Şimdi Ara

TD FARKLARI VE RIJKAARD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı teknik adamlar vardır takımın kadrosu iyiyse kendi de biraz bişiyler verdimi sükse yapar, flash takım olur.

Rijkaard'ı ben fatih terim gibi buluyorum. fatih terimin tek artısı rijkaarda göre takımı iyi motive etmesi. ama teknik direktör olarak beş para etmez. gs nin altın çağında 4 yıl üst üste şampiyonlar liginde oynucaksın ve hiç bir şekilde üst tura çıkamadan ya sonuncu yada 3. olup uefa kupasını alcaksın. biz bunların o dönem hepsini gördük.

rijkaardda f.terim gibi şanlı bir t.d. iyi bir barcelona kadrosuyla baya bir sükse yaptı. 209 maç yaptı, 128 galibiyet, 38 beraberlik, 43 malubiyet.
    daha önceden sparta rotterdamı çalıştırıyordu. rotterdam lı istatikleri 34 maç yaptı, 4 galibiyet, 12 beraberlik, 18 malubiyet aldı
    hollanda ile 22 maç yaptı, 8 galibiyet, 4 beraberlik, 12 malubiyet
    şimdi barcelona nasıl olurda bu adamı alır? işler acısı bir karne bu

Takımı takım gibi yapan teknik adamlar

Elindeki malzemenin en iyisini çıkaranlar ve gittikleri yerde başarılı olanlar:

Avrupada bir kaç takım takip ediyorum daha doğrusu td leri. bunlardan biri steve mclaren. ingiltere milli takımının başındaydı ayrıldıktan sonra twentenin başına geçti. twente hollanda liginde vasat bir takımdı. ilk geldiği dönemde ligli 4. bitirip uefaya katılmaya hak kazandılar, şimdi ise lig lideri malubiyeti yok. işte td. farkı. çok mu iyi transfleri var? hayır sadece takım oyunu oynuyorlar

2. Felix Magath: bayerni şampiyon yaptı, wolfsburgun başına geçti sonra wolfsburgu şampiyon yaptı. şimdi schalkenin başında.

3. Armin Veh: ilk yılında stutgartı şampiyon yaptı. ikinci yılında ayrıldı. şimdi wolfsburgu çalıştırıyor.

4. Ralf Rangnick: Hoffenheimi bundesligaya taşıdı, ilk bundesliga macerasında ilk yarı lideri oldu, ligi 7. bitirdi. bu sene 4.ler

Elimizden gidenlere bakın:

Lucescu ağlaya ağlaya gitti. Eric gerets gs ye gelmiş en iyi td. ağlaya ağlaya marsilyaya gitti. gittiği dönem marsilya küme düşüyordu ligi 3.bitirdi şampiyonlar ligine kaldı. sonra lig şampiyonu oldu.

işte durum bundan ibaret. bu işin sabırla falan alakası yok. gs nin sabrecek durumu hiç yok. enkaz almadı rijkaard. artık kafasındaki mantaliteyi değiştirmesi lazım. bu takım barcelona değil. elindeki malzemeye göre oyun oynatacaksın. takım geriye düştüğünde yada işler iyi gitmediğinde hemen b planın olması gerekir. rijkaardda bu da yok. oyun sistemini değiştirmiyor sadece giren çıkan oyuncular aynı. baros'un yerine nonda girmesi gibi.
    hatırlarmısınız bilmem ne zaman ismi milanla anılmaya başlandı gs de bir haller oldu.

• Sen Rijkaard'ın ilk senesinde o koca Barca'nın düştüğü halleri biliyor musun? Galatasaray kaç defa 4-3-3 oynamış tarihinde?

Ligin 2. yarısı belli olacak her şey.
  • bu futbolcularla oynayamaz zaten
  • quote:

rijkaardda f.terim gibi şanlı bir t.d. iyi bir barcelona kadrosuyla baya bir sükse yaptı. 209 maç yaptı, 128 galibiyet, 38 beraberlik, 43 malubiyet.

