Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (609. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.446
Cevap
282
Favori
837.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
53 oy
Giriş
    Airbnb sitesinden bak.
    4 kişilik için oteller tuzlu olur
    Oteller maksimum 3 kişi için iyi 4 ve üstü için airbnb üzerinden araştır, daha uygun olacaktır.
    Airbnb üzerinden prime sukhumwit veya
    The prime diye ar-ge yap, konum olarak çok iyi yerde bi condo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: OsmanlıHanedanı

quote:

Orijinalden alıntı: serkanertekin

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serkanertekin

quote:

Herkese iyi geceler kasım sonu gibi phukete gitmeyi planlıyoruz 2 kişiyiz phuketi biraz araştırdım patong sahil kısmı iyi gibi bu bölgede otel tavsiye edebilir misiniz?6 gün kalmayı düşünüyoruz.Ayrıca başka tavsiyelerinizde varsa memnuniyet duyarım.

Merhabalar;

Hotel tavsiyesinde bulunabilirim ama cevabımın size en iyi şekilde hitap edebilmesi tatminkar olması adına...

hotelden beklentileriniz nelerdir.. ? kaç gece konaklama yapılcak...bütçeniz nedir?örnek: patong sahil kısmında aradığım hotel gecelik minimum 60 tl maksimum 130 tl şeklinde gibi...

tavsiye:
    patong sahil kısmı ne kadar popüler olarakda gözükse bana kalsa patong un iç kısımlarında kalmanız daha mantıklı eğlenceye yakın heryere yakın.. bu dedigim bölge patong beach e yani istediginiz yere maksımum yavaş yavaş yürüyerek 15 dk dır.. ben bu bölgeyi tavsiye ederim... patong sahilinden çok daha güzel sahiller var..denize girmek için oraları tercih edersiniz..
    cevabınıza göre sorunuzu cevaplıyacağım..
    Sevgi ve Saygıyla..

Hocam bütçe otele kişi başı 800 tl civarı ayırdık 6 gece kalmayı planlıyoruz hem dinlenmek hem deniz hem de gezmek istiyoruz.Thavorn beach hotel nasıldır konum olarak?

kişi başı bütçe 800 tl 6 gece konaklama
    gün başına düşen tl 133tl .

the crib tam istediğiniz fiyatta çatıda havuz vs var
    the crib tıklayınız

sıra grande 600 tl ama balkonsuz oda fiyatıdır.. sanırım relax room.. kara manzaralı...
    4 yıldız..
    sıra grande tıklayınız

hocam dediğiniz hotel bu ama bu kamala beach de çok uzak ve alakasız eğer bahsettiğiniz bu ise hem bu tatil köyü formatında bir yer...
    sizin bahsettiginiz hotel

yada yazım hatasımı var bahsettiğiniz hotel bu olmasın
    Thara Patong Beach Resort & Spa?????

eğer buysa patong beach banglaroad un giriş kısmında yer alıyor 5 dk mesafede ama bu sanırım eski bir hotel dekor mobilya vs...
    daha iyi hoteller var...

aim patong

mesela phuketin en iyi hotelllerinden biri bana kalırsa havuz yok ama.. pimnara 770 tl harika konum ama misafir ücreti alıyor..

mirage tıklayınız

hemingways silk var onada bakın

yani seçenek çok hocam.. denize illaki yakın dersen ibis var 1000 küsür lira gereksiz hocam..
    dediklerime bir bak istersen ...
    sevgi ve saygıyla..

Hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum.Bunlar oda fiyatımı yoksa kişi başı fiyat mı?27 kasım-4 aralık tarihleri arasında kalmayı düşünüyoruz.Biz güzel plajları olan yerlere yürüme mesafesinde olmasını istiyoruz.Birde bu ada turlarına katılmak istiyoruz.

Sana tavsiyem otel.lere bak
    Rezerve yapma gidince yaparsın veya kullanırsan da airasiago sitesini kullan
    Ornek olarak şimdi senin tarihleri booking ile kiyasladim arada 30-40$ fiyat oynuyor veya nasıl olsa phuket'e gitcen
    Airasiago üzerinden uçak bileti+hotel kombinasyon yap, uçak biletleri daha ucuza gelecek veya uçak biletlerin hazır ise gideceğin tarihten 10 gün önce airasiago üzerinden ar-ge yap
    Oteller 1 hafta-10 gün sonrası boş odaları doldurmak için güzel indirim yapıyorlar

Orijinalden alıntı: erenn.

quote:

Orijinalden alıntı: erenn.

