Şimdi Ara

Tekken 8 vs Mortal Kombat 1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mortal Kombat 1'i ve Tekken 8'i halihazırda oynamış birisi olarak kesinlikle açık ara Tekken 8 çok daha iyi diyebilirim. Tekken 8'in Mortal Kombat 1 ile kıyaslayınca artıları:


    1. Tekken 8'deki Stage'ler (Arenalar), dünyadan gerçek mekanları barındırıyorken, Mortal Kombat 1'deki stage'ler tamamen hayal ürünüdür. Mesela Tekken'nin Paris stage'inde dövüşürken bir yandan Eyfel kulesinin eşsiz manzarasını izleyebilir, Peru'da dövüşürken Machu Picchuya hayran kalabilirsiniz. Mortal Kombat'ta ise uyduruk arenalarda dövüşürsünüz.


    2. Tekken 8'de her karakter kendi ülke dilinde konuşurken, Mortal Kombatta tüm karakterler ingilizce konuşur. Tekken'deki dil çeşitliliği oyunu daha renkli ve zevkli hale getirmektedir. Shaheen arapça, victor Fransızca, jin japonca, feng çince, miguel İspanyolca, paul ingilizce, dragunov Rusça, Eddy portekizce, Claudio italyanca, leo Almanca konuşur. İleride bir Türk karakter eklenirse (ki ekleneceği söyleniyor) tamamen Türkçe konuşacaktır. Street Fighterdaki Hakanın Türkçe konuştuğunu hayal edin.


    3. Tekken'de stageler dinamiktir; gece olur, gündüz olur, yağmur yağar, yağmur durur, rüzgar başlar... Mekanlar kırılır ve farklı mekanlara geçiş sağlanır. Mesela yan duvar kırılırsa yan odadaki mekana sıçrar dövüşün devamı, zemin kırılırsa bodrumda devam eder dövüş. Oyunun enerjisine göre müzikler de değişir.


    4. Tekken ağır çekim vb özelliklerle süslediği için gerçek bir dövüş filmi izliyor gibi hissiyata sokabilir kişiyi, oyunun içine girdikten sonra bağımlılık yapabilir. Mortal Kombat ise fatality, brutality, x-ray gibi kan ve vahşet ürünlerini oyundan çıkardıktan sonra geriye bir çocuk oyunu kalır.


    5. Tekken'de tüm dövüş sanatları oyuna yedirilmiştir. Daha karakter seçerken Karakterin boyu, kilosu, nereli olduğu ve en önemlisi dövüş tekniği yazmaktadır ekranda. Bu da oyunu daha heyacanlı ve merak uyandıran hale getirmektedir. Kickbox, Jet Kune do, Wing chun, Muay Thai, Sumo, Box, Wrestling, Judo, Karate, Taekwondo, Aikido, mma, shoalin kung fu vb sayısız dövüş sanatı oyunda yer alır. Peki Mortal Kombat karakterlerinin hangi dövüş sanatları var??


    6. Görüntü kalitesi iki oyunun da birbirine yakın olmakla birlikte ben Tekkeni renk paletleri ve Kaplamalar nedeniyle daha çok beğeniyorum. Gerek grafikler gerek animasyonlar çok üst seviyede Tekkende.


    7. Tekken 8 toplamda 32 karakterle piyasaya giriş yapmışken Mortal Kombatta bu sayı 24 tür. En kötüsü ise Mortal Kombat oyunlarını sadece 2 yıl destekleyip en fazla 12 dlc karakteri eklerken Tekken oyunları her zaman çok uzun yıllar destek almaya devam eder. Mesela 2015 te çıkış yapan Tekken 7 nin 2021 de bile hala desteklenmeye devam ediyor oluşu gibi. Düşünün 7 yıl sonra hâlâ daha dövüş arenası ve karakter eklemeye devam ediyorlardı.


    8. Tekken 8 de crossplay vardır ama Mortal Kombatta yoktur. PlayStation, Xbox, Pc kullanıcıları dilerlerse Tekken 8'i birbiriyle online olarak oynabilirler. Fakat Mortal Kombatta platformlar arası online rekabet mümkün değildir.


