Şimdi Ara

Tek bölge idman neden kötü??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Tek bölge yani bro split yapan çok kişi var ama hep kötüleniyor. Kası haftada 2 defa çalışacaksın deniyor. Ama salonlarda ne kadar iri kaslı adam varsa hepsi de neredeyse tek bölge çalışıyor. Pazartesi göğüs salı sırt çarşamba omuz vb. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tek bölge kötü diye bir şey yoktur. Şiddeti artırırsan ikinci bölge etkili çalışmaz, bu yüzden her gün tek bölge çalışılabilir. Antrenmanın 40 dakikayı geçmesi de iyi değildir, iki bölge çalışınca 40 dakikayı geçecekse yine tek bölge çalışmak daha iyidir.
    "Bir bölgeyi haftada 2 kere çalışmalısın" lafı da hurafedir. Şiddetli antrenmanla birlikte haftada bir kere çalışmak daha verimli oluyor. Heavy duty gibi sistemlerde 10 12 güne bile çıkabilir. Ben Mike mentzer ve dorian yates takipçisi olunca her zaman haftda 1 kere çalıştım, bazen antrenmanlarım 25 dakika civarı sürdü. Hiçbir zaman 45 dakikayı geçmedi. Bana "senin kadar nasıl dolu dolu görünüm" diye sorarlardı, "doğru çalışın" der beraber antrenman yapardım ama işlerine gelmezdi çünkü amaçları kasları geliştirmek değil kendilerini yormak üzerine idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 5 Şubat 2026; 9:11:4 >

antrenör | fitness coach* | 92'den beridir aktif sporcu * | 87'den beridir atari / konsol oyuncusu | sinemasever | metalci | kahve tutkunu *| hayvansever * | apolitik * | agnostik * | hippi *|

• Sebastos Ozius kullanıcısına yanıt

Sağolasın dostum. Benim de hoşuma gidiyor aslında tek bölge sistemi. Denemeyi düşünüyorum.

• Aslında evet bir kası haftada 1 değil 2 hatta 3 kere çalışmanın daha iyi olduğunu söyleyen çokça araştırma var ancak birçok kişi bu sistemi kaldırabilecek kadar iyi beslenmiyor iyi dinlenmiyor bu da bu pozitif görünen antrenman sitemini daha dezavantajlı hale getirebiliyor. En iyisi en keyif aldığın, istikrarı sağlayabileceğin günlük yaşantına uygun antrenman stilini tercih et. O salona gittiğin sürece çok kritik çok büyük farklar yaşanmaz her antrenman şeklini denedim hareketleri doğru formda yaptıkça hepsinden verim alırsın.

Youtubedaki supplement gurmesi misin hocam sen  forumda takıldığını bilmiyordum.

Konuya gelince bro split, full body ıvır zıvır çok takılmaya gerek yok natürel adam için. Hangisini yapınca iyi hissediyorsan, geliştiğini düşünüyorsan yap geç. Ben full body yapınca çok gelişemiyorum, belki her harekete aynı gücüm kalmıyor. 10 saat işten çıkıp gidiyorum ilk bir iki harekette bitiyor zaten verimim. O yüzden haftada 3 gün split 4.Gün de haftasonu gidersem full body yapıyorum  

Şiddetli antrenman denilen yüksek tekrar, drop set, superset içeren idmanlarla kas hasarı artmış oluyor. Zaten kas hasarı özünde istemediğimiz bir şey. Çünkü kası büyüten şey kas hasarı değildir. Kas hasarı arttıkça iyileşme süresi uzayacaktır. Antrenmanda ister istemez kas hasarı zaten oluşacaktır. Bu durumda kas hasarını abartmadan ayarinda tutmaya çalışıp iyileşme sürecini yöneterek haftada iki kere çalışmak verimli bir sistem oluyor.

Güncel bilimsel çalışmalar doğrultusunda en mantıklı görünen sistem kas hasarina odaklanmadan sistemli bir şekilde her bölgeyi haftada iki kere çalışmaktır.

Bu tamamen hayat döngüsü, yorgunluk yönetimi, dinlenme durumları göz önünde bulunarak yapılmalıdır. Yeterli vakit, dinlenme durumu yoksa elbette tek bölge gayet verimli olacaktır.

• Çünkü o adamların hepsi ilaçlı. Her gün her bölge için 5 6 hareketi ağır kiloda verim düşmeden yapıyorlar.
    İlaç kullanmıyorsan 3. Hareketten sonra pertiniz çıkar

Kimsesiz Sevdaların Oldu Kimsesi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • düzgün yapıldığı takdirde ne split, ne fullbody, ne bro split, ne upper lower, ne ppl, kötü değildir.

40 yıl önce adamlar tek bölge idman atıp 3-4 saat salondan çıkmıyordu, gelişiyordu.

fullbody atanlar da gelişti, split atanlar da gelişti, ppl yapanlar da gelişti.

kaslar '' aa ben bu kadar çalıştım büyüyeyim, bu kadar çalıştım büyümeyeyim' demiyor. bu işin olayı genetik, hormonlarda bitiyor. profesyonel fitnesçılar da bunun farkında, ancak çoğu video izleteyim, pt satayım ayağına bundan söz etmiyor. beslenme bile hikaye.

sizin hormonlarınız size el veriyorsa, normal bir çalışma ve kötü beslenmeyle bile kaslarınız büyür. sizin hormonlarınız el vermiyorsa mükemmel bir çalışma ve süper bir beslenmeyle bile büyüyemezsiniz. hormonlarınız el vermiyorsa kilo dahi veremeyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 15 Nisan 2026; 13:19:52 >

sen de bska bir hikaye yazmıssın ama hormonlar ve beslenme de hikaye. tek gercek testodur. vurduran gelisiyor.. vurdurmayan 5 kilo dumbell ile ah ah diye kaldırıyor indiriyor hala cücük gibi kalıyor..

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.