Şimdi Ara

TC Vatandaşlığından çıktım, kimliğimi deldiler :( (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
3
Favori
22.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elLbufFer kullanıcısına yanıt
    Nüfusa yeni biometrik foto ile gider parasını verir kayıt işlemini gerçekleştirirsin. Bir süre sonra PTT kapına gelir ve yeni kimliğini teslim eder.

Eski kimliğin sende kalıyor geçerliliğini bir bakıma yitiriyor. ( Çip kontrolü sağlanacak yerlerde. )

PTT yetkilisi kapına gelince eski kimliğini ver delmeden yenisini vermem filan mı dedi sana ? Yada sen, neyi nasıl deldirdin (: Bi anlatıver..
  • Neden Almanya, Hollanda felan değil de Rusya? Merak ettim.

Ve Rusya ya nasıl gittin ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam türkiye de doğdu iseniz Mavi kartlı oluyorsun. Oy kullanmak,seçme ve seçilme dışında avukatlık yapmak dahil çoğu haklara sahipsin oy kullanmanın getirilmesi 7-8 yıldır konuşuluyordu.

Doğma büyüme türkiyedeyim konuya vakıf olduğumdan ötürü bilgilendirmek maksadıyla yazdım.
  • Çok radikal bir karar hakkında hayırlı olsun bro

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4861A3F88

yeşil pasaportla giremediğim ülke yok :) senin baban esnafsa bu türk pasaportunun suçu değil ::)))

Alıntıları Göster
    Aynı yeşil pasaporta sahip değiliz heralde. Gidilmeye değer bir sürü ülke vize istiyor benden.

• Milliyetçilerin nasıl kanser olduğunu bu konudan anlamak mümkün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 9 Ekim 2018; 15:13:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-04E941636

Bu mesaj silindi.
    Vizesiz veya kapıda vize alınarak gidilebilen ülke sayısı:
    Rusya: 105
    Türkiye: 102
    Aynen Türk pasaportu daha değerli
  • Konudaki yorumlara bak Ahaber'Fan'ları toplanmış Kanada vatandaşlığından çıkıp Brezilya vatandaşlığına evet dediğin için Seni Linç ediyorlar.
  • Darısı başımıza keşke başka bir ülkede vatandaşlığım olsa :(

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Nerede nasıl tanıştınız hocam? Forumdaşlarımıza yardımcı olalım!!! :))
  • Rusya candır

Hayırlı olsun.👍

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun hocam
  • Konunun bu kadar büyüyeceğini hiç düşünmemiştim açıkçası. Rusya hakkında forumda çok az bilgi var, bu konu hakkında ayrı soru-cevap konusu açmayı düşünüyorum. O zamana kadar konuya yazılanları burada cevaplayacağım.

@Pijamalı Ninja Yukarıda bahsettiğim gibi evlilik en kolay çözüm ama istemiyorsanız iş için vize başvurusu yapabilirsiniz, iş vizesini rahatlıkla alırsınız. Bu zamana kadar red yiyen insan tanımadım. FAKAT vizenin kolay verilmesi ülkeye kolayca giriş yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Gümrük polisi inanılmaz sıkı, ben Rus vatandaşı olmama rağmen gümrük polisinin sorduğu sorularda zorlanıyorum. Ayrıca Vnukovo havaalanı haricindeki havaalanlarında gümrük polisleri ingilizce bilmiyor bu yüzden hazırlıklı gelmeniz gerek.

@elLbufFer Mavi kart alırken kimliğiniz iptal edilmesi gerekiyor yani delinmesi şart.

@Dr. Donanım Anne tarafım Rus olduğundan dolayı Rus vatandaşlığı aldım. Türkiye'de doğdum daha sonra Rusya'ya taşındım orada büyüdüm sayılır. Samara bölgesindeyim,Moskova'ya 1000 km uzaklığında doğuda bulunan bir şehirdeyim. Rus kızları gerçekten cennet yaşatabiliyor hatta bu yaz Rusya'dayken flörtleştiğim kız vardı, Türkiye'ye döneceğimden dolayı sevgili olamadık. Ama bu zamana kadar en mutlu, huzurlu geçirdiğim aydı diyebilirim. İmkanım olsa direk Rusya'ya geri dönmek isterdim fakat kariyer yapmadan dönersem işçiden farkım kalmayacak, bu yüzden mutluluktan belli bir süre vazgeçmek gerekebiliyor.

