Şimdi Ara

Tarla - Arsa Dönüştürme (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bu konularda hiç bir bilgim olmadığı için sizlere sormak istedim.

Benim tapu alanı 20.259,06 bir tarlada 1,219m2 bir hakkım oldu. Aile de anlaşma yapıldı ve bana burası düştü, ben içine küçük bir hafif çelik ev yaptırmak istiyorum, yaptırabiliyor muyum?

Yanlış bilmiyorsam 5000 metrekare üzeri bir yerin sadece 250 metrekaresine yapılıyormuş. Eğer yaptıramıyorsam ne yapabilirim satmalı mıyım bana bilgi verir misiniz gerçekten hiç bir bilgim yok :(

Şunları ekliyim, çevremde evler, ahırlar hatta aynı arazi üzerinde dayımın 2 adet kerpiç evi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalim_kirpi -- 21 Kasım 2020; 12:31:42 >

• hocam 5 dönüm üzerinde ise kadastro yolu varsa, köy içi sınırları içinde kalıyorsa vs. gibi bir kaç şeyi karşılaşıyorsa %5 imar hakkı var evet. ayrıca tarla demişsiniz. tarla olduğu için toprağın durumu önemli. yağmur zamanında su tutuyorsa sorun olabilir.

• KcRasco K kullanıcısına yanıt

Evet ayrıca sürekli tarım arazi olarak tanımlıysa, sel bölgesi ise, şuan ki konumunda sit alanı olarak işaretlendi ise bunların araştırılması gerekli. Öncelikle belediyeniz imar servisinde 1/25000 Nazım İmar Planlarını talep edebilirsiniz. Bu planda araziniz durumu yer alır. Bir de bu planın yanında bir katalog olur orada arazinizin durumunu öğrenebilirsiniz. Daha sonrasında belediye imar servisinden görüş yazısı talep edersiniz. Buna istinaden orman çevre ve var ise büyük şehir belediyesinden görüş istenir. Bu şekilde daha rahat sağlıklı bir yol izleyebilirsiniz.

Gelelim tarlanın arsaya dönüşmesi konusuna kadastro anlamında bölgede sanayileşme yada görüş isteyerek bu talebi resmiyete dökebilirsiniz. Eğer iyi bir mimar ve emlak danışmanınız var ise bölgede kamu yararı gözetilerek arazi niteliği değiştirilebilir. Zor ama imkansız değil. Peşine düşer ve emsaller ile bu yolda ilerlerseniz 6-8 ay gibi bir sürede tarlanız arsa niteliği kazanabilir.

Bol şanslar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.