Şimdi Ara

TD FARKLARI VE RIJKAARD (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vaypcnetle eskiden cogu konuda tartisiyor olsakta bence hakli Gerets iyi bir hoca degildi en azindan Türkiye sartlarinda disiplin olaylari bakis acisi bu ülkeye cok ters biriydi üstelikde derbilerde 2 senede Gsyin önüne gelen canina okudu her derbi maci sacmalik ve olmiyacak hatalarla doludur.
    Terime gelince herhangi bir hocada o kadro ile 4 senede belki 4 sampiyonluk almazdida 3 kesindi.
    ümit milli takim, A milli takim, kaliteli yabancilar, Hagi gibi bir sef ve bu kadro Uefayi aldigi sene sampiyonlar liginde evinde 5 yedi, Uefanin alindi sene Brezilyadan getirtilen Capone ve Bruono diye 2 oyuncuyu hemen takima sokup daha ilk macta ASY de yara almamiza sebebtir.
    Polemige girmek istemiyorum Terim ozamanlar farkliydi simdiki gibi havali kibir olaylari yoktu ama genc ve hatayada musait bir adamdi elbetteki bilgi ve birikim olmadan o basarilar gelmezdi ama o kadroda baska bir hoca ile okadar olmasada ona yakin basarilari alirdi.
    Gsyin o dönemde bazi kilit maclarinin hic birinde Terim özellikle Sampiyonlar liginde basarili olamadi Gsdan daha düsük ayarda bir takima enayi gibi 1-0 yenilip elenmemizi hic unutmadim, 40 korner attigimiz macta yenilgileri falan genelde sistemi Hakan üstüne kurup bekliyordu neyse neticede ondan iyisini yapan olmadigina göre en iyi mantigi ile susmak gerekir ama kendi acimdam tek düsüncem o kadro Terim icin bir sansti o sansida belirli yere kadar kullandi daha iyisini yapabilirdi yapamadi.

• quote:

Orijinalden alıntı: senfield25

bence teknik direktör sen olmalısın ... yada başkan falan olup kendi kafana göre bir teknik direktör getirmelisin ....sen futbolu sadece tv den seyrediyorsun eleştirdiğin adam futbolcu veya teknik direktör olarak Türkiye de kimsenin rüyasında bir göremeyeceği başarıları yaşamış ... rijkaardı eleştiren adam kimse kusura bakmasın kaba olacak ama futbol cahilidir ....rubgy falan izlesin ....geçen sene ile bu sene arasında futbol stili olarak siyahla beyaz kadar fark var galatasarayda .... dönem dönem mükemmel futbol oynuyoruz ... zaten bunu 90 dakikaya yaymak için çaba sarfediyor adamlar .... sene başında herkes bu sene şampiyonluk ikinci planda diyordu ne olduda herkes bir anda rijkaarda sallamaya başladı anlamak güç ... ben bu sene hatta gelecek senenin ilk yarısı galatasaraydan çok şey beklemiyorum ... taraftarda sabretmek zorunda ..

Sen Sus gozlerın konussun Renktas :) ne Guzelde dokturmussun ole agzına klavyene saglık sana +1905 katılıyoeum renktas ;)

ya sunu anlıyamıyo taraftar aynen bnde bu bılıncteym rijkaard ı elestırebılmek ıcın once kendın bısey kanıtlamalısın turkıyede cok td oldugunu zanneden ınsan oldugu ıcın atıp tutması kolay futbol anlayısının yavas yavas degstıgını goremıyosanz bn bısey demıyorum resmen bır sıstem gelıyor oyun anlayısımıza bunu anlıyamıyomusun..

