Şimdi Ara

Tarihçiyim Soruları Alayım (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.656
Cevap
94
Favori
43.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

Orijinalden alıntı: Gamer1905

Türkler göçebemidir ?

Değil midir?

Değildir, göçebe medeniyetsiz, barbar topluluklar için kullanılır. Batılı tarihçiler üzerimize bunu yapıştırmıştır. Öyle ki yıllarca ülkemizdeki öğretmenler bile çocuklara bu şekilde öğretmiş, göçebe deyip geçmişlerdir.
    Türkler göçebe değil, göç eden bir topluluktur. Göçebe'nin kültürü, sanatı, alfabesi olmaz. Oysaki en basit örnek olarak , ilk sıcak su tertibatlı saray Türklere aittir. Kültür ve gelenekten bahsetmiyorum bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: OldWolF3

Ermeni soykırımında net olarak kaç kişi öldü?

Sen baştan soykırım olduğunu kabul edip hükmü vermişsin dostum. Soykırım Ermenilerin uydurduğu birşeydir. Karşılıklı tehcir yapıldı. Soykırım arıyorsan Ermeni çetelerin doğuda neler yaptıklarını az ucundan araştır ne demek istediğimi anlarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AURIS

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gamer1905

Türkler göçebemidir ?

Değil midir?

Değildir, göçebe medeniyetsiz, barbar topluluklar için kullanılır. Batılı tarihçiler üzerimize bunu yapıştırmıştır. Öyle ki yıllarca ülkemizdeki öğretmenler bile çocuklara bu şekilde öğretmiş, göçebe deyip geçmişlerdir.
    Türkler göçebe değil, göç eden bir topluluktur. Göçebe'nin kültürü, sanatı, alfabesi olmaz. Oysaki en basit örnek olarak , ilk sıcak su tertibatlı saray Türklere aittir. Kültür ve gelenekten bahsetmiyorum bile.

O sarayın kaç yılında yapıldığını da söylesene bir. Göçebe olmak kötü bir şey değildir. Şu saçma Avrupa şunu yapıyor korkunuzdan sıyrılın artık. Türkler göçebedir. Bir kültürü vardır. Uygur, Göktürk gibi alfabeleri vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Marge Simpson

allah kolaylık versin

edit: şaka bi yana acaba fatihin gemileri karadan yürütmediği doğrumu
    bide büyük iskenderi gay olduğu doğrumu

Allah olcak "a" büyük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dil Mühendisi

quote:

Güncelleme:

Sorulara cevap vermeden bir şeyler yazmak istedim.

Arkadaşlar hepinizin sorularını yanıtlamaya çalışıyorum, çalışacağım da. Bazen alanımın dışında aşırı derecede ayrıntı sorular geliyor, onları da bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışıyorum. Bilmediğim sorulara da bilmiyorum diye yanıt veriyorum. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışacağım.

Lakin konuyu tartışmaya çekenlere sesleniyorum. Eğer sadece körü körüne savunacağınız şeyleri söylemeye geldiyseniz lütfen başka konu açın kendinize. Konumdan gidin. Rica ediyorum sizden. Eğer Mustafa Armağan gibi bir edebiyatçının tarihçi olmadığını savunduğum için objektifliğimi kaybettiğimi söyleyecekseniz lütfen konumu kirletmeyin. Ben yaklaşık 2 senedir bu forumdayım ve beni tanıyanlar elbet vardır. Hiçbir zaman objektifliğimi elden bırakmamaya çalıştım. Lütfen gidin ve kendinize ayrı bir konu açarak orada Mustafa Armağan'ın yazılarını paylaşın. Böylece sözde objektifliğinizi korumuş olursunuz.

Bunun dışında çok güzel sorular geliyor. Yeni nesil tarihe meraklı bir şekilde yetişiyor. Yeni nesil dediğime bakmayın aslında ben de henüz yirmili yaşların başındayım. Tarihe meraklı, araştırmak, okumak isteyen arkadaşlara şu önerileri vereceğim, lütfen ama lütfen dikkate alınız:

-Sebebsiz yere Mustafa Kemal Atatürk'ü karalayan insanları kaale almayın.
    -Sebebsiz yere Osmanlı İmparatorluğu'nu ve padişahlarını karalayan insanları kaale almayın.
    -Kendi ideolojisine ters bir şey söylediğiniz için sizi eleştiren insanları kaale almayın.

