Şimdi Ara

Tatil rotası yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
11.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gideceğim yerler sırasıyla şu şekilde

Zonguldak >Ankara >Adana >Alanya > Muğla-Akyaka > Aydın-Didim

Gidilecek yerlerde ortalama 1 hafta, 10 gün kadar kalınacak. Şimdi Zonguldak Adana arası tamam biliyoruz da Adana'dan Alanya'ya ve sonrasında Muğla'ya nasıl geçeceğiz? Bu yolları hiç kullanmadım ve arabada 1,5 yaşında bir de bebek olacak. Hangi yollar daha kısa, daha da önemlisi güvenli, şehirler arası otobüsler hangi yolları kullanıyor? Yardımcı olursanız sevinirim.
    Bunun yanında, beğendiğiniz mola yerlerini ve kısa sapmalarla görülebilecek diğer güzel mekanları da yazarsanız çok sevinirim. Fotoğraf hobim var bu yüzden güzel manzaraları da kaçırmak istemiyorum.

• antalya fethiye yolunu kullanıp fethiye köyceğiz ortaca muğla şeklinde gideceksiniz. otobüsler bu yolu kullanıyor. yol yeterince düzgün ve duble olması lazım. hatta fethiyeyi geçtikten sonra bi dağ çıkılıp iniliyordu artık o yok tünel yapıldı. hala değişmediyse gidişte ve dönüşte para alıyorlar. köprü parasından pahalıydı diye hatırlıyorum.
    http://www.mercedes.com.tr/Internet/TR/Hizmetler/Route/ şunada bi göz gezdrin isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 11 Haziran 2009; 2:00:21 >
  • adana-konya-seydişehir-alanya

alanya-antalya-korkuteli-denizli-muğla

muğla-denizli-aydın-söke-didim.

biraz fazla km yapabilirsiniz ama güvenli istikamet budur.yollar düzgündür.dinlenme tesisi sıkıntısı yoktur.

alternatifleride vardır.mesela;

adana-anamur-alanya yol çok kötü
    muğla-milas-didim düzgün bir tane dinlenme tesisi yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _opeth

antalya fethiye yolunu kullanıp fethiye köyceğiz ortaca muğla şeklinde gideceksiniz. otobüsler bu yolu kullanıyor. yol yeterince düzgün ve duble olması lazım. hatta fethiyeyi geçtikten sonra bi dağ çıkılıp iniliyordu artık o yok tünel yapıldı. hala değişmediyse gidişte ve dönüşte para alıyorlar. köprü parasından pahalıydı diye hatırlıyorum.
    http://www.mercedes.com.tr/Internet/TR/Hizmetler/Route/ şunada bi göz gezdrin isterseniz.

Sadece istanbul - trabzon yazdım bizim yıllardır gittiğimiz rotayı gösterdi..

Güvenilebilir bi sistem kesin bakın derim

• bazen saçmalayabiliyor özellikle istanbuldan güneye inmelerde. maltepeden datçaya gösterttim beni karşıya geçirtip bandırmadan gönderdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilker67

Arkadaşlar gideceğim yerler sırasıyla şu şekilde

Zonguldak >Ankara >Adana >Alanya > Muğla-Akyaka > Aydın-Didim

Gidilecek yerlerde ortalama 1 hafta, 10 gün kadar kalınacak. Şimdi Zonguldak Adana arası tamam biliyoruz da Adana'dan Alanya'ya ve sonrasında Muğla'ya nasıl geçeceğiz? Bu yolları hiç kullanmadım ve arabada 1,5 yaşında bir de bebek olacak. Hangi yollar daha kısa, daha da önemlisi güvenli, şehirler arası otobüsler hangi yolları kullanıyor? Yardımcı olursanız sevinirim.
    Bunun yanında, beğendiğiniz mola yerlerini ve kısa sapmalarla görülebilecek diğer güzel mekanları da yazarsanız çok sevinirim. Fotoğraf hobim var bu yüzden güzel manzaraları da kaçırmak istemiyorum.

