Mediamarkt tan geçen ay aldığım TCL 65C825 model tv imde USB görmediğini yazmıştım daha önce. Bütün formatlarda (fat32 -exfat -ntfs vs) ve farklı USB ler (usb3 - usb2 - 8gb - 32 gb -harici hdd vs) deneyerek hiçbirini görmediği için servis çağırmıştım. Pazartesi geldi servis. Oda yapamadı. Bugün tekrar gelecek. Yazılım atacağız- öyle deneyeceğiz diyorlar. Sanırım google tv den Android tv ye çevirecekler. yada servis yazılımı yükleyecekler. Daha 1 aylık cihaz . Servise gidip gelmesi - yani içinin açılacak olması vs. canımı sıkıyor. Bu kadar para verip aldık. gidip gelirken sağı solu çizilecek vs. kocaman cihaz. Yazılımla yapılamaz ise (ki yazılımla olacağını sanmıyorum) Bu ürüne değişim talep etme hakkım var mı? |
TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (147. sayfa)

-
-
Yazılım atmak için servise götürmezler, evde yaparlar.
İlk altı ay içinde tamirat yerine değişim talep etme hakkınız var. Kabul etmezlerse THH'ye başvurabilirsiniz.
-
Bence buradaki en büyük problemlerden biri çoğu kişinin herkesi kendi gibi sanması. Öyle bir dünya yok arkadaşlar. Tatmin duygusu kişisel olarak değişir. Bir şey kimine fazladır bile, kimine yetmez. Herkes buradaki kitle gibi kılı kırk yarsaydı dünyadaki tv'lerin en az yarısı iade edilirdi.
-
Ayarları yapınca bütün kaynaklara uygula seçeneğini tıklarsanız kalıcı olur. Standart için ayarlarınızı bu şekilde değiştirip bütün kanallara uygula yapın, sonra her standart ayarı seçtiğinizde bu ayarlar uygulanmış olarak gelecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hibo -- 16 Kasım 2022; 12:6:20 > -
Şaka mı yapıyorsunuz karşılaştırdığınız tv’lerde neredeyse 2 kat fiyat farkı var arkadaşlar. 12 k tv ile 20 k tv arasında bırak da fark olsun yani. Fark olmazsa problem vardır. Bu fark sizin için 8 k ödemeye değebilir benim için kesinlikle değmez. Ben ürün alırken ihtiyaca bakmam normal fiyatından yüzde 30 ve daha fazla ucuzsa alırım. İhtiyacımın olup olmaması önemli değil. Yalnızca 3 ay içerisinde bu Tcl tv’den başka airpods3, iphone 13 mini, ps5, robot süpürge aldım. Hepsi de piyasa fiyatının üçte bir altındaydı. Bu televizyona da ihtiyacım yoktu. Ben bu aşamada 65 inç ve özellik farkı için 8k fark vermem. Fiyat performans olarak bu tv şuan benim için daha iyi. Ama 20k tv ile 12k tv karşılaştırması forum ruhuna aykırı. Donanımhaber 2007 üyesi ve bir ölücü olarak söylüyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yazılım atmak için götürmez zaten ama Yazılım ile çözülmeyeceğini düşünüyorum. O nedenle servise götürürler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
TCL'nin taşeron servislerinin birşey bildiği yok, tvyi açmıyorlar bile. Direkt istanbula bilkom'a gönderirler kontrol için.
-
Bugun 55c728 kurulumun yapildi. Yarin deneyimlerimi yazarim.
İstanbul anadolu yakasinda yasiyorum. Servis tarafindan maksimum 18 yasinda olan iki kisi kurulumu gerceklestirmis. 😅
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladım, eve gidince tekrar bakacağım ama bende çıkan ayar sayısı kısıtlı idi,
Mesela parlaklık ayarında
Parlaklık kontrast
Siyah seviyesi
Dışında seçenek çıkmıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Standart ayarı seçin, ana ekranda iken. Video oynamıyor olsun, bütün ayarlar çıkacaktır. Oyun modunda da olmasın.
-
This channel notifies about new TCL Android TV Updates for different chipsets.
Discussion: @tclupdates_discussion
For firmwares download: @FirmwareTCLbot
SourceCode: https://github.com/FaserF/bash_scripts/blob/main/tclupdate.sh
English language only!
55c728 ile aranızdayım tvden genel olarak memnun kaldım ama birkaç sorum vardı
1) D smart cihazıyla bağlantı kurunca görüntü çok kötü ve bulanık oluyor( eski 10 yıllık televizyonum bile daha iyiydi) tv nin kendi uydu yayınına geçince kat kat daha iyi ve net bir görüntü var, acaba yapabileceğim ayarlar var mıdır çünkü d smart cihazım bu durumda çöp olacak
2) Google tv için önereceğiniz uygulamalar neler, örneğin internet tarayıcısı olarak chrome u bulamadım.
