|
Mortal Kombat 1'i ve Tekken 8'i halihazırda oynamış birisi olarak kesinlikle açık ara Tekken 8 çok daha iyi diyebilirim. Tekken 8'in Mortal Kombat 1 ile kıyaslayınca artıları: 1. Tekken 8'deki Stage'ler (Arenalar), dünyadan gerçek mekanları barındırıyorken, Mortal Kombat 1'deki stage'ler tamamen hayal ürünüdür. Mesela Tekken'nin Paris stage'inde dövüşürken bir yandan Eyfel kulesinin eşsiz manzarasını izleyebilir, Peru'da dövüşürken Machu Picchuya hayran kalabilirsiniz. Mortal Kombat'ta ise uyduruk arenalarda dövüşürsünüz. 2. Tekken 8'de her karakter kendi ülke dilinde konuşurken, Mortal Kombatta tüm karakterler ingilizce konuşur. Tekken'deki dil çeşitliliği oyunu daha renkli ve zevkli hale getirmektedir. Shaheen arapça, victor Fransızca, jin japonca, feng çince, miguel İspanyolca, paul ingilizce, dragunov Rusça, Eddy portekizce, Claudio italyanca, leo Almanca konuşur. İleride bir Türk karakter eklenirse (ki ekleneceği söyleniyor) tamamen Türkçe konuşacaktır. Street Fighterdaki Hakanın Türkçe konuştuğunu hayal edin. 3. Tekken'de stageler dinamiktir; gece olur, gündüz olur, yağmur yağar, yağmur durur, rüzgar başlar... Mekanlar kırılır ve farklı mekanlara geçiş sağlanır. Mesela yan duvar kırılırsa yan odadaki mekana sıçrar dövüşün devamı, zemin kırılırsa bodrumda devam eder dövüş. Oyunun enerjisine göre müzikler de değişir. 4. Tekken ağır çekim vb özelliklerle süslediği için gerçek bir dövüş filmi izliyor gibi hissiyata sokabilir kişiyi, oyunun içine girdikten sonra bağımlılık yapabilir. Mortal Kombat ise fatality, brutality, x-ray gibi kan ve vahşet ürünlerini oyundan çıkardıktan sonra geriye bir çocuk oyunu kalır. 5. Tekken'de tüm dövüş sanatları oyuna yedirilmiştir. Daha karakter seçerken Karakterin boyu, kilosu, nereli olduğu ve en önemlisi dövüş tekniği yazmaktadır ekranda. Bu da oyunu daha heyacanlı ve merak uyandıran hale getirmektedir. Kickbox, Jet Kune do, Wing chun, Muay Thai, Sumo, Box, Wrestling, Judo, Karate, Taekwondo, Aikido, mma, shoalin kung fu vb sayısız dövüş sanatı oyunda yer alır. Peki Mortal Kombat karakterlerinin hangi dövüş sanatları var?? 6. Görüntü kalitesi iki oyunun da birbirine yakın olmakla birlikte ben Tekkeni renk paletleri ve Kaplamalar nedeniyle daha çok beğeniyorum. Gerek grafikler gerek animasyonlar çok üst seviyede Tekkende. 7. Tekken 8 toplamda 32 karakterle piyasaya giriş yapmışken Mortal Kombatta bu sayı 24 tür. En kötüsü ise Mortal Kombat oyunlarını sadece 2 yıl destekleyip en fazla 12 dlc karakteri eklerken Tekken oyunları her zaman çok uzun yıllar destek almaya devam eder. Mesela 2015 te çıkış yapan Tekken 7 nin 2021 de bile hala desteklenmeye devam ediyor oluşu gibi. Düşünün 7 yıl sonra hâlâ daha dövüş arenası ve karakter eklemeye devam ediyorlardı. 8. Tekken 8 de crossplay vardır ama Mortal Kombatta yoktur. PlayStation, Xbox, Pc kullanıcıları dilerlerse Tekken 8'i birbiriyle online olarak oynabilirler. Fakat Mortal Kombatta platformlar arası online rekabet mümkün değildir. 9. Tekken 8 tüm tarihteki en büyük bütçeli tekken oyunudur. Dolby atmos, dolby vision vb özellikleri sonuna kadar kullanır. Unreal Engine 5 motoru ile yapılmıştır, Mortal Kombatı söylemiyorum bile. Oyundaki ses efektleri her şeyi anlatıyor. 10. Tekkende Team Battle, Ghost Mode, Tekken ball, Survival mode gibi çok sayıda eğlenceli modlar varken mortal Kombatta bu oran çok daha azdır. Tekken'de tüm eski tekken oyunlarının videolarını, müziklerini vb barındıran galeri mevcuttur. Tekkenin ekstra özellikleri oyunun oyun süresini hayli uzatır. 11. Benim için en önemli özellik. Her yeni çıkan Tekken oyunu eski Tekken oyunlarından nerdeyse tüm karakterleri kadrosuna alır, dışarıda ya çok az karakter bırakır ya da hiç bırakmaz. Mortal Kombat ise bu konuda çok acımasızdır, tam bir karaktere alıştım dersiniz yeni Mortal Kombat oyununda o karakteri kadroya almazlar. 12. Tekken 8'de offline oynayanlar için, yapay zeka öyle ileri boyuta taşınmıştır ki rakip bir yerden sonra gerçek insan gibi sizin en çok yaptığınız hareketleri çözümleyip kendi taktiğini geliştirir. Daha onlarcasını yazardım da neyse, bu kadarlık yeter... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt