Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (174. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: ruzgar63
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.223
Cevap
276
Favori
813.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutdorf -- 22 Temmuz 2014; 10:41:57 >
  • thaivisa sitesinin forumlarına göz atarken 12 ağustostan sonra visa run muhabbetini kaldıracaklarını okudum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmanoz

    Arkadaşlar yarın 00:40 uçağıyla hareket ediyorum inşallah :) Fotoğraf paylaşımı yapmaya gayret edeceğim bende. Herkese iyi tatiller dilerim , umarım planlarınız eksiksiz şekilde gerçekleşir :)

    hocam merhabalar sizlere iyi tatiller diliyorum..siznde tatilinizin kusursuz ve güze bir şekilde gecmesi dilegiyle sanırım bangkoka gidiyorsunuz thy ile tk 68 seferimi :)=
  • teacher47 , bangkok a gidiyorum hocam. 1-2 gün orada kalıp pattayaya geçeceğim.

    serkanertekin , evet hocam tk 68 seferi. İyi dileklerin için teşekkür ederim :) Herkesin gönlüne göre olsun.
  • The announcement, posted on the Immigration Bureau website, is in both English and Thai, and details the penalties for overstay as follows:

    Overstay of more than 90 days blacklisted for a year
    Overstay more than one year blacklisted for three years
    Overstay more than three years blacklisted for five years
    Overstay more than five years blacklisted for 10 years

    Those are the penalties for people who “surrender” – usually by turning up at an Immigration desk on the way out of Thailand.

    In cases where offenders are caught in Thailand without valid permits to stay, the following apply:

    Overstay less than one year blacklisted for five years
    Overstay more than one year blacklisted for 10 years

    ThaiVisa reports: “It should also be noted that today’s new rules as detailed above confirm the removal of the proposed lifetime ban for overstaying 10 years or more.

    In Phuket, Immigration boss Pol Col Sanchai Chokkayaikit this morning confirmed the news.

    “This is a good thing to make people obey the law," he said.

    "Up until now, people overstaying in Thailand paid fines of only B500 a day [up to a maximum of B20,000]. That's nothing. This ruling is going to make people more careful about exceeding the limit."

    The new rules are not retroactive, he said.

    “It's okay if people did wrong in the past, but from the moment the Ministry of Interior approved the paper, the new rules have been in force.”

    The announcement on the Immigration website can be found here.

    See the original ThaiVisa report and discussion
    - See more at:http://www.thephuketnews.com/overstay-blacklist-penalties-now-in-force-47450.php#sthash.vEKQloqq.dpuf
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carmella

    Ben bangkok da en cok istedigim mekana damsiz girip kral gibi karsilanmayi ozledim. Dam olayi diye bir sey yok zaten ordaki kizlara turkiyedeki durumu anlatinca aaaa ne sacma diskoya insan niye gitsin ki kiz arkadasi varsa dedi :D gittigim yerlerde dandik yerler degil, route 66, levels, mixx filandi

    En guzel tarafi diskolar sabaha karsi 1 de dolmaya basliyor :) ben otelden yarimda cikip 4-5 e kadar eglenirdim. Cok guzel arkadaslklarim oldu, sap halimle iyi bir cevre yaptim

    Herkese tavsiyem phuket pattayA gibi seks turistlerin ragbet ettigi yere gitmek yerine gercek taylandi gormek icin bangkoka gelmeleri. Agustosda tekrar gelmek istiyorum ama geri cevrilmekten korkuyorum, 4. Kere geldigimi gorunce adamlar visa runci muamelesi yapabilirler tekrardan.

    Herkese iyi tatiller simdiden, taylanda gidip begenmeyen ben gormedim cevremde

    tr den vize alıp gelsen sorun olurmu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [escobar]

    Pattaya' dan Phuket' e kendi imkanımla uygun fiyata geçebilir miyim ?


