Şimdi Ara

Ayrı mı gidelim Turla mı? [İTALYA - lütfen gidenler gelsin]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam herkese, ya bir seyahatin bu kadar çetrefilli olduğunu bilmiyordum :D

    Bir arkadaşımla italyaya gideceğiz Ağustos - Eylül gibi. Önce turla gideriz gibi düşünüyorduk fakat daha sonra gidenlerle konuştukça bizi kendimiz gitmemiz, daha çok eğleneceğimiz, daha çok yer göreceğimiz ve daha ucuza kapatabileceğimizle ilgili anlattılar da anlattılar. Tabi hazırlık aşamasında ve orada biraz daha fazla yorulacağımızı da belirttiler. Sonuçta tüm plan bizde olacak her şeyin sorumluluğu bizde olacak vs vs.

    Şimdi Gruppal'da Ağustosta 7 gece 8 gündüz italya turu venedik, roma, napoli ve floransa 1329 TL. Bunda konaklama (sabah kahvaltılı -- kahvaltıdan bir şey beklemiyorum), istanbul çıkışlı uçak gidiş dönüş biletlerimiz, oradaki transfer falan var.

    Biz kendimiz gitmeye ikna olmuşken bir baktık... İtalyanın herhangi bir kentine pegasus 200-250 lira arası. Alternatif arama siteleri falan baktım hepsine en ucuz 191 liraya buldum ki o da aktarmalı 7.5 saat.

    Yani biz gidiş dönüş 400-500 lira kafadan uçak bileti için para harcıyoruz. Bu mantıkta devam edersek 1329 lira sadece ulaşım paramıza yetmeyecek. Kaldı ki daha otel parasını da buradan vermemiz gerekiyor.


    Şimdi öncelikle şunu soracağım. Sizce ayrı mı gitmeliyiz yoksa turla mı? Ayrı gidersek otel ve ulaşım masraflarını nasıl 1329a getirebiliriz? :D

    Neyse bi gelin de daha sonrasını konuşuruz :D



  • Mümkünse tursuz gidiniz hocam. Yazdığınız tur kişi başı 340Euroya denk geliyor.Turun gidiş ve dönüş havalimanları neresi? En kuzeyde Venedik-güneyde de Napoli olduğundan buralara da thy uçtuğundan sadece, o fiyatta bi sıkıntı olabilir. Extra turlar turun kendi parasına denk gelebilir. Önceden gidiş dönüş 300liraya bilet alsanız.(roma gidiş/ bologna ya da milano dönüş)Aralarda kullanacağız trenlere kişi başı önceden almak kaydıyla 400lira verirsiniz. Geri kalan 600liraya da kişi başı konaklama halledilebilir. Beklentiniz gezmek,yer görmek ve yaşamaksa turu çıkarın bence aradan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mulanbu

    Mümkünse tursuz gidiniz hocam. Yazdığınız tur kişi başı 340Euroya denk geliyor.Turun gidiş ve dönüş havalimanları neresi? En kuzeyde Venedik-güneyde de Napoli olduğundan buralara da thy uçtuğundan sadece, o fiyatta bi sıkıntı olabilir. Extra turlar turun kendi parasına denk gelebilir. Önceden gidiş dönüş 300liraya bilet alsanız.(roma gidiş/ bologna ya da milano dönüş)Aralarda kullanacağız trenlere kişi başı önceden almak kaydıyla 400lira verirsiniz. Geri kalan 600liraya da kişi başı konaklama halledilebilir. Beklentiniz gezmek,yer görmek ve yaşamaksa turu çıkarın bence aradan.

    THY ile Atatürk'ten Torino'ya hocam. Dönüş hangi havaalanı yazmıyor fakat son durak Napoli.
  • Jizzy Quuatily kullanıcısına yanıt
    Thy ise dönüşte Napoli'den olur. Thy ile Torino gidiş Napoli dönüş Ağustos ayına direk thy sitesinden alınacak bilet zaten 1000lira civarındadır. Ve Torino Havalimanı varsa,mutlaka Milano'da vardır turda.Turu yapan firmayla direk konuşun,kesin garanti kalkış ve ekstra ücret yoksa fiyat tur için uygun hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mulanbu

    Thy ise dönüşte Napoli'den olur. Thy ile Torino gidiş Napoli dönüş Ağustos ayına direk thy sitesinden alınacak bilet zaten 1000lira civarındadır. Ve Torino Havalimanı varsa,mutlaka Milano'da vardır turda.Turu yapan firmayla direk konuşun,kesin garanti kalkış ve ekstra ücret yoksa fiyat tur için uygun hocam.

