Şimdi Ara

TaşınabiLir Hdd Lerde Güç Kaynağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
11.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Piyasaya baktım hddLerde iki türLü güç kaynağı seçeneği var. GeneLLikLe 250gb a kadar oLan hddLer gücü usb den aLırken 400-500gb Lık hddLer güç kaynağını kendi adaptöründen aLıyor. MeseLa ben 250 gb Lık bi hdd aLıcam. Güç kaynağı oLarak adaptörLü oLanı mı seçmeLiyim yoksa gücünü pc deki usb den aLan modeLi mi? Yani ikisinin farkı ne oLuyor yarar zarar bakımından ? Adaptör Lü aLdığım zaman taşımada sorun oLacak. Ben sürekLi yanımda gezdirebiLecek şekiLde bi hdd istiyorum o yüzden usb kuLLanan mı aLmaLıyım. Bi türLü karar veremedim. Beni bi aydınLatırsanız sevinirim.

• 2.5" lik taşınabilir HDD lerde güç USB den alınır; 3.5" lik modellerde ise güç adaptör vasıtası ile şebekeden alınır.

Galiba sizde şöyle bir yanılgı oluşmuş. 250gb lık bir disk var hem gücünü USB den alan var, hem de Şebekeden alan var. Öyle bişey yok. Yani alternatif seçenekler yok. Şimdi piyasayı pek takip edemedim (yeni modellerde çıkmış olabilir)160-200gb a kadar olanlar gücünü USB üzerinden 200gb üstü gücünü adaptörden alır.

Tabiki gücünü, USB üzerinden alanlar tercih edilmelidir
  • 3.5" ların kutuları adaptörlü olur, usb 7200 devri kaldıramaz.

bende 2.5" lik kutu var, üzerinde 2 giriş var birisi kablo birisi adaptör için, ama istenirse güç girişine usb kablo şellide olan bi kablo ile takabiliyosunuz.
  • niye ki usb 7200 rpm 'yi kaldıramasın ? sonuçta usb'den de 5V gelmiyor mu ? normalde de zaten 5V ile çalışmıyor mu hdd ler ????
  • quote:

Orjinalden alıntı: qrow

niye ki usb 7200 rpm 'yi kaldıramasın ? sonuçta usb'den de 5V gelmiyor mu ? normalde de zaten 5V ile çalışmıyor mu hdd ler ????

3,5 inç olan hdd ler 12-5 volt ile calışıyor (sarı kablo 12 volt kırmızı kablo 5 volt siyahda nötr)
  • hmm saol evet usb'lerden sadece +5V'luk potansiyel farkı alabiliyorsun. ama belki şimdi meselâ notebooklar için tüm 4 usb portunu kullanan ( 3'ü enerji 1'i data ) bir hdd yapılabilir ? ama tek bir adaptör yanına vermek daha ucuza ve daha kolaya geliyordur herhalde.
  • sorun 5 Volt 12 Volt değil beyler yeterli güç sağlama olayı.
    Herbir usb 5 Volt altında 0,5 amper yani 2.5 Watt güç sağlar. (bu miktar doğal olara +- %10 luk kayma gösterebilir)

bu güç çoğu 2.5 inç harici hdd lere yeteri kadar kalın ve kısa usb kablosuyla bağlanırlarsa yeter. (ince ve uzun kablolar amper ve gerilim kaybına neden olur)
    ancak 3.5 inç hdd li harici disklere 2.5 watt yetmez.
    Örneğin
    wd3200aaks (western digital 320 gb sata 3.5 inç) disk okuma/yazma sırasında 7.80 watt ,
    WD1200BEVS (western digital 120 gb sata 2.5 inç) disk okuma/yazma sırasında 2.50 watt güç ister.
    (genel olarak güncel tüm disklerin enerji ihtiacı yaklaşık olarak aynıdır 3.5 inçlerde plaka sayısı arttıkça dönen plakaların kütle artışına bağlı impuls artışı nedeniyle enerji ihtiyacı bir miktar artabilir)

