Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (132. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.457
Cevap
284
Favori
838.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
53 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: serkanertekin

Arkadaşlar herkese merhabalar şuan evet taylandda sular ısınıyor diyebiliriz..phuket de dahil yollarda askerler arama yaptıkları soylenıyor.. silah vb aletleri bulmak amacıyla.. herhalde bir yerde ihbarmı aldılar ne... arkadaslarla konustugumda.. banglaroad un bası cektıgı bir cok disco tiger hollywood komple kapalı şuan... sanırım p.tesi günü açılıcak diye biliyorum yazıyor... kısacası arkadaşlar phukete giden arkadaşlar yanlarına mp3 calarlarını vs alsın odayı disco yapıcaksınız... şaka bir yana.. dogal güzelliklerini kesfetmeye baslayın derım..
    madem eglence yok.. turlara vs gidin.. dua edın havalar ıyı olsun..
    bu arada bir nebze herseyin fiyatı duser dıye dusunuyorum... cunku facebook time line ımdan kufur etmeye basladılar.. malum durumlar... isyan edıyorlar.. ppara yok gecım yok .... para yok mutluluk yok

Normal hayati etkileyen bisey yok suan. Askerlerde sadece Bangkok'ta var, diger bolgelerde yok diye biliyorum, en azindan Chonburi cevresinde gormedim hic(fakat bu olmayacagi anlamina gelmiyor, bi anda karar verip pattaya yada phuketede gidebilirler). Herkes gunluk hayatini yasiyor suan. Tek problem buyuk alisveris merkezlerinin saat 19:00-20:00 gibi kapanmasi ve ardindanda 22:00'da 7/11 larin kapanmasi. Barlari falan gizli kapakli acik tutuyolar yinede, isiklari kapali, normalden daha sessiz sakin bi halde. O sekildede ne kadar eglenilir bilemiyorum acikcasi. Burada askerle saka yapmaya gelmez, ozellikle boyle bi zamanda. Saat 22:00'dan sonra disarida olmayin diyorlarsa olmayin.
  • Günlük hayatta endişelenecek hiçbir şey yok sadece eğlence mekanları ile ilgili bir sorun var o da bu akşam düzeliyormuş bilginize . Dün gece saat 10 da walkıng streette çekilmiş bir fotoyu da paylaşmadan edemeyeceğim  TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tayland Kara Kuvvetleri Komutanı 22 Mayıs 2014 tarihinde saat 16:30 itibariyle yönetime el konulduğunu, bir maddesi hariç Anayasa’nın askıya alındığını, ülke genelinde sıkıyönetim uygulanacağını açıklamıştır.

Bu bağlamda, ülke genelinde gece saat 22:00 ile sabah 05:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı konulmuştur. Bangkok’ta toplu taşıma araçlarının saat 20:00’den itibaren kademeli olarak sefer yapmayacağı duyurulmuştur.

Uçak seferlerinde kesinti olduğuna dair bilgi bulunmamaktadır. Havaalanlarına gidişin ve havaalanlarından şehre intikalin sokağa çıkma yasağı saatlerine denk düşmesi halinde, uçak bileti ve pasaport ibraz edilerek en yakın askeri temas noktasına müracaat edilmesi lazım geldiği açıklanmıştır.

Tayland’da bulunan ve Tayland’a seyahat etmeyi öngören vatandaşlarımızın sıkıyönetim açıklamalarını ve mevcut durumu yakından izlemeleri, sıkıyönetim yetkililerinin ve güvenlik kuvvetlerinin uyarılarına riayet etmeleri, acil durumlarda ve bilgi talepleri için Büyükelçiliğimizle aşağıda sunulan telefon numaralarından (mesai saatleri içinde) ve e-posta adresinden temasa geçmeleri önemle rica olunur.

Saygıyla duyurulur.

Telefon no : +66 2355 5486-87 / 122-123
    e-posta : embassy.bangkok@mfa.gov.tr
  • Arkadaşlar bu kadar çok sıkıntı yapmayın. Tayland demokrasiyle değil, parlementer monarşiyle yönetiliyor. Ordaki darbeleri bizim buradaki darbelerle kıyaslamak yanlış olur. Başlarında Tanrı gibi taptıkları bir kral var Allah uzun ömürler versin, asıl kral gittiğinde çok büyük sıkıntılar olacak. Şu döneme denk düşmese bari o da. Mevzu o zaman çok kötü patlar.

