Şimdi Ara

Tarihçiyim Soruları Alayım (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.656
Cevap
94
Favori
43.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zaman ilerledikçe icatlar ve buluşlar azalıyor mu?şu 50 yılda hiç yeni sıfırdan bir buluş var mı somut ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

Orijinalden alıntı: OldWolF3

quote:

Osmanlı, 10 bin kadar Ermeni'yi tehcir etmiştir. Bunların iki yüzünün soğuktan öldüğü Osmanlı kaynaklarında vardır.

Nerde çalışıyosunuz, ve ne iş yapıyosunuz?

Neden sordun?

Komik bir cevap olmuş türk kitaplarında bile 1.1 1,5 milyon, 1,7 bile görmüştüm hangisi diye merak ettim,gerçekten okuduğunuz yerde böyle öğretiliyorsa ve sizde inanıyorsanız yazık....

• quote:

quote:

quote:

quote:

Osmanlı, 10 bin kadar Ermeni'yi tehcir etmiştir. Bunların iki yüzünün soğuktan öldüğü Osmanlı kaynaklarında vardır.

Nerde çalışıyosunuz, ve ne iş yapıyosunuz?

Neden sordun?

Komik bir cevap olmuş türk kitaplarında bile 1.1 1,5 milyon, 1,7 bile görmüştüm hangisi diye merak ettim,gerçekten okuduğunuz yerde böyle öğretiliyorsa ve sizde inanıyorsanız yazık....

Kitap ismi verir misin? Onlarca yerde gördüm bir kere bile 2 milyona yakın bir rakam görmedim. Ne 2 milyonu yahu?

• Vlad Tepeş neden Türklere karşı kin besliyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerelerdesin mübarek. ?

• quote:

Kitap ismi verir misin? Onlarca yerde gördüm bir kere bile 2 milyona yakın bir rakam görmedim. Ne 2 milyonu yahu?

Osmanlıdaki ermeni nüfusunu diyorum,bunların çoğuda gitmiş olmalı ki şu an 50bin ermeni yaşıyor türkiyede,bu nüfüsunda büyük oranda öldüğünü biliniyor,
    sence 200 kişi ölse dünyadaki milyonlarca ermeni niye ağlasın dedem memleketinde ölemedi diye?gerçekten bunu soruyorum,hani yanlış bişey okumuş olabilirsiniz ama başka kaynaklarla çelişip çelişmediğinide araştırın...
  • quote:

quote:

Osmanlıdaki ermeni nüfusunu diyorum,bunların çoğuda gitmiş olmalı ki şu an 50bin ermeni yaşıyor türkiyede,bu nüfüsunda büyük oranda öldüğünü biliniyor,
    sence 200 kişi ölse dünyadaki milyonlarca ermeni niye ağlasın dedem memleketinde ölemedi diye?gerçekten bunu soruyorum,hani yanlış bişey okumuş olabilirsiniz ama başka kaynaklarla çelişip çelişmediğinide araştırın...

Açıkçası pek ilgi ve akademik alanım değil. Yanlış bir bilgi verdim ise özür dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tardis*

quote:

Orijinalden alıntı: erenmemo

quote:

quote:

Tarihçisin hangi yazarları okursun yani görüşünü anlamak için sordum.

Şimdi ben akademisyenlik için uğraşıyorum. Alanım da Orta Çağ.

Okuduğum yazarlar:

Jean Paul Roux
    İbrahim Kafesoğlu
    Haşim Şahin
    Mustafa Demir
    Ali Sevim
    Erdoğan Merçil
    Hakkı Dursun Yıldız

Görüşümü öğrenip ne yapacaksın merak ettim.

yoo bir şey yapacağımdan değil bende çok tarih okurum. çok severim merak ettim.Mustafa armağan mehmet çelik yavuz bahadıroğlu ilber ortaylı vb. yazarları okurum bende genelde . Ama tarih tarihdir hepsini okumak lazım herkesn görüşü farklı oluyor.

Mehmet Çelik okuyan birini gördüm Hangi eserlerini okudun? tv programını izliyor musun?

derin tarih de kendisi yazı yazıyor ama işte cahil olunca insan ne yaparsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Weightless

Nerelerdesin mübarek. ?

İşte okul falan ne yapalım ya. Konu Dışı özlemiştir diye geri döndüm. Sen neler yapıyorsun.
  • quote:

Güncelleme:

Sorulara cevap vermeden bir şeyler yazmak istedim.

Arkadaşlar hepinizin sorularını yanıtlamaya çalışıyorum, çalışacağım da. Bazen alanımın dışında aşırı derecede ayrıntı sorular geliyor, onları da bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışıyorum. Bilmediğim sorulara da bilmiyorum diye yanıt veriyorum. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışacağım.

Lakin konuyu tartışmaya çekenlere sesleniyorum. Eğer sadece körü körüne savunacağınız şeyleri söylemeye geldiyseniz lütfen başka konu açın kendinize. Konumdan gidin. Rica ediyorum sizden. Eğer Mustafa Armağan gibi bir edebiyatçının tarihçi olmadığını savunduğum için objektifliğimi kaybettiğimi söyleyecekseniz lütfen konumu kirletmeyin. Ben yaklaşık 2 senedir bu forumdayım ve beni tanıyanlar elbet vardır. Hiçbir zaman objektifliğimi elden bırakmamaya çalıştım. Lütfen gidin ve kendinize ayrı bir konu açarak orada Mustafa Armağan'ın yazılarını paylaşın. Böylece sözde objektifliğinizi korumuş olursunuz.