    9. Tekken 8 tüm tarihteki en büyük bütçeli tekken oyunudur. Dolby atmos, dolby vision vb özellikleri sonuna kadar kullanır. Unreal Engine 5 motoru ile yapılmıştır, Mortal Kombatı söylemiyorum bile. Oyundaki ses efektleri her şeyi anlatıyor.


    10. Tekkende Team Battle, Ghost Mode, Tekken ball, Survival mode gibi çok sayıda eğlenceli modlar varken mortal Kombatta bu oran çok daha azdır. Tekken'de tüm eski tekken oyunlarının videolarını, müziklerini vb barındıran galeri mevcuttur. Tekkenin ekstra özellikleri oyunun oyun süresini hayli uzatır.


    11. Benim için en önemli özellik. Her yeni çıkan Tekken oyunu eski Tekken oyunlarından nerdeyse tüm karakterleri kadrosuna alır, dışarıda ya çok az karakter bırakır ya da hiç bırakmaz. Mortal Kombat ise bu konuda çok acımasızdır, tam bir karaktere alıştım dersiniz yeni Mortal Kombat oyununda o karakteri kadroya almazlar.


    12. Tekken 8'de offline oynayanlar için, yapay zeka öyle ileri boyuta taşınmıştır ki rakip bir yerden sonra gerçek insan gibi sizin en çok yaptığınız hareketleri çözümleyip kendi taktiğini geliştirir.


    Daha onlarcasını yazardım da neyse, bu kadarlık yeter...








  • Tekken 8 daha iyi olabilir. Ama bu demek değil ki Mk1 kötü. MK 1 de gayet iyi bir dövüş oyunu. Farklı tarzları var. Grafik, ses ve teknik açıdan zaten Tekken 8'in daha iyi olması normal. Diğer söylenen şeyler zevk meselesi. MK 1 daha fantastik bir oyun. Gerçekçilikten ziyade fantastik ve hayal gücü arayanlar MK serisini tercih eder. Gerçekçilik takıntısı olan direkt UFC 5 oynasın zaten, Tekken ile MK ile vakit kaybetmesin.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 2 Kasım 2023; 21:32:5 >
  • Biri sürekli farklı şeyler deniyor her oyun farklı bir tema yaratıp bunun üzerinden gidiyor diğeri ise aynı oyunu, aynı movesetli karakterleri getirip sadece grafikleri iyileştirip kozmetiklerle maskara haline getiriyor. Dlc karakterlerin endingleri bile yoktu bir önceki versiyonunda. Yani tabi ki tekken (!) daha iyi. 😁
  • Tuomir kullanıcısına yanıt

    Hocam bence Tekken in aynı move set ile çıkması olumsuz bir durum değil bilakis çok daha iyi. Move set değişmesi demek eski karakterin bir nevi yok olması demek. Mortal Kombat x te scorpiona alışıyorsun, tam bu benim main karakterim diyorsun mk 11 çıkıyor, scorpionu bi alıyorsun adamın sadece adı scorpion, baştan aşağı değişmiş, yeni bi karakter olmuş, hareket listesi kökten değişmiş. Bu da sadık oyuncu kitlesine ve legacy karakter severlere balta vuruyor. Her yeni çıkan Mortal Kombat oyununda acaba hangi karakter dışarıda kalacak, acaba hangi karakter baştan aşağı değişecek diye düşünmekten sıkıldım.

