Şimdi Ara

TDA 7377

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
6.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Midbass'larım için bi devre yapmam lazım...

Pek fazla araştırmadım ama TDA 7377 Ekonomik Küçük Etkili bir Devreymiş.
    Bu Devreye Gereken Malzemeleri Nelerdir ?

İşimi Görecek Devre Önerilerinize Açığım ?

Bide bu devrenin malzemelerini bi kart'a Lehimliyoruz. Bu kart'ı kendimiz mi yapıyoruz yoksa hazır mı alıyoruz ?

Teşekkürler..
    İyi Forumlar..

• Karta bile gerek yok aslında direkt kabloyu kondansatörü entegrenin bacağına lehimle o derece yani.

Orj data sheet i ve gereken elemanlar bunlardır.

TDA 7377
  • quote:

Orijinalden alıntı: araba61010

TDA 7377 güzel ucuz ve fiyatına oranla kaliteli sese sahip AB sınıfı güzel bir amplifikatör entegresidir.

Öncelikle hoparlörlerinizin en az 30W 4ohm olduğunu varsayıyorum.
    stereo sistem yapacaksanız @Nipp10'nin dediği çizimdeki gibi köprü bağlantılı şemayı değerlendirebilirsiniz trrafonuzun girişine en az 25Volt 2200uf veya 2-3 tane paralel 1000uf 25V kondansatör koymalısınız.

genelde frekans amplifikatör devrelerinde uzay montaj önerilmez parazit sesler çok dolaşır mümkünse devreyi PCB basıp yapmanız sizin için hem daha kullanışlı ve güvenli hemde PCB yapmayı öğrenmeniz bakımından faydanıza olacaktır. PCB çizerken şaseyi çerçeve içinde yapın mümkün olduğu kadar köşeli çizimden uzak durun köşe yumuşatma işlemini uygulayın son olarak ekranlama yapın.

• @Nipp10 Teşekkür Ediyorum Cevap Verdiğin için...

@ahmet__01 Kardeşim sanada teşekkür ediyorum..

Anladığım Kadarıyla PCB Devre Baskı oluyor.Ben Bunu Kendim Nasıl Yapabilirim ? Neyle Çizeceğim PCB'yi ? Ve Neyin Üstüne, Herhangi Bişeyin mi ? Yoksa Mekanizması var mı ?
  • quote:

@Nipp10 Teşekkür Ediyorum Cevap Verdiğin için...

@ahmet__01 Kardeşim sanada teşekkür ediyorum..

Anladığım Kadarıyla PCB Devre Baskı oluyor.Ben Bunu Kendim Nasıl Yapabilirim ? Neyle Çizeceğim PCB'yi ? Ve Neyin Üstüne, Herhangi Bişeyin mi ? Yoksa Mekanizması var mı ?

evet PCB devrenin montaj yapılacağı plaket oluyor.
    yapılması çok farklı yöntemler içerir.

en çok kullanılan yöntem olan ütü ile transfer yöntemi; bilgisayarda devreyi çizip lazer yazıcı ile kuşe kağıda yada benzeri parlak yüzeyli kağıda çıktı alıp kağıtta kalan toneri ısı transferi ile bakır plaketin bakır yüzeyine transfer edilir ısı transferi için ütü yada laminatör kullanılabilir. kağıdı plaketten ayırıp sonra hazırlanan asite plaket atılır tonerin olduğu bölümler erimez kalan diğer bakır bölümler asitte erir. asitten çıkan plaketi isteğinize bağlı sert sünger (bulaşık süngerinin sert kısmı) , zımpara (küçük kumlu 0 numara tabir edilen olabilir), tiner , aseton, Vim, cif vb... gibi ürünlerden istediğiniz yöntem ile erimeyen toneri plaketten çıkartıyoruz. delikleri 0.8mm yada 1mm uçlu matkap ile deliyoruz. devre elemanlarının montajını yapıp lehimliyoruz. tda7377 üzerine soğutucu (eskiciden alınabilecek işlemci soğutucuları hem iyi soğutup hemde uygun fiyata bulunabilir ben 2 tanesini 1TL'ye almıştım ) bağlayıp keyifle kullanıyoruz.

biraz araştırırsanız videolar ve anlatımlar bulup yapabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_9720955/tm.htm

gözünüz korkmasın zor birşey değil ama ben bu kadar uğraşamam derseniz. bakır plakete edding 140s baskı devre kalemi (CD kalemi) ile elinizde çizip(lazer yazıcı kuşe kağıt ütü vs uğraşmadan) asite atabilirsiniz. eğerli çok önemli bir devre değil derseniz uzay montaj da yapabilirsiniz.

• Bunlarda olmazsa, bakır delikli plakete şemaya göre çizim falan yapmadan malzemeleri güzelce lehimleyip, devrenizi oluşturabilirsiniz..
    http://www.evdeteknik.com/images/devre.jpg
    http://www.devreyapimi.com/wp-content/uploads/2011/10/537678953le.jpg
  • Yorumlar İçin Teşekkür Ediyorum Arkadaşlar İkinizin Dediğinide Deniyeceğim Sonuçları Yazarım...

