Arkadaşlar Asyanın incisi dedikleri, taylanda gitmek isteyenlere özel olarak bir konu açmak istedim. Türkiye'den nasıl gideriz ? Neler gerekli ? Gibi sorularınızı cevaplıyorum. Katılacağınız turları, uygun uçak biletleri, özel araç ve rehberlik hizmetlerini, Gece hayatı ve daha öğrenmek istediğiniz tüm detayları sizlere cevaplıyorum.
Bu konuda sorularınızı bekliyorum.
aslında gitmek istiyoruz. ancak ülkenin çok pis ve baharat koktuğu söyleniyor bu doğrumu??
turlar yaklaşık olarak 900-1000 euro götürüyor? exrta kaç para daha harcarız.? (eşimle gideceğim.) Domuz eti çok revanjtaymış. Neler yenir?? rota ne olmalı?
teşekkürler
tur sirketiyle degilde kendimiz ucak biletini alip gitsek zorluk yasarmiyiz
quote:
Orijinalden alıntı: Mihmander
aslında gitmek istiyoruz. ancak ülkenin çok pis ve baharat koktuğu söyleniyor bu doğrumu??
turlar yaklaşık olarak 900-1000 euro götürüyor? exrta kaç para daha harcarız.? (eşimle gideceğim.) Domuz eti çok revanjtaymış. Neler yenir?? rota ne olmalı?
teşekkürler
Evet İlk olarak tayland hakkında sorunuza içtenlikle cevap vereyim. SORUNUZ: aslında gitmek istiyoruz. ancak ülkenin çok pis ve baharat koktuğu söyleniyor bu doğrumu??
CEVAP: Tayland Ülke olarak Pis bir ülke değil, ayrıca Türkiyenin bir çok bölgesinden temiz olduğunu söyleyebilirim. Ön yargı ve kulaktan dolma bilgilerle nedense tayland ve asya ülkeleri pis, kötü ve farklı ön yargılar içeriyor. Taylandlıların mutfak kültürünce Acı, Sarımsal, Soğan ve kullandıkları ananas yağı ve farklı bağaratların kokusu sadece dışarıda satılan yiyeceklerde seyyar satıcıların bulunduğu yerlerde bu kokuyu duyarsınız. Ancak bu baharat kokusu her bölge ve heryer için geçerli değildir. Örneğin: Phuket Adasında bu kokuya nadir rastlarsınız. Ama Bir bangkok'ta daha sık karşılaşırsınız. Yemek kültürlerinde seyyar ve ayak üstü atıştırma şeklinde geçirdikleri için her yerde seyyar satıcılar ve doğal olarak baharat kokuları sarımsak sağan kokacaktır. Bir süre sonra Rahatsızlık duymadığını hissettiğinizde sanırım tatiliniz bitmiş oluyor :)
SORUNUZ: turlar yaklaşık olarak 900-1000 euro götürüyor? exrta kaç para daha harcarız.?
CEVAP: Turlar içerisinde ucak bileti ve konaklama mevcut bunun dışında geri kalan organizasyonlar ekstra olacaktır. Hatta Bazı Tur Şirketleri Hava Alanı ile Otel Arasında Transfere dahi ücret almaktadır. Ortalama Olarak Dönemsel Fiyatlar ve uçakların yoğunluklarına seferlerine göre turların fiyatları değişir ancak genel olarak sizinde söylediğiniz gibi 1000 Euro Civarıdır. Örneğin: 1 hafta Konaklama, Gidiş Geliş Ucak Bileti Ve Kahvatlı ile akşam yemeği İmkanlarının var olduğunu düşünürsek, Ve Phuket Adasına gittiğinizi varsayarsak phuket turlarında her yapacağınız ekstra ücret demektir. Örneğin deniz altı ile ada turu, Hayvanat bahçesi, Kaplanla resim çektirme, Phuket Adaları Gezisi gibi bunların hepsi turların dahilinde değildir. Ve Sizlere orada ücretleri istenir. Turlar sadece listelerinde bu imkanları sağlaya bileceklerii yazarlar. Bu konuda Dikkat etmenizi öneririm. Siz yanınıza Mutlaka Ek Para Alın Çünkü Tur olmasada mutlaka damak tadınıza uygun yemek yiyeceksiniz alışveriş yapacaksınız. Fiyat Farklılıkları ile Pazarlık yapma kabiliyetinizide birleştirdikmi Mutlaka Ek Masrafınız olacaktır.