Adana'dan sonraki kısmı anlatayım. Adana'dan Silifke'ye kadar düz ve güzel manzaralı bir yolla gelirsiniz. Yolda hiç problem yaşamazsınız. Ama Silifke'den Alanya'ya kadar sürekli dağ iniş-çıkışları olan ve bol virajlı ama güzel de bir yol sizi bekler, yollar da dardır. Mesafesi azdır, otobüsler de burayı kullanır, ama bu yolu sizin kullanmanız için gece çok çok iyi dinlenmiş olmanız, çelik gibi de sinirlerinizin olması gerekiyor. Arada Anamur'u görürsünüz, gelmeden önce ve ayrıldıktan sonra yollar düzgünleşir, halinize şükredersiniz ama bir süre sonra yeniden dağ yolları başlar. Eğer o gün dinlenmişseniz güzel bir yoldur. Fakat yorgunsanız daha da yorulabilirsiniz.

Alanya'dan Antalya'ya kadar otoban kadar güzel ama duble bir yol vardır. Manzara da güzeldir. Alanya kalesi, kaleye çıkmadan önce yolun başlangıcındaki mağara, MAnavgat Şelalesi görmenizi tavsiye edeceğim yerler. Anltaya'yı zaten ben anlatmadan siz biliyorsunuzdur. Antalya'dan sonra, eğer silifke - alanya arasında problem yaşamadıysanız, Kemer üzerinden Kaş'a devam etmenizi oradan Fethiye'ye ulaşmanızı tavsiye ederim. Eğer benzer bir yolu bir daha görmek istemezseniz, o zaman Antalya'dan denizli yolu istikametindeki Korkuteli'ne ulaşmanızı, oradan da Söğüt kasabasından sola dönerek yine Fethiye'ye geçmenizi tavsiye ederim. Yollar güzel ve kalitelidir.

Aaah Fethiye, hayallerimin şehri. Fethiye'den sonra her yer güzel. O kadar çok yer var ki bu güzergahta, Marmaris'e kadar. Bu kısımlarla ilgili sorarsanız daha da ayrıntı verebilirim. Köyceğiz ve Ortaca'dan sonra çok meşhur Sakar geçidi üzerinden Muğla'ya ulaşırsınız, ama bence Sakar geçidine çıkmadan önce, Akyaka, hatta ondan önce Marmaris yolu üzerindeki Çınar restaurant'ta gerçek manada tam bir köy kahvaltısı yapmalısınız. Marmaris ve Datça yine özel tavsiye edebileceğim yerler. Çınar restaurant'ın nasıl bir yer olduğunu, google'dan çınar evleri, youtube'dan da Lezzet durakları-Marmaris olarak aratırsanız daha ayrıntılı görebilirsiniz.

Muğla'dan Yatağan'a geliyor, sonra oradan şehir içinden Milas istikametine dönüyorsunuz. Yollarda bolca dinlenme tesisi vardır, endişe etmeyin. Milas'dan sonra Bafa gölü civarında çay bahçeleri, bal satan satıcıları mutlaka görürsünüz, arzu ederseniz kendiniz de piknik yaparsınız; zira yolun sağı Bafa gölü, solu zeytin ağaçlarıdır ve hepsinin de altı müsaittir. Didim'de çok fazla alternatifiniz yok ama herhalde bilerek geliyorsunuzdur, çok harika bir kumu ve denizi olan bir yerdir.

Didim'den söke istikametine doğru giderken Söke girişinde, meşhur marka mağazaların olduğu Outlet mağazaların da olduğunu hatırlatayım.

Yukarda zikrettiğim yolların hepsinden sıklıkla gidip gelmiş birisi olarak özel olarak soracağınız soruları da memnuniyetle, bildiğim kadarıyla cevaplayabilirim.

Umarım faydalı olabilmişimdir.

Hayırlı yolculuklar...