Bak şimdi arkadaşım. Sen ozamanlar Xavi-İniesta-Messi-Valdesi tanıyormuydun. Şu anda dünyanın en iyi orta sahasın dediğimiz Xavi ve İniesta çok kötülerdi, İniesta sürekli yedek bekliyordu.
    Messi ise alt yapıdan yeni çıkıyordu.

Şu anki Barçayı, Barça yapan adamdır Rijkaard. Herkes Ronaldinho derken adam Messiyi takıma soktu ve dünyanın en iyilerinden yaptı.
    Kazma İniestaya ve Xaviye pas yapmasını öğretti.

Asıl sükseyi Guardialo yapıyor iyi kadroyla. Rijkaard, Barçaya gelmeden önce rezil bir takımdı, ismi artık duyulmuyordu. Yaşın kaç bilmiyorum ama belliki o dönemki Barçayı bilmiyorsun yada izlemedin.
    Ben Zubizerattalı Amorlu Koemanlı kadrosundan beri Barçayı takip ederim.

• çok iyi biliyorum o kadroyu. nadallı barçayı.
    ben rijkaardı beğenmiyorum arkadaşım. çünkü rijkaardın oyun içersinde b planı yok. daha çok sıkıntı çekicez bakın görün.
    sen şimdi barçanın kadrosuyla gs nin kadrosunu bir mi tutuyorsun
    neye göre 4-3-3 oynucaz.
    teknik adam demek elindeki malzemeye göre oyun sistemi çıkarmak demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Progrock

çok iyi biliyorum o kadroyu. nadallı barçayı.
    ben rijkaardı beğenmiyorum arkadaşım. çünkü rijkaardın oyun içersinde b planı yok. daha çok sıkıntı çekicez bakın görün.
    neye göre 4-3-3 oynucaz.

Bende sana diyorumki o zamanlarda Barçanın sistemide 4-3-3 oynamaya müsait değildi. Ama adam bunu kafalarına vura vura öğretti ve dünyanın en iyi pas yapan takımı yaptı.
    Ayrıca lütfen bak büyük takımların B planı varmıdır yokmudur. Şu futbol fakiri, reyting peşinde koşan adamların söylediklerini dilinize dolamayında millete rezil olmayalım.
    Dün pas atmaktan aciz olan Xavi ve İniesta ne hale geldiler, ısrar ederek. Bizim futbolcularımız olurmu dersen, bence olmaz ama en azından mantığını anlasınlar. Bu sezon geçiş sezonu, sezon sonunda elbet buna uygun oyuncular alınacak.

Son yazdığına gelirsekte, artık bizim elimizdeki malzemeye göre futbol oynamak değil, edindiğimiz sisteme uygun futbolcular alarak oynamak gerekiyor. Büyük takım olacaksak, iyi işler yapacaksak bu şart.
    Senelerdir böyle gidiyoruz, bir sistemde ısrar ettik avrupada kupa aldık, ondan sonrası foss.

• barçaya pas yapmayı rijkaard mı öğretti?Güldürme beni
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Genel olarak oyuncu arıyoruz.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

quote:

çok iyi biliyorum o kadroyu. nadallı barçayı.
    neye göre 4-3-3 oynucaz.

Bende sana diyorumki o zamanlarda Barçanın sistemide 4-3-3 oynamaya müsait değildi. Ama adam bunu kafalarına vura vura öğretti ve dünyanın en iyi pas yapan takımı yaptı.
    Ayrıca lütfen bak büyük takımların B planı varmıdır yokmudur. Şu futbol fakiri, reyting peşinde koşan adamların söylediklerini dilinize dolamayında millete rezil olmayalım.
    Dün pas atmaktan aciz olan Xavi ve İniesta ne hale geldiler, ısrar ederek. Bizim futbolcularımız olurmu dersen, bence olmaz ama en azından mantığını anlasınlar. Bu sezon geçiş sezonu, sezon sonunda elbet buna uygun oyuncular alınacak.

