Şimdi Ara

TARİHİ BİR FIRSAT LÜTFEN İNCELEYİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben başbakan olsam v.s. diye başlayıp vatanı kurtarmakla biten sohbetlerde hepimiz bulunmuşuzdur. Pek de faydasını görmemişizdir, kendimizi rahatlatmak dışında. İşte size tarihi bir fırsat. Sivil bir anayasa için aklınızda ne kadar cin fikir varsa üşenmeden yazın. Yazın ki çorbada sizin de tuzunuz olsun.

Yeni Anayasa hakkında görüş ve önerileriniz için resmi web sayfası:

http://yenianayasa.tbmm.gov.tr/default.aspx

• Halkımız yazmayı sevmez. Genelde konuşmayı sever. Her konuya da hakimdir. Özellikle siyaset ve spor uzmanıdır. Söz konusu siteye rağbet olacağını sanmam. Ben söz konusu siteye ve hürriyet gazetesinin bu konudaki çalışmasına katıldım, bir şeyler karaladım ama dikkate alınır mı bilemem.
    41 yıldır bu dünyadayım. 2 kız çocuk babasıyım. Borcum var, arabam var, evim var. Bir de "eş/dost" bildiklerim var.
    2007 üyesi
  • Okuldan Sivil bir anayasa yazmam istendi, Ben ve 5 arkadaştan ,Ben, Kültür Ve Bilim Ahalisiyle birlikte yazarım artık, Sınavlarım bitsin, konumu açacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öyle biri işte -- 5 Ocak 2012; 22:37:24 >
  • O sayfaya yazılanları alıp okuduklarını bile zannetmiyorum. Belki eğlence olsun diye okuyanlar vardır Bir tane örnek vereyim hem ben zamanımı boşa harcamış olurum hemde dh veritabanını biraz daha doldurmuş oluruz

Yurtdışından sadece yurtdışına geçici görevle giden polisler 1 adet ve 1 defaya mahsus olmak üzere silah getirebiliyorlar. Silah satın almak istiyorsanız ve istediğiniz silah ülkemizde bulunmuyorsa geriye tek yol kalıyor o da yurtdışından silah getirecek olan bir polis bulup fazladan 3-5 bin dolar ödemek...

Hukuki olarak baktığınız zaman, anayasada herkesin eşit olduğu yazıyor ama yurtdışından sadece polisler silah getirebiliyorlar. Bu hak onlara polis oldukları için veriliyorsa açıkça anayasaya aykırıdır. Polis oldukları için değilde yurtdışından geldikleri için veriliyorsa, o zaman silah getirme hakkı yerine getireceği silahı vergisiz ülkeye sokma avantajı sağlanabilir.

Yurtdışından silah getiren polislerin tamamına yakını, ülkemizde bulunmayan silahları getirip 3-5 misline satıyorlar. Yani kendilerine tanınan hakkı kendileri için kullanmıyorlar karaborsa şartlarından vurgun yapmak için kullanıyorlar. Ben dahil birçok kişi bu durumdan şikayetçi olduğumuzdan çeşitli yerlere dilekçeler yazdık ama sonuç çıkmadı.

Birgün tvde yeni silah kanunu hakkında konuşan bakan veya komisyon başkanını dinliyorum. Özetle yurtdışından silah getiren polislerin satma amacıyla getirdiğini söyledi. Onlarda o şekilde yollarını bulsunlar anlamında birşeyler söyledi Biz bir haksızlık hukuksuzluk keşfettikte vekillere duyurmaya çalıştığımızı zannediyormuşuz. Meğer adamlar durumun farkındaymış ve hatta destekliyorlarmış.

Bazı kişiler silahlanmaya karşı çıktığı için yazdıklarımla ilgili bana hak vermeyebilir ancak ortada bir hukuksuzluk olduğu çok açıktır. Bu yanlışları gören bilen farkında olan ve düzeltmek için birşeyler yapmayanlardan ben hayır beklemiyorum, sizede beklemenizi tavsiye etmem.

"Never trust a government that doesn't trust its own citizens with guns. "

• Bence görüşlerimiz dikkate alınmaz,hatta fişleme mekanızmasına faydamız olur,ama bu sayfanın açılmasıda olumlu eğer değerlendirilcekse.

Fikirlerimi kağıda yazıp balkondan atarım, bir kişinin okuma ihtimali daha yüksek
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.