Bundan sonra elimden geldiğince yine soruları yanıtlamaya devam edeceğim arkadaşlar. Konuya girip tarihe, tarihimize merak gösteren tüm arkadaşlarıma, kardeşlerime, abilerime teşekkür ediyorum.

İyi forumlar, Tarihçi.

Roma kentinin ismi nereden gelir kardeşşş

Valla bilmiyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dil Mühendisi

quote:

Güncelleme:

Sorulara cevap vermeden bir şeyler yazmak istedim.

Arkadaşlar hepinizin sorularını yanıtlamaya çalışıyorum, çalışacağım da. Bazen alanımın dışında aşırı derecede ayrıntı sorular geliyor, onları da bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışıyorum. Bilmediğim sorulara da bilmiyorum diye yanıt veriyorum. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışacağım.

Lakin konuyu tartışmaya çekenlere sesleniyorum. Eğer sadece körü körüne savunacağınız şeyleri söylemeye geldiyseniz lütfen başka konu açın kendinize. Konumdan gidin. Rica ediyorum sizden. Eğer Mustafa Armağan gibi bir edebiyatçının tarihçi olmadığını savunduğum için objektifliğimi kaybettiğimi söyleyecekseniz lütfen konumu kirletmeyin. Ben yaklaşık 2 senedir bu forumdayım ve beni tanıyanlar elbet vardır. Hiçbir zaman objektifliğimi elden bırakmamaya çalıştım. Lütfen gidin ve kendinize ayrı bir konu açarak orada Mustafa Armağan'ın yazılarını paylaşın. Böylece sözde objektifliğinizi korumuş olursunuz.

Bunun dışında çok güzel sorular geliyor. Yeni nesil tarihe meraklı bir şekilde yetişiyor. Yeni nesil dediğime bakmayın aslında ben de henüz yirmili yaşların başındayım. Tarihe meraklı, araştırmak, okumak isteyen arkadaşlara şu önerileri vereceğim, lütfen ama lütfen dikkate alınız:

-Sebebsiz yere Mustafa Kemal Atatürk'ü karalayan insanları kaale almayın.
    -Sebebsiz yere Osmanlı İmparatorluğu'nu ve padişahlarını karalayan insanları kaale almayın.
    -Kendi ideolojisine ters bir şey söylediğiniz için sizi eleştiren insanları kaale almayın.

Bundan sonra elimden geldiğince yine soruları yanıtlamaya devam edeceğim arkadaşlar. Konuya girip tarihe, tarihimize merak gösteren tüm arkadaşlarıma, kardeşlerime, abilerime teşekkür ediyorum.

İyi forumlar, Tarihçi.

Roma kentinin ismi nereden gelir kardeşşş

Valla bilmiyorum.

Romulus ve Remus adlı iki kardeşten.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaTil13

popüler tarihi merak edenlere

ali çimen-tarihi değiştirenler setini öneririm

not:banada doğu tarihi hakkında kitap önerir misiniz?

Doğu'dan kastın Eğer Japonya, Çin gibi ülkelerse çok fazla kaynak bulamazsın dostum. En iyisi kütüphaneleri iyice bir araştırman.

Kütüphaneler Dewey sistemine göre sıralanmıştır.
    Numaralara bakarak 950-959 bul. Burada Asya ile ilgili kitaplar vardır. İkincisi numarası 900-999 arası olanlar ise tarihtir.

Örnek veriyorum: 957.995

aynen uzak doğudan bahsediyodum amerika-avrupa-anadolu tarihi ile ilgili kitap çok varda doğuyla ilgili neden yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

popüler tarihi merak edenlere

ali çimen-tarihi değiştirenler setini öneririm

not:banada doğu tarihi hakkında kitap önerir misiniz?

Doğu'dan kastın Eğer Japonya, Çin gibi ülkelerse çok fazla kaynak bulamazsın dostum. En iyisi kütüphaneleri iyice bir araştırman.

