Şimdi Ara

Tarih öğrenmek isteyen kardeşinize yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamün Aleyküm ben tarihe merak saldim ama bilinen en eski tarihten başlayip günümüze gelmek istiyorum yani pat diye osmanli tarihinden baslamak istemiyorum hem boylece olaylardaki sebep sonuc iliskisini de daha iyi kavrayabilecegimi dusunuyorum sizce bu dusuncem de hakli miyim ve bilinen en eski tarihi ogrenmeye nasil baslayabilirim kaynak tavsiyesi verir misiniz tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Tarihe ilgili olan biri olarak şunu söyleyebilirimki,bana kalırsa en baştan başlayıp en sona gideceği illa tarzı bir ley yapma.Çünkü tarihin asıl kaynağı merak unsurudur.Hangi dönemi merak ediyorsan oradan başla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yakuda

    Tarihe ilgili olan biri olarak şunu söyleyebilirimki,bana kalırsa en baştan başlayıp en sona gideceği illa tarzı bir ley yapma.Çünkü tarihin asıl kaynağı merak unsurudur.Hangi dönemi merak ediyorsan oradan başla.

    Aklımda bulunsun tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antik çağlardan başla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En baştan en sona gelemezsin. Çünkü o kadar şey var ki okumaya ömrün yetmez. Merak ettiğin konuları oku sadece. Mesela ben Roma'nın ikiye ayrılışından 1980'e kadar olan Anadolu/Türk tarihini çok severim ve ona ağırlık veriririm okurken. Arada Avrupa'daki krallıkların tarihlerini de okurum. Tabi sana hangisi zevk verir bilmiyorum ama bana bu konular çok zevk veriyor.
  • Tarihte herşeyi bilmek çok zordur belli bir alanda merakın varsa oraya yoğunlaş... Özet olarak dünya tarihi kitapları var onları okuyabilirsin ama onlar popüler tarihtir.
  • Aleyküm selam kardeşim.Ben de sayısalcı biri olarak tarihe çok geç başlamıştım.Ancak çok şey kaybettiğimi anladım.Tarih öğrenmek insanı gerçekten başka biri yapıyo.Şu anki basın medya ve propaganda kurumları yüzünden hep kendimizden nefret ettik.Bizim barbar olduğumuzu bilinç altımıza kazıdılar.Türkler barbar , müslümanlar kafa kesici , kol kesici diye filmlerinde bilinç altımıza kazıdılar.Ancak tarihi öğrendikçe aslında gerçek barbarın kim olduğunu öğrendim.

    Sana öncelikle türk tarihini okumanı tavsiye ederim.M.Orhan Bayrak'ın Türk imparatorlukları tarihi diye kitabını okumalısın.M.Ö.220 yılı Hun tarihinden günümüze kadar anlatıyo.Sonrasında islam tarihi okumalısın.

    Roma ve avrupa tarihini de öğrenirsen kendi tarihinle kıyaslıyarak asıl kimin barbar olduğunu anlıyabilirsin.Böylece özüne ve dinine daha çok sahip çıkan bir insan okursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 17 Ağustos 2014; 22:46:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hepinize ayrı ayri tesekkur ederim arkadaslar cok sagolun kingmanin dedigi aklima yatti galiba haklisiniz bastan ogrenmek cok zor ama zaten bir tarihci kadar degil de yuzeysel bikmek isterdik bas kisimlari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tarih okul kitaplarında ezber gibi görünse de öyle deil
    13 yasında bi cocuk 50 yasındakı adamdan daha iyi sovyet tarihi bilebilir.
    tarihin yakıtı heyecandır bence
  • bende tarihi merak ederim ama tarihin herşeyini merak etmem mesela tarihe ilk olarak yakın tarihten başladım yakın tarihin çoğu olayını öğrendim 1dünya savaşı kurtlş savaşı atatürk inklapları trkiyenin yaptığı anlaşmalar komünizmin tarihi türkiyenin siyaseti çok partili dönem türkiyede yapılmış darbeler küba krizi salt anlaşmaları kıbrıs barış harekatı afganistanın işgali ırak iran savaşı körfez savaşları sadecene bunları bilmek çok çok yetersiz olur bir konunun derinine inmek için kitaplar çok yararlı bilgi olur.
  • Şu an sorduğunuz soru size mantıklı gelsede alsında okumaya başlayınca öyle olmayacak. Örneğin türk tarihi okuyacaksınız hadi diyelim ki türk islam devletlerinden başladınız ;

    tarih kitaplarında ki tarihi romanlar da bile böyledir, asla sadece o konu anlatılmaz orada olayın yada olgunun ülke dışındaki yada içindeki etmenleri de anlatılır. Orta Çağ a tekabül ediyor olsa gerek İslam'ın Türk'lerle yükselişi bu durumda sizin karşınıza "orta çağ da hristiyanlar ise endülüjans...." gibi bir ifade çıkacak siz o ne demek diye bakarken orada başka birşey göreceksiniz..

    Mesela ilber ortaylı'nın bir kitanını okumaya kalkarsanız içinde çok fazla eksik olduğunuz nokta bulacağınız için onlara saracaksınız. Böyle böyle nice kitabım yarıda kaldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURRAT -- 23 Ağustos 2014; 0:39:20 >
  • Eğer Dünya Tarihi ile ilgiliysen şu aralar elimden düşmeyen kitabı öneririm. Dünya Tarihi Cilt 1 ve 2 - J.M Roberts.
    İnsanlık İlk ciltte Tarihöncesi çağlardan 18.yüzyıla kadar ele alıyor. İkinci Cilt ise ilk cildin bıraktığı yerden günümüze geliyor.
    Kitap çok akıcı. Sıkılacağını sanmıyorum. Tabii ki her şeyi ele alamaz tarihteki ama önemli uygarlıkları ve olayları öğrenebilirsin. Aralarında çok ilgini çeken bir konu olursa sadece o konuya yönelmeni sağlar.
  • Dostlar tekrar sagolun heyecan bence de onemli bir unsur Robertsi bende bütün yönleriyle osmanli kitabinda bazi yerlerse onun kitabindan alintilar yapildiginda duydum iyi bir tavsiye olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen dediğin yerden başlarsan ömrün yetmez.Mesela asya tarihini bitir sonra Türk tarihine başla neye ilgin varsa diğer türlü zevk alamazsın kendimden biliyorum
  • Osmanli halil inalcik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam haklısınız bencede öyle sıkıcı olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumak sıkar diye düşünüyorsan belgeseller ve filmlerden başla zaten merak duygun oradan seni kitaplara çekecektir.
  • Onu da okumayla paralel yapmayı düşünüyorum sağol kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neye ilgin varsa onu oku mesela ben tüfeklerin geldiği tarihi hiç sevmem bence türek çıktı Rönesans reform geldi yiğitlik bozuldu o yüzden ben hep eski tarih okumayı severim kılıç kalkanlı tarihleri
    sende kendine göre tarih bul illa başlardaki tarihlerden bilmek istiyorsan sibirlere hazarlara İskitlere falan bak bu devletler tarih derslerinde çok verilmesede tarihte çok önemli yerleri vardır hazar deniziyle sibiryanın adını türk devletlerinden aldığını biliyor muydun? bizim trakyanın adını Trakya imparatorluğundan aldığını biliyormudun?kartacalı hannibalın fillerle donatılmış ordusunu italyanın kuzeyindeki dağlardan geçirip romanın ordularını yendiğini ve yine kendi taktikleriyle romanın onu alt ettiğini biliyor muydun?
  • (Türklerin Altın Kitabı) diye bir ansiklopedi var zor bulursun ama bir şansını dene derim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.