Tabii ki evet. Hem İngilizce (aksandan dolayı anlayamayabiliyor bazen) hem de Türkçe komut verip istediğimi yaptırabiliyorum kumandasına dokunmadan. Ancak internete bağlı olması lazım TV'nin bu özelliği kullanmak istiyorsanız. Mesela kumanda da tuş olarak bulunmayan mute işlemini sesli komut ile yapabiliyorum rahatlıkla. |
TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (17. sayfa)

-
-
Digital ses çıkışı ni içinden geçir olayını avr de mi yapynz -
Herhangi bir marka takıntım yoktur ama panel kıyaslayanlar için ufak bir şey söylemek isterim. O panel iyi bu panel kötü gibi söylemler aslında sizlerin ne kadar çok bildiğini değil aksine ne kadar az bildiğini gösteriyor. Bir panelin iyi olduğu yerler olduğu gibi yerde süründüğü noktalarda vardır. Bunu kullanım şartları ve insanların beklentileri yani kullanıcı profili belirler. IPS paneller siyah konusunda başarılı değildir ama yan görüş açılarının iyi olduğu kayda değer bir gerçektir. Buna karşılık VA panellerin siyahları daha iyidir ama yan görüş açıları da IPS'ler kadar iyi değildir. Söz konusu hız ise TN panel iyidir ama gelin görün ki görüntü kalitesi ne VA kadardır ne ne IPS kadar. Şu an için en iyi görüntü OLED de ama onun da yanma problemi var.
LG'nin NanoLED'i de IPS'i de beğenmeyip OLED'e parası yetmeyen pazarı elde tutma çalışmasından öte birşey değil.
Samsung ayağına gelecek olursak VA panel üretim bantlarını TCL'e sattı. Kendisi artık VA panel üretmiyor. QLED panellerine yöneldiler. QLED çok mu iyi peki? Tabii ki de değil. Samsung'un piayasada OLED'in muadili bir ürün de yok ne yazık ki. Ama QD-OLED üstüne çalışıyor ve hatta bitirdi. Ama bu da çok pahalı. 2023 yılında QNED'leri sürmeyi planlıyor. Hoş LG de CES2021'de ilk QNED'i tanıttı ki daha Samsung geliştirme çalışmalarına devam ediyor. QD-OLED denilen yapıda organik malzeme kullanılmadığı için OLED'in yanık riski ve problemlerini çözmüş oluyor. Samsung bile yaptığı açıklamalarda 2023'e kadar üretilen TV'lerinin geçiş ürünleri olduğunu açıklarken Q60T, Q70T gibi panelleri övmek biraz komik oluyor bence. Adamlar sonuçta amiral gemileri Q900'ünü bile geçiş ürünü olduğunu beyan etmiş.
Benim ne kullandığıma gelecek olursa TCL 55C715 kullanıyorum. Memnun muyum? Evet memnunum. Fiyat performans ürünü diyebilirim. Beni QD-OLED'e kadar idare etsin diye alıp koydum salona. Neden koydum peki? Çünkü 10 yıldır kahrımı çeken Toshiba 55SV685D anakartı bozulduğu için bir TV lazımdı. 55SV685D'yi Q90R'nin yanına bile koyduğumda hem ben, hem de Q90R'nin sahibi olan arkadaş 55SV685D'nin görüntü kalitesinin daha iyi olduğu kanısına vardık. Bunun yanında eşlerimizi de standart kullanıcı olarak kullandık. 4K, HDR yoktu ama HD yayınlarda tartışmasız da bir üstünlük vardı. Renk doğallığı ve siyah dengesini de yan yana aynı medya oynatıcı ile aynı odada deneme şansımız oldu.
-
TV'de yapmanız lazım. AVR sesi oynatan cihaz. "içinden geçir" medya oynatan cihaz da olur. Ses sinyaline dokunmadan direkt dijital ses çıkışına yollar. Optik kabloyu da sökün bu arada.
-
Belki benim yaptığım hatayı yapmışsınızdır; hoparlör kısmındaki ışıklar yanık haldeyken mic kapalı oluyor. Yani mic'in açık olması için ışıkların yanmaması lazım. Ben mic'in kapalı olduğunu fark etmeden baya uğraştım, belki siz de aynı hatayı yapıyorsunuzdur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de arkadak, mikrofon açık ama öndeki beyaz led tv kapalıyken yanıyor, açıkken sönüyor.