• quote:

Orijinalden alıntı: mancukya

vaypcnetle eskiden cogu konuda tartisiyor olsakta bence hakli Gerets iyi bir hoca degildi en azindan Türkiye sartlarinda disiplin olaylari bakis acisi bu ülkeye cok ters biriydi üstelikde derbilerde 2 senede Gsyin önüne gelen canina okudu her derbi maci sacmalik ve olmiyacak hatalarla doludur.
    Terime gelince herhangi bir hocada o kadro ile 4 senede belki 4 sampiyonluk almazdida 3 kesindi.
    ümit milli takim, A milli takim, kaliteli yabancilar, Hagi gibi bir sef ve bu kadro Uefayi aldigi sene sampiyonlar liginde evinde 5 yedi, Uefanin alindi sene Brezilyadan getirtilen Capone ve Bruono diye 2 oyuncuyu hemen takima sokup daha ilk macta ASY de yara almamiza sebebtir.
    Polemige girmek istemiyorum Terim ozamanlar farkliydi simdiki gibi havali kibir olaylari yoktu ama genc ve hatayada musait bir adamdi elbetteki bilgi ve birikim olmadan o basarilar gelmezdi ama o kadroda baska bir hoca ile okadar olmasada ona yakin basarilari alirdi.
    Gsyin o dönemde bazi kilit maclarinin hic birinde Terim özellikle Sampiyonlar liginde basarili olamadi Gsdan daha düsük ayarda bir takima enayi gibi 1-0 yenilip elenmemizi hic unutmadim, 40 korner attigimiz macta yenilgileri falan genelde sistemi Hakan üstüne kurup bekliyordu neyse neticede ondan iyisini yapan olmadigina göre en iyi mantigi ile susmak gerekir ama kendi acimdam tek düsüncem o kadro Terim icin bir sansti o sansida belirli yere kadar kullandi daha iyisini yapabilirdi yapamadi.

• quote:

vaypcnetle eskiden cogu konuda tartisiyor olsakta bence hakli Gerets iyi bir hoca degildi en azindan Türkiye sartlarinda disiplin olaylari bakis acisi bu ülkeye cok ters biriydi üstelikde derbilerde 2 senede Gsyin önüne gelen canina okudu her derbi maci sacmalik ve olmiyacak hatalarla doludur.

Yazının belli bölümlerine katılıyorum ama şu son yazdığına kendi görüşümü yazmak istiyorum.

İnsanlar şanslarını kendileri yaratırlar bazen. Neden Yılmaz Vural değilde Terim Gs teknik direktörü oldu. O noktaya kendi başarısıyla geldi, çalıştı etti ve başardı.

Terimin hakkını yemeyelim.

• konuyu acan arkadas fatih terimi bile kötülüyosa artık ne diyim ben.fatih terim olmasa sen o gs nin büyük zaferlerini yaşayabilcekmiydin ?
    insanda azcık utanma duygusu olur be kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

quote:

Yazının belli bölümlerine katılıyorum ama şu son yazdığına kendi görüşümü yazmak istiyorum.

İnsanlar şanslarını kendileri yaratırlar bazen. Neden Yılmaz Vural değilde Terim Gs teknik direktörü oldu. O noktaya kendi başarısıyla geldi, çalıştı etti ve başardı.

Terimin hakkını yemeyelim.

Bazi insanlar hayatta bulduklari sanslari degerlendirmek zorundadir Milli takim yardimciligi ve Piontek kovuldugunda genel fikir Terim bundan kötüsünü yapamazdi oda basarili oldu Gsda 14 sene oynamis olmasi ilede o sans ona verildi hatta Fb macinda istifa ettigi bile konusuluyor ilk senesinin 4 5 ci haftalarinda.
    Yilmaz vurala gelirsek Fb ve Ts calistirmak arasindaki tercihini 1hafta beklemedigi icin Ts olarak kullandi oradada hersey iyi giderken ters yapida birisi oldugu icin ayrilmak zorunda kaldi.
    Hayat kimene kapilari acar kimine kapar Yilmaz vural kendi sansini beklemeyip Fbye gitmeyerek kaybetti en azindan 6 ay gibi bir dönemde kalicida olabilirdi oda onun hatasi.

