Şimdi Ara

telsizden anlayan arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
22.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teknik servisimizde servis ekipleri kendi aralarında telsiz ile irtibat kuruyor
    elimizde aselsan cobra telsziler var
    ancak bulunduğumuz bölge itibari ile telsiz kullanımı bir hayli yoğun , dolayısı ile anonslar birbirine karışıyor.
    sekiz kanal var hepsi aynı
    ara kanallarda da sebebini anlamadığım bir şekilde mandal ile bir kaç kere tetikleyerek anons çıkılabiliyor
    acaba harici bir frekans yapılabilirmi???...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telsizden Anlayan Arkadaşlar İçin Bilgi Verici Kılavuz

Telsizler, iletişim kurmak için sıklıkla kullanılan önemli cihazlardır. Kullanımları kolay olsa da, bazen sorunlar ortaya çıkabilir ve bunları çözmek için teknik bilgi gerekebilir.

Aselsan Telsiz Normal Ekim Kilitlendi Nasıl Açılır?

Ekim kilitlenmesi, Aselsan telsizlerde görülebilecek yaygın bir sorundur. Bu sorun, genellikle telsizin yanlışlıkla normal ekim moduna alınmasından kaynaklanır. Normal ekim modunu açmak için telsizin üzerindeki "Menü" düğmesine basmanız ve ardından "Normal Ekim" seçeneğini seçmeniz gerekir. Sorun devam ediyorsa, telsizin "Sıfırla" düğmesine basmayı deneyebilirsiniz.

Aselsan Telsiz Ekim Takınız Ne Demek?

Ekim takınız mesajı, telsizin anteninin doğru şekilde bağlanmadığı anlamına gelir. Anteni kontrol etmeli ve doğru şekilde takıldığından emin olmalısınız. Anten gevşekse veya hasar görmüşse, değiştirilmesi gerekebilir.

Aselsan Telsiz Hata 202

Hata 202, Aselsan telsizlerde görülebilen bir başka yaygın hatadır. Bu hata, genellikle telsizin pilinin bittiğini gösterir. Pili şarj etmeli veya yenisiyle değiştirmelisiniz.

Normal Ekim Kilitlendi Ne Demek?

Normal ekim kilitlenmesi, telsizin normal ekim modunda kilitlendiği anlamına gelir. Bu mod, yalnızca yetkili personel tarafından kullanılmalıdır ve yanlışlıkla etkinleştirilmiş olabilir. Normal ekim modunu açmak için telsizin "Menü" düğmesine basmanız ve ardından "Normal Ekim" seçeneğini seçmeniz gerekir.

Aselsan Telsiz Hata Kodları

Aselsan telsizler çeşitli hata kodları gösterebilir. Bu hata kodlarının anlamlarını öğrenmek, sorunları teşhis etmenize ve çözmenize yardımcı olabilir. Aselsan telsiz hata kodları hakkında daha fazla bilgi için üreticinin kullanım kılavuzuna bakabilirsiniz.

Telsiz Ekim Hatası

Telsiz ekim hatası, telsizin anteniyle ilgili bir sorunu gösterir. Anteni kontrol etmeli ve doğru şekilde takıldığından emin olmalısınız. Anten gevşekse veya hasar görmüşse, değiştirilmesi gerekebilir.

Aselsan Telsiz Ekim Takınız Ne Demek?

Ekim takınız mesajı, telsizin anteninin doğru şekilde bağlanmadığı anlamına gelir. Anteni kontrol etmeli ve doğru şekilde takıldığından emin olmalısınız. Anten gevşekse veya hasar görmüşse, değiştirilmesi gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Telsiz konusunda pek bilgim yok ama ayarlanabilen frekans dışında frekansa girmek zor gibi geliyor.Sanırım kastınız devrelerle oynayarak bir şeyler yapmak.Bence sağlıklı olmayabilir bu benim görüşüm.Ayrıca

Lütfen Üst konudan devam ediniz + kilit
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper.y

Telsiz konusunda pek bilgim yok ama ayarlanabilen frekans dışında frekansa girmek zor gibi geliyor.Sanırım kastınız devrelerle oynayarak bir şeyler yapmak.Bence sağlıklı olmayabilir bu benim görüşüm.Ayrıca

Lütfen Üst konudan devam ediniz + kilit
    telsizlerin içini açmak frekans larını değiştirmek kanunen, yasak bizde telsiz kullanıyoruz 4915 aselsan ama bizim telsizlerin menzili 100km yi geçiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THUNDERBIRD -- 30 Ağustos 2006; 0:40:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: THUNDERBIRD

telsizlerin içini açmak frekans larını değiştirmek kanunen, yasak bizde telsiz kullanıyoruz 4915 aselsan ama bizim telsizlerin menzili 100km yi geçiyor

Alıntıları Göster
    Çok kanallı olanları var onları kullanmalısın. Mesela şu sokaklarda dolaşan sucuların tüpçülerin arabalarında küçücük telsiz var uunuttum ama 90 kanal civarıydı. 250 kanal civarı olanlarıda duymuştum.