Bir de öyle deneyeyim :) Sağolasın.
-
Eyvallah hocam bakayım akşama -
quote:
Orijinalden alıntı: aeronicsAVR'de ve TV de ARC özelliği mevcut. Optik kablo felan kullanmadan TV'nin sesini AVR'den alabilirsiniz. AVR'nin ses seviyesini ve güç durumunu da ve kumandasından kontrol edebilirsiniz.
- HDMI 1.4 veya üstü bir kablo ile TV nin yan tarafında en üstte bulunan HDMI 1 girişinden, AVR'nin HDMI Out portlarından bağlayın. AVR'yi açın (Bu işlemi ilk yaparken AVR'yi sizin açmanız gerekecektir).
- AVR'nin İngilizce kullanma kılavuzunun 69. sayfasındaki ayarları yapın.
- TV anten veya uydu yayınındayken Ayarlar --> Sistem --> T-Link'e girip buradaki 3 seçeneği de aktif hale getirin.
- En altta AVR'nizin adını göreceksiniz. Onunda içine girip "Yükseltici" ayarını etkinleştirin.
- TV'yi kapatın ve açın. AVR'de TV ile birlikte kapanıp açılacaktır ve TV hoperlörleri yerine AVR'den ses gelecektir.
Dediklerini yaptım kaptan anfiyi tanıdı ama ses tv den ve anfiden de geliyor arkadan uğultu sesi var sanki kablo takılı değilde boşta gibi hoparlörler den uğultu sesi çıkıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ayarlarda bir yerde hata var büyük ihtimal. ARC ile ses aktarıldığında TV'nin sesinin kapanması gerekir otomatik olarak. TV sesi AVR'den bile gelse çok da bir şey değişmiyor ne yazık ki. Yarın müsait olduğum bir vakit benim ayarlarımı çekip koyayım buraya.
-
quote:
Orijinalden alıntı: aeronicsAyarlarda bir yerde hata var büyük ihtimal. ARC ile ses aktarıldığında TV'nin sesinin kapanması gerekir otomatik olarak. TV sesi AVR'den bile gelse çok da bir şey değişmiyor ne yazık ki. Yarın müsait olduğum bir vakit benim ayarlarımı çekip koyayım buraya.
Tv nin sesi ile beraber geliyor anfi cihazından da
birde ses acip kaparken
Kendi aşağıya yada yukarıya dengesiz çıkıp iniyor
Tamam sızın ayarlara bakayım müsait olunca paylasrsnz sevnrm
Bu arada 48 gb lik tenet filmini indirdim haftasonu denerim artık bakalım 10 bit görüntü de neler yapacak tlc qled
İndirdiğiniz film muhtemelen yüksek çözünürlüklü ses dosyası içeriyor. Player olarak televizyonu kullanırsanız o sesi aktaramayacağından sıkıntı çıkabilir.
Kumandadan sesi açıp kapama ile ilgili kesinlikle haklısınız. Bir anda hızlanıyor. Durdurana kadar ses gitmiş oluyor. Media oynatmak için htpc kullandığım için ARC ile pek ilgilenmiyorum diyebilirim. Sadece netflix için kullanıyorum ARC'yi
-
Görüşleriniz ve konuya katkılarınız çok değerli teşekkürler şahsım adına. Q90R ile TCL 715i de yanyana koyup bir test etseniz ya da Toshiba 55SV685D kullandıktan sonra bu TV nin görüntüsü size vasat mı geldi?