Son yazdığına gelirsekte, artık bizim elimizdeki malzemeye göre futbol oynamak değil, edindiğimiz sisteme uygun futbolcular alarak oynamak gerekiyor. Büyük takım olacaksak, iyi işler yapacaksak bu şart.
    Senelerdir böyle gidiyoruz, bir sistemde ısrar ettik avrupada kupa aldık, ondan sonrası foss.

bu dediğine kendinde inanıyormusun
    vay be barçaya pas yapmayı rijkaard öğretmiş
    hollanda milli takımına öğretememiş mi. yada birazcık olsun sparta rotterdama da. ne ilginçtirki sparta rotterdam rijkaard la küme düşme potasına gelmiş olup, rijkaard gittikten sonra ligi 13. bitirmiştir.
    bak arkadaşım avrupa da büyük takımların b planı var yada yok önemli değil. manchster united - cska moscow (3-3)a maçını izleseydin mancshterin ecelleri terleri döküpte oyun içersinde kaçtane sistem değiştirdiğini görürdün.

• bence teknik direktör sen olmalısın ... yada başkan falan olup kendi kafana göre bir teknik direktör getirmelisin ....sen futbolu sadece tv den seyrediyorsun eleştirdiğin adam futbolcu veya teknik direktör olarak Türkiye de kimsenin rüyasında bir göremeyeceği başarıları yaşamış ... rijkaardı eleştiren adam kimse kusura bakmasın kaba olacak ama futbol cahilidir ....rubgy falan izlesin ....geçen sene ile bu sene arasında futbol stili olarak siyahla beyaz kadar fark var galatasarayda .... dönem dönem mükemmel futbol oynuyoruz ... zaten bunu 90 dakikaya yaymak için çaba sarfediyor adamlar .... sene başında herkes bu sene şampiyonluk ikinci planda diyordu ne olduda herkes bir anda rijkaarda sallamaya başladı anlamak güç ... ben bu sene hatta gelecek senenin ilk yarısı galatasaraydan çok şey beklemiyorum ... taraftarda sabretmek zorunda ..
  • Rijkaardan önce Barçanın son dönemlerine bir bak istersen, herkes tarafından eleştirilen, avrupada eski günlerini arayan bir durumdaydı. Barça yönetimi Rijkaard ile anlaşarak yeniden yapılanmaya gitti. 5 sezon sabır gösterdi, destek verdi. Ve bugünkü Barçanın temellerini attı. Evet iniestaya xaviye pas yapmasını Rijkaard öğretti, bunu aksini kimse söyleyemez.
    Barçayı barça yapanda xavi-iniestadır zaten. Messiye A takıma alara tecrübe kazandırdı.

Bu sezon geçiş sezonumuz. Asıl takımı seneye göreceksiniz, yani uygun oyuncularla takviye yapıldığı zaman.
    Gidipte medyadaki adamların dediklerini burada söylerseniz futbol cahili olarak görünürsünüz.

Şunu unutmayı Polat ve ekibi reform yapıyor kulüpte. Her devrimler sancılı olmuştur, biz şimdi sancılı günlerdeyiz. Şimdi herşey sistemli gidiyor, tabii biraz aksamalar olacak sabır sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erwin

Sen Rijkaard'ın ilk senesinde o koca Barca'nın düştüğü halleri biliyor musun? Galatasaray kaç defa 4-3-3 oynamış tarihinde?

Ligin 2. yarısı belli olacak her şey.