Dsmart cihazın hdmi girişli mi? 1080p desteği var mı? Ayarlarına bakın belki çözünürlük düşük olabilir.
Chrome sadece telefon bazlı desteği var o yüzden tvde ve tvboxlarda yok. Jiopages i öneririm.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam çok teşekkürler dsmartan ayarı varmış dediğiniz gibi , 576 dan 1080 e aldım görüntü mükemmel oldu.
C728’den memnun kaldim arkadaslar, beni tatmin etti.
Tek sorunum parlaklik ayarim surekli dusuyor. Otomatik degismesini istemiyorum, ayari hangisi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.McManaman -- 17 Kasım 2022; 1:23:33 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba arkadaşlar,
14 Kasım'da TCL 55C735 modelini Amazon üzerinden 17 bin TL'ye sipariş verdim, 15'inde ürün teslim edildi, 16'sının akşamında servis kurulumunu yaptı. Aşağıda bu süreçte yaşadıklarımı ve düşüncelerimi paylaşacağım belki bazı arkadaşların işine yarar.
Uzun yazıyı okumak istemeyen veya zamanı olmayanlar için açıklayıcı bir özet geçmem gerekirse, ürünü ben gayet başarılı buldum. Bana gelen ürünün ufak bir miktar bulutlanma problemi dışında hiç bir problemini göremedim. Bulutlanma problemi de bazı ayarları de-aktive ederek azalabiliyor. Sinema salonu gibi bir ortamda sürekli kullanılmayacağı ve o şekilde bile karanlık sahneleri izlerken çok zor fark edilebilir olmasından dolayı iade ve garanti ile uğraşmayı mantıklı bulmadım. HDR'ı başarılı buldum fakat HDR kullanırken televizyon fark edilir bir şekilde kasmaya başlıyor. Dolby Vision'u test etme şansım olmadı ama Dolby Atmos geliştirme ayarı aktifken TV hoparlörlerinde gayet başarılı. Gayet başarılı derken fiyatına göre iyi olduğunu düşündüğümü belirtmem gerek. Tahmin edileceği üzere üst segment televizyonlar ile yarışabilir durumda değil ve bu fiyat bandındaki televizyonların alayının HDR'ı belli zaten. Aşağıda kullandığım ayalararı da yazacağım, biraz daha doğal beyaz ve sinematografi odaklı yaptım ayarları bazılarınıza soluk gelebilir, sıcak gelebilir kontrastı bir tık az gelebilir ama güzel bir başlangıç noktası olarak alabilirsiniz. Tavsiyem direktörlerin ve coloristlerin vizyonundan uzaklaşmamanız olur fakat size kalmış. Son olarak, alınır mı sorusunun cevabı için ben memnun kaldım, tavsiye ederim.
Ürünü satın almadan önce çok araştırdım, araştırma sürecinden bahsetmeyeceğim fakat etkileyici faktörlerden birisi Adem Helvacı'nın youtube kanalı ve bu forum dahil olmak üzere çeşitli yerli ve yabancı forumlardı. C728'i almayı düşünüyordum fakat daha güncel bir seri olmasını istediğim ve VRR (Variable Refresh Rate) özelliği için C735'i tercih ettim.
Ürünü Amazondan sipariş verdikten bir gün sonra elime ulaştı. Kargoyu gayet temiz ve minimal hasar ile teslim edildi. Ürünü teslim aldıktan sonra kutusunu açmadan köşeye kaldırdım. Düşüncem ürünü servise kurdurup, her hangi bir problem varsa süreci hızlandırabileceklerini varsaymaktı. Yanıldığımı söylemem bazılarınızı şaşırtmayacaktır sanırım. Servis kurulumu için TCL Müşteri Hizmetlerini aradım ve kayıt oluşturdular. Süreç saçma bir şekilde yönlendirmelerle dolu. TCL, Bilkom'a yönlendiriyor, Bilkom ise daha lokal bir elektronikçiye yönlendiriyor. Bu süreçte size atanan elektronikçi sıkıntılıysa şimdiden geçmiş olsun. Size atanan elektronikçi şirket randevu için sizi aramaları gerekiyor fakat beni aramadılar bu sebeple ben iletişime geçtim. Elektronikçi şirket dediğime bakmayın, çok büyük yapılar değiller bildiğiniz mahalle elektronikçisi gibi bir işletmeler. Yönlendirme üzerine yönlendirme sürecinden sonra iletişime geçebildim. Söylediklerine göre kasım indirimleri sebebiyle biraz yoğunlarmış bu sebeple arama fırsatı bulamamışlar. 17'si için randevu aldım ve ilginç bir şekilde aynı günün akşamında arayıp geldiler. Montaj konusunda duvara montaj yaptırmayı düşünüyorsanız hareket eden duvar askılarına montaj yapmıyorlar. Kendileri de düz duvar askısını 200TL'ye satıyorlar. Ben önceden sipariş verdiğim North Bayou P4 askısının kurulumunu sonra yaparım diye kurulumu ayaklı yapmalarını rica ettim. 2 tane genç arkadaş geldi, sorsanız lisede okuyorlar derim. Ayaklı kurulumunu hızlıca yaptılar. Genel kontrollerini yaparlar, problem varsa ilgilenirler diye düşünüyordum fakat söylemesem yapmayacaklardı. Söyledikten sonra yaptıkları da düz ölü piksel var mı diye youtube'dan renk testi açıp baştan savma bakıp sorun yok demeleriydi. Hızlı bir şekilde kumandayı anlatıp gittiler. Büyük ihtimal kasım yoğunluğundan ve saatin geç olmasından dolayı bir tık baştan savma geçiştirdiler. Sağlık olsun. Bilgi birikimlerinden ve deneyimlerinden şüpheliyim ama yine de davranışları ve üslupları iyiydi gençlerin. Duvara hareket eden askılara monte edecekseniz veya ayakları üzerinde duracaksa televizyon, bence hiç uğraşmayın servisle, kendiniz kurun. Ürün ne kadar sağlam zaten çok kontrol etmiyorlar.