Merhaba arkadaşlar ;
    Boş vaktim var iken ve bana göre iyi bir seviyede yakalamışken forex piyasalarında işlem yapan arkadaşlar var ise bir analiz atayım istedim Dolar Türk lirası bu gece 2.9650 seviyelerine test ettikten sonra fibo 0.618 seviyelerine doğru geri çekilmeye başladı . Şu anda 2,9545 seviyelerinde olan parite için 2,94 seviyeleri hedeftir . Stop noktası ise 2.9750 seviyeleridir .
    Bu bir yatırım tavsiyesi değildir sadece teknik göstergelere dayalı bir öngörüdür .
    NOT : Forex piyasaları yüksek risk içerir ve özellikle dolar tl paritesinde siyasal olaylar vs. nedeniyle volatilite yüksektir . Bu işte profesyonel olmayan arkadaşların maksimum 0.10 lotla işlem açmaları tavsiyemdir.

31 ağustos tarihinde paylaşmış olduğum satış stratejisinden 2.9420 seviyesinden 120 pips kar ile çıkıyorum . Değerlendiren herkes güle güle harcasın

Şu anda 2.9420 seviyesinde olan paritede kısa vadeli 2.9550 seviyesine kadar alış fırsatı vardır . Stop seviyesi olarak 2.9350 seviyesi belirlenebilir . Resimde ayrıntılı
    grafiği paylaşıyorum .
    Bu bir yatırım tavsiyesi değildir . Sadece teknik göstergelere dayalı bir öngörüdür .

2.9420 seviyesinden 2.9350 hedefli satış stratejisi zararla kapanmıştır Değerlendiren arkadaşlar kusura bakmasınlar arada bu tip kazalar olabiliyor ... Telafisini mutlaka yapacağım

Cihan592 hocam güle güle harca :)

Uzun uzun anlattığınız tüm değerli bilgiler için çok teşekkür ederim gerçekten. Gsm işini de halletiğimize göre. Kafama takılan hava durumu meselesi var. Galiba yağışın bol olduğu bir mevsimde gidiyoruz. 1 haftalık hava durumuna baktım çok fazla yağış gözükmüyor ama asıl sormak istediğim, yağmur yağdı mı saatlerce mi yağıyor?

Teşekkürler tekrardan.

İlk yurt dışı deneyimimiz olduğu için açıkçası tur ile gitmek daha mantıklı geldi.

Bangkok Kanallar turu (25 Euro)
    Sea Food Resturant Turu& Patpong Gece Pazarı (15 Euro)
    Million Year Stone Park ve Timsah Çiftliği Turu : (15 Euro)
    Yüzen çarşı 40 euro
    Kişi başı Fil safarisi Turu : 35 Euro kişi başı
    Mercan Adası Turu (Öğle yemekli) : 40 Euro Kişi başı
    Nong Nooch Tropical Garden & Dance Show (25 Euro)

Katılmayı düşündüğümüz turlar bunlar. toplamda 185*2=370 euro ya geliyor. yaklaşık 1250 TL
    Biraz tuzlu oluyor fiyat. Elemeyi düşündüğümüz turlar var ama taa Taylanda gitmişken de katılmadan dönmeyelim diyoruz.

Toplam 5 gece 7 gün turlar hariç oda kahvaltı konaklamalı 3.400 gibi bir fiyata satın aldık.
    3400+1250=4650 harcamalarımız hariç.

Dediğiniz gibi bu antreman niteliğinde :D eğer beğenirsek phuket için tur olmadan gitmeyi düşünebiliriz.

Bangkoka gidip elektronik cihaz almadan dönmek olmaz. Araştırmalarımda Pantip Plazayı önerenler var. Sizde Tukcom önermişsiniz. Mesela telefon kamera gibi cihazların orjinallerini en uygun fiyata nerede bulabiliriz?

Teşekkür ederim şimdiden.
    Kız arkadaşım gelmek istiyor tabi ama sadece ingilizce bildiği için ve kimseyi tanımadığı için burda yapabilir mi diye düşünmekten kendimi alamıyorum açıkçası aslında karmaşık bir durum ben gidersem Aynı durum benim içinde geçerli olacak ama iş olanağı bakımından benim fazla seçeneğim yok Tabi ki Türkiye en mantıklısı sadece düşüncem tamam bana inanıyor beni seviyor ve gelmek istiyor ama sonrası çok önemli. Belki iş olangi olursa onun için iyi olur ama iş bulamaz ise maddi değil ama manevi olarak sıkılabileceğini düşünüyorum. Imkanım olsa aslında bir cafe Restaurant açsam Türkiye'de aslında iyi olur ama zamana da ihtiyacım var tabi ki. Bakalım zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurbalat -- 8 Eylül 2016; 15:46:33 >

Baiyoke Sky Hotel 78. katı bende araştırırken rastlamıştım. Rezervasyon veya herhangi bir şey gerekiyor mu? Gönderdiğiniz siteden rezervasyon yapılıyor galiba kişi başı 50 TL gibi bi fiyata geliyor.