SORUNUZ: Domuz eti çok revanjtaymış. Neler yenir?? rota ne olmalı?
CEVAP: Domuz Eti Tüketimi mevcut, Ülkemizdeki gibi orada belli kesimlere hitap eden yiyecek türleri mevcut, Örneğin tayland'ta böcek yenir muhabbeti gibi, Sadece bunu tüketen belli insanlar genel olarak sevilen ve geleneksel bir yiyecek değildir. Yemekleri Acı ve Baharatlı, bunların yanında kullandıkları soslarda aynı şekilde acı ve sarımsaklı, kullandıkları soya sosu, hindistan cevizi yağı gibi çeşitli baharat ve tatlandırıcılar bizlerin alışkın olduğumuz damak tadına benzemiyor. Ancak Sarımsaklı Mantı, Acılı Çiğköfte ve deniz ürünleri seviyorsanız orada size alternatif çok yiyecek var. Kalamar, Midye, Karides, Balık Çeşitleri, Somon ve Onlarcası daha tayland mutfağının En Önde Gelen yemeklerinden, Gidecek olursanız Somon ve Karides denemenizi öneririm. Izgara isteyebileceğiniz gibi, buğlama veya sosluda isteye bilirsiniz. Deniz ürünlerinde sınırları zorlaya bilirsiniz. Fiyat olarakda Türkiyede 5 Yıldızlı Restorantlarda bulabileceğiniz deniz ürünlerini heryerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Ve Farklı tatlar yakalamayı seviyorsanız deneyebilirsiniz. Orada Bulamayacağınız yada özleyebileceğiniz Eğer Ekmeksiz yemek yeme alışkanlığınız yoksa sanırım ekmeği özleyebilirsiniz. Oradaki ekmekler size buradaki tadı vermeyecektir. :) Bunun dışında Ülkemizde bulunan ve sıklıkla gidilen MC, Burgerking, KFC, PizzaHUT gibi yerlerde bulunmakta ve orada domuzsuz menüler, tavuk ürünleri bulabilir ve rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ayrıca Merak etmeyin Türk Döneri Heryerde var! Taililerin yaptığı tavuk döneri, Muzlu Rotiyi, Soğuk Meyvaları, Tropikat Meyva ve sularını, Hindistan Cevizini, Kaju ve Kuruyemişlerini, Denemenizi Tavsiye Ederim. Otelde Sabah Kahvaltısında alışkanlığınız olmayan ürünler bulabilirsiniz, bunun için valizinize kahvaltı için bir erzak çantası ayarlamanızı öneririm. Otelde dolabınızda saklamanız ve sabahları çay söyleyip keyifle kahvaltı yapabilirsiniz. :)
Rota olarak, Eğer Eşinizle gidecekseniz Phuket Adası Favoriniz olmalı, Bangkoktan Phukete tekrar uçağa binmeniz ve aktarma yapmanız gerekecektir. Pattaya Gece hayatı olacağından eşinizle ( Eşiniz Kıskançsa ) keyifle gezemeyebilirsiniz. Ancak Mutlaka Görmenizide tavsiye ederim. Phuket Adasında Genel Ortalama Evli ve Sakin bir tatil arayanlara yönelik, ayrıca gezilecek turların fazlalığıda göz önüne alındığnda 1 hafta dolu dolu geçecektir. Ayrıca ilkim olarak Muson ilkimi sözkonusu ne zaman yağmurun yağacağı yada ne zaman sıcaktan bunalacağınızı kestiremiyorsunuz. örneğin : uçak piste indiğinde günlüş güneşlik olan hava uçak kabininden indiğinizde seller gidiyor olabilir. :) ancak 1kaç saat sonra kesiliyor :) Phuket denizi ve adaların atmosferi sizleri etkileyecektir. Maldivleri kıskandıran sahiller, Amerikan filmlerinde gördüğünüz adalar ve filmlerin içerinse geziniyormuş gibi bir izlenim, adanın altında kayıkla geçmek, havanat bahçesinde kaplanlarla resim ve bir çok gösteriye eşlik etmek, tai boks sporunun musabakalarına gidip gerçek bir dövüş sahnesi yaşamak isterseniz güleryüzlü ve sevecen tayland halkı sizi bekliyor olacaktır. Phuket Pattaya Nazaran pahalıdır. Ancak Pazarlık Orada sünnet :)
Tur Şirketleri olarak Kafilelerde sıkıntı yaşayabilirsiniz. Dilerseniz sizlere Gitmek istiyorsanız Kendiminde kullandığı Tur Firmaları ve Rehberlerin bilgilerini verebilirim. Saygılarımla Umarım Yeterli olmuştur. Farklı Sorularınız varsa beklerim...