Facebook sayfasında yazdığına göre pattaya mixx 7 de açılacakmış. Artık mekanlar erken açar erken kapar bi süre. Bu ülkenin kaderi bu yapacak pek bişey yok. Asıl siz bizdeki ileri demokrasiye bakın, saat 10'dan sonra alkol alamıyoruz büfeden.
    Jakarta 526€
    Mandalay 533€
    Bangkok 542€
    Phuket 542€
    Boracay 571€
    *Satış:12 Haziran'kadar
    ------------------------------
    katar hava yolları
    bangkok 532 euro
    phuket 542 euro sabiha gökcen kalkıslı seyahat donemı 15 agustosa kadar....
    1500tl civarlarına phuket cok cazip gibi..
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
    phuket ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanertekin -- 24 Mayıs 2014; 9:33:12 >
    Saat 22.00 den sonra alkol almayı bırakın hocam buraya 2 tane mayolu bayan resimi koyuyoruz forum kullanıcıları cocuklar gorur dıye sikayet ediyor... yöneticilere suç buluyoruz sonra onlarda diyorki sizin gibi kullanıcılar sikayet edıyor diyor.. hadi buyrun.. burdan yakın... alkol almayı bırakın zihniyetimiz o kadar geri ki.. gel gelelim.. bunu sikayet eden zatlar.. nedense sikayet ettigi resimlerin konusunda cirit atıyor.. ama bikinili resim sikayet ediliyor.. Kendi önceki mesajlarına baksa halbuki... alkol u bırakın hocam cok geride kaldık cok... herşey kötüye gidiyor.. 2.ci vatanımızda siyasi darbe oldu burda işler yok ekonomi kötüü.. küçülüyoruz git gide küçülüyoruz...
    bizlere alkol bile fazla aslında :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanertekin -- 24 Mayıs 2014; 9:29:55 >

Orijinalden alıntı: streamin

serkan sen phuketi fena halde özlemişsin , ruhsal halinden bunu çok net anlıyoruz..

Hocam özlemek degil yanıp tutusuyorum
    sanırım öncekı hayatımda thai liydim belkide..

Orijinalden alıntı: serkanertekin

Hocam merhaba
    Saat 22.00 den sonra alkol almayı bırakın hocam buraya 2 tane mayolu bayan resimi koyuyoruz forum kullanıcıları cocuklar gorur dıye sikayet ediyor... yöneticilere suç buluyoruz sonra onlarda diyorki sizin gibi kullanıcılar sikayet edıyor diyor.. hadi buyrun.. burdan yakın... alkol almayı bırakın zihniyetimiz o kadar geri ki.. gel gelelim.. bunu sikayet eden zatlar.. nedense sikayet ettigi resimlerin konusunda cirit atıyor.. ama bikinili resim sikayet ediliyor.. Kendi önceki mesajlarına baksa halbuki... alkol u bırakın hocam cok geride kaldık cok... herşey kötüye gidiyor.. 2.ci vatanımızda siyasi darbe oldu burda işler yok ekonomi kötüü.. küçülüyoruz git gide küçülüyoruz...
    bizlere alkol bile fazla aslında :)

Serkan kardeşim aynen katılıyorum, bu forumda acımasız bir sansür var...Ülkemizde de işler yolunda gitmiyor !

Orijinalden alıntı: UzakDoguMania

Sakin olun bisey yok pattayada :)

Hocam orda yaşayan birisi olarak son durumla ilgili biraz fotolayabilirmisin buraya

Orijinalden alıntı: vector x-31

quote:

Orijinalden alıntı: UzakDoguMania

Sakin olun bisey yok pattayada :)

Hocam orda yaşayan birisi olarak son durumla ilgili biraz fotolayabilirmisin buraya

Maalesef sadece mobilim.

Hocam iyi haftasonları dilerim. Yazdıklarınıza katılıyorum. Ülkenin de içinde bulunduğu durum malum. Senelerdir tutuklu gazeteci sayısında dünya liderliğini kimselere bırakmıyoruz maaşallah. Velhasıl doğal olarak sansürlere, özgürlüklerin kısıtlanmasına sonuna kadar karşıyım. Ama herkez kendi özgürlüğünün sınırını bilecek. Burda bazı arkadaşların sığ mantıgı yazdıkları cümlelerin içerisine gömülmüş. Dikkat edelim, temiz bilgi paylaşımı olduğu sürece zaten sıkıntı yok, olamaz da. Ben kendi açımdan konusayım özelden gelen her tarz soruya bildiklerim dahilinde cevap vermeye çalıştım. Gocunmadım, utanmadım, terslemedim. Bundan sonra da muhtemelen yine cevaplamaya çalışıcam. Ama burayıda et pazarına çevirmeye çalışan, yazdıkları iki cümlenin birinde kadın kız muhabbeti yapan sevgili abilerim kardeşlerimle de muhtemelen tartışmaya devam edicem. Çünkü bitmiyolar.

saat 10dan sonra barlar kapalı, soi'lerdeki (sokaklardaki) barların bazıları ışıklarını kapatmış sessiz sakin çalışıyor.

gündüz herhangi bir şey yok.gece hayatı saat değiştirdi.Agogolar 4 te açılıp 10 da kapanıyor.Agoga'da barfine ne yazıkki 1500Baht, kızlar 4000 baht istiyor.Normal barlarda ise standart 300.

sakın gelmeyin pattaya'ya, bize kalsın pattaya :) :)
    İstanbul altın borsasında gram altın fiyatı 87 TL.
    İroni.