    Pattaya U-tapao international havaalanı' ndan, saat 13.00, PG281 sayılı uçuşu ile utp>hkt direkt uçabilirsiniz.
    Erken planlama yaparsanız da bir kişi, tek yön için 2.640 thb ödersiniz. Uçuş 1.40 h. sürüyor yalnız, çünkü jet değil, ATR72.
    Syg..
  • Türkmen hava yollarını kullanacak olan arkadaşlar aşağıdaki linkten ist-asb uçuşlarında kullanılan uçağı görebilir gayet lüks gözüküyor.
    http://www.airliners.net/aviation-forums/trip_reports/read.main/255196/
  • mrb arkadaslar eylül ayında taylanda gıtmeyı düşünüyorduk 2 arkadaş fakat bu sene ocak ayında ve nisan ayı olmak uzere 2 kez taylanda gittik. forumda da 3 kez gidince problem oluyor hava alanında alınmıyo geri gönderiyolar diye birşeyler yazılmış öyle bir sıkıntı varmı acaba detaylı bilgisi olanlar varsa cevap verirse sevinirim
  • ya arkadaşlar hakkaten mesleklerinizi merak ettim :D nasıl bu kadar çok taylanda yada o civara gidebiliyorsunuz şaşırıyorum. sabahtan beri bu sayfa açık ve okuyorum ama yapabileceğim en erken gezi 2015 kasım aralık falan :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanertekin

    quote:

    Orijinalden alıntı: WhattaHell

    quote:

    Orijinalden alıntı: Carmella

    O degilde tam tayland bagimlisi oldum 4. Kez gidicem agustosda, 3. Gidisimde visa runci muamelesi gordum adamlar iceri sokmuyordu, pasaport polisi amirini zor ikna ettim turist olduguma dair ki harbi turistik amacla gidiyorum. 1-2 yillik vize nasil alabilirim daha sik gelip gitmek icin, ev almayi ciddi ciddi dusunuyorum bangkokda.vize islerine bakan saglam bir sirket bilen varmi.


    Hocam surekli gelen turistlere izin vermiyorlar artik geri ceviriyorlar. Bu kadar uzun sureli turist olmaz diyorlar (nasil bi mantik cozebilmis degilim hala) Cok buyuk darbe gorecek bu yuzden Tayland ama bakalim ne kadar sure daha diretecekler bu sekilde. Eger cok uzun sure kalmak istiyorsan artik sayili secenekler kaldi.

    1) 3 girisli turist vizesi almak, bu vizeyi dogru kullanirsan toplamda 9 ay kalabilirsin
    2) 500,000 thb verip Thai Elite Card almak (5 yillik)
    3) 10 milyon thb yatirip investment vizesi almak
    4) Evlilik
    5) Calisma izni

    Bana sorarsan 2 ve 3. secenekleri kafadan ele derim, o kadar para bayilmaya degmez. Evlilik aceleye getirilmez, is bulmakta zor. En iyisi 3 girisli turist vizeni al ama onlada ne kadar kalmana izin verirler emin degilim.

    Tekrar belirteyim, Tayland'a gelmeyi dusunen arkadaslar nasilsa 30 gun vize istemiyor sorun olmaz deyip vize almamazlik etmeyin. 30 gunluk vizesiz gecisi 1 yil icinde en fazla 1-2 kez kullanabilirsiniz. Ozellikle ayni yil icinde onceden geldiyseniz mutlaka turist vizenizi alip oyle gelin. Yoksa havaalanindan geri cevrilebilirsiniz.


    @UzakDoguMania

    Hocam sansa bak konsoloslukta denk gelmisiz :) O zamanda soyledigim gibi Kambocya'ya tekrar karayoluyla girsen dahi Phnom Penh'e kadar git oradan ucakla geri gel, sinirdan tekrar geri Tayland'a girmeye kalkarsan sorun cikartirlar. 12 Agustostan sonra neredeyse tamamen yasaklanacak bu sinirdan cik gir olayi.






    @whattahell
    hocam merhabalar;
    bu elite kartı yazdıgınız ıyı oldu bende dusunuyorum acıkcası ama verdiginiz siteyi inceledigimde.. sizin verdiginz rakamlarla bu yazılanlar arasında bayagı bir fark var hocam..(yanlışşsa lütfen düzeltiniz hocam yazımı )
    yıllık ucret 2mılyon baht (üyelik kabul bedeli adı altında alınan para)
    yıllık aidat ücreti 20,000 baht
    kart ücreti :4000 baht
    kaynak :
    http://www.thailandelite.com/job.php
    sizin seceneklerden bence en ıyısı 1 nolu secenek hocam

    ------------
    5. Fee (s) and Conditions



    5.1 Membership Fee

    THB 2,000,000 (two million Baht only) exclusive of value added tax per Membership or an equivalent amount in USD pursuant to the Exchange rate which will be notified by the Company or the Sales Agent (as the case may be) to the applicant/ the Member.