quote:
Orijinalden alıntı: otomobilci_x
tur sirketiyle degilde kendimiz ucak biletini alip gitsek zorluk yasarmiyiz
Tur şirketleri ile ilgili bir önceki sorudada bilgi verdim, Turlar Sadece Bilet ve Pansiyon konaklama ayarlıyor, onun dışında yine siz teksiniz :) Tavsiyem Eğer Tek gitmeyecekseniz, 3-4 kişi bir araya gelip, otel yerine orada ev kiralamak, sonra bir taylanda turk tur rehberi ile dolaşmak Taylanda araç kiralama hizmetindense tur rehberi ile gezmek sadece araç fiyatına gelir hatta daha uygun olur.
Tek gideceksenizde, biletinizi alıp, otelinizi ayarlamanız veya oraya gittiğinizde otel yada pansiyon ayarlamanız gerekecek, Rehber ayarlarsanız, orada hava alanında sizi karşılar, otelinizi ayarlar ve sizi otele kadar götürür, Orada katılmak istediğiniz etkinlikler veya düşüncelerine göre sizi aracıyla istediğiniz yere bölgeye, rehberlik hizmeti ile götürür. onun dışında siz istediğinizde bu hizmeti alırsınız, güvende ve rahat olacağınız bir tatil geçirebilirsiniz.
Bu konuda Bilet veya Rehber Sizede Kullandığım ve Çalıştırğım yerleri önere bilirim. Saygılarımla
obi turizm hakkında ne biliyorsunuz değer mi o fiyata?
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. ben kısa vadede bebeklerim nedeniyle düşünemiyorum ancak bu türk tur rehberi kısmı beni sardı gideceğim zaman mutlaka değerlendireceğim. sayenizde farklı bir şey öğrenmiş oldum.
obi turizm hakkında ne biliyorsunuz değer mi o fiyata?
Firma değerlendirmesi yapmak pek bana göre değil. Ancak Mutlaka Size bu konuda özelden bilgi vereceğim. Sorularınızda Firma Adı vs Geçtiğinde lütfen özelden mesaj gönderirseniz daha iyi olacaktır.
Canimasyon
size tayland ile ilgili sorum olacaktı. biz 2 arkadaş gitmek istiyoruz.amacımız taylandın unlu gece hayatını yaşamak biraz kafayı dağıtmak.tatil için değil yani yada ilk amacımız tatil değil.yalnız yılın hangı ayında gıdecegımıze karar veremedık.sız muson iklimi var hava belli olmuyor demişsiniz.biz bırazda havanın normal sıcaklıkta ve insan yoğunlugunun az oldugu bır donemde gıtmek ıstıyoruz sızce nez aman gıtmelıyız? ayrıca tek kişi açısından baktığımızda gidiş geliş kişisel harcamalarımızla toplam para harcaması 5000TL'yi bulurmu?
