Şimdi Ara

3 Faz Asenkron Motor Dinamik Frenleme Hakkında (?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ayaklı matkap'ım için , güç , ileri ~ geri sisteminden sonra birde frenleme ihtiyacı doğdu , ben frenleme sistemleri arasında bunu uygun buldum , açıkcası bir fren balatası bulamadım. Oyuzden onu çokta araştırmadım (mekanik fren) Ani fren yapmak istemiyorum , ters konuma dönünce motor zaten bu olmuş oluyor.

    Bu sistemi kullanan bilgisi olan varsa yardımcı olabilir ise sevinirim , benim için hesaplama kısmı büyük bir problem çünkü :)

    Kaç volt dc uygulamam gerektiğini bilmiyorum , ufakçada bağlantı konusunda görüşlerinizi paylaşır iseniz sevinirim

    2x kontaktör , rölelere uygulanan bir switch yardımı ile ileri geri dönecek , aşırı akım rölesi de koyacağım muhtemelen sigortaların yanı sıra , timer düşünmüştüm ilk başta ama böyle olmayacak. 3 saniye sonra motor sistemi tamamen duruyor çünki..

    İstediğim bağlantı şekli FREN diye bir buton çıkartıp ona basmak yerine , aslında buda olabilir ama , panodan kablo çeker ucuna bir switch bağlarım.

    Bunun yanı sıra , acil stop , ve elektriğin kesilmesi ile de frenin çalışmasını istiyorum FREN butonuna basılmış gibi , acil stop la , elektriği kesmek teorik olarak aynı şey ama , stopların rölelerden kestirme yapan tipleride olduğu için ekledim..







  • Stop butonuna bastığınız anlar dinamik frenleme yapabilirsiniz. İsterseniz kumanda ve güç devresi paylaşabilirim bitirme tezimde mevcut ancak özelden mail adresi göndermeniz gerek. Hesap kitap işi ise gayet kolay sargı direncini biliyorsanız yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 18 Aralık 2015; 10:01:53 >
  • Şerit testerenin balatasız motoruna fren yaptım. Arge çalışmamdır. Videoyu izleyip yorum yaparsanız sevinirim.

    Bu #argeprojesi #şeri·ttestere motorunu frenleme panosudur. 4 sene önce ters faz vererek balatasız motorları frenleyen panomu youtubede yayımladım. Ama bu çalışmam  hiç fark edilmedi. Şerit testere makinalarında neden fren kullanmıyorlar iş güvenliği açısından panomun kullanılması faydalı mı yoksa zararlı mı? Yorum yapacak arkadaşların videoyu izledikten sonra yorum yapmalarını rica ederim. #ardeb #tübitak #sage yada özel sektör desteği olsa 90 kw motorlar içinde bu panodan yaparak arge denemelerine başlayacaktım. Hatta daire testerelerde de bu panom ile arge çalışmaları yapacaktım ama gereken ilgi ve destek olmayınca bu projemin argesi yarım kaldı.


    YouTube'da "Bandsaw engine brake !!!  Şerit testere motor freni !!!" videosunu izleyin
    https://www.youtube.com/watch?v=2I3Hfi1ulQs&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elektrik panosu yapımı E kullanıcısına yanıt
    Hocam, motorlar üstüne kafa yordum bir dönem, Satılan şerit testere modelleri Motor sürücüsü ile satılıyor.
    Yani normal modellerde motor freni var.. Yanlış biliyorsam bilen arkadaşlar düzeltsin, Sürücü fazları tersten verip bunu uygulamıyor. Limitlenmiş DC voltajı ile çözüyor bu işi

    Sizin yönteminizde motora gereksiz bir akım biniyor bence, şahsi fikrim.. Daha bilgili olan arkadaşlar konuyu görürse yorum yaparlar, fazları ters çevirip motoru o kısa-ani yükün altında bırakmanın doğru olduğunu düşünmüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.