• marmarise varmadan 7 km önce çağlayan resturant var o da güzeldir doğayla iç içedir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arabada bebek varsa Adana - Antalya sahil şeridini kullanmamanızı tavsiye ederim. Çok fazla sayıda viraj ve o yolda tecrübesi olmayan için tehlikeli denilebilecek bir yol. Özellikle bebiş için mide bulantısı sorununu yaşayabilirsiniz. Her ne kadar manzaraları, doğa ile iç içe oluşu güzel olsa da, şahsi fikrim o yolu kullanmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: adanaliyik

Arabada bebek varsa Adana - Antalya sahil şeridini kullanmamanızı tavsiye ederim. Çok fazla sayıda viraj ve o yolda tecrübesi olmayan için tehlikeli denilebilecek bir yol. Özellikle bebiş için mide bulantısı sorununu yaşayabilirsiniz. Her ne kadar manzaraları, doğa ile iç içe oluşu güzel olsa da, şahsi fikrim o yolu kullanmayın.

Alternatif olarak; Silifke'den Mut üzerinden Konya'ya dönülüp daha sonra da Akseki üzerinden Alanya'ya yeniden inilebilir.

Ama zaman uzamış olacak ve Akseki taraflarında da yine az da olsa virajlı yollar bekliyor kendilerini.

Ayrıca, "tecrübesi olmayan için tehlikeli " sözü göreceli bir kavram, yeni ehliyet alan eşim bir buçuk saat bu yolda araç kullandı. Sadece ağır ağır giderek dikkat gerektiriyor. Her iki tarafı uçurum olan bir yol değil, bir tarafı dağa, diğer tarafı ise şarampole yönelik bir yol ve de asfaltı da güzel. Otobüslerin de kullandığı güzergah. Böyle yollar da Türkiye'de çok var. Ama tercih meselesi. Bana sorarsanız bir daha gider misin o yoldan diye " eğer dinlenmişsem ve vakit yönünden müsaitsem, neden olmasın" derim.

Başlığı açan arkadaş da tercihini yapar artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lukunku -- 11 Haziran 2009; 16:49:01 >

• mugla yolları tehlikelidir dikkat edin derim basınız donebiir cok donuslu..
  • Arkadaşlar yazdıklarınızın tümünü okudum.Durulacak yerleri de not ediyorum, çok teşekkürler.
    Şimdi öncelikle sormak istediğim Adana Alanya arasındaki,sahile paralel virajlı yol kaç saat sürer? Bebek yüzünden bu yoldan vazgeçersem eğer, Konya'ya Silifke-Karaman üzerinden mi yoksa Pozantı-Ereğli üzerinden mi gitmek mantıklı olur? Bu istikametler, tahmini ne kadar sürer?

Alanya- Antalya arası içim rahatladı, yol güzelmiş. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla Antalya-Akyaka arasını da Korkuteli, Söğüt üstünden gitmek daha mantıklı olacak.
    Bu şekilde gidersem Alanya'dan Akyaka kaç saat sürer acaba? Yoksa Antalya'da konaklasak daha mı iyi olur?

Aslında seçenekler arasında Adana olmasa daha kolay olacak ama kardeşim var ve kaç yıl oldu yanına gitmeyeli..
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antares07 -- 12 Haziran 2009; 2:23:55 >
  • quote:

Arkadaşlar yazdıklarınızın tümünü okudum.Durulacak yerleri de not ediyorum, çok teşekkürler.
    Şimdi öncelikle sormak istediğim Adana Alanya arasındaki,sahile paralel virajlı yol kaç saat sürer? Bebek yüzünden bu yoldan vazgeçersem eğer, Konya'ya Silifke-Karaman üzerinden mi yoksa Pozantı-Ereğli üzerinden mi gitmek mantıklı olur? Bu istikametler, tahmini ne kadar sürer?

Alanya- Antalya arası içim rahatladı, yol güzelmiş. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla Antalya-Akyaka arasını da Korkuteli, Söğüt üstünden gitmek daha mantıklı olacak.
    Bu şekilde gidersem Alanya'dan Akyaka kaç saat sürer acaba? Yoksa Antalya'da konaklasak daha mı iyi olur?

Aslında seçenekler arasında Adana olmasa daha kolay olacak ama kardeşim var ve kaç yıl oldu yanına gitmeyeli..

Silifke-Alanya arası, yukardaki mercedes-benz sayfasında verilen rota programında da yazdığı gibi, 240 km dir. Normal şartlar altında, ortalama 75 km hızla gidildiği düşünülürse, bu yol 3,5 saat gibi bir şey sürecekken, burası 5 saatten aşağıya bitmez. Zira bazen sürekli 30-40 km süratle gittiğiniz zamanlar oluyor.