Televizyon kurulumundan sonra ilk olarak https://www.youtube.com/watch?v=DL2T9VtBzMI&ab_channel=allthingstech şu videoda bulunan testleri gerçekleştirdim. Aydınlık ortamda hiç bir problem yokken sinema salonu gibi karanlıkta fark edilebilir bulutlanma sorunu olduğunu gördüm. Akıllı Ayar > Akıllı Fotoğraf > 'Uyarlanabilir Işık' ayarını kapatıp, aydınlık ayarını düşürdüm ve Resim > Gelişmiş Ayarlar > Parlaklık Ayarları kısmında Dinamik Kontrast, Siyah İyileştirme, Dinamik Parlaklık ve Yerel Kontrast ayarlarını kapadım ve bir tık azaldı gibi geldi. Bir kaç test sahneleri izleyip bulutlanmanın pek fark edilebilir olmadığı kanaatine vardım. Daha sonra şu videoya denk geldim; https://www.youtube.com/watch?v=RL6K2N5Hd6M&ab_channel=TVCalibrationwithDarko Burada bir çoğu ayarı açıklıyor. Bu videodan yola çıkarak gördüğüme göre düzenledim. Olabildiğince iyileştirmeleri falanları filenleri kapatıp daha direktörlerin ve coloristlerin hedeflerine göre izlemeyi tercih ediyorum ve ek olarak televizyon arkada 50 tane şey yapmadığı için televizyonun işlemcisi de zorlanmamış oluyor. Ayarlarımın hepsini aşağıda paylaşacağım. Daha sonra Google TV kurulumunu tamamlayıp televizyonu güncelledim ve ayarların genel olarak üzerinden tekrar geçtim. Uygulama kurulumları, girişleri falan filen derken o süreç sakin bir şekilde sona erdi fakat direk aklıma gelen Amazon Prime Video ve Google TV kurulumunda sizden izin istiyor kişisel verilerin paylaşımı falan için bunları reddedebiliyorsunuz. Tavsiyem reddetmeniz olur. Eğer benim gibi KabloTV kullanıyorsanız televizyondaki TV uygulaması (eğer uydu kurulumunuzu televizyon içinden yapmadıysanız) otomatik olarak son açılan HDMI kaynağını açıyor. Bu sayede televizyonun genel kullanımı hoş olmuş. Uydu kurulumunu televizyon üzerinden yapmayı ben başaramadım hiç bir şekilde sinyal almıyordu nedense. Zaten KabloTV kullanıyorum diye çok kafaya takmadan devam ettim. Siz de benim gibi bir uydu alıcısı kullanıyorsanız ve biraz araştırdıysanız, KabloTV'nin verdiği uydu alıcısının 1080p üzerine sinyal vermediğini fark etmişsinizdir. Sanıyorum bu sebepten dolayı televizyon alıcıdan gelen sinyali upscale ediyor ve kanal değiştirirken falan anlık donmadan sonra normale dönüyor. Upscale işlemi başarılı, oturma mesafesi falan düşünülünce de pek göze batmıyor. Daha sonra HDR ve Dolby Atmos testlerini ve ayarlarını yapmaya karar verdim. Dolby Vision için test yapmadım. HDR sinyalini aldığında televizyon önceden düzelttiğiniz ayarlardan bazıları değişiyor sanıyorum. Bu ayarlar HDR sinyali aldığınızda, Resim > Gelişmiş Ayarlar > Parlaklık Ayarlar kısmında bulunuyor ve görüntüyü belirli miktarda değiştiriyor. Dinamik Kontrast, Dinamik Ton Haritalaması ve Yerel Kontrast bu ayarları kendi zevkinize göre düzenlersiniz. Dolby Atmost testinde Ayarlar > Ekran ve Ses > Ses > Dolby Atmos ayarının açık olmasının büyük miktarda etkiyi değiştirdiğini düşünüyorum ben. Kesinlikle açmanızı tavsiye ederim. Son olarak UI'dan biraz bahsedeyim, ana menüde veya direk uygulamalar kısmında uygulamaya kumandanın orta tuşuyla basılı tuttuğunuzda taşımak için seçenek çıkıyor bu sayede ana menüdeki uygulamaları düzenleyip özgünleştirebilir kendinize göre pratikleştirebilirsiniz. Playstore mevcut oradan da kullandığınız uygulamalar varsa ekstra indirebilirsiniz. Arkada çalışan uygulamaları kapamak veya indirdiğiniz uygulamaları silmek için Neflix'in altındaki Guard tuşunu kullanabilirsiniz. Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Aşağıda kullandığım özellikleri yazacağım zaten yukarıda bahsettiğim videoları izlerseniz neyin ne olduğu nasıl bir problemi etkilediğini falan da görürsünüz diye düşünüyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim umarım bir miktar da olsa yardımcı olabilmişimdir.