Hakikat tapınağı görünüşü gerçekten çok güzelmiş. Seçeneği de değerlendireceğiz inşallah.

Teşekkür ederiz..

Ben 10 etkinliğin 8 ini bu şekilde yaptım sorun yaşamadım. Fiyatlar uygun, oradan alırsanız arada fark oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: subsonic

Evet gönderdiğim siteden belirlenen gün ve saat için satın alıyorsunuz direk.
    Çıktısını alıp gidiyorsunuz.

Ben 10 etkinliğin 8 ini bu şekilde yaptım sorun yaşamadım. Fiyatlar uygun, oradan alırsanız arada fark oluyor.

Şimdi kontrol ettim Baiyoke Sky Hotel konaklayacağımız otele 5 dk yürüme mesafesinde. Buna çok sevindim. Mutlaka değerlendireceğiz. Çok teşekkürler.

Orijinalden alıntı: zoraet

Bildiğiniz üzere iphone 7 dün tanıtıldı. Tüm dünyada 16 eylül de satışa çıkacağı söylendi. 17 eylül gecesi dönüşüm bangkok tan. Alabilme şansım nedir? Bilgisi olan yazarsa çok memnun olurum.

Tayland hiç bir zaman ilk lansman ülkelerinden birisi olmadı, o bölgede en yakın alabileceğiniz ülke singapur fakat ön alım dışında 32 gb modelini bulamazsanız büyük ihtimalle, 128-256gb gibi bir model düşünüyorsanız şansınız %50.

Merhabalar,

İlk yurt dışı deneyimimiz olduğu için açıkçası tur ile gitmek daha mantıklı geldi.

Bangkok Kanallar turu (25 Euro)
    Sea Food Resturant Turu& Patpong Gece Pazarı (15 Euro)
    Million Year Stone Park ve Timsah Çiftliği Turu : (15 Euro)
    Yüzen çarşı 40 euro
    Kişi başı Fil safarisi Turu : 35 Euro kişi başı
    Mercan Adası Turu (Öğle yemekli) : 40 Euro Kişi başı
    Nong Nooch Tropical Garden & Dance Show (25 Euro)

Katılmayı düşündüğümüz turlar bunlar. toplamda 185*2=370 euro ya geliyor. yaklaşık 1250 TL
    Biraz tuzlu oluyor fiyat. Elemeyi düşündüğümüz turlar var ama taa Taylanda gitmişken de katılmadan dönmeyelim diyoruz.

Toplam 5 gece 7 gün turlar hariç oda kahvaltı konaklamalı 3.400 gibi bir fiyata satın aldık.
    3400+1250=4650 harcamalarımız hariç.

Dediğiniz gibi bu antreman niteliğinde :D eğer beğenirsek phuket için tur olmadan gitmeyi düşünebiliriz.

Bangkoka gidip elektronik cihaz almadan dönmek olmaz. Araştırmalarımda Pantip Plazayı önerenler var. Sizde Tukcom önermişsiniz. Mesela telefon kamera gibi cihazların orjinallerini en uygun fiyata nerede bulabiliriz?

Teşekkür ederim şimdiden.

Elektronik için bangkok da mbk plaza tukcom a göre daha uygun 100 dolar fark olur en iyi ihtimalle. Bu rakam telefon ve özellikle iphone için. Diğer cihaz ve markaları bilemem. Mbk den aldığım telefonu 1 gün sonra tukcomda 100 dolar üstünde bulabildim.

Thailand ED öğrenci vizesi hakkında bilgisi olan varmı acaba? bu vizeyi illa Türkiyedenmi gidip almak gerekiyor?Taylanda gidip oradan yada Taylanddan çıkıs yapıp malezya yada başka bir yerdem başvuru yapamazmıyım?
    Gerekli belgeleri hazirlayip herhangi bir ulkedeki tayland konsolosluguna baswurman gerekiyor. Gerekli belgeleri hazirlayabilirsen eger turkiyedeki konsolosluktan halledebilirsin. Yada taylanda gelip ogretim gorecegin okuldan gerekli ewraklari alip tayland disina cikip o ulkedeki konsolosluktan alabilirsin.