+1905
  • quote:

Orijinalden alıntı: senfield25

bence teknik direktör sen olmalısın ... yada başkan falan olup kendi kafana göre bir teknik direktör getirmelisin ....sen futbolu sadece tv den seyrediyorsun eleştirdiğin adam futbolcu veya teknik direktör olarak Türkiye de kimsenin rüyasında bir göremeyeceği başarıları yaşamış ... rijkaardı eleştiren adam kimse kusura bakmasın kaba olacak ama futbol cahilidir ....rubgy falan izlesin ....geçen sene ile bu sene arasında futbol stili olarak siyahla beyaz kadar fark var galatasarayda .... dönem dönem mükemmel futbol oynuyoruz ... zaten bunu 90 dakikaya yaymak için çaba sarfediyor adamlar .... sene başında herkes bu sene şampiyonluk ikinci planda diyordu ne olduda herkes bir anda rijkaarda sallamaya başladı anlamak güç ... ben bu sene hatta gelecek senenin ilk yarısı galatasaraydan çok şey beklemiyorum ... taraftarda sabretmek zorunda ..

herkez eleştirilir. avukatı falanmısın rijkaardın yada fatih terimin.
    fatih terimmi başarılıymış güldürme beni
    en iyi kadrıyla şampiyonlar liginde hiç başarı yakalamayan bir adam
    son dk da milana atılan penaltı olmasaydı uefa kupasınıda alamıcaktık.
    unuttunuzmu.
    gs nin başına lucescu gibi bir adam lazım.
    karşı rakip oyuncusunu futbolcusuna ezberleten, takım uyumunu bilen adam olması lazım
    görcez yılın sonunda

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: senfield25

bence teknik direktör sen olmalısın ... yada başkan falan olup kendi kafana göre bir teknik direktör getirmelisin ....sen futbolu sadece tv den seyrediyorsun eleştirdiğin adam futbolcu veya teknik direktör olarak Türkiye de kimsenin rüyasında bir göremeyeceği başarıları yaşamış ... rijkaardı eleştiren adam kimse kusura bakmasın kaba olacak ama futbol cahilidir ....rubgy falan izlesin ....geçen sene ile bu sene arasında futbol stili olarak siyahla beyaz kadar fark var galatasarayda .... dönem dönem mükemmel futbol oynuyoruz ... zaten bunu 90 dakikaya yaymak için çaba sarfediyor adamlar .... sene başında herkes bu sene şampiyonluk ikinci planda diyordu ne olduda herkes bir anda rijkaarda sallamaya başladı anlamak güç ... ben bu sene hatta gelecek senenin ilk yarısı galatasaraydan çok şey beklemiyorum ... taraftarda sabretmek zorunda ..

herkez eleştirilir. avukatı falanmısın rijkaardın yada fatih terimin.
    fatih terimmi başarılıymış güldürme beni
    en iyi kadrıyla şampiyonlar liginde hiç başarı yakalamayan bir adam
    son dk da milana atılan penaltı olmasaydı uefa kupasınıda alamıcaktık.
    unuttunuzmu.
    gs nin başına lucescu gibi bir adam lazım.
    karşı rakip oyuncusunu futbolcusuna ezberleten, takım uyumunu bilen adam olması lazım
    görcez yılın sonunda

fatih terim ?