Kütüphaneler Dewey sistemine göre sıralanmıştır.
    Numaralara bakarak 950-959 bul. Burada Asya ile ilgili kitaplar vardır. İkincisi numarası 900-999 arası olanlar ise tarihtir.

Örnek veriyorum: 957.995

aynen uzak doğudan bahsediyodum amerika-avrupa-anadolu tarihi ile ilgili kitap çok varda doğuyla ilgili neden yok

Pek ilgilenen yok hocam. Sinoloji ülkemizde pek yaygın değil.

• Hitler Türkiye sınırı hariç bütün Avrupa'yı işgal etmiştir.Türkiye'ye neden saldırmamıştır?
  • quote:

O sarayın kaç yılında yapıldığını da söylesene bir. Göçebe olmak kötü bir şey değildir. Şu saçma Avrupa şunu yapıyor korkunuzdan sıyrılın artık. Türkler göçebedir. Bir kültürü vardır. Uygur, Göktürk gibi alfabeleri vardır.

Göçebelik kavramı evet, kötü birşeydir. Önceki mesajımdada dediğim gibi ilim aleminde kelime anlamı olarak barbar, kültürsüz, dinsiz topluluklara denir. Bizim bildiğimiz şurdan şuraya göç eden toplulukları ifade etmek için kullanılmaz. Türkler göçebe diyeceksen , kültürü alfabesi vardır diyemezsin kendinle ters düşersin. Göçebeliğin aksine bizim kültürümüz " bozkır kültürü" dür. Ek olarak Avrupa şunu bunu yaptı tarzında bir korkum vs. yok doğru olan bu , bu sıfatı üzerimize yapıştıranlar daha ziyade yabancı tarihçiler.

"O sarayın yılını söylesene bir " demişsin, işkembeden salladığımı imâ eder gibi. Şöyle cevap vereyim, ayrıntılı bir şekilde kaynak araştırması yapacak zamanım şu an yok ama elimdeki bilglere göre ; İlk kesin Türk topluluğu olarak kabul edilen Hunlar dönemine ait bilgileri Bizans tarihçisi 448-449 yılları arasında Attila'nın yanında roma elçisi olarak bulunmuş Priskos şu şekilde veriyor ," Birkaç ırmak geçtikten sonra köye geldik. Söylendiğine göre, burada Attila'nın bütün sarayları arasında en muhteşemi bulunuyordu. Saray çok süslü, güzel, direklerle inşa edilmiş ahşap binalar şeklinde idi. Etrafı tahta çit ile çevrilmişti ki, bu müdaafa için değil, süs olmak üzere yapılmıştı. Kral sarayının yanında Onegesius( Attila'nın yardımcısı ) 'un sarayı bulunuyordu. Attila'nın sarayından sonra en muhteşemi onunki idi. Bu da tahta çit ile çevrilmiş ise de Attila'nın sarayı gibi kulelerle süslenmemişti" der.

Öncelikle yukarıda yazdıklarım copy-paste değil, üşenmedim yazdım ve bizzat ana kaynaktan alıntıdır. Ve bunu 5. yy tarihçisi , koyu bir Türk düşmanı Priskos söyler. Daha o dönemde bu denli görkemli sarayları olan bir topluluğa göçebe demek , ya cahillik ya da art niyet eseridir. Burada tarih hakkında kulaktan duyma bilgisi olanlara laf salatası yapmak kolay, meslektaşın olarak rica ediyorum fikrinizi değil, tarafsızlıkla bilgiyi yazın.

Düzeltme : İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Puzzles -- 17 Haziran 2013; 16:28:36 >

• Mustafa Kemal sence bu kadar mübalağayı hak ediyor mu?
  • quote:

quote:

Göçebelik kavramı evet, kötü birşeydir. Önceki mesajımdada dediğim gibi ilim aleminde kelime anlamı olarak barbar, kültürsüz, dinsiz topluluklara denir. Bizim bildiğimiz şurdan şuraya göç eden toplulukları ifade etmek için kullanılmaz. Türkler göçebe diyeceksen , kültürü alfabesi vardır diyemezsin kendinle ters düşersin. Göçebeliğin aksine bizim kültürümüz " bozkır kültürü" dür. Ek olarak Avrupa şunu bunu yaptı tarzında bir korkum vs. yok doğru olan bu , bu sıfatı üzerimize yapıştıranlar daha ziyade yabancı tarihçiler.

