Şimdi Ara

Donanım & Sistem tavsiyesi istemeden önce lütfen okuyun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
208
Cevap
2
Favori
16.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar, son zamanlarda sıkça karşılaştığım bir durumu sizlerle paylaşmak ve yorumlarınızı almak istiyorum...

Sistem önerisi isteyen arkadaşların;

*** Başlık açmadan kafalarındaki oluşturdukları bütçelere denk gelen birçok başlık vardır eminim, önce inceleyip kararsız kaldıklarında yardım istemeleri daha güzel, net ve anlaşılır olur diye düşünüyorum...

*** Ayrıca konu kirliliği olmaması için; tavsiye isteyen arkadaşlar, konuyu açtıktan sonra, tek tek her bir bileşen için yeniden konu açmamaya özen göstersinler ve tek bir başlıktan devam etme yolunu seçsinler, daha fazla yardım ve yorum alırlar.

*** KASA+MONİTÖR mü, yoksa sadece KASA mı istediklerini ve KULLANIM AMACI ile beraber BÜTÇELERİNİ de belirtirlerse çok sevineceğim.

** Bunlara ek olarak sonu olmayan bazı sorulardan da kaçınmalarını öneriyorum; AMD mi & INTEL mi , ya da ATI mi & NVIDIA mı gibi. Bu sistem beni KAÇ YIL GÖTÜRÜR ve ya oyunlar da KAÇ FPS alırım gibi...

Burada şu olabilir konuyu açan arkadaşımız özel olarak hangi işlemciyi kullanmak istiyor onu belirtebilir mesela; " ben i7 920 istiyorum " ya da " ben X4 965 işlemcili bir sistem istiyorum " gibi belirtip ona göre devam edilebilir konu üzerinden.

** Tek bir yerden mi, yoksa web üzerinden tek tek sipariş ile mi alacaklarını da yazabilirler.

** Taksitli ise; kaç ay vade ve hangi kredi kartı ile alabileceğini.

** Belirtilen max. bütçe de esneme payı varsa bunu yazmaları iyi olur arkadaşların, mesela 2.500 TL 'lik tavsiye isteniyor ama +100 TL'de olabilir gibi.

** Hatta ellerinde mevcut kullanımında ve sorunu olmayan parçalarda varsa belirtilmesi çok iyi olur. (HDD, Optik Sürücü, Ekran Kartı vb.)

** Arkadaşların, profilinde bulunulan İL'i de belirtmeleri, yakın yerlerdeki firmalardan tavsiye almaları adına rahatlık sağlar.

Bazı başlıklarda bu saydıklarım yer alıyor ama bu ara çok fazla eksik bilgi ile birşeyler karalamaya çalıştık hep beraber...

Şu yüzden önemsiyorum, forumda konular çok fazla dağılıyor, çok fazla düzeltme yapıyoruz ve karman çorman bir hal alıyor topic.

Sizlerinde düşüncelerini öğrenmek isterim bu konuda...

* Konuyu ön sayfaya taşırken bir kaç satır yazmak istedim, aslında bunların hepsini biliyorsunuz ama yeni katılan arkadaşlarımızın da kabaca göz atmasını isterim...

Sistem toplarken;

- Kasa seçimini iyi yapın, rahat montaj imkanı ve iyi soğutma performansı veren, malzemesi kaliteli kasalara bakın, kasa dan tasarruf yapmanızı önermem.

- Power Supply (psu) seçimine dikkat edin, bütçenize göre 80+ Plus olan modellere yönelin ve ihtiyacınızdan fazlasını almayın, o bütçeyi başka şekilde değerlendirin.

- Monitör seçiminde, en az DVI çıkışının bulunmasını unutmayın, analog (vga) monitörlere yönelmeyin.

- İşlemci seçimi yine uzun vadeli kullanılan bir bileşendir, kullanım amacınıza göre benchmarklara göre bakarak aralarında çok fark olmayan işlemcileri (i5-i7 gibi) tercih etmeyip, benzer performansı daha hesaplı sunan işlemcilere bakın.

* Bu 4 bileşen en uzun süre kullanılan parçaların başında gelir, bütçe de en fazla yeri bunlara ayırın...

- Anakart seçimi, güncel çipsetlere bakın ve f/p oranı yüksek ürünleri alın ve aşırı pahalıya kaçmayın...

- Ekran kartında her zaman belirttiğim üzere, f/p ürünü almanızda fayda var, çok çabuk güncelliğini yitiren bir parçadır, bu yüzden yüksek ekran kartı alacağım diye diğer bileşenlerin kalitesini düşürmeyin.