Silifke'den Karaman'a dönerseniz yine dağ yolları sizi karşılar. Her ne kadar Anamur tarafı kadar olmasa da burada da hem virajlı yollar, hem de güzel manzaralı vadiler sizi bekler.

Ereğli üzerinden Konya yolu ise içlerinde en düzgün yola sahip olanıdır, ama diğer iki alternatife göre de en uzunudur. Haritalardan görebilirsiniz.

Adana'dan Alanya'ya illa ki gitmek zorundaysanız, ben sizin yerinizde olsam, gözümü karartır, Silifke'den Alanya'ya devam ederim. Çok da kötü bir yol değil. Virajları var ama çok da işlek bir yol. Yolunuzda bir çok otobüs, tır, kamyon ve otomobil görürsünüz. Bebeği de arka koltukta uyuttuktan sonra çok da zevk alacağınız bir yoldur. Diğer iki alternatifleri denemek, zaman yönünden, yorgunluk yönünden, araç hırpalanması yönünden size ekstra avantaj sağlamaz, tek avantajınız çok direksiyon çevirmeden yol almaktır. Ama Alanya'ya uğramadan direk Antalya'ya gitmek isteseydiniz, o zaman Pozantı, Eğirdir, Konya yolunu daha çok tavsiye ederdim. Konya ovasının tüm pürüzsüzlüğü bu yola yansımış durumdadır. Ama yine ben olsam, Adana'dan illa Alanya ya da Antalya'ya gidecek olsam yine de Silifke-Anamur-Alanya yolunu tercih ederdim.

Tercih sizin...

• Antalya Akyaka arası; Korkuteli-Söğüt-Fethiye yolu üzerinden, yaklaşık 300 km civarındadır. Net olarak 4 saat civarında yol gidersiniz.

Fethiye'ye mutlaka uğrayın...
  • Lukunku kardeşim, haritaya bakınca senin dediğin gibi sahilden gitmek daha mantıklı duruyor, çünkü Konya Alanya arası da az mesafe değil ve yolları da anladığım kadarıyla öyle çok da süper değil, Akseki civarları virajlı diyorsun. Daha karar veremedim ama sanırım en iyisi Adana'daki dostlara da danışıp, o anki ruh haliyle hareket etmek olacak,teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lukunku

Antalya Akyaka arası; Korkuteli-Söğüt-Fethiye yolu üzerinden, yaklaşık 300 km civarındadır. Net olarak 4 saat civarında yol gidersiniz.

Fethiye'ye mutlaka uğrayın...

O zaman aynı gün Alanya-Akyaka gidebilirim 7-8 saatlik güzel bir yol anladığım kadarıyla. Balayımı Fethiye'de yapmıştım 7-8 sene önce

• quote:

Arkadaşlar yazdıklarınızın tümünü okudum.Durulacak yerleri de not ediyorum, çok teşekkürler.

