  • sorusoruyorum123 S kullanıcısına yanıt
    öncelikle uzun uzun yazıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

kapalı havuzda değil de açığında yüzmüştüm, koku rahatsız etmedi. umarım kapalıda da rahatsız etmez.

gözlük olarak simdilik 2 sene once tatile giderken aldığım 20tl civarı olan sıradan bir gözlüğü kullanıcam. daha sonra numaralı bir yüzücü gözlüğü yaptırmayı planlıyorum.

kamburluk başlangıcım varmış, doktor yüzme tavsiye etti. çıkış noktam bu olsa da aynı zamanda yüzmeyi sevdiğim için ve spor olsun diye gidicem. klasik olan şortumla gideyim, ortama göre ve yüzme sıklığıma göre belki yapışık olanlara geçerim.

bayağı poşet lazım yani, kurutma makinesi falan olsaymış keşke havuzlarda.

şort ile boneye su tutucam havuzdan cıkınca.

youtubeda bir videoda izlemiştim bahsettiğiniz koruyucu olayını. o koruyucunun sprey hali de satılıyormuş sanırım.

• SerkanHur kullanıcısına yanıt
    tanıdık falan çıkarsa utanabilirim ayrıca kızlar abaza sanmasın, olur da kızlı erkekli grup olarak yüzmeye gidersek o zamanlarda ortak saatte giderim. tek başıma gideceğim zaman gerek yok.
  • bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.

haftada 2-3 gün 1 er saat yüzmeyi planlıyorum. şimdilik klasik şort ile gidicem, belki daha sonra yapışık şortlara geçerim.

bone olarak dediklerinizden aldım, silikon kumaş karışıkmış, kolay giyiliyor ve kolay çıkıyor. kilitli buz dolabı poşeti hiç aklıma gelmemişti. çok mantıklıymış onlardan alayım ben.
  • ZhanChi kullanıcısına yanıt
    ben abazan değilim ama kızlı erkekli havuza giderdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.