Sonuç olarak frekans değiştirme gibi bir şansın bence var ama bunun için elektroniği aşmış olman lazım!

Bence sen 2km menzilli 9v pille çalışan FM vericilerden al onları kullan ses kalitesi süper, telsize 100 basar.

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarv

Çok kanallı olanları var onları kullanmalısın. Mesela şu sokaklarda dolaşan sucuların tüpçülerin arabalarında küçücük telsiz var uunuttum ama 90 kanal civarıydı. 250 kanal civarı olanlarıda duymuştum.

Sonuç olarak frekans değiştirme gibi bir şansın bence var ama bunun için elektroniği aşmış olman lazım!

Bence sen 2km menzilli 9v pille çalışan FM vericilerden al onları kullan ses kalitesi süper, telsize 100 basar.

Alıntıları Göster
    bahsettiğiniz PMR tabir edilen telsizlerde maalesef 8 kanalın dışına çıkma şansınız imkansıza yakın. çünkü içlerinde o kadar dar bandlı bir seramik filtre var ki , isteseniz de onu iptal etmeden başka frekanslara kaydıramazsınız. ayrıca PLL olayı da seri bilgi girişli ve çok komplike bir entegre tarafından yapılıyor ki bu da bu entegrenin yazılımını gerektirecektir. ayrıca bunlar izine tabi olmadığından , kendilerine mahsus bir frekans aralığında çalışıyorlar. yani frekansı değiştirebilseniz dahi bu yeni frekansınızın mesele bir emniyet ya da belediye frekansına denk gelmeyeceğini bilemezsiniz. ayrıca müdahale de zaten yasak.
    serdarv arkadaşımızın bahsettikleri ise illegal olarak kanal sayısı arttırılmış olan 27MHz lik CB - halk bandı telsizler. THUNDERBIRD arkadaşımızın bahsettikleri ise legal olarak kullanılabilmesi izne tabi olan profesyonel VHF veya UHF bandındaki telsizler olup , röle ile mesafesi artan telsizlerdir. tabii ki yıllık kullanım ücreti olup , fiyatları da PMR lardan pahalıdır.
    Saygılar.

• quote:

Alıntıları Göster
    üstad merhaba;

bende de 1 adet aselsan 4915-s model el telsizi var. pmr yada halk bandı frekansı yükletmek istedim ama Ankara'da bu işi yapabilecek kimseyi bulamadım. alet taş gibi olmasına nazaran baş ucumda öylesine yatıyor. bana bu konuda yardımcı olabilirsen çok sevinirim.

quote:

Orjinalden alıntı: THUNDERBIRD

• quote:

Orijinalden alıntı: sanalgezgin

üstad merhaba;

bende de 1 adet aselsan 4915-s model el telsizi var. pmr yada halk bandı frekansı yükletmek istedim ama Ankara'da bu işi yapabilecek kimseyi bulamadım. alet taş gibi olmasına nazaran baş ucumda öylesine yatıyor. bana bu konuda yardımcı olabilirsen çok sevinirim.

quote:

Alıntıları Göster
    Çözüm Elektronik. Tel: (0212) 251 33 07 Yeri Karaköy Balıklı Handa.
    quote:

Orjinalden alıntı: thomas

üstad merhaba;

quote:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: melih.yanardağlar

Çözüm Elektronik. Tel: (0212) 251 33 07 Yeri Karaköy Balıklı Handa.
    quote:

üstad merhaba;

quote:

Alıntıları Göster
    @melih.yanardağlar;

üstad çok teşekkür ederim. bayramdan hemen sonra bi istanbul yapıp şu aleti çalışır duruma getirteyim. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

iyi bayramlar, mutlu yıllar...

• quote:

Orijinalden alıntı: sanalgezgin

@melih.yanardağlar;

üstad çok teşekkür ederim. bayramdan hemen sonra bi istanbul yapıp şu aleti çalışır duruma getirteyim. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Bayramdan sonra bu arkadaşı Telefonla arayarak sor bu konuda son derece deneyimlidir.
    quote:

@melih.yanardağlar;

• quote:

Orijinalden alıntı: melih.yanardağlar

Bayramdan sonra bu arkadaşı Telefonla arayarak sor bu konuda son derece deneyimlidir.
    quote:

@melih.yanardağlar;

Alıntıları Göster
    ayrıca aselsan yetkili servisleri. Ancak istediğiniz frekansa gelmeyebilir bu telsiz ve de illegal olacağı için ayarlamayabilirler de... PMR ların frekansları da UHF bandında ancak sadece özel olarak bu amaca hizmet etmek üzere ayrılmış kanallardır.
    Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: untayk

ayrıca aselsan yetkili servisleri. Ancak istediğiniz frekansa gelmeyebilir bu telsiz ve de illegal olacağı için ayarlamayabilirler de... PMR ların frekansları da UHF bandında ancak sadece özel olarak bu amaca hizmet etmek üzere ayrılmış kanallardır.
    Saygılar.