- Bellek seçiminde de, artık ddr3'ün yaygınlaşmasıyla beraber fiyatlar da uygun hale geldi, min. 4gb alıp bütçe kısıtlı ise, sonradan eklenmesi makul olur, direk 8gb almak gerekmez, frekanslara gelince de 1333-1600mhz gibi yeterli olur, çok extra bir durum oldu kampanyalı bir fiyat aldınız o zaman daha yüksek frekanslı ram alırsınız, ancak sisteme getirisi düşük olduğu için ramlere çok para vermenizi önermem...

- Sabit disklere gelince de, çeşitli firmalardaki kampanya-indirim vb. fiyatlandırmalarla artık Solid State Disk (ssd) almak daha da kolay hale geldi, ancak illa alınması da şart değildir sonradan ilave edebilirsiniz bütçenizin durumuna göre, mevcutta ki diskinizi de depolama için kullanırsınız, hdd'ler de cache olayına da çok takılmayın SSD olmadığı sürece normal diskler arasındaki bu farkı ÇOK net anlayamayız...

- Soğutma konusu da önemli, özellikle yaz aylarında sistem sıcaklıklarında gözle görülür artış meydana geliyor, kasa yapınız müsait ise işlemciler için, 12cm'lik fana sahip kule (tower) türü soğutucuları tercih edin, kasa içi kablo düzenlemesini iyi yapın.

Basitçe bazı bilgileri aktarmaya çalıştım, iyi forumlar arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 10 Mayıs 2013; 14:55:11 >

|| Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||

• Evet çok haklısın dediklerinin hepsine katılıyorum.Ayrica tavsiyelerin için teşekkürlerimi sunuyorum...

Orijinalden alıntı: bLind

Evet çok haklısın dediklerinin hepsine katılıyorum.Ayrica tavsiyelerin için teşekkürlerimi sunuyorum...
    Rica ederim ben teşekkür ederim dostum elimden geldiğince birşeyler sunmaya çalışıyorum
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Rica ederim ben teşekkür ederim dostum elimden geldiğince birşeyler sunmaya çalışıyorum

Alıntıları Göster
    aynen üstad..genellikle yeni üyeler tarafından yapılıyor..ve konuyu açan çıkıp gidiyor daha sonra bakarım diye..bu durumda yardımcı olamıyoruz ve dediğin gibi bir de kalabalık oluşuyor..aslında üstkonu var ama araştırılmadan direkt konu açılıyor..

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    çok doğru demişsin dostum..ama benim gördüğüm birçok kişi sadece sistem tavsiyesi almak için foruma üye olmuş.. diğer bölümlerden forum yetkililerinin veya eski üyelerin uyarılarıyla doğru bölüme konu açabilmiş
    ..haliyle üstkonular vs okumuyorlar..
    ilk mesajlarında sistem önerisi alıyorlar..
    o nedenle sanırım uygulamaya geçirilmesi biraz zor oluyor..

Orijinalden alıntı: ooppss

çok doğru demişsin dostum..ama benim gördüğüm birçok kişi sadece sistem tavsiyesi almak için foruma üye olmuş.. diğer bölümlerden forum yetkililerinin veya eski üyelerin uyarılarıyla doğru bölüme konu açabilmiş

Alıntıları Göster
    Ne diyeyim ki başka

• quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

Alıntıları Göster
    çok haklısın hocam genelde yeni üyeler gibi görünsede rütbelilerden(rütbe için post kasan bir kaç kişi) yapanlarda çıkıyor.üstkonular okunsa iyi olur diye düşünüyorum inş. faydalı olur bu konu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaşlar bir bakın lütfen!!!!
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nemanja BJELICA_8

çok haklısın hocam genelde yeni üyeler gibi görünsede rütbelilerden(rütbe için post kasan bir kaç kişi) yapanlarda çıkıyor.üstkonular okunsa iyi olur diye düşünüyorum inş. faydalı olur bu konu

Alıntıları Göster
    Katılıyorum Nihat Abi

Orijinalden alıntı: KHeto

Katılıyorum Nihat Abi

Alıntıları Göster
    Amaç hem hızlı hemde net anlaşılır bilgi aktarımları olsun açıkçası kendime de kızıyorum özellikle imla hatası yapıp sonra dan düzeltmek canımı sıkıyor ki bu en basiti yani, bir de işin içine bir sürü ürün & fiyat girip önerilerle açıklamalar girince iyice çorba oluyor ekranım var gerek yok, ya da hdd var hatta optik sürücü de var vs. olunca fena karışıyor.

İşin mantığı basit aynı şeyleri söylüyoruz hepimiz...

• quote:

Amaç hem hızlı hemde net anlaşılır bilgi aktarımları olsun açıkçası kendime de kızıyorum özellikle imla hatası yapıp sonra dan düzeltmek canımı sıkıyor ki bu en basiti yani, bir de işin içine bir sürü ürün & fiyat girip önerilerle açıklamalar girince iyice çorba oluyor ekranım var gerek yok, ya da hdd var hatta optik sürücü de var vs. olunca fena karışıyor.