Kullandığım Ayarlar;
• Ayarlar > Sistem > Gelişmiş Ayarlar - Konum 'Ev', Otomatik Mağaza Modu 'Kapalı'
• Ayarlar > Ekran ve Ses > Akıllı Ayarlar > Akıllı Fotoğraf - Uyarlanabilir Parlaklık 'Kapalı', Uyarlanabilir İçerik 'Açık' (kapalı tutabilirsiniz bu ayarı ben bir süre deniyorum.)
• Ayarlar > Ekran ve Ses > Akıllı Ayarlar > Akıllı Ses - Uyarlanabilir Ses 'Kapalı', Uyarlanabilir İçerik 'Kapalı'
• Ayarlar > Ekran ve ses > Resim - Resim Ön Ayarı (Sinema), Parlaklık '85', Renk Doyumu '50', Tüm Resim Modunu Uygula 'Tüm Kaynaklar' (kapayıp tüm resim modlarına özel ayar da yapabilirsiniz ben sadece sinema ayarını kullanıyorum.)
• Ayarlar > Ekran ve ses > Resim > Gelişmiş Ayalar > Parlaklık Ayarı - Parlaklık '85', Kontrast '80', Siyah Seviyesi '50', Dinamik Kontrast 'Kapalı', Siyah İyileştirme 'Kapalı', Dinamik Parlaklık 'Kapalı', Yerel Kontrast 'Kapalı', Gama '2'
• Ayarlar > Ekran ve ses > Resim > Gelişmiş Ayalar > Renk - (Değiştirmeyin) Renk Doyumu '50', Ton '50', Mavi Işık Filtresi 'Kapalı', Renk Isısı '-5'
• Ayarlar > Ekran ve ses > Resim > Gelişmiş Ayalar > Netlik - Netlik '0', MPEG NR 'Kapalı', Gürültü Azaltma 'Kapalı', Tonlama Temizleme 'Kapalı'
• Ayarlar > Ekran ve ses > Resim > Gelişmiş Ayalar > Hareket - Hareket Netliği 'Açık', Led Hareket Netliği 'Kapalı', Bulanıklık Azaltma '10', Titreme Azaltma '0' (bu ayar tümüyle kapalı tutulabilir ben denemek için kullanıyorum.)
• Ayarlar > Ekran ve ses > Ses - Dolby Atmos 'Açık'
-
vatan indiriminden 55c728 alarak aranıza katıldım sanırım bugün teslim edilmiş olur.
servisi şimdiden arayıp kurulum için randevu alabilir miyim yoksa ürünün gelmiş olması mı lazım? sanırım biraz geç gelebiliyormuş servis.
birde ölü pixel ve bulutlanma testini istek üzerine kendileri mi yapıyolar?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selfroot -- 17 Kasım 2022; 10:27:7 > -
Amazondaki indirim gördüm gece rüyalarıma giriyordu elemanlar 55c735 yerine 55p735 geliyordu 3 gündür aynı rüyayı görüyom :) çok kafama taktım galiba :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrChame -- 17 Kasım 2022; 13:18:17 > -
Arkadaşlar bu televizyonlarda mutlak kapalı olmasını tavsiye ettiğini ayarlar var mıdır? Misal Mpeg Nr, Gürültü azaltma, vs. vs. gerçi ne işe yarıyor bilmiyorum TCL 50C725 kullanıyorum çok memnunum
-
Arkadaşlar vatanda 55c735 webe özel 15700 liraya geliyor. Sizce nasıl?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X