"O sarayın yılını söylesene bir " demişsin, işkembeden salladığımı imâ eder gibi. Şöyle cevap vereyim, ayrıntılı bir şekilde kaynak araştırması yapacak zamanım şu an yok ama elimdeki bilglere göre ; İlk kesin Türk topluluğu olarak kabul edilen Hunlar dönemine ait bilgileri Bizans tarihçisi Priskos şu şekilde veriyor ," Birkaç ırmak geçtikten sonra köye geldik. Söylendiğine göre, burada Attila'nın bütün sarayları arasında en muhteşemi bulunuyordu. Saray çok süslü, güzel, direklerle inşa edilmiş ahşap binalar şeklinde idi. Etrafı tahta çit ile çevrilmişti ki, bu müdaafa için değil, süs olmak üzere yapılmıştı. Kral sarayının yanında Onegesius( Attila'nın yardımcısı ) 'un sarayı bulunuyordu. Attila'nın sarayından sonra en muhteşemi onunki idi. Bu da tahta çit ile çevrilmiş ise de Attila'nın sarayı gibi kulelerle süslenmemişti" der.

Öncelikle yukarıda yazdıklarım copy-paste değil, üşenmedim yazdım ve bizzat ana kaynaktan alıntıdır. Ve bunu 5. yy tarihçisi , koyu bir Türk düşmanı Priskos söyler. Daha o dönemde bu denli görkemli sarayları olan bir topluluğa göçebe demek , ya cahillik ya da art niyet eseridir. Burada tarih hakkında kulaktan duyma bilgisi olanlara laf salatası yapmak kolay, rica ediyorum fikrinizi değil, tarafsızlıkla bilgiyi yazın.

Birincisi bahsettiğin saray İshak Paşa Sarayı. Yapım yılı 1784.

İkincisi, barbar kötü bir şeydir. Barbar kısmen göçebeliği karşılasa da , tam olarak öyle bir anlam ifade etmez. Türklerin göçebe olmadığını söylüyorsun. Peki İslamiyet öncesi tarihimizde kalıcı bir tarihi eserimiz var mıdır? Varsa gösteriniz. Zira Attila göçebelikten yerleşik hayata geçmek zorunda idi. Çünkü Avrupa'nın iklimi ile Orta Asya'nın kurak iklimini bir tutamazsın. Türkler'in göç etmesinin nedeni iklimdir. İklim değiştiğinde, hayvanlarını otlatacak yer kalmayınca mecbur başka yerlere göç ediyorlar. Göçebelik, mevsimsel göçtür. Her mevsim farklı bir yere göç edersin. Sergey Agacanov'un Oğuzlar adlı kitabını okursan Türkler'in nerelere göç ettiklerini en ince ayrıntısına kadar görebilirsin.

Edit: İşkembeden sallayan birisi gibi davranma amacım olmadı hocam. Eğer sert bir üslubum var ise özür dilerim. Kırmak istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarihçi -- 17 Haziran 2013; 16:39:41 >

• Hocam konu gayet güzel olmuş, bende Dokuz Eylül Tarih okuyorum. Siz hangi üniversitedesiniz ? Arada sırada sizinle konuşmak, tarih üzerine sohbet gerçekleştirmek zevkli olacaktır.

Birde şu Mustafa Armağan konusu var tabi;

Arkadaşlar Mustafa Armağan araştırmacı gazeteci yazardır. Yazdığı gazetede verilen köşede bol keseden atmakta Cumhuriyet tarihi ile adeta bir hesaplaşma içine girmektedir.

Üniversiteler arasında sempozyumlar yapılır başka okullardan prof.lar doç.lar ve alanında uzmanlaşmış tarihçiler gelir. Mustafa Armağan'ın bugüne kadar bir sempozyuma veya akademik etkinliğe katıldığı görülmemiştir.

