Şimdi Ara

Tek Fazlı Asenkron Motor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tek fazlı asm hakkında birkaç sorum olacak.Daha önce görmüş ve uygulama yapmış olanlar için kolay sorular fakat ben daha fabrika ortamına çıkamadığım için tam anlayamadım kusurabakmayın.

tek fazlı asmler bildiğim kadarı ile yardımcı sargılı ve gölge kutuplu olarak ikiye ayrılıyor.Sanayide en çok kullanılan hangi tip motorlardır.
    Asm de döner alan oluşturmak için bir faza kondansatör bağlanıyor.Kondansatör motor yol aldıktan sonra devreden çıkarılıyormu?
    Ve bu kondansatör değeri neye göre belirleniyor?

Diyelim elimizde 380V luk bir 3 falı asm var bunu 220 V ile çalıştırabilirmiyiz.Cevap verenlere teşekkürler şimdiden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatly -- 7 Ekim 2007; 2:13:56 >

• 380V'luk monofaze motor mu? 380V tek faz nasıl oluyor?
  • Demek o kadar bilmiyorum evet saçma bir soru olmuş.Soru 380V luk motorun dönüp dönmiyeceği .Düzeltiyorum :D
  • monofaze girişli , 3 faz çıkışlı sürücü kullanırsan çalıştırabilirsin. bi şekilde tek fazı alıp, 3 faza çevirmen lazım.

monofaze motorda kondansatör devreden hiç çıkmıyor. Sürekli devrede kalarak iki sargıya uyguladığın gerilim araından bir faz farkı yaratıyor ki motor dönebilsin. Ana ve yardımcı sargıya uyguladığın gerilimler arasında faz farkı olmazsa motor dönmez. kondansatörler genelde yüksek gerilimlerde çalışmaya uygun ve yüksek sığalı seçiliyor. Motorun üzerinde hazır geldiği için ve bozulunca yerine aynısının yenisi alındığı için değerinin neye göre seçildiği konusunda bir fikrim yok. sargının endüktansıyla ilgili olabileceğini tahmin ediyorum.

Bir faza kondansatör bağlanıyor demişsin, zaten bir faz var. 3 fazlı motorlarda kondansatör olmaz. dediğim gibi kondansatörün tek amacı ana sargıya 220 verirken yardımcı sargıya aynı 220nn faz kaydırılmış halini vermek.

• Anladım cevabınız için saolun.Aradım ama bulamadım şebekeye bağlantısı nasıl oluyor.monofaze nin.varsa gönderebilirmisiniz elinizde.
    yoksa da paintte falan çizerseniz sevinirm .

Kondansatörsüz monofaze motorun da olduğunu okudum bir yerde o nasıl oluyor acaba biz mi bağlıyoruz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatly -- 7 Ekim 2007; 14:26:17 >
  • Asenkron bir fazlı motorlar sarım şekline göre kondansatörlü veya kondansatörsüz olarak kullanılır.Güç arttıkça yardımcı sargı ihtiyacı doğar,yardımcı sargıyı devreden çıkarmak için de kondansatör ve santrifüj anahtarı kullanılır.Trifaze bir ASM. nonofaze olarak çalıştırılabilir.Motora üçüncü fazı bir kondansatör yardımıyla yaratabiliriz.Bu kondansatörün değeri motor gücüne göre 6,4 MF. ile 100 MF. arasında olabilir.Bilginize.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.