• Gerets'i iyi teknik direktör olarak görmek, göstermek futbola ihanettir. Rakipsiz bir ligde at koşturdu resmen, ikinci sezonunda neyin ne olduğunu gördük.. Azıcık sabır, azıcık güven gerekiyor Rijkaard ve ekibine. Lucescu ile şampiyonluktansa Rijkaard ile 2.'liği yeğlerim. Fatih Terim konusu ise apayrı beğenmediğiniz adam tüm başarıların altına adını yazdırmıştır, bu saatten sonra eleştirmek haddimize değildir. Verdiğin Almanlardan da hangisi ülkesi dışında iş yapmış acaba? Saydığın hocalardan Lucescu hariç Avrupada kupa almış birisi var mı acaba? Ama beğenmediğin Rijkaard ve F.Terim'in kapı gibi birincilikleri var.. Öyle ya da böyle var.. Neticede Rijkaard'dan iyisini Galatasarayın başına getiremezsin, bu bir şanstır iyi ya da kötü tartışılır ama en azından 2 sezon sabredilmeli.
  • Unutmadan;

Sezon başında L.V.Gaal desem hanginiz hayır derdiniz? İşte bu adam şu an dünyanın en iyi kadrolarından birisine top oynatamıyor. Muhtemelen sezon sonu yollanacak, olur böyle şeyler futbolda.

Galatasaray büyük takımdır, Lucescu lazımmış rakibi ezberleten adam lazımmış bunlar Galatasaray geleneğine uymaz güzel kardeşim, Galatasaray rakip kim olursa olsun çıkar kendi oyununu oynar, Fatih Terim zamanında da rakipleriyle kedinin fareyle oynadığı gibi 90 dk çatur çutur oynamıştır, unuttuysan aç cd'leri beğenmediğin oyunu gör.. O zamanki Şampiyonlar Ligi statüsünü, formatını da incelemeyi unutma.

Ne kadar kolay eleştirmek, namağlup UEFA Şampiyonu beğenilmez olmuş, acaba senin çocukların Avrupada ikinci bir kupayı görecek mi?
  • beğenilmez falan değil. biraz gerçekçi olun

http://www.turkfutbolu.net/avrupakupalari/sampiyonlarligi.html
    buyrun bakın
  • Neyi tartışıyorsunuz anlamadım?Koskoca Rijkaard hiçbirşey bilmiyor bi siz biliyorsunuz zaten. Böye konularda tartışmaya girmeyin konuyu açan kendini birşey sanıyor.
  • Neyin gerçekçiliği dostum? Senin etin ne budun ne Şampiyonlar Ligi kupasına gözünü dikmişsin? Konuşturmayın insanı. Lucescuymuş, Geretsmiş, Vehmiş.. Lucescu dediğin adam İtalyada en çok nefret edilen teknik direktörlerin başında gelirdi oynattığı oyundan ötürü, Gerets dediğin adamı Avrupada isteyen olmadığı için, sırf para için futbolun 3. dünya ülkelerinde kendini tatmin ediyor. Veh dediğin adamın şampiyon takımı düşürdüğü durum ortada.. Gerçekçi olması gereken birisi varsa o da sensin, bu kadar insan tersi yönde fikir belirtiyor, otur sen düşün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

quote:

Orijinalden alıntı: Progrock

çok iyi biliyorum o kadroyu. nadallı barçayı.
    ben rijkaardı beğenmiyorum arkadaşım. çünkü rijkaardın oyun içersinde b planı yok. daha çok sıkıntı çekicez bakın görün.
    sen şimdi barçanın kadrosuyla gs nin kadrosunu bir mi tutuyorsun
    neye göre 4-3-3 oynucaz.
    teknik adam demek elindeki malzemeye göre oyun sistemi çıkarmak demektir.