• arkadaşlar bakın
    ayhan gibi bir adam neden ilk 11 de başlıyor. ayağa pas yapan linderoth nerede
    bunları ben değil tüm gs liler söylüyor
    bunları yapabilmek için ne lazım?
    takımda ruh varmı arkadaşlar onca onu söyleyin.
    kaç maç geçti hala takım oturmuş değil. ısrarla hala belirli oyuncuları oynatıyor.
    bunun şimdi sistemle ne alakası var
    neye aldanıyorsunuz biliyormusunuz ligin başında farklı kazandığımız maçları. ya verdiğimiz pozisyonlara ne demeli.
  • Şu B planı olayını biri açıklasın yaf.Spor yorumcuları da tutturmuş B planı diye.B planı dedikleri şey maç 1-1 ken dakika 70'te Ayhan'ı çıkarıp Nonda'yı mı alması yani ? Adam bunu yapsa kimse B planı yok demicek, komik bir ülkede yaşıyoruz.
  • B planı sallamasyonu çok bilgili spor medyamızın şikayet etmke için kullandığı bahameden başka birşey değil. maç içinde ki taktiği değiştirmemesinden şikayet ediyorlar. misal daum takım 4-4-1-1 ile dizilmişken maç içinde oyuncu değişikliği yapıp taktiği 4-4-2 yapınca b planı oluyor. Rijkaard ona göre değişiklik yapmıyor kullandığı taktikte etkisiz gördüğü yada yorulduğunu hissettiği adamları çıkarıp yine aynı yerde oynayan başka birini sokuyor.
  • B plani rakibi önceden yada mac icinde inceleyip durumuna göre tek forvet, 2 forvet yada kilit adam degisiklikleri yapmaktir.
    Arkadas dogruyu söylüyor ben uzun zamandir orta sahanin 3lü olmasini söylüyordum nedenide basitti 4 3 3 bozma sistemini oynayamiyoruz geriye dönmekte zorlanan oyuncular vardi bu yüzden gerekliydi.
    Ama simdi kim ne derse desin Sarp, Topal, Lindo 3 adamda ayni tarz geriye kaliyor israrla söylüyorum Sabri, Baris Ayhan bu 6 adami harmaliyacaksin 3 tanesini oynatacaksin ama 6 kisiden secimleri dogru yapacaksin.
    Aydin bu adam sol bekti 3lü orta saha ile neden denenmesin su Manisa macinda olurdu mesala ayni sekilde Ugur Sabriyi ortaya kaydirirsak sag beke gecerki baya bayada düzelmis bu durumdada Baltayi stoperde Zanin yerine kullanabiliriz.
    Senin anliyacagin anlamda B yada C planlari bunlardir tutar tutmaz ama bir hoca deniyebilir zaten 2 sene sabir icin getirmedikmi ?
    30 kere yazdim Ardayi almak üzereyken vagz geciyor Keitayi aliyor ama oyuncu tek yönlü madem Elano ve Nonda cikar Arda ve Keitayi al Kewelli kaydir hucuma ama hoca hep standart islerde yada Ayhani cikar al Ardayi Keita icinde 5 dakika bekle hoca karasiz ve ne yapacagini bilmezse olmaz dünde öyleydi.
    Orasi Barca burasi Gs ayni sartlara sahip degiliz zaten adamlarda kac tane tkaim son haftada sampiyonluklar verdi bilinmiyen seylermi Real ve Barca harici hepsi durduruluyor bir sekilde.
    Takim olarak Gs secenekleri gercekten cok kaliteli bir kadro var ama kullanmaya bagli eger kulubedeki bozulmasin darilmasin diye olmiyacak adamlar degistirirsen bu is yürümez.
    Ayrica Ayhan ne kadar kötü olursa olsun Ayhan cikipta Lindo girmez girecek adamlar belliydi Sarp yada TOpal cikarsa Lindo girer bunlar basit seyler.
    Rijkard su ana kadar her kulvarda takimi tuttu acimasiz elestirilere gerek yok ama yaratici arayista olan bir hocami degil.
    Bazi konulardada aslinda susmakta gerekli 2 tane milli kazma 1-0 önde oldugu macta o golu yenmesine sebeb oluyorsa Rijkard icin yapilacak elestiride bir yere kadar o golu Gs gibi takim yemiyecek 2 3 4 olurda yersin ama 1-0 lik macta yenmez.

• Daha A planı oturmamışken ne B planından bahsediyorsunuz ya. Sürekli B planı yaparsak A planı nasıl oturacak.
    Hele birde bunu muhabirler Rijkaarda söylüyor, adam diyordur bunlar ne kadar futbol cahili adamlar diye.

