Merhaba forumdaşlar. 1 Haziran'da Life paket Caddy satın aldık. Araçla ilgili servise götürmeme rağmen çözemediğim bir problemim var. Arabayı ilk aldığımızda Iphone XS model telefonum vardı ve her arabaya bağlanışımda telefonumda "Aksesuar desteklenmiyor" hatası veriyordu. Bluetooth'la bağlı olup, telefon görüşmesi yaptığım vakitlerde de bazen sesim karşı tarafa gitmiyor, çözümü telefonu hoparlöre alarak buluyordum. Temmuz ayının başı gibi telefonumu da yenileyerek, iphone 12'ye geçiş yaptım ama aynı sorunlar devam ediyordu. Bu dediğim sorun 3-4 günde bir oluyordu. Bu hafta başında araba yağ uyarısı verince de servisten randevu aldım ve bugün sabah (10.09.21) arabamı teslim edip, tüm problemleri anlattım. Arabaya yazılım güncellemesi atmışlar ve yağ eklemesi yapıp, diğer sorunlarımı da çözmüşler. Ama yukarıda anlatmış olduğum sorunu ya tam anlayamamışlar ya da onlar da çözememişler. Google'de "caddy 2021 ios", "caddy 2021 aksesuar desteklenmiyor" gibi aramalar yapmama rağmen herhangi bir benzer başlık göremedim. Benzer bir problem yaşayan ve çözen oldu mu? Arabanın multimedyasına da format atıp, bir daha kurulum yapmıştım ama o da hiçbir şeyi değiştirmedi bu arada.
05.12.2020 güncellemesi: Türk Telekom Destek'i Twitter'dan da darladıktan sonra evimin önündeki saha dolabına teknik ekip yolladılar ve hızımı oradan yükseltip, beni aradılar. Sorun çözüldü. Darlamazsanız, teknik konuşmazsanız geçiştirmeye çalışıyorlar haberiniz olsun. Eğer başınıza böyle bir durum gelirse önce internetten biraz terimleri araştırıp ardından TT'yi darlayın.
Merhabalar. 24 mbps hipernet internete sahipken dün akşam müşteri hizmetlerini aradım ve 35 mbps olan pakete yükseltmek istedim. Altyapı sorgulamalarında 66 mbps'ye kadar hız alabiliyorum, modem değerlerimde ise 55 mbps ile 61 mbps arasında değişim oluyor. Yani 35 mbps almakta herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum ve zaten kullanırken de bir sıkıntı yaşamadım. Bu akşam oyun öncesi klasik ping testimi yaparken ping testimle beraber hız testi de yapayım dedim ve LAN ile bağlı olmama rağmen 24'ü geçemiyordum. "Ehe" dedim, "bu işte bir iş var." ve modem değerlerine baktığımda hızım tekrardan 24 mbps'ye sabitlenmiş olduğunu gördüm ve TT Online İşlemler'e baktığımda hala 35 mbps paketine sahip olduğumu gördüm. TT Müşteri Hizmetlerini aradım ve bir temsilciyle görüşebilmek için 9 dk bekledikten sonra sorunumu anlattım. "Hız testi yaptığımda 24'ü geçemiyorum, evet bir sorun var." diyor temsilci. Diyorum ki "Evet, çünkü 24 mbps'ye sınırlamışsınız." Bana 3-4 kez santralden evime gelen internette problem olabileceğini belirtti. Ben de herbir seferinde bunun mümkün olmadığını, 35 mbps kullanırken kesinti falan yaşamadığımı, bunun bir birey tarafından veya sistem tarafından yapıldığını ve modem değerlerine bakmayı bilmeyen, hız testi yapmayan insanları dolandırma operasyonu olduğunu ve neden bunu yaptıklarını sordum. En sonunda da teknik destek ekibine yönlendirmeye gerek olmadığını, hızımdaki limiti kendisinin de kaldırabileceğini veya bunu yapabilecek birine yönlendirebileceğini ama madem yapamıyorsa teknik desteğin de bu konuyu inceleyebileceğini ama en azından bu sefer bir bilgilendirme istediğimi söyledim.
Sonuca gelirsek, bu bence sistem tarafından veya bölgesel müdürlerin talimatıyla yapılan bir işlem. Böyle böyle belki de kaç milyon haneyi dolandırıyorlar. Daha önce de annemin aboneliği sırasında 16 mbps adsl internet satıp, hat 15 mbps internet verebilmesine rağmen 8 mbps ile sınırlandırmışlardı, arayıp 12 mbps'ye yükselttirmiştim ama annem ve kardeşim 2 yıl boyunca interneti böyle kullanmışlardı.

Merhaba arkadaşlar. 15.6 inçlik dizüstü bilgisayarım için en az 27 inçlik monitör bakıyordum ve sanırım MSI Optix MAG274R modelini alacağım. Bildiğiniz gibi 144hz elde edebilmek için displayport kablo gerekiyor. Bilgisayarımda mini displayport çıkışı da bulunuyor ama thunderbolt 3 çıkışı da mevcut ve benim bunu merak etme nedenim ise type-c kabloların ince olması ve bilgisayardan monitöre giden ince kablo daha çekici geldi. Monitörü alırken ya Mini DP to DP veya Type-C to Type-C kablo alacağım duruma göre. Bir de eğer görüntü aktarımı mümkünse kaç hz'ye kadar destekliyor? Ne yazık ki internette bununla ilgili bir konu bulamadım ve ileride benim gibi bu soruyu merak eden arkadaşlara da yardımcı olmuş oluruz. Umarım faydalı bir konu olur, iyi forumlar.
|
1440p için GTX 1650 Super 4GB mi AMD 5500 XT 8GB mi?
|
Oyunlar menüsünde 2 tane AC: Odyssey gözüküyor, ne yapmalıyım?
|
|
|
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.407
İkinci El Bölümü Mesajları: 61
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 407)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 998 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
1 Yanıt
0