Bende sana diyorumki o zamanlarda Barçanın sistemide 4-3-3 oynamaya müsait değildi. Ama adam bunu kafalarına vura vura öğretti ve dünyanın en iyi pas yapan takımı yaptı.
    Ayrıca lütfen bak büyük takımların B planı varmıdır yokmudur. Şu futbol fakiri, reyting peşinde koşan adamların söylediklerini dilinize dolamayında millete rezil olmayalım.
    Dün pas atmaktan aciz olan Xavi ve İniesta ne hale geldiler, ısrar ederek. Bizim futbolcularımız olurmu dersen, bence olmaz ama en azından mantığını anlasınlar. Bu sezon geçiş sezonu, sezon sonunda elbet buna uygun oyuncular alınacak.

Son yazdığına gelirsekte, artık bizim elimizdeki malzemeye göre futbol oynamak değil, edindiğimiz sisteme uygun futbolcular alarak oynamak gerekiyor. Büyük takım olacaksak, iyi işler yapacaksak bu şart.
    Senelerdir böyle gidiyoruz, bir sistemde ısrar ettik avrupada kupa aldık, ondan sonrası foss.

Vay be, Barca'ya 4-3-3'ü Rijkaard öğretti öyle mi? La Masia falan hikaye diyorsun yani.

• ne diyorsunuz ya
    her kez kendini bişiy sanıyor
    ne yani rijkaardı bu kadar savunacak bir bağınız falan olmalı sizin
    yazdıklarınızla kendiniz çelişiyor esasında.
    veh den bahsederken bir düşün bakalım stuttgartı kim şampiyon yaptı. biraz oku araştır emi.
    demekki takım uyumuda gerekliymiş bir takımın şampiyon olabilmesi için. veh yakalayamamış wolfsburgtaki uyumu.
    çok savunduğunuz rijkaard yakayabildimi. herkez barçayı şöyle yaptı böyle yaptı diyor. belki adam gs ye olmadı. neyi tartışıyoruz ya

geretsmi kim? çok biliyorsun futbolu. psv ye bak bakalım kaç yıl şampiyon yaptı. rijkaard da barcayı çalıştırmadan önce sparta rotterdamı çalıştırıyordu.

ben şampiyonlar ligi kupasına falan ne gözümü dikicem nasıl okuyorsunuz yazıları. dediğim şu tekrar yazayım anlayamıyor bazı arkadaşlar da.
    altın kadrosuyla gs yi bir çeyrek final yada yarı final oynatabilirdi. dediğim bu.

gelelim rijkaarda bunu zaman gösterecek. inşallah ben yanılırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zommby

Eskilerin dediği gibi;

---Bilen yapar...
    ---Az bilen akıl verir...
    ---Hiç bilmeyen de bol bol eleştirirmiş...

Çok doğru gerçektende...

Eskilerden birinin ak dediğine diğerinin kara diyenide var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Progrock

ne diyorsunuz ya
    her kez kendini bişiy sanıyor
    ne yani rijkaardı bu kadar savunacak bir bağınız falan olmalı sizin
    yazdıklarınızla kendiniz çelişiyor esasında.
    veh den bahsederken bir düşün bakalım stuttgartı kim şampiyon yaptı. biraz oku araştır emi.
    demekki takım uyumuda gerekliymiş bir takımın şampiyon olabilmesi için. veh yakalayamamış wolfsburgtaki uyumu.
    çok savunduğunuz rijkaard yakayabildimi. herkez barçayı şöyle yaptı böyle yaptı diyor. belki adam gs ye olmadı. neyi tartışıyoruz ya

geretsmi kim? çok biliyorsun futbolu. psv ye bak bakalım kaç yıl şampiyon yaptı. rijkaard da barcayı çalıştırmadan önce sparta rotterdamı çalıştırıyordu.

ben şampiyonlar ligi kupasına falan ne gözümü dikicem nasıl okuyorsunuz yazıları. dediğim şu tekrar yazayım anlayamıyor bazı arkadaşlar da.
    altın kadrosuyla gs yi bir çeyrek final yada yarı final oynatabilirdi. dediğim bu.

gelelim rijkaarda bunu zaman gösterecek. inşallah ben yanılırım.