-
5.699,00 TL dün akşam TCL 55C715 12 ay taksitle aldım buradaki yorumlara bakarak umarım doğru karar vermiş olurum :)
-
Aydın'da oturuyorum şu arkadaşları buldum Instagram'da, isteğe göre liste yapıp atıyorlar USB üzerinden, dosyayı istedim vermediler ama :D Servis mümkün değil diyor :D
-
55SV685D'den sonra 55C715 vasat demek haksızlık olur. O kadar da yermemek lazım. Ama arka aydınlatma yönetimi ve homojenliği ayrıca renk yönetimi daha iyi diyebilirim. Ama şu da bir gerçek ki 55SV85D, 100 Hz S-PVA panele sahip FALD bir cihaz. Toshiba Regza üretimi olup Polonya'da toplanmış bir televizyon olup deep lagoon tasarımında bir cihaz. Adamlar bildiğiniz televizyon yapımında ders vermek amaçlı yapmışlar diyebilirim. Aletin elektronik alt yapısı dahi akıllara zarar bir tasarıma sahip diyebilirim (içini açtığım için biliyorum. İsteyen olursa paylaşırım. Anakartını bulabilirsem tekrar çalışır hale getireceğim.
Q90R ile de C715'i kıyaslamak pek adil olmayacaktır ancak diğer taraftan ne yazık ki böyle bir imkanım şu an için yok. Q90R sahibi olan arkadaşım yakın mesafede oturmadığı için ancak hafta sonu yapabilirdik. O da malum nedenlerden dolayı şu an için imkansız. Bir de o zamanlar televizyonu yeni aldığı için kutusu felan duruyordu. Büyük ihtimal atmıştır o da kutusunu. O da benim gibi duvara monte kullandığı için yanyana test etmek pek mümkün gözükmüyor.
-
Şahsen uydu kullanmadığım için bu işlerden pek anlamıyorum ancak bir kanal listesi atarsanız içeriğinimüsait olduğumda inceleyebilirim. Servislerden ziyade TCL Türkiye ile iletişime geçmekte fayda var ancak onların da ne yazık ki teknik bilgileri sınırlı. Eller serbest modunun daha Türkiye'de çalışmadığını söylemişlerdi bana. Teknik konuşmada İngilizcem, Türkçemden daha iyi olduğu için ayarları İngilizce yapayım dediğimde Her iki dil ayarında menülerdeki farklılıkları gördüm. İngilizce ayarları yapıp Türkçeye çeviriyorum ev halkı rahat etsin diye.
-
Merhaba hocam, bana da Cuma günü kurulum yapıldı ve servis USB bellek ile kullanmadığım halde uydu kanal listesini yükledi. Anladığım kadarıyla bazı servislerinde elinde bu dosya mevcut, belki TCL merkezi arayarak destek alabilirsiniz. Bana kurulumu İstanbul Kartal LG / TCL servisi yaptı.
-
Aldığınız fiyata göre ederini hakeden bir televizyon, ama büyük beklentilere girmemek lazım. Android UI, hands free voice control v.b. güzel oyuncaklar hakikaten insan eğleniyor:). Ben böyle şeyleri sevdiğim için aldım, ama görüntü ve renk kalitesi açısından gerçekten iyi bir tv değil. Bana hd'den sonrası hep aynı geldiği için sorun olmuyor, ama bu işlere takan biriyseniz muhtemelen sizi tatmin etmeyecektir. Eski tv'si zamanına göre orta-iyi bir samsung tv olan ve bu tv'ye geçmek isteyenlere tavsiye etmem mesela.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elan_vital -- 24 Ocak 2021; 23:36:28 >
SV685D anakartını bulup çalıştırabilirseniz kendinize çok iyi bir hediye almış olacaksınız. Benim SV anakartı dumanlı bir şekilde yandı. TV tamircisine gönderdik. Samsung parçası ile ortak kullanıldığını söyleyip malzeme sipariş etti. Malzemeyi takıp görüntü almış fakat yatay çizgiler 3-4 mm kalınlığında siyah çizgiler oluştu. Önceden yatay çizgi hatası vardı ama anakart değişiminde yatay çizgilerin kalınlığıda arttı. TV den umudu kestim. Sony XH9505 aldım ama aklım hala SV'nin görüntüsünde kaldı. Plazma gibi TV'ydi renkleri ve performası beni çok mutlu ediyordu.
-
46SV685D'den çıkma bir tane buldum ama 55SV685D ile aynı parça numarası olmasına rağmen kartlar birbirinden farklı.
O çizgiler muhtemelen COF kaynaklı çizgiler. Bir tane 55'ten çıkma kart bulabilsem alacağım. Çalışma odasında saklıyorum canavarı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X