    dahil olmayan hizmetlerde öğle ve akşam yemekleri, küçük turlar, müze giriş yerleri ücretleri, konaklama&şehir vergileri, yurt dışına çıkış pulu, seyahat sigortası vs dahil değil :)

    Tur ile ciddi manada ucuza getiriyoruz... Genelde herkes kendiniz gidin daha ucuza gelir dedi de ondan konuyu açtım :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krzysztof Krawczyk

    Yeterli yurt dışı tecrübeniz, diliniz, maddi durumunuz var ise tursuz gidin.

    hocam uçak biletleri 1000 tl ya :D tur 1900 civarı oldu... otelleri falan ekleyince her türlü daha pahalı oluyor. Daha 5 il değiştireceğiz falan :D tura kesin karar verdik :D
  • italya'ya gitmiş ve italya'ya aşık olmuş birisi olarak diyorumki kesinlikle ayrı olarak gidilmeli. bir yere gidiyorsunuz, gördüğünüz güzellikle mest oluyorsunuz ve orada zaman geçirmek istiyorsunuz. ama o da ne? grup planına göre başka bir yere gitmelisiniz...olsun gittiğiniz yer de italya ve orası da muhtemelen muhteşem.
    o yüzden italya'ya gitmek ya da gitmemek, asıl mesele bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enveric

    italya'ya gitmiş ve italya'ya aşık olmuş birisi olarak diyorumki kesinlikle ayrı olarak gidilmeli. bir yere gidiyorsunuz, gördüğünüz güzellikle mest oluyorsunuz ve orada zaman geçirmek istiyorsunuz. ama o da ne? grup planına göre başka bir yere gitmelisiniz...olsun gittiğiniz yer de italya ve orası da muhtemelen muhteşem.
    o yüzden italya'ya gitmek ya da gitmemek, asıl mesele bu.



    Özellikle önerebileceğin şeyler varsa dinleriz hocam :)
  • kalabalık sevmiyorsanız, italya orta çağında eşsiz bir sessizliği ve zerafeti iliklerinize kadar hissetmek istiyorsanız gideceğiniz yer Toskana bölgesi olmalı. roma'nın kuzeyinde kalıyor o bölge. en güzel şehirleri de: bologna, siena, floransa başta gelenleri..bu üç şehrin olduğu bölgede 50 km civarındaki şehirler, kasabalar, köyler birer efsane.

    mimari, leziz gıdalar, pizza, tarih, estetik. roma boşuna orada ve istanbul'da kurulmamış:)
  • Hacı siz hala gitmediniz mi? Biz gittik. İtalya bomba bomba. Neyle gidersen git. Yeter ki git
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pike Fighter

    Hacı siz hala gitmediniz mi? Biz gittik. İtalya bomba bomba. Neyle gidersen git. Yeter ki git



    ya Biz 1 yıl sonrasını planlıyorduk hocam :D pasaportu halettik şimdi 2 hafta içinde turu satın alıp vizeye başvuracağız hayırlısıyla

    Temmuz - Ağustos arası sıcağın alnında kalabalığı delmeye gidiyoruz
  • Biz şubatta gitmemize rağmen asyaladın geçilmiyodu. Floransada sivrisinek vardı. İlaç neyim götürmeyi ihmal etmeyin. Bir de yaz vakti turla gitmek daha ucuza gelir. Örnek olarak 3gecelik roma otelimize 110euro ödedik. Aynı otel haziranda gecelik 100euro ya fırlamış fiyat.



    Hacı bir de floransaya giiderseniz bize çikolata getirsene.
  • İtalya veya İtalyanca hakkında sormak istediğiniz ne varsa pm atabilirsiniz, fırsat buldukça seve seve yanıtlarım.
    p.s. 4 yıldır İtalyanlarla çalışıyorum, iş gereği sürekli git-gel yapıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pompelmorosso -- 17 Mart 2017; 11:1:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pike Fighter

    Biz şubatta gitmemize rağmen asyaladın geçilmiyodu. Floransada sivrisinek vardı. İlaç neyim götürmeyi ihmal etmeyin. Bir de yaz vakti turla gitmek daha ucuza gelir. Örnek olarak 3gecelik roma otelimize 110euro ödedik. Aynı otel haziranda gecelik 100euro ya fırlamış fiyat.



    Hacı bir de floransaya giiderseniz bize çikolata getirsene.

    hangi çikolata hocam, sana getirmesek bile kendimize alalım
  • Meydandaki kızıl kubbeli katedralin arkasında lindt shop var. Bütün malı mülkü lindor hindistancevizli ve sütlü olanlara gömebilirsin. Türkiyede bulamadım henüz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pike Fighter

    Meydandaki kızıl kubbeli katedralin arkasında lindt shop var. Bütün malı mülkü lindor hindistancevizli ve sütlü olanlara gömebilirsin. Türkiyede bulamadım henüz.

