Şimdi Ara

Peygamberin şehri Petra

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu kadar kanıt olmasına rağmen hala mekke olduğuna inananları gördükçe şaşırıyorum sefa ve merve uyuyor hacerin hikayesi uyuyor hadislerde muhammedin yağmur yolundan yürümesi uyuyor aşağı bekke (petra) yukarı bekke uyuyor bir çok ayet, kolonlara işlenmiş fil figürleri (fil suresi) uyuyor en eski cami kıblelerinin sonradan mekkeye dönmesi öncesinde petraya bakması ve daha bir çok tarihi arkeolojik kanıt bu kadar büyük bi coğrafyayı değiştirmiş adamlar tarihte kim bilir ne kadar çarpıtılıp değiştirilen olaylar var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Asker arkadaşından bahseder gibi muhammed diyorsun. Birz saygılı ol

    Hz muhammedin asv isteği üzerine ,Cami-ül Kebir’in adında cami yapılıyor. Kıblesi de tarif üzerine tain ediliyor. Buradan yola çıkarak petra olduğu söylenemez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    Ya hocam bunu bukadar önemsiyosunuz allah denilmesine neden bir şey demiyosunuz o zaman bir türlü anlayamıyorum bende sizin gibi bir insanım diyen birisine atfettiğiniz kutsaliyet allaha gelince neden umrunuzda olmuyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Harbiden eski camilerin kıblesi oraya bakıyor ha,bir videoda denk gelmiştim,adam en basit şekliyle salağa anlatır gibi google maps üzerinden gösteriyordu.



    Video'yu hazırlayanın soruları:

    - Filler yüzlerce km çölü aşıp Suudi'deki Mekke'ye nasıl geldi? Bu fillerin su ihtiyacı nasıl karşılandı? Bunun cevabını versinler islamcılar.
    - Suudi topraklarındaki Mekke'de Safa ve Mervan tepeleri var mı? (2 küçük kayadan başka) Bu 2 yerin arasında yağmur deresi var mı?
    - Suudi'deki Mekke yakınlarında ''al Bayda, al Mut'ah,'' kasabaları var mı? Bunlar Taberi ve İbn, İshak'ın kitaplarındaki İslam tarihinde adı geçen kasabaların sadece bir kaçı. Ve hepsi Petra çevresinde.
    - Al Uzza, Al Lat, al Menat tapınakları Petra'da.
    - 750 yılına kadar yapılan camilerin kıbleleri neden hala Patra'yı bakıyor? O zamana kadar Suudi'deki Mekke'ye bakan mescid yok. Hani Muhammed sağken değişmişti kıble?
    - Suudi'de ''aşağı Mekke ve yukarı Mekke'' var mı? Küçücük bir köy.
    - Eski haritaların hiçbirinde Suudi'deki Mekke yok. Hani önemli bir ticaret merkeziydi? Kervan rotasında bile değil.
    - Hadi Kur'an'ı geçtik, İslam'ın en eski kaynakları ve ve bir sürü hadis külliyatından 1 tane orijinal KİTAP var mı? Neden hepsi Abbasiler döneminde harıl harıl yazılmaya, başlıyor?
    - Suudi'deki Mekke'de neden ŞEHİR SURLARI ve kalıntıları yok? Ama Petra'da var.
    - Kur'an'da bahsedilen BEKKE neresi?
    - 7 asırda küçücük ve haritalarda bile yer almayan köy gibi Mekke mi, yoksa muazzam heybetiyle ve sanatsal, sosyal, kültürel görkemiyle ve ticaret kervanlarının tam göbeğinde yeralan PETRA mı ''Şehirlerin anası''.
    - 624 yılından itibaren Medine'den yavaş yavaş ilerleyerek köyleri kasabaları yutan, talan ve yağma ile işgal ede ede kuzeye doğru ilerleyen Muhammed ve adamları, Hayber'i, Nadir'i, Kureyza'yı, Tebük, Mut'a, al Bayda diye ilerliyor. Yıl oluyor 629. Ve en sonunda 630'da Petra'yı işgal ediyor. Oysa Suudi'deki Mekke köyü ta aşağılarda, üstelik Medine'nin zıt yönünde.
    - Madem bir peygamber geldi, ve zorlu mücadelelerle dinini yerleştirdi, 200 yıldır neden hiçbir şey yazmadılar? Neden Muhammed ve 4 halife döneminden kalma tarihi bir kaynak yok? Bugünkü bildiğimiz İslam'ın en eski kaynakları neden Muhammed'den 2 asır sonra birden mantar gibi türüyor? Abbasilerin din devleti olup bu yönde propaganda çalışmalarının ürünü olmasın sakın?

    Neyse, bu liste uzar gider. Bana şu filler Mekke gibi çöl kumu ve kayalıklardan başka birşey olmayan Mekke köyüne nasıl geldi onu anlatsınlar yeter.


    Başka bir video







  • ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hocam bu videoları dan gibsonuda izle belgeselide var türkçeye çevrildi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    Daha kanıtlar çok fazla hocam ibni ishakın siyerinde geçen bi pasaj diyor ki hira dağı şehrin merkezine yani kabeye dönüktü mekkedeki mağaranın yüzü kabeye dönük değil üzüm incir gibi şeylerden bahsediyor kuran mekkenin kurak çöl ikliminde bunlar yetişmez kertenkelelerle ilgili bi çok hadis var öldürülmesiyle ilgili vs petrada eskiden kertenkelelerin çok fazla olduğu tahmin ediliyor kabe kalıntısı petradada var lat uzza menat dışında diğer putlardanda petrada var kuran şehirlerin anası tamlamasını kullanıyor bekke için petra tarihi kayıtlarda bu tarz isimlerle anılmış bi çok ticaret kervanın kesişim noktası dinlerin harman olduğu bi coğrafyada bulunuyor mekke ise bunların hiç birine uymuyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Asıl soru şu ? milyonlarca insan nasıl bu yalana inanıyorlar ? neden yalanın peşinde koşuyorlar ? neden sorgulamıyorlar ?

    Bir ömürleri bu şekilde boş şeylere geçip gidiyor, şuanki Oruç mevzusu da aynı çok tanrılı dinlerden gelme bir olay !

    Neden böyle şeylere inanıyoruz ?
  • Anladığım kadarı ile Abbasiler,Bu din tutmaz hacı,yayamazsınız bu dini böyle diyerek herşeyi baştan aşşağı değiştiriyorlar.Ben şahsen Kuran'ı bile değiştirdiklerine hatta ekleme yaptıklarına inanmaya başladım.
  • İslam külliyatı muhammed denilen karakterden 2 asır sonra ortaya çıkar muhammedin hayatı ve sonraki 1.asırda islam tarihi hakkında hiç bir külliyata raslanmaz sonra ibni ishak ibni hişamın siyerleri çıkar ardından hadisler tam 200 yıl sonra muhammedden ortaya çıkar petra konusunda bir coğrafyanın değiştirldiği gibi islam tarihini dönemin abbasilerinin değiştirmiş olma ihtimali çok yüksek değil kesin siyasi çıkarları için islam dinini kullandı emeviler vs ben islamın muhammed diye biri tarafından ortaya çıkartılmamış bi din olduğunu bile düşünüyorum abbasilerin emevilerin islam tarihi hakkında yazdıklarından başka hiçbir dış kaynakta muhammedden bahsetmez coğrafyanın değiştirildiği gibi islam tarihininde bu adamlar tarafından değiştirildiği çıkarlar uğruna kullanılan bi ideolojik araç olduğu apaçıktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkos21 -- 10 Mayıs 2019; 23:8:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • petra olsa ne olacak ki?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.