Gezmek istiyorsan vakit sıkıntında yoksa her iki istikamettede sahil yolunu tavsiye ederim.
    1- Adana dan Alanya ya bir sahilden yaklaşık 550 km, Konya üzerinden ise 700 km ye yakındır. Sahilden rahat gitmek istersen ortalama süratin 60-70 km olurki yaklaşık 8-10 saatini alır. Yolun yaklaşık 250 km si sürekli ama sürekli virajdır. Fakat bu yolu artık düzlüyorlar.2012 yılına kadar Anamur-Mersin arası dümdüz olacak. Yani virajlı yolu görmen için son fırsatlar diyebilirim. Gündüz yolculuğu yapacak ve vaktin varsa sahil derim.
    Diğer alternatif yol ise otobandan Adana-Pozantı-Kemeraltı sonra Karapınar Konya ordan Seydişehir - Akseki-Manavgat ve Alanyadır. Bu yolda ortalama 100 km ile gidersin.Seydişehire kadar hız sabitleyici kullanabilirsin oldukça rahat ve düz bir yoldur. Seydişehirden sonra Torosları aşarken yol virajlıdır ama geniş olduğu için pek yormaz.Bu güzergahta yaklaşık 8-9 saat sürer ama pek yorulmazsın.Fakat manzara yoksunudur.
    2-Alanya-Muğla arası sahilden Antalya-Kumluca-Kaş-Fethiye-Muğla şeklinde gidebilirsin.Bu hattan yol sanırım 850 km birşeydi. Ortalama 80-100 km arası gidersin ki 11 saat kadar sürer.Antalya Kemerden sonra hafif virajlar başlar fakat çok yormaz, Kaş-Kalkan arası virajlı ama müthiş bir yoldur. Manzarası çok mükemmel.Sürüş açısından en zevk aldığım yollardan biridir.Özellikle üstü açık ve hafif rüzgarlı bir havada ordan güzel bir yol yok diyebilirim.Yol boyunca uğramak istersen çok fazla yer var.Google Earth ten ve internetten bakarak planını yapabilirsin.
    Diğer hat ise Antalya dan kuzey istikametine döner Korkuteli- Denizli istikametinden Muğlaya varırsın. Bu yol daha kısa elbette.Tam km olarak ezberimde yok ama 650 km ve biraz üstüdür herhalde. Tahmin edeceğin üzere pek manzarası yoktur, yol boyunca pek göreceğin yerde yok.

Kısacası gezmek mi istiyorsun, yoksa bir noktadan diğer noktaya en kısa zamanda varmak mı? Bunun kararını yine sen vereceksin. Fakat uzun hattı tercih eder ve yol boyunca geze geze gideyim dersen, yukarıda yazdığım uzun hatlar 2 şer gününü alır.Yani 4 gün.Fakat hayatın çok güzel bir tatil olur derim.

• İyi ki bu konuyu açmışım, aslında bebek olmasa yol almayı da tatilin bir parçası haline getirmek en güzeli. Ufaklık huzursuz olmazsa Ayten Alpman, Ömür Göksel kasetlerimi takıp sahilden gitmeyi çok isterim, daha doğrusu sizin mesajlarınızla daha da hevesleniyorum. Böyle imkan da her zaman olmaz...
  • Arkadaşlar bende tatilde (bundan 1 ay sonra) İstanbul-Kemer-Mersin-İstanbul yapacağım.Özellikle İstanbul'dan Kemer e ve Kemer'den Mersin'e nasıl bir rota ile gidecegim hakkında fikrim yok.Kemer'den Konya Ereğli istikametinde gideyim diyorum 750 km yapıyor.Alanya-Anamur yoluyla 550 km civarı çıkıyor.Tanıdıklarım 200 kmdeki yakacağın fazla benzin Ananya-Anamur yolunda çok fazla vites değiştirmeyle kafa kafaya geleceğinden bahsediyorlar.Fikirlerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FauFau

Arkadaşlar bende tatilde (bundan 1 ay sonra) İstanbul-Kemer-Mersin-İstanbul yapacağım.Özellikle İstanbul'dan Kemer e ve Kemer'den Mersin'e nasıl bir rota ile gidecegim hakkında fikrim yok.Kemer'den Konya Ereğli istikametinde gideyim diyorum 750 km yapıyor.Alanya-Anamur yoluyla 550 km civarı çıkıyor.Tanıdıklarım 200 kmdeki yakacağın fazla benzin Ananya-Anamur yolunda çok fazla vites değiştirmeyle kafa kafaya geleceğinden bahsediyorlar.Fikirlerinizi bekliyorum.

Agresif sürersen benzin yakıt yakarsın. O zaman aradaki km farkı erir elbette.Eğer 2 veya 3. vitese alır sabit hızla ki ( 50 km civarında) gidersen pek yakmazsın.Çünkü yol oldukça sakin.Belli bir tempoda gidebiliyorsun.Sadece biraz daha fazla yorulursun. Tahmini -50 km kadar fazla yakıt tüketimine sebep oluyor.Eğer Konya yolunda yasal hız sınırlarına uyarsan zaten vakit kaybında olmuyor.İki istikameti de aynı zamanda alıyorsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.