  • Bu arada Mortal Kombatta 3 karakterin move setinin toplamı Tekkende 1 karakterin move setine denktir. Hele hele Yoshimitsu, Lei, King, Eddy, Raven, Hwoarang gibi karakterlerin hareket seti Mortal Kombatta 5 karakterin hareket setine denktir herhalde. Arkan dönükken farklı hareketler, önün dönükken farklı hareketler, yan dururken farklı hareketler... 3 boyutlu mekana sahip dövüş oyunu ve 2 boyutlu mekana sahip dövüş oyunu farkı... Muhakkak move list de farklı olacaktır
  • MK 1 in yanından dahi geçemez Tekken.
  • Benim açımdan atmosferi en iyi olan tekken 2 ydi. Belki ilk tanıştığım tekken olduğu içindir yeri ayrıdır. Özellikle 2. Oyundaki Yoshimitsu nun ormanı en sevdiğim mekan müziği şahane açıkçası 2 deki tüm mekanlara bayılıyorum benim için tekken dediğimde en iyisi 2 dir başlasını tanımam. 3. Oyunda geliştirdiler çok iyi oldu. Ama 3 ten sonra bozdu saçma sapan karakterler doldu adam Akuma yı bile dahil etti oyuna. Eli motorlu testere olan karakter uçup duruyor saçmalık tekken e yakışmıyor bunlar. (Gerçi zamanında harada bunları söyledim diye beni twitter'da n banlamıştı geçelim o konuyu) gelelim en büyük meseleye 2 oyun yeniden yapılmalı 8. Oyun grafikleri yle aynı karakterler olmalı ne eksik ne fazla. Muhteşem olur. Ama 2. Oyunun bugün den bakınca bazı eksikleri var
    1. Karakter darbe alıp yere düşünce uzun süre kalkmıyor 8. Oyın gibi hızlı olmalı hızlı kalkmalı.
    2. Karakter yukarı zıpladığında gökyüzüne çıkıyor o zıplama 8 deki gibi olmalı.
    3. Karşı karakterin etrafında dolanamıyorsun yukarı aşağı yaparak. Diğer oyunlardaki gibi olmalı Street Fighter gibi 2 boyut olmamalı karakterler ın karşısına arkasına geçebilmeli bunlar yapılırsa mükemmel olur.
    mk oyınuna gelince o konuda ben özürlüyüm bi tuşa basıp guatd almak bıtakıp saldırmak tekrar tuşa basıp guard almak bana göre değil yapamıyorum




  • BlackTower_35 kullanıcısına yanıt

    yanından değil içinden geçer

  • x_abner X kullanıcısına yanıt
    :)
  • Bugün dikkatimi çekti Mortal Kombat 1'de değil crossplay; ping filter veya wifi filter bile yokmuş... Mortal Kombat 11'e karakter eklemeye devam etselermiş keşke, nasıl bu kadar yarım bir oyun çıkardı nrs anlam veremiyorum
  • İkisi de farklı sistemle oynanan bir oyun, farklı kesimlere hitap ediyor, karşılaştırmanın bir manası yok, biri daha iyi veya kötü değil.


    Fakat içerik açısından eleştirelim derseniz MK'den daha dolu bir dövüş oyunu sadece SF6 olabilir, ayrıyeten SF gibi yeniliklere de açıklar, Tekken aynı oyunu cilalıyor sürekli. Fakat bu sadece içerik karşılaştırması. İnsanlar bu oyunu VS için oynuyor, içerik çoğunlukla kimsenin umurunda değil.

  • Tekken 8'de dikkat ettiyseniz karakterlerin giysileri (mesela Devil Jinin Paltosu) dövüşülen arenadaki rüzgar durumuna göre farklı oranda savruluyor ya da yerinde duruyor. Uzayda geçen arenaya, fırtınalı arenaya ve bir de urban arenadaki giysilerin farklı orandaki savruluşuna bakın. Oyundaki vuruş hissi ef-sa-ne, ayrıca oyun içi sesleri (vuruş sesi özellikle) çok gelişmiş seviyede. Karakterlerin yağmurda ıslandıktan sonra vücutlarındaki detaylar, dövüş esnasındaki kazuya ve jun arasında geçenler (kazuyanın rage artı), karakterlerin damar yapılarına kadar detaylandırılması, Tekken 6 daki zafinanın kehanetine bağlı kalınmış olması (azazel iki şeytan çarpıştığı vakit tekrar doğacaktır). Bu kadar detay Mortal kombatta olsaydı forum günlerce bu konuya değinirdi.

    Ayrıca Tekken 8 ekstra içerik konusunda da gayet dolu bir oyun. Tekken ball ından tutun ghost moduna... Ayrıca Arıka ile ortak çalışmaları ileride Garuda, Skullomania gibi Fighting Ex Layer karakterleri için umut veriyor. (Ben ilk sezon karakterleri için Jaycee, Alex, Voldo, Sub Zeroyu tercih ederdim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_abner -- 15 Aralık 2023; 9:26:38 >




  • Böyle oyunlarda oynanıştan çok, geçtiği evren karakterler hikayeleri ve oyunun geçmişi daha önemli benim için.

