Şimdi Ara

Tekila varken, bira icmek cok sacma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
2.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazi yerlerde tekila biradan bile daha ucuza satiliyor. Alkol orani fazla oldugundan daha iyi kafa yapiyor ve aralarindaki fiyat farki cok az.

Tabi bazen arkadaslarim bana bozuk atiyor.. herkes bira isterken ben tekila iciyorum. 5-6 tekila beni cakir keyif yapmaya yetiyor. Millet 5-6 birada sarhos oldugunu gorunce ben cok sasiriyorum. Kalkacagimiz zaman alkol etkisi artsin diye 1 veya 2 bira kesinlikle icerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Bilim Adami -- 8 Nisan 2014; 0:10:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tekila Varken Bira İçmek: Mantıksız Bir Seçim

Tekila ve Bira Arasındaki Temel Farklar:

Tekila, %38-55 alkol oranına sahip, Meksika'da yetiştirilen mavi agave bitkisinden yapılan bir içkidir. Bira ise %3-10 alkol oranına sahip, arpa, su, şerbetçiotu ve maya kullanılarak fermente edilen bir içecektir.

Alkol Oranı Farkı:

Tekila, biranın alkol oranının üç ila beş katını içerir. Bu nedenle, aynı miktarda tüketildiğinde tekila, daha hızlı ve yoğun bir sarhoşluk etkisine neden olur.

Lezzet Farkı:

Tekila, agave bitkisinin topraklı ve biberli bir tadına sahiptir. Bira ise şerbetçiotu ve maltın daha hafif ve ferahlatıcı bir tadına sahiptir.

Etki Farkı:

Tekila, daha yüksek alkol oranı nedeniyle daha güçlü bir uyarıcı etkiye sahiptir. Sarhoşluk hissi daha hızlı başlar ve daha uzun sürer. Bira ise daha ılımlı bir etkiye sahiptir.

Tüketim Biçimleri:

Tekila genellikle shot olarak veya margarita gibi kokteyllerde tüketilir. Bira ise genellikle buzlu bardakta veya şişeden tüketilir.

Hangisini Seçmelisin?

Hangisini seçeceğin, kişisel tercihlerine ve tüketim amacına bağlıdır. Daha hızlı ve yoğun bir sarhoşluk etkisi arıyorsan, tekila uygun bir seçim olabilir. Ancak daha hafif ve sosyal bir içki arıyorsan, bira daha iyi bir seçenektir.

Sonuç:

Tekila ve bira, alkol oranı, lezzet ve etki yönünden birbirinden önemli ölçüde farklı iki içkidir. Hangisini seçeceğine karar verirken, kişisel tercihlerini ve tüketim amacını göz önünde bulundurmalısın. Tekila daha hızlı ve yoğun bir etki sunarken, bira daha ılımlı ve sosyal bir deneyim sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gittiğin mekanlardan bahsediyorsan evet tekila vodka falan daha mantıklı. Ama sokakta falan içmekten bahsediyorsan bira daha mantıklı geliyor. Şahsen bende bara falan gittiğim zaman bira yerine tekila falan tercih ediyorum, birayı her zaman içiyoruz zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: adrasa

Gittiğin mekanlardan bahsediyorsan evet tekila vodka falan daha mantıklı. Ama sokakta falan içmekten bahsediyorsan bira daha mantıklı geliyor. Şahsen bende bara falan gittiğim zaman bira yerine tekila falan tercih ediyorum, birayı her zaman içiyoruz zaten

Evimde bile tekila bulundururum her zaman(kendim icin)

200gramlik metal cep siselerinin icine vodka, viski, tekila, sarap, baileys, raki ickilerinden bulundurmaya calisiyorum. Misafirlerime ikramlik ickiler bunlar tabi.

Bir kere baslayan durabilir mi? Tabikide hayir ona verdigim 50ml icki onu tetikleyerek icki almasinida sagliyorum. Bu sayede 50ml ickimide geri aliyorum

• Birayı içersin cila olsun diye 2 tek atarsın daha keyifli oluyor ama hiç birini rakıya değişmem açıcan bir tekirdağ yada yeni rakı ala gel keyfim gel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek basina 70'lik icicen 25 shot

saka şaka 15.son olsun sonra paralel dünyaya yatay geçiş oluyor

• Canım cekti ulan vizeler bi bitsinde tekila içemeye gideyim
  • Haram dostum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    trende sigara icilebiliyor mu?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaperMo0n

Birayı içersin cila olsun diye 2 tek atarsın daha keyifli oluyor ama hiç birini rakıya değişmem açıcan bir tekirdağ yada yeni rakı ala gel keyfim gel

6 seneden beri trakyadayim. BIR Kere bile tekirdag gitmisligim yoktu taki dune kadar.
    Kiz arkadasim tarafindan davet edildim ve gittigimde anlatilanlarla yasananlarin cok farkli oldugunu anladim.