edit : moment/impuls kelime değişimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 16 Haziran 2007; 1:52:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Güç Kaynağı Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hmm evet katılıyorum güç(enerji) olarak besleyemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qrow -- 16 Haziran 2007; 0:17:20 >
  • usb den cekilern akın oradaki devrelerin ısınmasına ve bozulmasına yol actıgı için sadece veri akışı için kullanılır
    kapasıtesi az olan taşınabilir hdd lerde okuma yazma hızı fazla önemli olmadıgı için az enerji kullanırrlar dönüş hızlarıda usb den cektigi akımda az olur ve bilgisayarın ana kartında potansiyel fark korunmuş olur pcnin düzgün calışması saglanır
  • Ben yanımda taşıyabiLeceğim ve kapasitesi büyük bişi arıyorum. MeseLa başka şehirdeki bi akrabama gittiğimde ondaki fiLmLeri mp3Leri feLan sömürmek istiyorum. Örneğin herhangi bir cafeye gittiğimde ordaki mp3Leri feLan aLmak istiyorum. Adaptör oLayında işe priz buLmak girdiği için, cafede her zaman pc nin yanında priz buLamam herhaLde. O yüzden usb aLmak istiyorum. Ama bi yandan da güç kaybı oLayından bahsettiniz o yüzden de adaptörLü aLsam daha iyi oLcak gibime geLiyor. NormaLde adaptörLe kuLLanıLan ama yerine göre usb den de işLev gören hdd Ler var mı? ÖzeLLikLe western digitaL i önerdiLer marka oLarak. O markada böyLe modeLLer var mı acaba ?
  • yok mu başka cevap ?
  • up
  • http://forum.donanimhaber.com/m_15375343/tm.htm

Ben de ikisi arasında kaldım, sanırım bizi bunlar paklar
  • Hocam sende çözememişsin oLayı :D
  • offff
  • Arkadaşım Bendede 120GB WD HDD var ,Ama senin de deiğin gibi daha fazla güç sağlayabilecek bir kablo istiyorum ve gücünüde prizden alıcak nasıl bir şey alabilirim.Sebebide Dvix playerımda yeteri kadar güç gitmediğinden okuyamıyor...3.5" modellerde okumasına ragmen:(
    Önerilerin neler bekliyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

sorun 5 Volt 12 Volt değil beyler yeterli güç sağlama olayı.
    Herbir usb 5 Volt altında 0,5 amper yani 2.5 Watt güç sağlar. (bu miktar doğal olara +- %10 luk kayma gösterebilir)

bu güç çoğu 2.5 inç harici hdd lere yeteri kadar kalın ve kısa usb kablosuyla bağlanırlarsa yeter. (ince ve uzun kablolar amper ve gerilim kaybına neden olur)
    Örneğin
    wd3200aaks (western digital 320 gb sata 3.5 inç) disk okuma/yazma sırasında 7.80 watt ,
    WD1200BEVS (western digital 120 gb sata 2.5 inç) disk okuma/yazma sırasında 2.50 watt güç ister.
    (genel olarak güncel tüm disklerin enerji ihtiacı yaklaşık olarak aynıdır 3.5 inçlerde plaka sayısı arttıkça dönen plakaların kütle artışına bağlı impuls artışı nedeniyle enerji ihtiyacı bir miktar artabilir)

• quote:

Orjinalden alıntı: ertunce

Arkadaşım Bendede 120GB WD HDD var ,Ama senin de deiğin gibi daha fazla güç sağlayabilecek bir kablo istiyorum ve gücünüde prizden alıcak nasıl bir şey alabilirim.Sebebide Dvix playerımda yeteri kadar güç gitmediğinden okuyamıyor...3.5" modellerde okumasına ragmen:(
    Önerilerin neler bekliyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

sorun 5 Volt 12 Volt değil beyler yeterli güç sağlama olayı.

Örneğin

sayın ertunce nin sıkıntıları benimkine benziyor benim mevcut everest marka 3.5'' hdd kutum hem sata hem ide destekli divx playerimde rahatlıkla medyaları izleyebiliyorum ancak bunun yanı sıra 2.5'' iki adet ide bir adette 2.5'' sata hdd ye sahibim ide olanların kasaları var ancak satanın henüz yok öyle bir harici 2.5 luk kutu almalıyımki hem ide hemde sata hdd leri takabilmeliyim ve harici adaptörü olmalıki divx playerimde kullanabileyim mevcut 2.5'' kutular sadece usb 2.0 çıkışlı olduğundan divx playerde enerji sorunundan dolayı iş görmüyor önerilerinizi bekliyorum
    not 3.5'' olanı fat32 olarak formatladım 80gb hdd yi şu anda divx vs doldurup divx playerde rahatlıkla izleyebiliyoruz

• sayın ada44mavi daha önceden mesajımda belirtmiş olduğum Hdd guc sorunu ile ilgili sorunumu basit bir kablo alarak gidermis oldum.