KONU GÜNCEL

EDİT :

Arkadaşlar ben bunu düz küçük yazıcı ile yapamazmıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi araba61010 -- 12 Kasım 2012; 21:52:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7805 Regülatör Devresi
    11 yıl önce açıldı
    STK411 - 220E Amfi malzemeleri
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yapamazsın. yazıcın mürekkepli değil tonerli yani lazer yazıcı olmak zorunda.
  • Teşekkür Ediyorum..

Söylediklerinizi Gözden Geçirdim toparladım ve deniyeceğim en fazla 2-3 gün içerisinde cevap yazarım...

KONU GÜNCEL
  • Arkadaşlar Malzemeleri Aldım

Elimdekiler:
    2200 uF 25v Kondansatör
    47 uF 25v Kondansatör
    10 uF 63v Kondansatör
    1K Direnç
    2 Adet 10k Direnç
    2 Adet 470nF Kondansatör
    2 Adet 100nF Kondansatör
    2'li 12 Adet Klemens
    YETERLİ Mİ ?

KONU GÜNCEL !
  • quote:

Arkadaşlar Malzemeleri Aldım

Elimdekiler:
    2200 uF 25v Kondansatör
    47 uF 25v Kondansatör
    10 uF 63v Kondansatör
    1K Direnç
    2 Adet 10k Direnç
    2 Adet 470nF Kondansatör
    2 Adet 100nF Kondansatör
    2'li 12 Adet Klemens
    YETERLİ Mİ ?

KONU GÜNCEL !

2200U beslemeler içinse bu entegre için biraz yetersiz en azında 2x4700U gerekli.Kondansatörlerin gerilimlerinide en az 25V al ki ilerde şişme yapmasın.

Soğutucuyu göremedim.

50K Streeo Pot alıp ses ayarlaması da yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 16 Kasım 2012; 18:38:18 >
  • Yorumun İçin Teşekkür Ediyorum.

Ben Yanlış Almış :) 4700 uF imiş neyse Yarın Alırım onuda 2200 uF kurtarmaz mı ?

Soğutucu Hakkında Hiç Bilgim Yok Nasıl Bir Sağutucu Kullanmalıyım ?

EDİT:

50k Pot Vara bende Nereye İlave Edicem Elimdeki Çizimde Pot İçin Bi Yer Yok ?

TDA 7377

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi araba61010 -- 16 Kasım 2012; 18:50:17 >
  • quote:

Yorumun İçin Teşekkür Ediyorum.

Ben Yanlış Almış :) 4700 uF imiş neyse Yarın Alırım onuda 2200 uF kurtarmaz mı ?

Soğutucu Hakkında Hiç Bilgim Yok Nasıl Bir Sağutucu Kullanmalıyım ?

EDİT:

50k Pot Vara bende Nereye İlave Edicem Elimdeki Çizimde Pot İçin Bi Yer Yok ?

TDA 7377

Kondansator yetersiz gelebilir tavsiyem 4700uf yerine birbiribe paralel 2-3 tane 2200uf baglanmasidir.

Sogutucu olarak elektronikcilerden alabilir alirken tda 7377 de kullanacam derseniz ona uygun verirler. Alternatif olarak eskicilerden bircok cesit sogutucu bulabilirsiniz islemci fanlarida iyi is goruyor.

Stereo devrede stereo lineer potansiyometre kullanilmalidir. Baglantisi kaynaktan gelen R ve L kanallarina yapilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2200 uF kondansatörleri paralel olarak nasıl çizeceğim ?
  • quote:

2200 uF kondansatörleri paralel olarak nasıl çizeceğim ?

TDA 7377

üstteki resimden aradığın paralel kondansatör ve stereo potansiyometre bağlantıları var inceleyip uygulayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B173D8BE7 -- 16 Kasım 2012; 22:13:29 >
  • Çok Teşekkür Ediyorum Kardeşim Hemen Çizmeye Başlıyım :)
  • ahmet kardeşim bişi soracam burda 2x12v buna farklı iki 12v vermemmi gerekiyor yoksa tek 12 dc adaptörümle halledebilirmiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibbayram

ahmet kardeşim bişi soracam burda 2x12v buna farklı iki 12v vermemmi gerekiyor yoksa tek 12 dc adaptörümle halledebilirmiyim

Tek trafo yeterli 2x12v diyerek satin alirsan adamlar bilor.

(+12) 0 (-12) olur

edit: eğer tda7377 kullanılacaksa simetrik beslemeye gerek yok ben üsteki tda8571 olan devreye göre konuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B173D8BE7 -- 13 Eylül 2013; 18:34:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Varsa tek Dc adaptör işinizi görebilir. tek dc adaptörün, bir ucunu 1 ve 3. bacağa. diğer ucunu 2 numaraya.
    Eğer bulabilirseniz, 2. el pc power suply ilede besliyebilirsiniz. hem ucuz olur hemde en az 10A 250W gücünde adaptörünüz olmuş olur. Çünkü piyasada 100w normal dc adaptörün fiyatı çok fazla.
  • arkadaşlar bişi soracam tda7377 nin datasına baktığımda 4 hoparlör bağlana biliyor yani 1 ve 2. bacağa 2 adet 14. ve 15. bacağa iki adet böyle devre yapsam ses kalitesi nasıl olur bi fikri olan varmı ha bu ara elinde tda 2004 ares çizimide olan varsa bizimle paylaşabilirmi aceba oda çok lazım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.