DTS HD ve Dolby TrueHD gibi kayıpsız formatları ARC üstünden aktarabilmek için eARC desteğinin olması. Tabi bu desteğin hem av recieverda hem de televizyonda olması gerekiyor. RX-V477'de eARC olmadığını biliyorum. 55C715de de olduğundan şüpheliyim. Bundan dolayı sesi çözüp o şekilde yolluyor olabilir televizyon. Daha önce söyledim mi hatırlamıyorum ama ben ARC'yi sadece Netflix'den dizi film izlerken kullanıyorum. Onun dışında kullanmıyorum. Salonda zaten filmleri oynatmak için bir HTPC kullanıyorum. Şu aktif matrix mini LED heşle bir otursun. O zaman belki HTPC'yi devreden çıkartıp herşeyi TV'ye vereceğimden eARC desteği oaln bir av receiver ile eşlerim. |
TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (19. sayfa)

-
-
Htpc dediğin nedir
Earc vermeyip başka nasıl verebilirim yada bu şekilde devam edeyim mi film izlerken önemli benim içinde -
HTPC (Home Theater Personal Computer): Amacı film oynatmak ve müzik dinletmek olan bilgisayar. Güçlü bir bilgisayar olmasına gerek yok. Sadece istenilen film ve müzik formatlarını problemsiz oynatsın yeter. Oyuncu kasaları gibi yanar döner aydınlatmalıdan ziyade genelde yatay ve sadece kasalardır ve önden bakıldığında AV Receiver'la aynı ebatlarda olurlar. Android boxlar da aslında bu işi görüyor ancak benim gibi birkaç kişi belli nedenlerden dolayı android boxları sevmez ve kullanmazlar.
HDMI ARC (Audio Return Channel): Televizyondaki sesi sinema sistemine aynı kablo üzerinden geri aktarılmasını sağlayan protokol.
HDMI eARC (extended Audio Return Channel): HDMI ARC'nin bant genişliğinin arttırılmış yani geliştirilmiş hali. HDMI 2.0 üzerine yama ile bazı cihaz üreticileri eARC'yi desteklediler ama standart olarak gelmesi HDMI 2.1 ile oldu. ARC, ilk zamanlarında 5.1 seslerde dahi problem çıkartabiliyordu çünkü herhangi bir standardı yok bu işin. Mesela bende 32LM620S var bir tane. 8 yaşında felan. Dolby 5.1'leri ARC üstünden aktarabilirken DTS'leri aktaramıyor.
Burada dikkat edilmesi gereken bilgi ARC ve eARC'nin televizyon ve sinema sistemi arasında olduğudur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: aeronicsHTPC (Home Theater Personal Computer): Amacı film oynatmak ve müzik dinletmek olan bilgisayar. Güçlü bir bilgisayar olmasına gerek yok. Sadece istenilen film ve müzik formatlarını problemsiz oynatsın yeter. Oyuncu kasaları gibi yanar döner aydınlatmalıdan ziyade genelde yatay ve sadece kasalardır ve önden bakıldığında AV Receiver'la aynı ebatlarda olurlar. Android boxlar da aslında bu işi görüyor ancak benim gibi birkaç kişi belli nedenlerden dolayı android boxları sevmez ve kullanmazlar.
HDMI ARC (Audio Return Channel): Televizyondaki sesi sinema sistemine aynı kablo üzerinden geri aktarılmasını sağlayan protokol.
HDMI eARC (extended Audio Return Channel): HDMI ARC'nin bant genişliğinin arttırılmış yani geliştirilmiş hali. HDMI 2.0 üzerine yama ile bazı cihaz üreticileri eARC'yi desteklediler ama standart olarak gelmesi HDMI 2.1 ile oldu. ARC, ilk zamanlarında 5.1 seslerde dahi problem çıkartabiliyordu çünkü herhangi bir standardı yok bu işin. Mesela bende 32LM620S var bir tane. 8 yaşında felan. Dolby 5.1'leri ARC üstünden aktarabilirken DTS'leri aktaramıyor.
Burada dikkat edilmesi gereken bilgi ARC ve eARC'nin televizyon ve sinema sistemi arasında olduğudur.
Ayrıntılı anlatım için teşekkürler bu işin hakkını veryrsun gerçekten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benden çok daha iyi olduğunu düşündüğüm insanlar bu forumda. Kullandığım aletlerin tüm özelliklerini kullanmak isterim. Küçük küçük toplayıp sistem kurmaktansa, kurmak istediğim sistemi planlayıp onu oluşturacak parçaları seçmeyi tercih ediyorum. Bu nedenle de okumak ve incelemek gerekiyor. Bu işlere az bulaşmış bir kişi için bu yazdıklarım aslında tabiri caizse giriş seviyesinde bilgiler. Herhangi bir marka fanatikliğim de olmadığı için körü körüne savunmam. Toshiba Regza 55SV685D'me gönül bağım vardır o ayrı
-
İyi akşamlar hocam. Bu tv de google veya başka bir web tarayıcıdan film veya dizi izlenebiliyor mu. İzlenemiyorsa var mı bir çözümü acaba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atmaca 3101 -- 28 Ocak 2021; 23:33:18 > -
Arkadaslar sorum herkese yardimci olanlara simdiden tsk ederim netflix 4k actigimda atmos logosu göremiyorum diceksiniz her film atmos desteklemiyor destekliyendede atmos logosu yok bende gorulen logolar film iceriginde ultra hd
Hd
Vısıon
5.1
Atmos logasinı gören var mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Izlenebiliyor, puffin browser kurun ..google playde yoksa önce Aptoide kurum..