İşin mantığı basit aynı şeyleri söylüyoruz hepimiz...

Alıntıları Göster
    Çok haklısın Leon-x
    Bence bu konu üst konu olmalı...

• quote:

Orijinalden alıntı: 00FFCC

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler arkadaşlar

Daha da geliştirilebilir aslında bu başlık ama kasmaya gerek duymadım basit bir şekilde ifade etmeye çalıştım...
  • quote:

Teşekkürler arkadaşlar

Daha da geliştirilebilir aslında bu başlık ama kasmaya gerek duymadım basit bir şekilde ifade etmeye çalıştım...

Alıntıları Göster
    aslında bu konuyu okumadan açmıştım baslışımı ama sizin kurallarınıza uygun oldugunu dusunuyorum

zaten sağlıklı sonuç almamamız için tam olarak ne istediğimizi belirtmemiz şart değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: lazovski

aslında bu konuyu okumadan açmıştım baslışımı ama sizin kurallarınıza uygun oldugunu dusunuyorum

zaten sağlıklı sonuç almamamız için tam olarak ne istediğimizi belirtmemiz şart değil mi?

Alıntıları Göster
    @lazovski

Zaten konuyu açarken ne istediği bilen kişilerle ilgili bir sıkıntımız olmuyor ama hiç birşey belirtmeden konu açıp sonra da öneri isteyen arkadaşlar oluyor o zaman da pazar yeri gibi oluyor konu

• quote:

@lazovski

Zaten konuyu açarken ne istediği bilen kişilerle ilgili bir sıkıntımız olmuyor ama hiç birşey belirtmeden konu açıp sonra da öneri isteyen arkadaşlar oluyor o zaman da pazar yeri gibi oluyor konu

Alıntıları Göster
    @LEON-X

bide ozellikle bir nokta var ki; onu da belirtirsen guzel olur... sistem alacaklar lutfen "Intel mi AMD mi alayim" gibi soru isaretlerinden uzak dursunlar... bir i7 icin de Phenom icin de sistem oneriyoruz zaten.. ama eger kisi oncelik sectiyse kendi kistaslarini yazsin... hani "ben i7 istiyorum" veya "Phenom istiyorum" gibi... sonradan Intel ile AMD arasinda secim yapmaya calisirken, dostlarimiz arada gumburtuye gitmesin... tartisma olmasin..

baslik ve yazin anlamli... onerilerin konusunda basarilarinin devamini diliyorum..
    Saygilarimla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

@LEON-X

bide ozellikle bir nokta var ki; onu da belirtirsen guzel olur... sistem alacaklar lutfen "Intel mi AMD mi alayim" gibi soru isaretlerinden uzak dursunlar... bir i7 icin de Phenom icin de sistem oneriyoruz zaten.. ama eger kisi oncelik sectiyse kendi kistaslarini yazsin... hani "ben i7 istiyorum" veya "Phenom istiyorum" gibi... sonradan Intel ile AMD arasinda secim yapmaya calisirken, dostlarimiz arada gumburtuye gitmesin... tartisma olmasin..

baslik ve yazin anlamli... onerilerin konusunda basarilarinin devamini diliyorum..
    Saygilarimla...

Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ederim desteğin için kardeşim

Önemli bir noktaya değinmişsin

İlk mesajımı geliştiriyorum...

• quote:

Çok teşekkür ederim desteğin için kardeşim

Önemli bir noktaya değinmişsin

İlk mesajımı geliştiriyorum...

Alıntıları Göster
    Çok yararlı bir konu olmuş gerçekten eline sağlık LEON-X hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Cool Boy

Çok yararlı bir konu olmuş gerçekten eline sağlık LEON-X hocam

Alıntıları Göster
    Sende sağol kardeşim sayenizde daha da güzel olacak herşey
  • quote:

Sende sağol kardeşim sayenizde daha da güzel olacak herşey

Alıntıları Göster
    katılıyorum bende sistem tavsiyesi almış biri olarak

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Gerçekten çok yararlı bir konu tebrikler

Yıldız Teknik Üniversitesi
    İnşaat Mühendisi
    2013 Girişliler

Lenovo Y500 SLI
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ogzhn_

Gerçekten çok yararlı bir konu tebrikler

Alıntıları Göster
    Bnde Yeni üyeyim ama Sistem Tavsiyeleri Bölümünündeki Her konuyu okudum araştırdım.
    LEON'ada Katılıyorum aradıgımızı daha kolay ve net bilgiler ögrenmek için Düzen cok iyi oLur uzayıp qiden topiclerden 1 sonuc cıkmıyor..
    /x7 Game Master Desktop KX-2810 / Technics SU-Z990-200w+200w KoloN /
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.