Şimdi Ara

Tavlada zar şeysi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sıra siyahta, gelen zar 6-5. Karşı tarafın tek pul kırığı var. Bu durumda siyah 6-5 'i nasıl oynar?

5 oynayıp 6 dan alıp, açık vermez mi?
    6 oynayıp 5 ten alıp, tek açık mı verir?

Tek zar oynama kuralını biliyoruz yani önce büyük zar oynanır şeklinde. Fakat burada benim tezime göre iki zar da müsait.

Sizin görüşünüz nedir? Oyun bekliyor.
     Tavlada zar şeysi...

• 5 oynayıp 6 dan alabilir diye biliyorum.
  • :Pp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 oynar 6dan alır açık vermez admin
  • Yapılması gereken hamle dıştakini 5 ile 3. sıraya alıp, 6 ile de toplamak. Diğer türlü de olur ancak açık verilir o zaman.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun bekliyor
  • İstediği gibi oynar açık vermeden oynama hakkı var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5 oyna 6 al :Pp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaReZ -- 27 Nisan 2013; 19:17:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5-10 kişiye daha danıştık, ilk etapta herkes 6'yı önce oynar sonra 5'i oynar derken detaya girince oyun şeklini oyuncunun insiyatifine bıraktı.

Araştırma yaparken şöyle bir örnek bulduk:

Tavlada zar şeysi...

Çok alakası yok ancak, burada da mesela önce 3'ü oynar sonra 6'dan alır demiş. Yani büyük zar zorunluluğu her iki zarında olduğu ancak sadece tekinin oynanabildiği yerde geçiyor.

Site açıklamasında şöyle demiş:

quote:

Bu durumda Siyah, 6′daki pulunu alıp “3 yok” diyemez. İki zarını da oynayabileceği bir hamlesi var çünkü. Siyah istese de istemese de 6/3 oynadıktan sonra 5′ten bir pul alarak iki açık vermek zorunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: rds

Özet geçiyorum. :Pp

Sıra siyahta, gelen zar 6-5. Karşı tarafın tek pul kırığı var. Bu durumda siyah 6-5 'i nasıl oynar?

Tek zar oynama kuralını biliyoruz yani önce büyük zar oynanır şeklinde. Fakat burada benim tezime göre iki zar da müsait.

Tavlada zar şeysi...

Reis altılı uzamanı olarak yazıyorum(ciddi bu arada play65 5000 puanlıydım) 6-5 zar geldi ise eğer 5 oynayıp altı oynayamasa o zaman açık vermesi gerekirdi ama önce 5 sonra altı oynayabiliyor o yüzden kuralı bozmamış oluyor

• quote:

Tavlada zar şeysi...

5 oynayıp 6dan alırsa açık vermez ki zaten.6 oynayıp 5ten alırsa da 1 açık verir sonuç olarak beyaz tasa sahip kisinin 3 atıp kırabileceğini düsünmüyorum açık verse bile

• oyunda açık verilecek diye kural mı var? istediği pulu önce oynayabilir.
  • Sizin kafanızı karıştıran nokta kilit zar diye tabir edilir. Önce küçük zar oynandığında büyük için hamle yapma şansı kalmıyorsa önce büyük zar oynanmak zorundadır. Ama burada önce 5 ile oynayıp 6 ile alınması oyuncu insiyatifindedir
  • elde direk o pul.önce büyük oynanır diye birşeyde yok.Diyelim 6-1 attım dısarda iki pulum var karsı tarafda dısardaki 6 kapısını aldı diyelim içerden 1 oynarım 6 yok.O değilde içerde vur kaç olmaz diyenler var birde onlar ne ayak hala anlamadım
  • Önlerden.
  • bilgim yok ama konu tutar yerimi alayım
  • Teşekkürler dostlar. Bazı arkadaşlar yanlış biliyorlarmış sayenizde öğrendiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeLLaT_1905

quote:

Tavlada zar şeysi...

5 oynayıp 6dan alırsa açık vermez ki zaten.6 oynayıp 5ten alırsa da 1 açık verir sonuç olarak beyaz tasa sahip kisinin 3 atıp kırabileceğini düsünmüyorum açık verse bile

Zorla açık verdirdiler ama 3 atamadılar aynen dediğin gibi.

• açıklığa kavuşmuş.

ileri düzeyse tavla oynayabilmek isteyene vaktim olduğunca yardımcı olurum. her ay bir kaç defa istek üzerine gösteri maçı yaparım, oyun sonunda da tavlayı imzalarım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.