Şimdi Ara

Tekerleklerin yarısı havada kalacak şekilde park etme ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. komşum aracını hep aşağıdaki şekildeki gibi park ediyor. Yani tekerlekler yağmur suyunun akması için yapılan ufak su yolunun kenarına yarısı havada kalacak şekilde park ediyor. Bir keresinde böyle park etmek zararlı değil mi dedim o da bana hiçbir zararı yok dedi. size sormak istedim aceba bu şekilde park etmek ilk etapta hangi arızaya neden olur?

Tekerleklerin yarısı havada kalacak şekilde park etme ?

• Yok hocam hiçbişey olmaz. Güvenle parkedebilirsiniz. Tabi zararlı olmaması için Lastik basıncının uygun olması lazım.

Bu arada çizim gayet güzelmiş. Lastiği Herhangi bi program ilemi yaptınız googledan paintemi taşıdınız
  • Aylarca o şekilde durmadıkdan sonra hiç bir şey olmaz.
  • Birsey olmaz bence de ancak en kötü ihtimal , lastik te uygun hava yoksa janta oturabilir arac.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu ne olacak çok abartmayın.
  • Hiç bisi olmaz

• Sen kendini arabanın yerine koy,kıçının yarısını sandalyenin dışarısına taşırır şekilde neler hissediyorsan arabada da öyle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İçindeki çelik tellerin yapısı bozulur diye biliyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: ITALIAN CAR'S

Yok hocam hiçbişey olmaz. Güvenle parkedebilirsiniz. Tabi zararlı olmaması için Lastik basıncının uygun olması lazım.

Bu arada çizim gayet güzelmiş. Lastiği Herhangi bi program ilemi yaptınız googledan paintemi taşıdınız

tekerleği görsellerden buldun
  • uzun süre ve yükte zararsız olur diyemeyiz ama çokta önemli değildir.Süreklilik arz etmemeli.
  • Yollarda bundan daha berbat bir halde yol alıyoruz.
    Aylarca aynı şekilde (normal duruşu da dahil) durmayacaksa sıkıntı olacağını sanmıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik basıncı uygun değilse uzun süre bu şekilde durduğunda sıkıntı yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TORSION

Sen kendini arabanın yerine koy,kıçının yarısını sandalyenin dışarısına taşırır şekilde neler hissediyorsan arabada da öyle.

Yarıldım
  • Bu durum evin, işyerinin önündeyse yani süreklilik arz ediyorsa lastiğin içindeki tellere zarar veriyor. Acemilik döneminde bizzat deneyimledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TORSION

Sen kendini arabanın yerine koy,kıçının yarısını sandalyenin dışarısına taşırır şekilde neler hissediyorsan arabada da öyle.

arabadaki aks sende olsa sen de günlerce dururdun sandalyede
  • Allah başka dert vermesin
  • özürlü lastik olur
  • Lastiğin basıncı düzgün ise bir şey olmaz.

Basınç düşük olursa lastiğin içindeki tellere zarar vermeye başlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürekli olarak o şekilde park ediyorsa, yani hep sağ tekerler veya sol tekerler o şekilde kalıyorsa bir süre sonra balans bozulması olabilir. arada bir yapıyorsa bir şey olmaz. Çünkü bir kısma sürekli olarak fazla yükte, diğer kısım ise boşta olacak... Aylarca düz zeminde bile kalması tekerlerin yuvarlaklığını bozdugunu, bu yüzden balansın gittiğini bile söylüyorlar. yurtdışı, şehirdışı gibi sebeplerle 3-4ay öyle hiç hareket ettirilmiyor. yere değen kısım biraz elips gibi olur, o kadar sürede lastiğin alt tarafı artık o şekle bürünüyor, 1,5ton aracın 4 tekerini eşit yük; önler 400-400, arkalar 350-350 kg yük binsin, lastiğe bu kadar yükle içindeki tel ve hamur şekil alır elbette...
  • çizimi önce otomobil zannettim,eyvah dedim,sol köşesini vurmuş,sonradan lastik olduğunu anladım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.