Şimdi Ara

Tarih Programında Skandal Sözler: 'Türkler iyi ki kesildi' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
40.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
117 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öz milletim olması aptallık yapanlara aptal dememe engel olmaz.

doğada hak diye birşey yok ne yazık ki. yaşamak istiyorsan güçlü olman gerekir. güçlü değilsen başkalarının merhametine muhtaç kalırsın. muhtaç kalacak kadar düştüysen başına gelenlere razısın anlamı çıkar.
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    Bu kişiyi doktora yaptığı zamanlarda tanımıştım. Malum cemaate söver dururdu. Genel olarak cematlere soğuk bakardı. Herkese tepeden baktığından yanında durmayı pek tercih etmezdim.
    Ayrıca arapçı değil Türkçüdür. Tarihi bir bilgiyi manipüle etmeden söylemiş. " İstiklal mahkemelerince binlerce hacı hoca asılmasa idi inkılaplar başarılı olmazdı, Atatürk iyi ki hocaları astı, iyi ki Dersimlileri katletti"diyecek CHPli var mı?
    Aslında böyle cemaatlere karşı olan ilahiyatçılar sol kesimin aradığı kişilerdir. Fakat müslümanlığı araplaşmak olarak gören yerli esetçi kızıllar hemen saldırıya geçtiklerinden beklenen ittifak bir türlü gerçekleşmiyor. Milletin solcusu da çomar, hurra linç etmeye başlıyorlar.
    Söyledikleri de Emevilere olan nefretimi
    daha da artırdı. İktidarlarını perçinlemek için Peygamberin akrabalarını, arkadaşlarını katleden. Medineyi yağmalatıp, Kabeye mancınıkla saldıranlardan katliamdan başka ne beklenir? Emeviler ümmetçilik adı altında arap milliyetçiliği yapan, İslâmı
    Neyse ki bunlar bile atalarımızın İslâmı kabülüne engel olmamış.
    Tabi bu yazdıklarım ekşi denen lağım çukuru ve buralardaki solcu çomarların anlamak istedikleri şeyler değil. Onlar yine havlamaya devam ederler.
    Solcu çomarlara bir şey daha hatırlıyorum: Aranızdaki Fetöcüler sizi Akpden daha iyi işletiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Manda ve himayeciler.

• Olay türklükse osmanlıyı sevmeyen hiç bir chpli türk değil.Veya Atatürkü sevmeyen akpli.
    Birisi batı uşağı diğeri arap uşağı.Kesilen türklerin ideolojisini bilmiyorum ama savundukları din batı özentiliğinden hristiyanlık mıdır yoksa gök tanrı mı bilmek lazım.
    Gök tanrı ise saygım sonsuz.
    Ama yıllardır savaşlarda anamızı ağlatan batıya hayran olup burada kesinliği belli olmayan bir katliam üzerinden müslümanlığı karalamak çok saçma.Ki %80 yalandır adam fetöcü çünkü.

Burada sövenlerin hepsinin anneannesi babannesi müslümandır kesin gidin onların yüzüne de söyleyin bunları.Bakalım senin gibi düşünüyorlar mı.Ha akrabağlarında da yoksa zaten osmanlı devşirmesi olma ihtimalin var o zaman da kendini türkten saymamalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErrorVerenHesapMakinası -- 19 Ağustos 2019; 1:37:31 >
  • Akinci A kullanıcısına yanıt
    Yalnız söylenilen şey tarihi bir bilgi falan değil. Son yıllarda Türk İslam medeniyeti düşmanlarının ortaya attığı sosyal medya zırvalıklarından biri. Türkler kılıç zoruyla falan müslüman olmadı, azıcık mantık sahibi insan, hiçbirşey bilmese bile tarihin gidişatından bu sonucu çıkarabilir. Biz Boşnakları, Arnavutları kılıç zoruyla mı müslüman yaptık? Veya mesela Hindistan, Endonezya, Filipinler gibi Asya ülkelerindeki milletler katliamla mı müslüman oldu? Böyle saçmalıklara inananları gördüğümden beri bu ülkeden umudumu kestim ben. Çünkü bizim milletten bu kafayla asla bi cacık olmaz. Bi grup da zaten bunun gerçek olmasını istediği için mantıklı bulmasa da inanıyor. Çünkü kendileri müslüman değil, bu hikaye yalan da olsa hoşlarına gidiyor.

