|
MS Hastalığla tanıştığımda bu kadar bilinen birşey değildi ve ben 2017 yılında 20 yaşında sol ayağımın ısı algılayamamasıyla tanıştım ilk yılımda vücüdumun türlü türlü uyuşmalarıylada nasıl bir şey olduğunu kavradım. ÇÖZÜMÜ BES LEN ME vücumuzun bağırsak florosı bozulduğu için bunları yaşıyoruz. Arkadaşlar lütfen yorum yazmayın bu bir tavsiye konusudur yani özel hayatımdan dolayı tecrübelerimi paylaşmak ve yardımcı olmak için açtım evet ama ÖZEL HAYATIMDAN ÖTÜRÜ(çünkü 8 yıldır ailem ve bazı akrabalarım dışında kimse bilmiyor bilselerde inanmazlar çünkü son 5 yıldır ilaç dahil kullanmadım bi ara ilk yıllarımda kısa süreiğine copaxone mu ne kullandım bacıgıma dönüşümlü şekilde vuruyordum onuda bıraktım). Yorum yapsanız bile dönüş yapmayı düşünmüyorum Bende çok korktum ama korkulacak bişi değil tanı konduğundan beridir halen 100 fazla şınav cekebiliyorum 5 km fazla yürüyebiliyorum 2022 yılında namazıma başladım 5 vakit namaz kılıyorum bunuda yazalım(manevi boyutunun yanında çok çok iyi bir egzersizdir ) orucumu tuturoum teravihimi kılıyorum bunun yanında ehliyetim yoktu 2017 tanı kondu üni değiştirmiş ama o zamandan bu zamana ehliyetimi aldım ingilizce öğrendim mezun oldum yine il dışında okudum kendi başıma ayrıca farklı farklı sektörlerde çalıştım halen çalışıyorum Nasıl beslendiğimide günlük tutmuştum onuda bi ara ekliyecem bi de türkiyede ilk gaita nakli olan kişiyim gaita naklini araştırın çünkü sıkıntımız bagırsak flolaramızdır ben yendim sizde en kısada zamanda iyileşeceksiniz. GAPS DİYETİ BU İŞİN ANAHTARIDIR GAPS (Gut and Psychology Syndrome) Diyeti, sindirim sistemi (bağırsaklar) ile psikolojik sağlık arasındaki ilişkiyi temel alarak geliştirilmiş bir beslenme programıdır. Bu diyet, Dr. Natasha Campbell-McBride tarafından 2004 yılında ortaya atılmıştır ve özellikle bağırsak sağlığını iyileştirmenin, psikolojik ve nörolojik sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratabileceğini öne sürer. GAPS Diyeti'nin Temel Felsefesi: GAPS diyeti, sindirim sistemindeki bozuklukların, zihinsel ve psikolojik bozukluklara, davranışsal sorunlara, dikkat eksikliği, depresyon, anksiyete, otizm, MS (Multipl Skleroz), ADHD (Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu) gibi durumlarla bağlantılı olabileceği fikrini savunur. Bu diyete göre, sindirim sistemi sağlığını düzeltmek, beyin ve ruh sağlığını iyileştirebilir. GAPS Diyeti'nin Temel Prensipleri:
GAPS Diyeti'nin Aşamaları: GAPS diyeti, dört ana aşamadan oluşur:
GAPS Diyeti'nin Amaçları:
GAPS Diyeti Hangi Durumlar İçin Önerilir?
GAPS Diyeti'nin Eleştirileri:
GAPS diyeti, sindirim sağlığını iyileştirmeye odaklanan ve bazı psikolojik durumların tedavisinde yardımcı olabilecek bir beslenme yaklaşımı olarak öne çıkmaktadır. Ancak bu diyeti uygularken paket ürünlerden çikotala kola gibi şeylerden uzak durmak gerekir < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İleriyedoğru -- 9 Mart 2025; 18:12:34 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
Hızlı