İmkanım olsa Amerika'ya veya Avrupa'ya okumaya gitmek isterdim fakat eğitimden sonra kalmak istemem. İnsan büyüdüğü, hayatını geçirdiği ortama adapte oluyor. Ben her ülkenin kanını taşıyan bir insan olarak iki ülkeninde eksikliğini ara ara hissediyorum. İnsanlar Türkiye'den gidip, bulunacağı ülkenin kültürünü, dilini benimseyip oranın yerlisi gibi hissedeceğini zannediyor fakat durum hiçte öyle değil. Ben Rusya'dayken Türk kültürünü, insanlarını özlüyorum. Türkiye'deyken ise Rus kültürünü ve insanlarını özlüyorum. Açıkçası bu durumda çok açıkta kalıyorum ama her iki ülkede de adapte olmayı başarabiliyorum.

Eğitimden sonra Rusya'ya taşınmak istememin sebebi çocukluğumu, en güzel zamanlarımı orada geçirmiş olmam. İnsan kendini huzurlu hissettiği yerde yaşamalı yoksa hayatta pek mutlu olacağını zannetmiyorum.

@JJimi Bildiğim kadarıyla Finlandiya'da da askerlik zorunlu, sıkıntı çekmediğine sevindim senin adına. Yukarıda bahsettiğim gibi AB ülkeleri belge konusunda pek sıkıntı çıkmıyor. En basitinden Rusya'da doğum belgesi istiyorlar fakat Türkiye'de bu belgenin olmadığını anlatmam yaklaşık 1 saat sürdü. Veya küçük bir şehirde bulunmamdan dolayı sıkıntı çıkabiliyor olabilir. Moskova gibi merkez yerde yaşamıyorum, Türk-Rus vatandaşlığı olan tek insan benim diyebilirim. Ayrıca askere gittiğin zaman haber ver sınırdan selam çakayım

@müdür727 Rusya'da 27 yaşına kadar askerlik yapabiliyorsun, 27 yaşını geçersen artık askerlik yapmana gerek kalmıyor, askerlikten muaf oluyorsun. Şuan için eğitim planım olduğundan askerlik sıkıntı çıkarmayacak. Ayrıca sadece askerlik için çıkmadım hocam.

Arkadaşlar son olarak konudaki yorumları okuduğum zaman gerçekten üzüldüm. TC vatandaşlığından çıktığımdan dolayı sevindiğimi, hava attığımı düşünüyorsunuz fakat durum hiçte öyle değil. Doğduğumdan beri taşıdığım kimlik kartımı, nüfustaki memurun 2 saniye süren delme işleminden sonra iptal edildiğini görmek gerçekten koyuyor. İleride başka bir ülkenin vatandaşlığını aldıktan sonra TC'yi iptal ettirmeye gittiğiniz zaman mutluluk yerine hüzün yaşayacaksınız. TC vatandaşlığından çıkmam ani bir karar değil uzunca düşünmemin sonucunda verilmiş bir karardı. Umarım hayatınızda istediğiniz gibi olur.

• istediğim zaman geri gelebilirsin gir çık serbest sıkıntı yapma

• Hayırlı olsun hocam insan kendini nereye ait hissediyorsa oralıdır burada milliyetçilik yapanlara bakmayın size milliyetçi arap kardeşlerine ümmetçidir bunlar
  • Rusya hava nasıl acaba şuan.

Türkiye' Günlük güneşlik.

Orda buz keseceksin. Eğer birde soğuğa alışkın değilsen hapı yuttun..

Sıcak pideyi özlüyeceksin.

Türk insanın misafir perverliğini, yardım severliğini, bir birine saygısını özlüyeceksin..

Ulan Turşuyu özlüyeceksin be :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi suriyeye gidip oranın vatandaşı oluyorsun sonra geri dönüp bedava yaşıyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.