    5.2 Annual Fee

    THB 20,000 (twenty thousand Baht only) exclusive of value added tax per annum or an equivalent amount in USD pursuant to the Exchange rate which will be notified by the Company or the Sales Agent (as the case may be) to the applicant/ the Member.

    5.3 Membership Transfer Fee

    The Membership transfer fee shall be at the rate of twenty (20) percent of prevailing rate exclusive of value added tax.

    5.4 Card Reissuing Fee

    THB 4,000 (four thousand Baht only) exclusive of value added tax or an equivalent amount in USD pursuant to the Exchange rate which will be notified by the Company or the Sales Agent (as the case may be) to the applicant/ the Member.

    Alıntıları Göster
    @serkanertekin

    Benim hatam hocam kusura bakma yanlis olan siteyi vermisim :) O sitede olan 2 milyon thb degerindeki thai elite card 20 yillik hemde her yil 20,000 thb odeme yapilmasi gerekiyor. Grand individual package diyorlar ona. Benim bahsettigim burada, sayfanin alt kisminda.

    http://www.thai-elite.com/

    Thailand Easy Access Package (2014)
    - 5 Years
    - 500,000 Baht (included VAT)
    - Non-transferable
    - No annual fee
    - Age not less than 20 years
    - Airport Fast Track Service
    - Limousine (24 times/yr)
    - Discount Others
    - Government Concierges
    - 24 hrs Call Center
    - Upgrade 1.5 Mil (ex.Vat) - 5 Yrs Multiple Entry Privilege Visa (Stay Extension report once a year done by Elite office)



    @alper79

    Hocam vize almadan gelirseniz sorun cikabilir. Turist vizenizi alip gelin o zaman sorun yasamadan girersiniz ulkeye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenkozgen

    ya arkadaşlar hakkaten mesleklerinizi merak ettim :D nasıl bu kadar çok taylanda yada o civara gidebiliyorsunuz şaşırıyorum. sabahtan beri bu sayfa açık ve okuyorum ama yapabileceğim en erken gezi 2015 kasım aralık falan :D

    Taylanda birkez.gittinmi olay tamamdir.bagimli olursun.devamli gitmek istersin.meslek iyi veya kotu farketmez bi sekilde.yolunu bulup gitmek ister ve giderde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam.. Kafanızda bir yer belirlediyseniz ve o ülkeye uçuşlar pahalıysa, komşu ülkelerin şehirlerne olan uçuşları bir inceleyin, bu çok faydalı olacaktır... Mesela: Kolombiya'ya uçak bileti 3200TL dediniz... bundan kısa bir süre önce Aeoflot (rus havayolu) Moskova aktarmalı Sao Paola'ya(Brezilya) 1800 TL ye uçuyordu. Ist-sao Paola biletini 1800e alsanız, oradan kolombiya'ya yerel havayolu yada otobüs,trenle çok daha hesaplı bir şeilde geçebilirsiniz. Hemde bir taşla en az 2 kuş, yani 2 ülke gezersiniz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alper79

    mrb arkadaslar eylül ayında taylanda gıtmeyı düşünüyorduk 2 arkadaş fakat bu sene ocak ayında ve nisan ayı olmak uzere 2 kez taylanda gittik. forumda da 3 kez gidince problem oluyor hava alanında alınmıyo geri gönderiyolar diye birşeyler yazılmış öyle bir sıkıntı varmı acaba detaylı bilgisi olanlar varsa cevap verirse sevinirim

    ben yeriğnizde olsaydım: Direkt Kuala Lumpur'a giderdim. Oradan Tayland'a giriş yapmayı denerdim. Sorun çıkarsa da tatilimi Malezya'da geçirir yada yerel havayollarının bir seferi ile Filipinler'e geçerdim. Her zaman bir B planı olmalı :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sularslan

    quote:

    Orijinalden alıntı: alper79

    mrb arkadaslar eylül ayında taylanda gıtmeyı düşünüyorduk 2 arkadaş fakat bu sene ocak ayında ve nisan ayı olmak uzere 2 kez taylanda gittik. forumda da 3 kez gidince problem oluyor hava alanında alınmıyo geri gönderiyolar diye birşeyler yazılmış öyle bir sıkıntı varmı acaba detaylı bilgisi olanlar varsa cevap verirse sevinirim

    ben yeriğnizde olsaydım: Direkt Kuala Lumpur'a giderdim. Oradan Tayland'a giriş yapmayı denerdim. Sorun çıkarsa da tatilimi Malezya'da geçirir yada yerel havayollarının bir seferi ile Filipinler'e geçerdim. Her zaman bir B planı olmalı :)

    Yeni gelen kurallarla birlikte Malezya'dan kara yoluyla Tayland'a gecis tamamen yasaklandi neredeyse. Turist vizesi yoksa imkansiz, gecenlerde 150 turisti vizesi oldugu halde geri cevirdiler, Bangkok'a ucun oradan giris yapin demisler. Eskisi gibi degil artik oyle, son 1 ay icinde cok sey degisti vize olaylariyla ilgili. 30 gun vize muafiyetim var istedigim kadar girer cikarim demeyin, 1-2 kere vize muafiyetini kullandiktan sonra vizenizi alin gelin. Cunku sik sik vize muafiyetini kullanarak ulkede illegal calisanlar vardi, o sebepten dolayi 12 agustostan itibaren tamamen yasaklanacak.
  • gecen yıl ocak ayında bu yıl ocak ayında şimdide temmuz ayında giriş yapmıs olacagım bu sorun teskil edermi ?
    yani net olarak bu yıl aslında 2. gidişim olacak sorun cıkacaksa vize işine falan bakim
  • Böyle giderse bize ilk girişlerde de problem yaşatacak gibiler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TAYLAND KAMBOÇYA ARASINDA GİRİŞ ÇIKIŞ YAPAMAZ MIYIM. BİLGİSİ OLAN YOK MU
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vet627

    TAYLAND KAMBOÇYA ARASINDA GİRİŞ ÇIKIŞ YAPAMAZ MIYIM. BİLGİSİ OLAN YOK MU

    Ucakla evet, karadan hayir. Ucakla gittigindede gitmisken 40 dolar verip tay turist vizesi al tekrar ulkeye girerken sorun yasama. Onceki mesajlarimdada belirttim, surekli 30 gun vize muafiyetinden yararlanip burada illegal olarak calisan turist cok oldugundan dolayi artik surekli vize muafiyeti sayesinde ulkeye giris yapmaya calisanlara izin vermiyorlar. Bu kurallar yeni uygulamaya kondugundan dolayi cok hassaslar, yine onceki postlarda soyledigim gibi Malezya sinir kapisindan girmeye calisan 150 civari turiste izin vermemisler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WhattaHell

    quote:

    Orijinalden alıntı: vet627

    TAYLAND KAMBOÇYA ARASINDA GİRİŞ ÇIKIŞ YAPAMAZ MIYIM. BİLGİSİ OLAN YOK MU

    Ucakla evet, karadan hayir. Ucakla gittigindede gitmisken 40 dolar verip tay turist vizesi al tekrar ulkeye girerken sorun yasama. Onceki mesajlarimdada belirttim, surekli 30 gun vize muafiyetinden yararlanip burada illegal olarak calisan turist cok oldugundan dolayi artik surekli vize muafiyeti sayesinde ulkeye giris yapmaya calisanlara izin vermiyorlar. Bu kurallar yeni uygulamaya kondugundan dolayi cok hassaslar, yine onceki postlarda soyledigim gibi Malezya sinir kapisindan girmeye calisan 150 civari turiste izin vermemisler.

    ne fark eder karadan yada havadan? sonuçta ülkeye giriş yapılıyor mu yapılmıyor mu bu önemli değil mi? ayrıca vize almaya ne gerek var vize muafiyeti yok mu 30 gunluk. 5 gün giriş çıkış yapınca vizeye tabi mi oluyorum.
  • 
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.