Birader önce ne istediğini bileceksin. Lig şampiyonlukları mı önemli yoksa Avrupada başarı mı? Verdiğin örneklerde görüldüğü gibi lokal başarılar elde etmiş insanları savunuyorsun ancak iş Fatih Terim'e gelince başarısız diyebiliyorsun. Bu ne yaman çelişki

• takım gibi takım çıkarıp karşı takımıda iyi analiz edersen başarılı olursun.
    1-1 berabere iken maç yandan el işaretiyle saldır dersen 3-1 malup olursun.
    şu saydığım isimlerin avrupada başarıları var
    istersen bir araştır
    steve mclaren le felix magathın.
    felix gs'nin gündemindede vardı. çok istemiştim gs ye gelmesini

juande ramos sevilla yı çalıştırırken başarılımıydı evet başarılıydı onun zamanında 2 kez uefa kupasını aldılar.
    sonra tottenhama gitti. nerdeyse küme düşüyordu. sonra real'e ordan kovuldu arkasından cska ya gitti 6 hafta sonra ordanda kovuldu.
    biraz önce cska - wolfsburg maçını izledim. bir teknik direktör farkı işte.
    ilk önce deplasmanda man. utd ile 3-3 berabere kaldı sonra wolfsburgu 2-1 yendi.
    ruh var, iştah var, kazanma arzusu var, inancı var. yaptıkları tek şey takım oyunu oynamak. krasnic diye iyi bir de elemanları var. helal olsun

artık bu topice başka yazmıycam. umarım yanılan ben olurum.
    bu gs hepimizin
    saygılar

• Bir el hareketiyle adam yargılıyorsun. Sen hiç 4 senelik Fatih Terim zamanında Florya'da antrenman izledin mi? Fatih Terim'in ekibini, teknik bilgisini neye göre sorguluyorsun? Ne kadar tanırsın Fatih Terim'i? O dönemde yurdun dört bir yanını nasıl dolaştığını daha önceki dönemlerde kimleri bulup çıkardığını sadece Galatasaray'a değil Fenere Beşiktaşa hatta Tranzonspor'a bile kaç tane oyuncu aldırdığını bilir misin?

2 tane soyunma odası görüntüsü izlediniz diye adamı sadece iyi motive eden futbolun f'sinden anlamayan birisini ilan ediyorsunuz. Olmayan bir şeyi motive edemezsin, motivasyonu da yok sayamazsın.

Bugün Hagi'ye bile Terim'in istifası sorulduğunda "saygı duyduğum birisidir, keşke hepimizin kariyeri Fatih Terim gibi olabilse" diyorsa eleştirmek bize düşmez. Sevmesen bile saygı duymasını bileceksin.
  • anlamadığım takım başarılı olduğunda t.d. de mi başarılı olmak zorunda
    veya takım başarısız olduğunda t.d. de mi başarısız
    sezon başında hemen hemen herkese göre türkiyedeki en iyi t.d. lerden biri bülent uygun
    eee sivas nerde? geçen seneler nerdeydi? bülent uygundan önce nerdeydi? bülent uygun başarılı mı başarısız mı?

Allah aşkına o konuyu açan arkadaş bu sorulara bi cevap versin hele o zaman ne kadar futbol bilgisi var öğreniriz
  • Rıjkaardı çok seviyor ve inanıyorum.Tek anlamadığım şey bazı arkadaşların rijkaardı tanrılaştırmaları,elbette beğenmeyenler,eleştirenler çıkacaktır,ne bu her rijkaardı eleştirene futbol cahili damgası basmanız anlamış değilim.
  • DEĞİŞEN HİÇ BİR ŞEY OLMAMIŞ
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.