Kusura bakmayın biz işin mutfağındayız, akademik dünyada Mustafa Armağan Kadir Mısıroğlu gibi tipleri kimse iplemiyor. Ancak sokakta, kendi gazetelerinde kendi televizyonlarında kendi eğitim kurumlarında konuşurlar.

Bunlar, ait olduğu ideolojik çevreye bir tarih geçmişi yaratma peşinde olan bununla görevlendirilmiş insanlardır.

@Tarîhçî

• Modern çağ hakkında görüşleriniz nedir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erukay

Hocam konu gayet güzel olmuş, bende Dokuz Eylül Tarih okuyorum. Siz hangi üniversitedesiniz ? Arada sırada sizinle konuşmak, tarih üzerine sohbet gerçekleştirmek zevkli olacaktır.

Birde şu Mustafa Armağan konusu var tabi;

Arkadaşlar Mustafa Armağan araştırmacı gazeteci yazardır. Yazdığı gazetede verilen köşede bol keseden atmakta Cumhuriyet tarihi ile adeta bir hesaplaşma içine girmektedir.

Üniversiteler arasında sempozyumlar yapılır başka okullardan prof.lar doç.lar ve alanında uzmanlaşmış tarihçiler gelir. Mustafa Armağan'ın bugüne kadar bir sempozyuma veya akademik etkinliğe katıldığı görülmemiştir.

Kusura bakmayın biz işin mutfağındayız, akademik dünyada Mustafa Armağan Kadir Mısıroğlu gibi tipleri kimse iplemiyor. Ancak sokakta, kendi gazetelerinde kendi televizyonlarında kendi eğitim kurumlarında konuşurlar.

Bunlar, ait olduğu ideolojik çevreye bir tarih geçmişi yaratma peşinde olan bununla görevlendirilmiş insanlardır.

@Tarîhçî

Oy beni anlayan birisi gelmiş sonunda yahu. Adamlar anlamıyor dostum. Gördüğün gibi Sakarya Üniversitesi Tarih okuyorum. Alan olarak nedir.

• TARİH NE KADAR ÖNCESİNİ BİLİYOR

M.Ö. 2000 VE 5000 YILLARI ARASI ÇOK GELİŞMİŞ UYGARLIKLAR OLDUĞU SÖYLENİYOR AMA TARİHİ BİLGİ VERİLMİYOR

ATLANTİS ADI VERİLEN BİR KITA OLDUĞU DA SÖYLENİYOR NUHUN GEMİSİ BU YILLAR ARASINDA MI YAPILMIŞTIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 17 Haziran 2013; 16:40:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ekulac

quote:

Orijinalden alıntı: Şanssız Herif

Çerkez Ethem hain miydi?

Chp tek parti diktatorlugune gore evet haindi..

Bu konuda en doğru bilgiler ATASE arşivlerinde. Ancak, devlet sırrı olduğu sebebi ile vs. Tarihçilere bile gösterilmeyen birçok belge var. Arşivler tamamen açılırsa neyin ne olduğunu göreceğiz.
  • Göbekli tepe kazıları ve marmaray kazıları ne oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

"O sarayın yılını söylesene bir " demişsin, işkembeden salladığımı imâ eder gibi. Şöyle cevap vereyim, ayrıntılı bir şekilde kaynak araştırması yapacak zamanım şu an yok ama elimdeki bilglere göre ; İlk kesin Türk topluluğu olarak kabul edilen Hunlar dönemine ait bilgileri Bizans tarihçisi Priskos şu şekilde veriyor ," Birkaç ırmak geçtikten sonra köye geldik. Söylendiğine göre, burada Attila'nın bütün sarayları arasında en muhteşemi bulunuyordu. Saray çok süslü, güzel, direklerle inşa edilmiş ahşap binalar şeklinde idi. Etrafı tahta çit ile çevrilmişti ki, bu müdaafa için değil, süs olmak üzere yapılmıştı. Kral sarayının yanında Onegesius( Attila'nın yardımcısı ) 'un sarayı bulunuyordu. Attila'nın sarayından sonra en muhteşemi onunki idi. Bu da tahta çit ile çevrilmiş ise de Attila'nın sarayı gibi kulelerle süslenmemişti" der.