TekirdaĞ=Huzur evi benim gozumde. Bir tane icki icecek adam gibi mekan yok. Kendi imkanlarinla bakkaldan tedarik ederek sahile gidip icebilirsin.. Meyhaneler tarzim degil, disko ve canli muzik gece aciliyor.

Gunduzde oturup icki icecegim bir bar bulamadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanal Bilim Adami

quote:

Birayı içersin cila olsun diye 2 tek atarsın daha keyifli oluyor ama hiç birini rakıya değişmem açıcan bir tekirdağ yada yeni rakı ala gel keyfim gel

6 seneden beri trakyadayim. BIR Kere bile tekirdag gitmisligim yoktu taki dune kadar.
    Kiz arkadasim tarafindan davet edildim ve gittigimde anlatilanlarla yasananlarin cok farkli oldugunu anladim.

TekirdaĞ=Huzur evi benim gozumde. Bir tane icki icecek adam gibi mekan yok. Kendi imkanlarinla bakkaldan tedarik ederek sahile gidip icebilirsin.. Meyhaneler tarzim degil, disko ve canli muzik gece aciliyor.

Neresine gittin acaba , gündüz içilebilecek mekanları sayabilirim sana , bidahaki gidişinde işe yarar

• quote:

Orijinalden alıntı: dafuq

quote:

quote:

Neresine gittin acaba , gündüz içilebilecek mekanları sayabilirim sana , bidahaki gidişinde işe yarar

Merkez ve degirmenalti

Sahile karsi, cogunlukla genc kesimin takildigi ve cok fazla pahali olmayan bir mekan tercihimdir

• quote:

Bazi yerlerde tekila biradan bile daha ucuza satiliyor. Alkol orani fazla oldugundan daha iyi kafa yapiyor ve aralarindaki fiyat farki cok az.

Tabi bazen arkadaslarim bana bozuk atiyor.. herkes bira isterken ben tekila iciyorum. 5-6 tekila beni cakir keyif yapmaya yetiyor. Millet 5-6 birada sarhos oldugunu gorunce ben cok sasiriyorum. Kalkacagimiz zaman alkol etkisi artsin diye 1 veya 2 bira kesinlikle icerim.

nasıl tekila içtiğimi iyi bilir donanım gençlerii
  • quote:

quote:

hocam bende yozgatlıyım bizim ordada şöyle bir rivayet var tokatın köyündeki su ile rakı içen adam sarhoş olmaz diyorlar bu cuma gidiyorum çok meşgul olmassam denemeyi düşünüyorum sonuçları yazarım burayada

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dafuq

quote:

quote:

Merkez ve degirmenalti

Sahile karsi, cogunlukla genc kesimin takildigi ve cok fazla pahali olmayan bir mekan tercihimdir

Evet o konuda haklısın , gündüz pek içki içilen yerler yok , daha doğrusu gündüz içki içen yok , hatta bazı mekanlar gündüz vermiyo bile , ama akşam için güzel mekanlar var , idare ediyoruz şimdilik

• Tekila 8 shot at anca 2 bira kafası yapıyor bende

• tekilla içerken sigara içilmiyor sorun o yoksa bira tekilla cogu yerde bi bira fiyatına en kralı o
  • Dostum malesef gece kalamiyorum. En son arac saat 19:00da kalkiyor.

Zaten bunu bilmedigim icin bir kac sikinti yasamistim. 8.30da terminalde arac olmadigini ogrenince muratli aracina bindim. Oradan arkadasi arayip beni almasini soyledim. Arkadasimda 15 km uzaklikta oturuyor. Onun oturdugu yerde ananemler oturdugu icin ucuz yirtmistim.

• Canım çekti lan
  • 5-6 bira 5-6 tekiladan cok daha fazla kafa yapar zaten neyine sasirdigini anlayamadim. 5 shot saniyesinde gider sonra onlar icerken sen ne yapiyorsun

biri ufacik 3-5 cl bardakta, digeri 50-70

Alkol orani az ama miktar fazla, yuzde 40 degil 80de olsa o sekilde hesaplayamazsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: d4rkston3

tekilla içerken sigara içilmiyor sorun o yoksa bira tekilla cogu yerde bi bira fiyatına en kralı o

Tekila sadece shot olarak icilmez. Yudum yudumda icebilirsiniz. Arada bir uzun sure mekanda kalacagim zaman 1 bira ve yanina 2 tekila soyluyorum. Tekilalari yudum yudum biranin yaninda iciyorum.

Gorenler mal mal bakiyor tabi..

• Tekila sevmem, birayida kafam guzel olsun diye degil keyif alayim diye iciyorum. Kisacasi 10 shot tekila icmek yerine 6-7 bira icerim, yaninda da cerezi, cipsi filan olursa tammdir. Tekila reflumu azitiyo.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.