Nasıl çok adamla defans yapılamıyorsa çok forvetlede çok gol atılamıyor.
    B planına ihtiyaç duyulursa kanatta oynayan forvet adamlarına daha fazla içeri girin, forvete destek verin denir, aynı şekilde ortasahada oynayan adamlarada forvete destek verin, öne oynayın denir.

Şu kafamızdaki geri kalmış bilgileri bir türlü atamıyoruz dışarıya, unutun artık eski sistemleri.

Birisi B planı diyor birisi çift forvet diyor, papağan gibi tekrarlayıp duruyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mancukya

B plani rakibi önceden yada mac icinde inceleyip durumuna göre tek forvet, 2 forvet yada kilit adam degisiklikleri yapmaktir.
    Arkadas dogruyu söylüyor ben uzun zamandir orta sahanin 3lü olmasini söylüyordum nedenide basitti 4 3 3 bozma sistemini oynayamiyoruz geriye dönmekte zorlanan oyuncular vardi bu yüzden gerekliydi.
    Ama simdi kim ne derse desin Sarp, Topal, Lindo 3 adamda ayni tarz geriye kaliyor israrla söylüyorum Sabri, Baris Ayhan bu 6 adami harmaliyacaksin 3 tanesini oynatacaksin ama 6 kisiden secimleri dogru yapacaksin.
    Aydin bu adam sol bekti 3lü orta saha ile neden denenmesin su Manisa macinda olurdu mesala ayni sekilde Ugur Sabriyi ortaya kaydirirsak sag beke gecerki baya bayada düzelmis bu durumdada Baltayi stoperde Zanin yerine kullanabiliriz.
    Senin anliyacagin anlamda B yada C planlari bunlardir tutar tutmaz ama bir hoca deniyebilir zaten 2 sene sabir icin getirmedikmi ?
    30 kere yazdim Ardayi almak üzereyken vagz geciyor Keitayi aliyor ama oyuncu tek yönlü madem Elano ve Nonda cikar Arda ve Keitayi al Kewelli kaydir hucuma ama hoca hep standart islerde yada Ayhani cikar al Ardayi Keita icinde 5 dakika bekle hoca karasiz ve ne yapacagini bilmezse olmaz dünde öyleydi.
    Orasi Barca burasi Gs ayni sartlara sahip degiliz zaten adamlarda kac tane tkaim son haftada sampiyonluklar verdi bilinmiyen seylermi Real ve Barca harici hepsi durduruluyor bir sekilde.
    Takim olarak Gs secenekleri gercekten cok kaliteli bir kadro var ama kullanmaya bagli eger kulubedeki bozulmasin darilmasin diye olmiyacak adamlar degistirirsen bu is yürümez.
    Ayrica Ayhan ne kadar kötü olursa olsun Ayhan cikipta Lindo girmez girecek adamlar belliydi Sarp yada TOpal cikarsa Lindo girer bunlar basit seyler.
    Rijkard su ana kadar her kulvarda takimi tuttu acimasiz elestirilere gerek yok ama yaratici arayista olan bir hocami degil.
    Bazi konulardada aslinda susmakta gerekli 2 tane milli kazma 1-0 önde oldugu macta o golu yenmesine sebeb oluyorsa Rijkard icin yapilacak elestiride bir yere kadar o golu Gs gibi takim yemiyecek 2 3 4 olurda yersin ama 1-0 lik macta yenmez.

+1905

• fatih terim futbol bilgisi olmayan bir adam tek yaptığı gaz vermek.

şampiyonlar ligi grup maçını izliyorum
    club brugge-gs. club brugge tek kale oynuyor ilk yarıyı 1-0 önde kapatıyor. maçın 2.yarısında ofsayttan gol atıyoruz 1-1 oluyor. o anda fatih terimi gösteren kamerayı taktir ediyorum tek yaptığı hareket ileri gidin demesi oldu. sonuç 3-1 malup olduk.
    işte hoca
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.