Şimdi Ara

Tasarruf Ampul Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar likde verdiğim ampullerden kullanan varmıdır forumda
    http://www.hepsiburada.com/philips-tornado-enerji-tasarruflu-ampul-3lu-paket-100-w-kadar-isik-verir/productDetails.aspx?categoryid=156788&productid=evphtornado

philipsin tornado modeli sarmal olması ışık yayma açısından daha iyi diye duydum ama sizin fikirleriniz nedir.
    evdeki tüm ampulleri bunlarla değiştirmeye karar verdim
    birde bazı başlıklarda osramdan şaşmayın falan diyenler var
    ne yapacağım kararsızım
    yorumlarınızı bekliyorum.

• Daha büyük bir alanda bu kadar ışığı veren lambalar daha iyi. Gözü rahatsız etmemesi için. Benim oturma odasında kullandığım Philips'i tavsiye ederim çok memnunum.

Tasarruf Ampul Yardım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang

Daha büyük bir alanda bu kadar ışığı veren lambalar daha iyi. Gözü rahatsız etmemesi için. Benim oturma odasında kullandığım Philips'i tavsiye ederim çok memnunum.

Tasarruf Ampul Yardım

evet resimdeki lambayı biliyorum ama evin odalarında dekoratif tipli avizeler var
    bahsettiğim lambaları bunlara takmayı planlıyorum
    ilgin için yinede teşekkürler

• tasarruflu ampul almıştım bir zamanlar.3 adet. bir tanesi birkaç sene sonra bozuldu.bir tanesi bir iki sene önce bozuldu.
    diğeri nerede ise 15 yıldır çalışıyor.şans işte. osram marka.
    philipsde iyidir.eskiden daha pahalı idi bu tür lambalar.
    normal lambayı ucuz olduğu için devamlı kullanılmayan yerlere koyabilirsin.fazla çalışmadığı için de ömrü uzun olur.
    benim lambalar salondaydı.
  • bende sadece ampülün harcadıgı elektirik tasarrufunu düşünme bende bu şekilde düşünürken elektirik tasarrufu saglayan cihazlardan buldum ve şimdi çok rahatım faturamda bayagı bir azalma oldu tavsiye ederım hatta sana linkte vereyım araştır benım kullandıgım bu cihaz.
    http://www.eniyial.com/index.php?target=products&product_id=29813
  • quote:

Orjinalden alıntı: duygu.donmez1985

bende sadece ampülün harcadıgı elektirik tasarrufunu düşünme bende bu şekilde düşünürken elektirik tasarrufu saglayan cihazlardan buldum ve şimdi çok rahatım faturamda bayagı bir azalma oldu tavsiye ederım hatta sana linkte vereyım araştır benım kullandıgım bu cihaz.

Reaktif gücü azaltarak mı tasarruf edeceksin? Fabrika mı işletiyorsun? Yoksa bizi mi işletiyorsun?

Eğer sadece saf bir arkadaşsan kırmak üzmek istemem yani, daha uygun anlatabiliriz sanırım, seninki galiba psikolojik bir tasarruf etme hissi

• quote:

quote:

bende sadece ampülün harcadıgı elektirik tasarrufunu düşünme bende bu şekilde düşünürken elektirik tasarrufu saglayan cihazlardan buldum ve şimdi çok rahatım faturamda bayagı bir azalma oldu tavsiye ederım hatta sana linkte vereyım araştır benım kullandıgım bu cihaz.

Reaktif gücü azaltarak mı tasarruf edeceksin? Fabrika mı işletiyorsun? Yoksa bizi mi işletiyorsun?

Eğer sadece saf bir arkadaşsan kırmak üzmek istemem yani, daha uygun anlatabiliriz sanırım, seninki galiba psikolojik bir tasarruf etme hissi

duygu.donmez1985 takma adlı değerli üyemiz forumumuzu bugün üye olarak onurlandırmış ve aniden makineli tüfek gibi verdiği yanıtlara, açtığı konulara bakılırsa tüm ucuz ve kaliteli ürünlerin (tabii ki kendisinin hiç bir ilgisi olmadığı) EniyiAl.com sitesinde olduğunu düşünmekte.

Sıcak fırsatlarda "oh be, nihayet rcoyuncak.com diye başka bir site önermiş" diye sevinirken, sitenin sayfasının altında bir not ilişti gözüme:

Copyright © RCOyuncak.com | Bu site bir EniyiAl.com alışveriş zinciri üyesidir.