Aptoide kurarsanız google playde olmayan birçok uygulamayı tv ye kurabilrisiniz -
Çok teşekkür ederim. -
Donma Noktası ya da Point Blank filminde görmüştüm sanırım.
Arkadaşlar bu Tv den alarak bende aranıza katıldım.Çok uçuk kaçık süper bir Tv değil ama gerçekten fiyat/performans ürünü ve parasının üstümnde performans veriyor.Sonuçta 20 binede Tv var onu bile alsanız herşeyi 4 4 lük değil.Şimdi kısa bir inceleme yazıyorum.
Bundan önce kullandığın Tv Lg uh770v ips paneldi ikisini karşılaştırma üzerinden değerlendirmemi yapacağım.Görüntü kalitesi Lg den çok daha net canlı,siyahları ezici bir şekilde daha iyi zaten en büyük artısı bu.Yan açılardan daha kötü eksiside bu.Lg 100 hertz paneldi o yüzden görüntü akışı motion lg de daha iyiydi ama çok farketmiyor eğer 120hz yayın almayacaksanız yada oyun oynamayacaksanız.Sese gelince hemen hemen aynı kalitede bir fark yok diyebilirim.Magic kumandası yok ama sesli komut var.İşletim sistemi ve arayüzü daha kullanışlı Lg webosu daha çok sevsemde bunuda beğendim.Kanal yayınlarında görüntü iyi değil fakat full hd ve üzeri bir yayında Tv farkını ortaya koyuyor.
Pc bağladım hdmı oyun oynadım,oyun modu var oyun modundada tepki süreleri ve görüntü kalitesi gerçekten çok iyi,canlı ve net.
Mağazada inceleyip aldım bu Tv'yi Mediamarkt Gaziantep Forum Avm çalışanı arkadaşlarada teşekkür ediyorum çok iyi ilgilendiler sağolsunlar.İsim vrmeyeyim ondan önce gittiğim başka teknostorelarda yüzüme bile bakmadılar.İşine gelirse al modundaydılar hatta birisi bana daha dandik 8 binlik Lgnin 50 hertz bir modelini itelemeye kalktı.Mediamarktta Samsung 58q60t,vestel ua9800,tcl c715 üçünüde inceledim tcl Samsungtan bariz iyiydi Vestelde fena değildi Vestel bu modeliyle kendini aşmış diyebilirim fakat Tcl hepsinden iyiydi.
Sonuç olarak bu fiyata alınabilecek en iyi Televizyon,alırken kasgo garanti uzatmada yaptırdım.Samsungun muadili modeline o parayı vermeye gerçekten değmez.
-
Merhaba arkadaşlar;
TCL C715in kumandasında nümerik tuşlar yok.
Kanal seçimi nasıl yapılıyor?
Nümerik tuşlu muadil kumanda piyasada var mıdır?
TVde kanal sıralama mevcut mudur?
Yardımlarınızı için şimdiden teşekkür ederim.
-
-
Teşekkür ederim ilginiz için.
Çok sağolun.
sıralama olunca dediğiniz çok mantıklı.
Bir sorum daha olacak size.
TV yayını kaydetme ve canlı yayını durdurma ileri geri alma özelliği var mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: musti35Teşekkür ederim ilginiz için.
Çok sağolun.
sıralama olunca dediğiniz çok mantıklı.
Bir sorum daha olacak size.
TV yayını kaydetme ve canlı yayını durdurma ileri geri alma özelliği var mı?
Kullanım kılavuzunda Time Shift (Zaman Kayması) ve PVR (Kişisel Video Kaydedici) özelliklerinin "*bazı modellerde mevcut değildir" notu ile var olduğu iddia ediliyor ama benim televizyonumun menüsünde bu özellikler yok.
-
iki filmide kontrol ettim bende 5.1 yazıyor atmos yok gariban QLED i bu kadar oluyor demek bir kiside cıkip atmosu sorgulamamis tcl müsteri hizmetleride bir haber netflix e atiyor topu netflix te tcl atiyor
Çok teşekkür ederim,
Bellek takarak kurulum yapmak gerekiyor yayin kaydı ve zaman kaydırma için.
Hiç denediniz mi?
Belki ondan çıkmıyor olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: tornado34
Izlenebiliyor, puffin browser kurun ..google playde yoksa önce Aptoide kurum..
Aptoide kurarsanız google playde olmayan birçok uygulamayı tv ye kurabilrisinizHocam merhaba kalibrasyon ayarlarını sizin kullanım şeklinizde yaptım fakat şu renk olayında aşırı fark var.Otomatik çok mat anadil çok parlak ikisinin ortasını yapabileceğimiz bir kalibrasyon ayarı mevcutmudur.Yoksa kurcalamakmı gerekir üçüncü bir manuel ayar seçeneğide varda.
-
Tcl 6 serisi Şubat ayında tanıtılacak. 55 inch 4k qled yeni modelde direct led yerine mini led teknolojisi kullanılıyor. Bu da siyahların düz qlede göre olede çok yaklaştığını ve farkının minimalize olduğu anlaşılıyor. Ben de tv alma arifesindeyim. 55 inch 625 serisini kafaya koydum. Youtubeda videolarını izleyip değerlendirin. Bir de rekabetçi bir fiyata girerse. Başka tv düşünmeyin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X