Alıntıları Göster
    aselsanın PMR adındaki piyasaya sürdüğü el telsizieri direkt olarak ithal gelmektedir aselsan servislerinde bunların belli başlı arızaları yapılıyor fakat frekans yüklemesi gibi veya yeni frekans oluşturmak gibi bi şansınız yok saygılar

• quote:

Alıntıları Göster
    yasak olduğunu bilmiyordum ama osilatör bölümünde trimer veya kristal değişerek kısacası genel bir modifikasyon yaparak istediğin boş frekansa kaydıra bilirsiniz.

Ben de aselsanın cobra modelini kullandım. Kısa boylu tombul bişi. Harici aydınlatması var. ve bilkdirim seslerini değişe biliyorsunuz. güzel ve fonksiyonel bir telsiz di.

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: musyavuz88

yasak olduğunu bilmiyordum ama osilatör bölümünde trimer veya kristal değişerek kısacası genel bir modifikasyon yaparak istediğin boş frekansa kaydıra bilirsiniz.

Ben de aselsanın cobra modelini kullandım. Kısa boylu tombul bişi. Harici aydınlatması var. ve bilkdirim seslerini değişe biliyorsunuz. güzel ve fonksiyonel bir telsiz di.

quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar elime bir tane TEAM TRS404 telsiz geçti.Çıkış transistörü hariç problem gözükmüyor.Transistör sökülmüş bunun ,ne olduğunu bilen ya da elinde şeması olan varmı?Yerine 2Sc1971,2Sc1972 taksam olur mu?Teşekkürler...

• SELAM ,40 KANAL CB CİHAZ OLARAK GÖZÜKÜYOR İNTERNETTE....TRANSİSTÖR OLARAK 2SC2078 KULLANILIR GENELLİKLE....

KOLAY GELSİN....
  • quote:

Orijinalden alıntı: CYRELL

SELAM ,40 KANAL CB CİHAZ OLARAK GÖZÜKÜYOR İNTERNETTE....TRANSİSTÖR OLARAK 2SC2078 KULLANILIR GENELLİKLE....

KOLAY GELSİN....
    quote:

Orjinalden alıntı: CYRELL

SELAM ,40 KANAL CB CİHAZ OLARAK GÖZÜKÜYOR İNTERNETTE....TRANSİSTÖR OLARAK 2SC2078 KULLANILIR GENELLİKLE....

KOLAY GELSİN....

Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: spectrum05

quote:

Orjinalden alıntı: CYRELL

KOLAY GELSİN....

Teşekkürler...

Alıntıları Göster
    Sonunda aradığım siteyi buldum.Birçok telsizin şeması var...
    http://www.cbradio.cz/doc/

• quote:

Orijinalden alıntı: spectrum05

Sonunda aradığım siteyi buldum.Birçok telsizin şeması var...
    http://www.cbradio.cz/doc/

Alıntıları Göster
    Telsizlerle ilgili kapsamlı bi site öneriniz varmı arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: military55

Telsizlerle ilgili kapsamlı bi site öneriniz varmı arkadaşlar?

Alıntıları Göster
    TELSİZ HABERLEŞMESİ KENDİ İÇİNDE KATEGORİLERE AYRILIYOR....

İLGİLENDİĞİNİZ KATEGORİYİ BİLDİRİRSENİZ YARDIMCI OLABİLİRİM...

KOLAY GELSİN...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CYRELL

TELSİZ HABERLEŞMESİ KENDİ İÇİNDE KATEGORİLERE AYRILIYOR....

İLGİLENDİĞİNİZ KATEGORİYİ BİLDİRİRSENİZ YARDIMCI OLABİLİRİM...

KOLAY GELSİN...

Alıntıları Göster
    en az 10km yarı çapında şehir içi gürüşmeye uygun afet (depre vs.) sonrası kullana bileceğimiz bir kategori model marka bildirir sen sevinirim ARAMA KURTARMA EKİBİ İÇİN.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirturkcan

en az 10km yarı çapında şehir içi gürüşmeye uygun afet (depre vs.) sonrası kullana bileceğimiz bir kategori model marka bildirir sen sevinirim ARAMA KURTARMA EKİBİ İÇİN.

Alıntıları Göster
    www.antrak.org.tr
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.