İmza: Salak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Led ampul tamiri..(Yardım)
    9 yıl önce açıldı
    Sensörlü Lamba Yardım...
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: oozgurel

arkadaşlar likde verdiğim ampullerden kullanan varmıdır forumda
    http://www.hepsiburada.com/philips-tornado-enerji-tasarruflu-ampul-3lu-paket-100-w-kadar-isik-verir/productDetails.aspx?categoryid=156788&productid=evphtornado

philipsin tornado modeli sarmal olması ışık yayma açısından daha iyi diye duydum ama sizin fikirleriniz nedir.
    ne yapacağım kararsızım

bahsettiğin ürünler mutfak,antre banyo merdiven boşluğu hol vb yerler için uygundur.

ama sürekli oturulan oturma odaları ve salon için uygun değil gözü yorar diye biliyorum.

antre merdiven boşlukları vb yerler için sensörlü zaman ayarlı düzenekler alıp bu lambalardan takmak

mantıklı biz antreye takdırdık,çıktığımız anda otomatik yanıyor ve

sönüyor, sürekli yanma derdi yok yani. fiyatı ise 25-30 ytl civarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herculyus -- 11 Ocak 2009; 13:43:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: @mc@bey

quote:

quote:

duygu.donmez1985 takma adlı değerli üyemiz forumumuzu bugün üye olarak onurlandırmış ve aniden makineli tüfek gibi verdiği yanıtlara, açtığı konulara bakılırsa tüm ucuz ve kaliteli ürünlerin (tabii ki kendisinin hiç bir ilgisi olmadığı) EniyiAl.com sitesinde olduğunu düşünmekte.

Sıcak fırsatlarda "oh be, nihayet rcoyuncak.com diye başka bir site önermiş" diye sevinirken, sitenin sayfasının altında bir not ilişti gözüme:

Copyright © RCOyuncak.com | Bu site bir EniyiAl.com alışveriş zinciri üyesidir.

İmza: Salak.

• quote:

Orjinalden alıntı: oozgurel

arkadaşlar likde verdiğim ampullerden kullanan varmıdır forumda

ne yapacağım kararsızım

Sitedeki fiyat uygun. Ama şunu söyleyim ömürleri çok kısa oluyor. Yani üzerinde yazdığı gibi 8bin saat değil ömürleri. Ben hiçbir tasarruflu ampulü 7-8 aydan daha uzun bir süre kullanmadım. 8bin saat demek lamba 24 saat yandığında 1 yıl ömrü olur demek. Ben evimde 24 saat lamba yakmam ama ömrü buna rağmen 1 yıl olmuyor.

Philipsin avrupa malların ömründe de fark yok. Heleki o resimlerini koyduğunuz yuvarlak ampul hepten beter. 5 ay anca kullanmışımdır. Yanlış hatırlamıyorsam 16ytl vermiştim. Değmedi yani.

• evet son bir ay içinde evdeki tasarruf ampulleri birer birer gitti,
    birinin flamanından biri yanmış,( kırdım baktım )
    diğeri flamanlar ısınıyor ama parlamıyor,
    bir diğeri de aynı şekilde çalışırken pat diye gitti,
    şunu söyleyebiliriz, şu eski kullandığımız normal 40watt lık yada 20 watt lık floresantlar vardı, starterli,
    en ideali onlar,
    1985 yıllarından beri kullandığım var, lambası 5 yıl kesin gidiyor, starteride aynı şekilde,
    her taşındığım eve götürdüm onu, son çıktığım evde bırakmıştım, hala çalışıyor,
    antika olmuştur diyeceksiniz, ona karşı sevgimin sebebi, ağaç bir çıta üzerine monte etmiştim, ve koyu vernik ile vernik sürdüğüm için çok hoş duruyordu,
  • bu resimdeki lambayı ben mutfakta kullanıyorum philips marka ve çok kaliteli 2 yıl olcak hemen hemen ama mutfağa daha çok yakışıyor tasaruflu ampule gelince sanırım elektriğe çok zam geldi ben wc ye kadar bütün evi bu sarfiyatsızlardan yaptım ama fatura düşmedi zansızken 35 geliyordu zamlı 49 geliyor ne anladım ben bundan
  • tasarruflu lambalar her ne kadar örneğin 100W referans alalım, 20W ile 100Wlık ışık veriyor dense de ben her zaman 100Wlık ışık için 150Wlık tasarruflu ampul tercih ederim. çünkü bu lambaların ışığı daha bir donuk, mat. arkadaşın önerdiği yuvarlak fluoresan lambalar ışığı geniş alana yayma açısından daha işlevli.

Tasarruflu lambaların ömürleri konusunda bazı şeyler söylenmiş, arkadaşlar bu lambaların içinde elektronik balastlar var. Bu elektronik devrelerin sürekli aç kapa yapıldığı durumda bozulma ihtimalleri artar. Yani aslında tasarruflu lambaların ömürlerini açma-kapama sayısı belirler. Dolayısıyla evinizde bu lambaları "uzun süreli yanacak yerlerde" kullanın. Örneğin koridor, tuvalet, kapı önü gibi kısa süreli, sürekli aç-kapa yapılan yerlerde bu lambaları kullanmayın. Çünkü ömürleri azalır. Hem zaten farkettiyseniz tasarruflu ampüller uzun süre tam randımanla çalışamazlar, bekledikçe ışıkları açılır, ilk anda sönüktürler.

• arkadaşlar bende evimde tamamen bu lambalardan kullanmak istiyorum üniversite yıllarımda 4 yıl boyunca philips marka tasarufflu lamba kullandım ev aydınlatması gayet iyiydi 4 yıl derkende yanlış anlaşılmasın okul bitimi eşyaları arkadaşlara dağıttım ve gecenerde gittim lamba hala çalışır vaziyete :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.