4-5 yıl önce facebook u kullanırken "Atatürk gelmiş geçmiş en büyük komutandır" - II.Ramses
    yazmıştım ve tahmin ettiğim gibi onlarca kişi beğenmişti. Burada da başlık açsam aynısı olur. "Ben sorguluyorum, ateistim, kemalistim, çomarlardan üstünüm" modunda takılıp böyle trajikomik durumda olanlardan burada da bolca mevcut.
    İşin komik tarafı "cahil, çomar" vs diye aşağıladıkları kırsal kesime göre kat kat fazla imkana sahip oldukları halde böyleler. Bu kafa 50 sene önce de böyleydi. Bide böyle sürekli papağan gibi "bilim bilim" diye sayıklarlar. Bilim dedikleri şeyden anladıkları neyse... Oturdukları yerden sağa sola sallayarak bilime ve insanlığa hizmet ediyorlar sonuçta, kolay değil Türkiye "aydını" olmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 19 Ağustos 2019; 2:7:33 >

• Bunu diyen kişi insanların düşünerek doğru dini bulduğuna inanan Müslüman biriyse zaten yaşadığı yerde Müslümanlık olmasa bile kendisinin Müslüman olacağını düşünür. O zaman diğer adamlardan sana ne, sen kendini Müslüman olup kurtarıyorsun; bırak da adam hangi dine geçeceğine ölüm kaygısı olmadan kendi karar versin.

Diyorsa ki yok bulunduğu çevrenin dini o insanın dinini belirler o zaman zamanında Budistler atalamızı öldürüp dinlerini yaysa "iyi ki budistler bizi kesti de budist olduk" diyecek.

• Dinde zorlama yokturcu bi kardeş gelmedimi daha başlığa ?

Bir yere bir ordu giriyorsa ve savaşı kazanmışsa amacını gerçekleştirir; ama dini yaymak ama halkın altınlarını çalmak, dinde balgibi zorlamayla değişir boş yapanlara inanmayın.
  • İlber Ortaylı hala buna inanmıyor, yaşan diyor. İşte müslümanlık böyle insan aklını yamultur.

• BlackLogic B kullanıcısına yanıt
    Bunun müslümanlıkla alakası yok, cahiliye arap inanışlarıyla alakası var.
  • bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    İyide timur türk değil ki Moğol bir ailenin çocuğu her tarihci boyle söylüyor Turk olduğu nerde geciyor acaba ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Katliam yapmış, çoluk çocuk ne varsa doğramış ve bu terörü yapan kişi övülüyor. Ne güzel din ama.
  • Diyelim ki Türkler kıl payı islamiyetle tanışmayıp Göktengri inancına sahip olsalardı, yine bu ekran da yine bu saman beyinli şahıs yine benzer bir açıklama yapardı emin olun. "Göktengri bizi korumuşki son anda müslüman olmaktan kurtulduk"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki_ce -- 19 Ağustos 2019; 10:37:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • donsuz bedevilerin çölden gelip atın üstünde 360 derece dönerek ok atabilen, bin yılları savaşmakla geçen Türkleri zorla müslüman yapması imkansızdır bu safsata arapçıların Türkleri küçültüp arapları yüceltmek için uydurduğu saçma sapan bir asparagastır. Türkler katliamla müslüman olsaydı şuan bütün çin ve bütün rusya da müslüman olurdu. zira donsuz bedevilerin Türkleri savaşta yenip katliam yapabilecekleri bir ordusu olsaydı, durmayıp çin ve rusyaya giderlerdi.
  • bu insanlar niye kendine küfrettirmeye çalışıyor? bana küfretsinler de mahkemeye veriyim.
  • 2. Mehmet fethettiği yerlerde dini özgürlüğü getirmiş ve dünyada laikliğin ilk adımlarını atmıştır. Fakat bunu bizi katlederek zorla müslüman yapan araplar için söylemek çok zor. Madem barış diniydi, sevgi diniydi, o zaman 2. Mehmet'in uyguladığı taktiği uygulasaydılar. Ortada katliam, daha doğrusu soykırım varsa ve dini nedenler yüzünden ise, bu dinin terör ve katliamdan oluşmadığını inkar edebilecek var mı?
  • Macarlar hristiyan olunca asimile oldular yazıyordu ders kitabında. Hristiyan olunca asimile oldular diyoruz müslüman olunca niye demiyoruz demiştim kimse birşey diyemedi
  • Bende bu olayı bilmiyordum açıkçası ama akla şu sorular geliyor.

1. Türkler islam dinine geçtikten sonra çok güçlendi 200 yıl içinde devlet oldular müslüman ilk türk devleti karahanlılar sanırsam... Madem bir doğrama ve gönülsüzlük işi var o zaman neden araplar ile tekrar savaşılmadı bir dinden diğer dine geçiş bu kadar kısa sürede olamaz bence özellikle de zorlama var ise.

2. Bu gibi durumlar nesilden nesile aktarılır özelllikle de katliam olan olaylar bence kolay kolay unutulmayacağından....

3. Belkide islama karşı bir sempati vardı türklerde ama emeviler dini yayma adı altında o zamanki küçük öbekler halinde yaşayan türkleri yağmalamış olabilirler mi ? Bunun sonucunda islam'a değil ama emevilere düşmanlık beslemiş olabilirler mi ?
  • Niye şaşırıyorsunuz ki? Arapperestlerin %90'ı böyle.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.