quote:
Orijinalden alıntı: onzy
Canimasyon
size tayland ile ilgili sorum olacaktı. biz 2 arkadaş gitmek istiyoruz.amacımız taylandın unlu gece hayatını yaşamak biraz kafayı dağıtmak.tatil için değil yani yada ilk amacımız tatil değil.yalnız yılın hangı ayında gıdecegımıze karar veremedık.sız muson iklimi var hava belli olmuyor demişsiniz.biz bırazda havanın normal sıcaklıkta ve insan yoğunlugunun az oldugu bır donemde gıtmek ıstıyoruz sızce nez aman gıtmelıyız? ayrıca tek kişi açısından baktığımızda gidiş geliş kişisel harcamalarımızla toplam para harcaması 5000TL'yi bulurmu?
canimasyon daha iyi biliyordur heralde ama,bende iki defa gitmiş bulundum, ocak şubat ayları güzel geçiyor sanırım sezon yeni açılmış oluyor o dönem, yoğunlukta çok fazla olmuyor haliyle, yol ve otel masraflarını saymazsanız 1000,1500 lira 10 gün için çok rahat yeter.
quote:
Canimasyon
Öncelikle Gece Hayatı dediğinde kastın canlı müzik, ve disko ise, bunların yanlarına birer bayanda eşlik etsin derseniz Tavsiyem PATTAYA WALKİNG STREET olacaktır. Muson ilkimi Phukette daha belirgin görülür, onundışında pattaya ve bankokta ani yağmurlar olmaz, hava tahminleri yeterince tutarlıdır. Hava Sıcaklıkları 30 Civarındadır. Genel olarak sıcak bir ilklimi mevcut. Ay olarak dönemleri mevcut Örneğin buay Dönem biraz daha durgun geçiyor. Ama Genellikle Her zaman Belli bir kitle ve ortam mevcut. Sizin tarihiniz önemli olan aslında biraz durgun dönemde daha karlı çıkarsınız. O Dönemde hayat daha ucuz oluyor. Harcamalara Gelirsek Orada urla Gitseniz ortalama konaklama, ve uçak bileti hariç olarak şunları söyleye bilirim. Taylanda bira, yemek, gece hayatı gerçekten uygun. Bu biraz sizin takılmanıza baglı diyebilirim. Ben her gece kesinlikle walking street yapıyorum orada olduğumda, ancak mekanlarım belli orada sadece canlı müzik dinleyip, bir kaç soğuk içecek alıyorum. Ortalama bir bira birkaç türklirasına denk geliyor. Mekan mekan gezmek ve her yeri denemek isterseniz o size kalmış birşey bence 5000TL Artabilir :) Tabiki Gece Hayatında arkadaş edinirseniz o zaman durum değişebilir :) Su an tayland durgun Dönemde Temmuz 10 Gibi hareketlenir, Kasım sonuna kadar, Aralık Sonu Ocak Başı başlar.
Bilet ve Rehberlik Otel olsun Dilerseniz tavsiyede bulunabilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: sarbah
quote:
Canimasyon
canimasyon daha iyi biliyordur heralde ama,bende iki defa gitmiş bulundum, ocak şubat ayları güzel geçiyor sanırım sezon yeni açılmış oluyor o dönem, yoğunlukta çok fazla olmuyor haliyle, yol ve otel masraflarını saymazsanız 1000,1500 lira 10 gün için çok rahat yeter.
Yeni Sezon O tarihlerde başlıyor. Tayland Gece hayatı aslında hiç bitmiyor, Tatilcilerin dünyadan gelecekleri tarihler hareketlilik kazandırıyor. 10 günlük bir plana 1000 1500 yeterli tabi aksiyon ve eğlenceye bağlı, Rahat ve keyifli bir tatil için tayland, bir giden bir daha gidiyor :) Tıpkı arkadaş gibi ...