Not: eskiden bu vize tipini alip 1 sene boyunca hic okula gitmeden bu wizeylw yasama durumu warsi. Su anki uygulamalar zorunlu okula gidip egitim gormen imza atman gerekiyor we wizen 3 aylik oluo her 3 ayda bir okuldan gerekli ewraklari alip gocmen ofisine gidip wermen gerekiyor boylece 3 ay da wize weriolar 3 3 3 3 seklinde 1 sene boyunca egitim gorebiliosun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ak11 -- 8 Eylül 2016; 20:48:26 >
    bangkokun hangı taraflarında ev tutsam uygundur? en az 60 metre kare olmalı,acaba dıl kurslarının oldugu yerle ev arasında ne kadar mesafe olur?BTS skytrain yada otobusle gıdıp gelmek ne kadar surer bılgınız varmı acaba

benım için sehir içi olması pek onemlı degıl,kucuk evde pek rahat edemıyorum bıde elektronıkle ugrastıyım ıcın buyuk olması gerekıyor yanı sadece evde uyumak ıcın duranlardan degılım dil kurs olayı için sanırsam universite olayı daha ıyı hem cevre edınebılır hem pratık için taylardan arkadasta bulabılırım çine geldiğimdede bu sekılde yapmıstım cok faydalı oluyor
    bangkokta elektrık fıyatları nasıl acaba?kw başına

Merhabalar,

Uzun uzun anlattığınız tüm değerli bilgiler için çok teşekkür ederim gerçekten. Gsm işini de halletiğimize göre. Kafama takılan hava durumu meselesi var. Galiba yağışın bol olduğu bir mevsimde gidiyoruz. 1 haftalık hava durumuna baktım çok fazla yağış gözükmüyor ama asıl sormak istediğim, yağmur yağdı mı saatlerce mi yağıyor?

Teşekkürler tekrardan.

Merhabalar;

Rica ederim ne demek....

hocam hava durumu inanın sizi ancak tur olayında etkiler diye düşünüyorum...yani emin olun gittiğiniz yerlerde yağmurdada yapılıcak çok şey var.. 2 plan yaparsınız bir gün yağmurlu bir gün olursa diye bir günde normal düzeninizi bozmadan bir plan yaparsınız duruma göre planı değiştirirsiniz..
    yağış bardaktan boşalırcasına değilde sürahiden boşalırcasına hocam.. ama oranın halkını kesinlikle etkilemiyor yani gayet herkes normal motorunu kullanıyor işine gidiyor vs.. vs..
    yağmur yağıyor 20 dk sonra duruyor (20 dk tahmini) bazen uzun uzun yağıyor .. ama dediğim gibi sizi etkilemez hocam. şans işi ben ocak ayında ordaydım yağmur yağma olasılıgının minimum oldugu zamanlar fakat yağmur yagdı 2 gün.. düşünün yani.. şans işi moralinizi bozmayın sadece durumlara göre plan yapın..
    sevgi ve saygıyla..

Orijinalden alıntı: cihan592

quote:

Orijinalden alıntı: ugurbalat

Teşekürler.
    Kız arkadaşım gelmek istiyor tabi ama sadece ingilizce bildiği için ve kimseyi tanımadığı için burda yapabilir mi diye düşünmekten kendimi alamıyorum açıkçası aslında karmaşık bir durum ben gidersem Aynı durum benim içinde geçerli olacak ama iş olanağı bakımından benim fazla seçeneğim yok Tabi ki Türkiye en mantıklısı sadece düşüncem tamam bana inanıyor beni seviyor ve gelmek istiyor ama sonrası çok önemli. Belki iş olangi olursa onun için iyi olur ama iş bulamaz ise maddi değil ama manevi olarak sıkılabileceğini düşünüyorum. Imkanım olsa aslında bir cafe Restaurant açsam Türkiye'de aslında iyi olur ama zamana da ihtiyacım var tabi ki. Bakalım zaman

Dusuncelerinde cok haklisin. Benim esimde thai ve 5 yil taylandda yasadiktan sonra su an izmirdeyiz esim 8 aydir burada. İlk zamanlar biraz sıkılmıstı ama sonradan alisti. İlk 4 ay tomere turkce kursuna gitti birsuru yabanci arkadas edindi 4-5 tanesi thai. Sana tavsiyem kesin kararlar almadan kiz arkadasini Turkiyeye getirip gezdirmen buralari tanitman. Bazilari burda ulkesinden daha mutlu oluyor bazilariysa burada yapamayip geri donmek istiyor. En guzeli esini mutlaka turkiyeye getirip en az 15-20 gun burada misafir et. Sormak istedigin birsey olursa ozeldende yazabilirsin. Burada 2-3 arkadas daha var bizde senin oldugun durumlardan gectik. Yardimci olmaktan memnuniyet duyariz herturlu sorununda. Simdiden mutluluklar dilerim.

Teşekürler tekrar..
    Kasımda 10 günlüğüne gidip geldikten sonra Şubat veya Mart gibi dediğin gibi buraya getireceğim, Şuan ki planım bu. İstanbul ,uludağ Ankara belki izmiri in olduğu bir tur düşünüyorum. Özellikle kar havasınıda tatmasınıda istiyorum merak ediyor. Bakalım zamanla herşeyi göreceğiz ve elbet size sorularım olacaktır. Şimdiden teşekür ederim.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.