    Canın çok istiyorsa ve ağustosa kadar da beklerim diyorsan ciddiyim getiriyim hocam :) Hangi ildesin?

    (o sıcakta nası gelecek bunlar? )
  • Hacım hakikaten ya. O sıcakta gelmez bunlar. Eksik olma, sağolasın.
  • 2016 Eylül ayında eşimle beraber mükemmel bir tur yapmıştık, Tur 2000 TL civarlarında seyrediyordu fakat bizim kendi rutumuzu çizme, yeni yerler keşfetme ve ara sokaklarına girip şehri öyle gezmek gibi bir merakımız olduğundan dolayı ayrı gitme kararı aldık her zamanki gibi..
    Yapılan masraflar şöyleydi ( Tamamını 2 kişi için yazıyorum)
    Uçak Biletleri : 1000 TL ( Gidiş dönüş )
    Otel Masrafları : 750 TL (5 gece Kahvaltı dahil )
    Vize Masrafları : 600 TL
    Budget Araç Kiralama : 300 TL ( 6 Gün )
    Toplam Masraflarımız : 2650 TL

    Biz İstanbul - Bologna arası uçuş yapıp havalimanında aracımızı teslim aldık. Sırasıyla Venedik - Floransa Ve Romayı turlayıp aracımızı Fuimicino havalimanında teslim ettik. Şunu söyleyebilirim, şehir içerisinde gezerken herkesten bağımsız bir şekilde istediğimiz yerde oturup kahvemizi içerken güzel bir tınıyı dinlemenin keyfi gerçekten mükemmeldi. Söylemeye çalıştığım şu; varsa biraz imkanınız güzel bir program yapıp kendiniz gidin, tur rehberlerinin götürdüğü her yerden keyif almak zorunda kalmayın, gerçekten sizi mutlu edecek şeyleri yaparsanız italyanın havası daha bir başka oluyor. Keyfini çıkarın :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: explode1907

    2016 Eylül ayında eşimle beraber mükemmel bir tur yapmıştık, Tur 2000 TL civarlarında seyrediyordu fakat bizim kendi rutumuzu çizme, yeni yerler keşfetme ve ara sokaklarına girip şehri öyle gezmek gibi bir merakımız olduğundan dolayı ayrı gitme kararı aldık her zamanki gibi..
    Yapılan masraflar şöyleydi ( Tamamını 2 kişi için yazıyorum)
    Uçak Biletleri : 1000 TL ( Gidiş dönüş )
    Otel Masrafları : 750 TL (5 gece Kahvaltı dahil )
    Vize Masrafları : 600 TL
    Budget Araç Kiralama : 300 TL ( 6 Gün )
    Toplam Masraflarımız : 2650 TL

    Biz İstanbul - Bologna arası uçuş yapıp havalimanında aracımızı teslim aldık. Sırasıyla Venedik - Floransa Ve Romayı turlayıp aracımızı Fuimicino havalimanında teslim ettik. Şunu söyleyebilirim, şehir içerisinde gezerken herkesten bağımsız bir şekilde istediğimiz yerde oturup kahvemizi içerken güzel bir tınıyı dinlemenin keyfi gerçekten mükemmeldi. Söylemeye çalıştığım şu; varsa biraz imkanınız güzel bir program yapıp kendiniz gidin, tur rehberlerinin götürdüğü her yerden keyif almak zorunda kalmayın, gerçekten sizi mutlu edecek şeyleri yaparsanız italyanın havası daha bir başka oluyor. Keyfini çıkarın :)


    hocam sizinki bedavaymış. şu anda sanırım 4000 5000 den aşağıya çıkamayız bu turdan.

    biz de eylül gibi gitmeyi planlıyoruz 2 kişi tur istemiyoruz ama ben floransa venedik roma milan istiyorum ne var ne yok
  • kardeşim merhaba gecen sene nisan ayında ailemle birlikte gittim tek dil bilen benim ingilizce seviyem b2.2 düşün yani roma da terminin yakınından otel bulduk (sana tavsiyem şiddetle o bölgede kal her yere çok yakın yüriyerek gidip gelirsin) ve uçak biletlerini pegasusdan aldık ve turdan daha ucuza denk geldi kesinlikle daha ucuza geldi eğer turla gitsen muhemelen şehrin 20 km dışında bir yere atacak ki buda ölüm demek ve italya turla gezilecek bir ülke değil sana tavsiyem roma kart bile alma her yere yürünyor zaten günübirlik floransayada gidebilirsin ama şu kur fiyatlarıyla biraz tuzlu olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.