http://www.baranbilgisayar.com.tr/asp/show_stock.asp?product=Kablo%20Usb%20Y-%201Usb5P

yukarıda belirtmiş olduğum kablo ile artık 2.5" lik WD HDD mi dvix player de calıstırabiliyorum. USB y kablo diye tanımlanan bu kablo 2 ucundan biri HDD ile dvix arasında veri akışı sağlarken ,diğer ucuda extra güç sağlamak için herhangi bir USB protuna takıyorsun. Böylelikle Hdd nin içindeki plaka dönmeye başlıyor.

birde şunu söylemek istiyorum bendeki dvix playerin 1 tane usb si olduğundan kablonun diğer ucunu mecburen LCD ekranın yanındaki USB girişine (80cm uzatma USB ile ) , yada bilgisayarı veya notebooku yanına getirerek USB girişine takarak (yine 80cm uzatma USB ile ) extra güç almasını bu şekilde sağlayabiliyorum. Eğer çift USB ye sahip bir Dvix playerin varsa zaten uzatma kablosunada gerek kalmayacaktır.

Birde harici 2.5" HDD lerin formatının FAT32 olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceeyar -- 30 Temmuz 2008; 12:21:44 >

• Merhaba arkadaşlar. Yazılarınızı okudum, benimde birkaç gündür araştırdığım bir konuydu bu. PHILIPS 5160 usb li dvd player ım var ve harici harddiske filmleri, dizileri atıp izlemek istiyorum. Anladığım kadarıyla yeterli gücü sağladıktan ve FAT32 formatına çevirdikten sonra dvd player lar okuyor ancak. HARDDİSK e veri aktarırkken 4gb dan buyuk veriler aktarılamıyor sanırm.

Buna bir çözüm varmı? dvd filmlerde sorun çıkarmı? 4gb dan buyuk verileri nasıl aktarırız?

ayrıca bana kaliteli bir 2.5" lik hdd önerirmisiniz?

yardımlarınız, cevaplarınız ve yorumlarınız için teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresbey -- 30 Temmuz 2008; 17:34:51 >
  • Arkadaslar benim sorunumda asadakinin benzeri bende ayni sekilde ertunce arkadasin dedigi gibi external HD icin ikinci poweri notebookdan cekiyorum.
    Fakat adi ustunde tasinabilir HD bide bunun yaninda laptop tasimaya gerek yok.

Sorum suki WD passport 2.5 HD icinde daha farkli sekilde harici power kullanarak baglanti saglanabilir mi????

Ornegin: USB'in 1 ucu divx player a bir ucu Ext HD diger ucuda 5V - 1A USB -AC adaptore taksam herhangi bir sorun yasarmiyim.

Boyle bir durumu daha deniyemedim elimde 5V- 1A USB-AC adaptor yok ve googleda arattim pek iyi sonuclar vermedi acikcasi.
    Eger bu durum olabilirse nerden bulabilirim.

WD Passport'un ozellikleri:
    http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=1731

External Power Specifications (optional)
    AC input voltage 5.0 VDC, 1.0A
    Drive Maximum Power Draw (milliamps) 1000 Ma

quote:

Orjinalden alıntı: ertunce

sayın ada44mavi daha önceden mesajımda belirtmiş olduğum Hdd guc sorunu ile ilgili sorunumu basit bir kablo alarak gidermis oldum.

http://www.baranbilgisayar.com.tr/asp/show_stock.asp?product=Kablo%20Usb%20Y-%201Usb5P

yukarıda belirtmiş olduğum kablo ile artık 2.5" lik WD HDD mi dvix player de calıstırabiliyorum. USB y kablo diye tanımlanan bu kablo 2 ucundan biri HDD ile dvix arasında veri akışı sağlarken ,diğer ucuda extra güç sağlamak için herhangi bir USB protuna takıyorsun. Böylelikle Hdd nin içindeki plaka dönmeye başlıyor.

birde şunu söylemek istiyorum bendeki dvix playerin 1 tane usb si olduğundan kablonun diğer ucunu mecburen LCD ekranın yanındaki USB girişine (80cm uzatma USB ile ) , yada bilgisayarı veya notebooku yanına getirerek USB girişine takarak (yine 80cm uzatma USB ile ) extra güç almasını bu şekilde sağlayabiliyorum. Eğer çift USB ye sahip bir Dvix playerin varsa zaten uzatma kablosunada gerek kalmayacaktır.

Birde harici 2.5" HDD lerin formatının FAT32 olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostxp -- 29 Aralık 2008; 22:22:00 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.