Öncelikle yukarıda yazdıklarım copy-paste değil, üşenmedim yazdım ve bizzat ana kaynaktan alıntıdır. Ve bunu 5. yy tarihçisi , koyu bir Türk düşmanı Priskos söyler. Daha o dönemde bu denli görkemli sarayları olan bir topluluğa göçebe demek , ya cahillik ya da art niyet eseridir. Burada tarih hakkında kulaktan duyma bilgisi olanlara laf salatası yapmak kolay, rica ediyorum fikrinizi değil, tarafsızlıkla bilgiyi yazın.

Birincisi bahsettiğin saray İshak Paşa Sarayı. Yapım yılı 1784.

İkincisi, barbar kötü bir şeydir. Barbar kısmen göçebeliği karşılasa da , tam olarak öyle bir anlam ifade etmez. Türklerin göçebe olmadığını söylüyorsun. Peki İslamiyet öncesi tarihimizde kalıcı bir tarihi eserimiz var mıdır? Varsa gösteriniz. Zira Attila göçebelikten yerleşik hayata geçmek zorunda idi. Çünkü Avrupa'nın iklimi ile Orta Asya'nın kurak iklimini bir tutamazsın. Türkler'in göç etmesinin nedeni iklimdir. İklim değiştiğinde, hayvanlarını otlatacak yer kalmayınca mecbur başka yerlere göç ediyorlar. Göçebelik, mevsimsel göçtür. Her mevsim farklı bir yere göç edersin. Sergey Agacanov'un Oğuzlar adlı kitabını okursan Türkler'in nerelere göç ettiklerini en ince ayrıntısına kadar görebilirsin.

Google'a " ilk sıcak su tertibatlı saray" yazıp arattın heralde dostum. İnternette yer alan deforme olmuş bilgilerle bana gelme. Ben sana taa 5. yy 'da yapılmış saraydan bahsediyorum 1784 yanında ne ki ?
    İkinci olarak Türkler göç etmez, yerinde dururda demiyorum yukarıda yazdıklarımı iyi oku, göçebe - göçebelik kültürü farklı ; göç eden - bozkır kültürü farklıdır. Ben göçebeliğin ilim aleminde ne anlama geldiğini , bizim bildiğimiz gibi göç eden değil de , barbar - medeniyetsizlik olarak kullanıldığını söylüyorum.
    Bana dediklerimi tekrarlatıyorsun her mesajında, elbette otlak yetersizliği , mevsim, salgın hastalık, savaş nedenleri yüzünden tüm topluluklar göç etmiştir ve bu ortaokulda bile öğretilen temel bilgidir . Bende aksini söylemiyorum göç eden bir topluluğuz diyorum. Sanki ben " göç etmiyoruz " demişim gibi beni yanıtlama. Senin dediğin " göçebe " kavramı çok farklı, öncelikle ayrımını iyice anlamalısın bunun. ( Göçebe vs Göç eden topluluk ) Kalıcı eser mevzuna gelirsek , Hun- Göktürk- Uygur .vs nice Türk yazıtları var en basitinden kültürel ve kalıcı bir tarihi eser olarak sana bunları gösteririm.

Daha ne kadar anlaşılır yazacağım bilmiyorum, yazdıklarımı çapıtmaman dileğiyle kolay gelsin. Ve şunu da "unutma bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. " Ben sana burda art niyetli yaklaşmıyorum , yanlış biliyor da olabilirsin . Genel Türk Tarihi alanında çalışan bir meslektaşın olarak doğrusunu söylüyorum. Hoş daha ikimizde tarihçi sayılmayız, tarih öğrencisiyiz . Yanlışlarımızı görerek , düzelterek tarihçi olacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Puzzles -- 17 Haziran 2013; 16:43:09 >

• Tarih okumayı düşünüyorum da okunur mu ? Ya da şu saatten sonra okunur mu ? İş imkanları, çalışıyorsan çalışma şartları nasıl ?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.