Meşhur Pattaya Yazısı
Walking Street Girişi - Pattaya
Pattaya Sahili
Phuket Adası :)
Kata Sahili
Çok güzelmiş resimler, aklımda vardı zaten ama şimdi daha bi gaza geldim Ben sevgilimle birlikte hem huzurlu, sakin hem de eğlenceli anlar yaşayabileceğim bir yere gitmek istiyorum, Tayland uygun mudur ya da hangi şehri uygundur Turla gitmek istemiyorum pek, çünkü geçtiğimiz dönem Yunanistan'a gittik ama hep tarihi yerleri gezdirdiler, e haliyle biz de sıkıldık bayağı. Kendi başımıza gideceğimiz 10 günlük bir tatil kaça patlar iki kişi için ? Teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: Scott Storch
Çok güzelmiş resimler, aklımda vardı zaten ama şimdi daha bi gaza geldim Ben sevgilimle birlikte hem huzurlu, sakin hem de eğlenceli anlar yaşayabileceğim bir yere gitmek istiyorum, Tayland uygun mudur ya da hangi şehri uygundur Turla gitmek istemiyorum pek, çünkü geçtiğimiz dönem Yunanistan'a gittik ama hep tarihi yerleri gezdirdiler, e haliyle biz de sıkıldık bayağı. Kendi başımıza gideceğimiz 10 günlük bir tatil kaça patlar iki kişi için ? Teşekkürler
Kız Arkadaşın Yada Eşinle veya Ailecek Gidilebilecek, Doğa ve Huzur Az Hareket Çok Keyif Derseniz Phuket Adası ve O Bölgeye Gidebilirsiniz. Uçak Biletlerinizin yanında Otel Ücretleri Yaklaşık 30TL ile 120 TL arası değişir, Otelleri ve Pansiyonları Siz Seçebilirsiniz. Dilerseniz Yardımcı olabilecek kişilerede yönlendirebilirim. Phukette Sahilde Takılmak yeme içme fazla para tutmaz, keza turlar ve ada gezileri pek pahalı değil, 3-5lira ile 2 Kişi 10Günlük tatil yapabilirsiniz.
Tayland'ta yasiyorum burayi ziyaret etmeyi dusunen arkadaslar yardimci olurum benimle pm yolu ile baglanti kurabilirsiniz !!
takip
2004 te beri taylanda gidiyorum.
pattaya : fazla bişey beklemeyin,uzun bir sahil,ruslar,layboy ve etraf 50-60 yaşlarında zengin avrupalı amcalarla doludur.amaç hatun ise gidilecek tam yeridir. phuket : daha çok balayı için gidilebilecek bir yer, muhteşem plajlar,doga,kafa dinlemek için uygun,pattaya 'ya göre biraz daha pahalıdır. ko samui : tayland körfezinde ufak bir ada,sakin,sessiz güzel plajlar vardır.orta yaşlı avrupalı hatunlar vardır genelde. ko phagan: ko samui den daha küçük bir adadır.kalabalık degildir.güzel plajlar,beach partiler ile ünlüdür.
tayland pis degildir, bütün ekonomisi turizme ve tarıma dayanır.her zaman gidilebilir. yer halkı baharat çok sever,yemekleri ufak fakat zehir gibi acıdır. temizlik çok önemlidir.
özellikle 2009 'dan sonra otel fiyatları 2 katına çıktı.
Ben 1 senedir taylanda gitmiyorum. yeni gözdem filipinlerdir.boracay,manila,angeles city
özellikle sadece hatun için gidiliyorsa angeles city pattyaya onbasar.
boracay eski phuket gibidir. taylandın her yerini görmüş biri olarak şuanda filipinleri tavsiye ederim. ama tayland'a da bir gidin....
quote:
Orijinalden alıntı: mericx
tayland pis degildir, bütün ekonomisi turizme ve tarıma dayanır.her zaman gidilebilir. yer halkı baharat çok sever,yemekleri ufak fakat zehir gibi acıdır. temizlik çok önemlidir.
Tayland'ı sadece s.eks turizmi olarak görmeyin arkadaşlar. Bu konuda çok yalnış bilgiler var. Tayland dünyanın en romantik ülkelerinden biri. Yapılacak o kadar çok şey var ki. Bir de ek bilgi, bahsettiğim amaçla turizmden gelen gelirler Tayland GSYİH'nın % 3'ünü oluşturmakta.