Bunun dışında çok güzel sorular geliyor. Yeni nesil tarihe meraklı bir şekilde yetişiyor. Yeni nesil dediğime bakmayın aslında ben de henüz yirmili yaşların başındayım. Tarihe meraklı, araştırmak, okumak isteyen arkadaşlara şu önerileri vereceğim, lütfen ama lütfen dikkate alınız:

-Sebebsiz yere Mustafa Kemal Atatürk'ü karalayan insanları kaale almayın.
    -Sebebsiz yere Osmanlı İmparatorluğu'nu ve padişahlarını karalayan insanları kaale almayın.
    -Kendi ideolojisine ters bir şey söylediğiniz için sizi eleştiren insanları kaale almayın.

Bundan sonra elimden geldiğince yine soruları yanıtlamaya devam edeceğim arkadaşlar. Konuya girip tarihe, tarihimize merak gösteren tüm arkadaşlarıma, kardeşlerime, abilerime teşekkür ediyorum.

İyi forumlar, Tarihçi.

osmanlı nın yükselme döneminde günümüz türkiyesi sınırları içerisinde kalan şehirler arasında devlete en çok vergi veren 5 şehir hangileriydi? kanuni dönemine göre cevaplanabilir.

• Atatürk'ün selanikli değil malatyalı olduğu doğru mu?

annesi diye bildiğimiz zübeyda hanım aslında halasıymış olabilir mi?
  • Türkler islamiyete hangi tarihte geçmeye başlamıştır?
  • Ne kadar çok gereksiz insan topluluğu var forumda. Adam "tarih hakkında merak ettiklerinizi yazın, elimden geldiğince yanıtlayım" diyor, bazı kimseler ise dalga geçmeye çalışıyor.

Herneyse, soruma gelecek olursak.. Belki biraz dolaylı bir soru olacak, kesin bir yerden sormayacağım. Tarihimizde olan ve şu an yanlış bilinen gerçekler var mı ? Ufak tefek yanlışlar elbette olabilir ama benim kastettiğimi anladınız sanıyorum.
  • yavuz.un 40 bin alevi öldürüdüğünü belgeleyen kaynaklardan 2-3 örnek verir misin?
    Bir de bunu yapmış ise sebebi nedir? Osmanlı coğrafyasında o dönem birçok hristiyan, yahudi, vs azınlık varken neden alevileri öldürtmüş olabilir?
    Senden elinden geldiğince ve olabildiğince objektif bir cevap bekliyorum.
  • Öncelikle DHFB grubundan selam olsun, şimdi dağıldı o grup gerçi.

Tarihin Arka Odası adlı programı izliyor musun? Izliyorsan yorumların nedir?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Weightless

Nerelerdesin mübarek. ?

İşte okul falan ne yapalım ya. Konu Dışı özlemiştir diye geri döndüm. Sen neler yapıyorsun.

Vallahi nicki görmesem unutmuştum seni biz de aynı ya yuvarlanıyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Erukay

quote:

Oy beni anlayan birisi gelmiş sonunda yahu. Adamlar anlamıyor dostum. Gördüğün gibi Sakarya Üniversitesi Tarih okuyorum. Alan olarak nedir.

Hocam henüz 1. sınıfım ancak Cumhuriyet tarihi ve Siyaset tarihi üzerine ilgim var. Osmanlıca'dan kaldım bazı sağlık problemleri yaşadım o yüzden ortalamam düşük, bu seneyi tekrar edebilirim.

Dersim İsyanı hakkında çok şey söyleniyor. Siz ne diyorsunuz ?

• Hocam 4.Murat konusunda ne düşünüyorsun.Ayyaş mıydı yoksa aldığı ilaçların etkisiyle mi öyle görünüyordu.İki farklı bilgiyi de okudum çünkü.

Ek olarak,Osmanlı padişahlarının içki durumunu da merak ediyorum, kimileri onlar müslüman içmez derken kimileri içkiye bağlı sirozdan vs. öldüklerini söylüyor.

Son sorum, 4.Mehmet sadrazamını 1683 Viyana Kuşatması'na çevredeki kaleleri fetih amacıyla mı göndermişti durum sonradan mı değişti, gerçi bu bana pek mantıklı gelmiyor çünkü büyük bir orduyla gidilmiş.Kırım hanının ihanetinden sonra Belgrad'a çekilmiş ordu.Burada direk sadrazamı idam ettirmek yerine ona süre tanımak gerekmez miydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChandlerBing -- 17 Haziran 2013; 17:50:42 >
  • Fransızların ataları Galyalılar mıdır?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tardis*

quote:

quote:

quote:

Tarihçisin hangi yazarları okursun yani görüşünü anlamak için sordum.

Şimdi ben akademisyenlik için uğraşıyorum. Alanım da Orta Çağ.

Okuduğum yazarlar:

Jean Paul Roux
    İbrahim Kafesoğlu
    Haşim Şahin
    Mustafa Demir
    Ali Sevim
    Erdoğan Merçil
    Hakkı Dursun Yıldız

Görüşümü öğrenip ne yapacaksın merak ettim.

yoo bir şey yapacağımdan değil bende çok tarih okurum. çok severim merak ettim.Mustafa armağan mehmet çelik yavuz bahadıroğlu ilber ortaylı vb. yazarları okurum bende genelde . Ama tarih tarihdir hepsini okumak lazım herkesn görüşü farklı oluyor.

Mehmet Çelik okuyan birini gördüm Hangi eserlerini okudun? tv programını izliyor musun?

derin tarih de kendisi yazı yazıyor ama işte cahil olunca insan ne yaparsın

Benim 3 senedir hocam derslerini dinledim çok iyidir çok bilgilidir

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.