  • UnluckyGuy kullanıcısına yanıt

    Dövüş oyununda oynanıştan çok oyunun geçtiği evren ve hikaye nasıl önemli olabilir, çok ilginç. Farklı tarzlar arayın. Dövüş oyununda en önemli şeyler oynanabilirlik, karakter yelpazesi, karakter sayıları, dövüş arenalarının çeşitliliği ve etkileyiciliği, karakterlerin hareket listesinin kabarıklığı, karakterler arası güç dengesi, rekabet sisteminin iyi işliyor olması, dövüş sanatları, uzmanlaşabilme ve rekabette derinlik, en önemlisi de vuruş hissidir. Hikâyesi için dövüş oyunu mu oynanır. Doğrusu Tekken 8 çok fena geliyor, fena hype yarattı, bu kez hikayeyle de Mortal kombatı darmadağın edecek. Tekken dövüş oyunlarının zirvesidir.

  • Mk1 çöpünden, street fighter 6 da daha iyi, tekken 8 de.

  • BlackTower_35 kullanıcısına yanıt

    Hocam MK1 Metacritic puanı 83 (kullanıcı oyları 71) Tekken 8 Metacritic puanı 91

    Tüm oyun otoritelerinin (İGN dahil) puanlamasında Tekken 8 fark attı MK 1'e.

    Konu kapanmıştır Tekken 8 >>>>>>> mk1

  • nier kullanıcısına yanıt

    Mortal Kombata çocuk oyunu dememin nedeni tüm karakterlerin İngilizce konuşması veya mekanların tamamının hayal ürünü olmasıyla ilgili değil. X-ray, brutality, fatality, fatal blow vb vahşet öğelerini oyundan çıkarıp safi dövüş oyunu olarak Tekkenle kıyasladığında dövüş mekaniği, dövüş sanatlarını oyuna yedirmeleri, karakterlerin silah kullanım oranı, hareketlerin estetik açıdan ele alınışı, salt dövüş sistemi, olağanüstülükler vb mk yi daha basit bir yapıya sokuyor.


    Hep derim Mortal Kombat Quake, Doom ise Tekken Call of Duty, Battlefield'dir. Zevkler ve renkler meselesi. Ama gidip de tüm dövüş boyunca ekranın iki tarafında 3 metre yukarıya zıplaya zıplaya dövüşen karakterlerin olduğu oyun bi zahmet neredeyse tüm dövüşün yerde geçtiği, tüm mekanı 3 boyutlu kullanabildigin bir dövüş oyunundan daha basit kalsın bir zahmet. Tekken 7 de Lei, Yoshimitsu, Eddy, King, Master Raven vb bazı karakterlerin move seti mk deki 5 karakterin move setinin toplamı kadar. Bi zahmet Tekken'in daha derin olduğunu kabul edelim. Tekkende uzmanlaşmanın diğer dövüş oyunlarınından çok daha fazla zaman aldığı reddit vb yerlerde sürekli konuşulur.


    Puanlama meselesine gelince ign puanlamadaki otoritelerden sadece birisi, tüm puanlama otoriteleri tarafından ortalama 9/10 almış bir oyundan bahsediyoruz. Mk 1 iyidir ya da kötüdür demiyorum, ama Tekken 8'den iyi değildir. Bu ülke insanında kabullenememe sorunu var nedense...





  • Grafikler ve efektler: Mortal Kombat 1. Geriye kalan her sey: Tekken 8. Ha belki single player icerik acisindan berabere kalabilirler. Incelemelere gore ikisi de saglam bu konuda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 23 Ocak 2024; 21:0:4 >
  • x_abner X kullanıcısına yanıt

    Katılmıyorum. Mortal Kombat; atmosferi, şiddeti, loresi, karanlık evreni ve fantastik öğeleriyle diğer dövüş oyunlarının önünde. Mortal Kombat’ın alternatifi bir dövüş oyunu yok.


    Diğer bir örnek ise, SoulCalibur’un da silah kullanımı açısından alternatifi yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 23 Ocak 2024; 21:4:16 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.