• tayland geçmişte hep darbeler olmuş ve olacak ülkedir bir çok forum sitesinde burda olduğu gibi orda yaşayan türk vatandaşlarımızın söylemlerine göre özellikle bangkok olmak üzere sıkı yönetim uygulamasına geçilmiş orduya karşı protestolar özellikle bangkokta başladığı ve sokaga çıkma yasagı uygunlanmaya başlanmıştır.ayrıca bunun yanında göz altına alınmalar(eski başbakan dahil) ülkede siyasetçilerin yurt dışı yasakları gelmesi gibi uygulamalar devam etmektedir.tabi darbe olan bir ülkede medyadan çok objektif bilgi almak ne kadar dogrudur tartışılır. gece kulupleri barlar kapalı genelde tristlerin buyuk bölümü ülkelerine dönmeye başlamış ve amerika konsolosluğu vatandaşları için ek uçak seferleri düzenleyip ülkeyi terk etmeleri yönünde telkinde bulunmuştur.Kısacası şuan için taylanda gitmek için hiç güzel zaman değil hem eglence yönünden hemde rahatlık yönünden gidecekler de iptal edebiliyorsa etsin derim çünkü bayağı bi araştırma yaptım...

Ordu Perşembe günü yönetime el koymuştu.

Cuma günü Bangkok’ta gözaltına alınan Yingluck geceyi nezarethanede geçirdi.
    ABD askeri yardımı askıya aldıBu arada ABD Tayland'a 3.5 milyon dolarlık askeri yardımını askıya alarak ordudan sivil yönetimş geri getirmesini istedi.

Washington ayrıca turistlere seyahatlerini iptal etme çağrısında bulundu ve ABD'li yetkililerin gerekli olmayan ziyaretlerini de durdurdu.

Yetkililer Yingluck’un bir haftadan fazla gözaltında tutulmayacağını ancak gözaltına alınmasının gerekli olduğunu söyledi.

Tayland ordusu 35 kişinin yerel saatle 16.00’ya kadar (TSİ 11.00) kendilerine bildirim yapmalarını aksi takdirde ‘kanuni yaptırımların belirleyici olacağını’ söyledi.
    Devrik Başbakan Yingluck, dün sabah saatlerinde ordunun emri üzerine başkent Bangkok'taki ordu karargâhına gitmişti.

Ordunun yayınladığı emir, Yingluck'ın yanı sıra 100'den fazla siyasi lideri de kapsıyor.

Darbenin ardından 155 politikacıya da yurtdışına çıkış yasağı getirilmiş durumda.

Ülkede aylardır devam eden karmaşanın ardından düzenin tesis edilmesi gerektiği gerekçesiyle Perşembe günü anayasayı askıya alarak yönetime el koyan ordu, toplantı ve gösterileri yasaklamış ve birçok politikacıyı gözaltına almıştı.

Kisa bir tecrube ; dun gittigimiz float markete kiz arkadasimin arkadasinin arkadaslariyla gittik. Bizi gelip arabalariyla aldilar ve 1 saat kadar yol gittik. 4 thaili erkek. Basta bildiginiz korktum. Daha sonra sohbet muhabbet sahaneydi.
    Gittigimiz yerdede cok ilgilendiler. Uzerine birde yemek yedik. Hesaba ortak olmak istedigimi, arabalarina benzin almak istedigimi soyledim fakat ne yaptiysam istemediler.
    Kiz arkadasimin kurdugu cumle " gercek tayland'a hosgeldin. Pattaya ve phuket gibi yerler haric her yer boyle " dedi. Ilk defa yasadigim bir tecrubeydi ve gercekten cok hosuma gitti. Paylasmak istedim.

Ayrica retchaboride, UCRETSIZ file binebilir, fotograf cektirebilirsiniz. Ayni sekilde maymun besleyebilirsiniz. Giris parasi vs gibi seyler yok.
    Kismetse gelecek gezimiz kanchanabori.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzakDoguMania -- 25 Mayıs 2014; 4:56:00 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.