Şimdi Ara

Tarantula Besleme Hobisi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
9
Favori
12.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tarantula değilde yılan beslemeyi düşünüyorum aileyi razı edebilirsem .


    garter snake :
    http://magickcanoe.com/blog/2007/08/20/snakes-alive/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Superior -- 17 Nisan 2011; 3:02:17 >
  • Arkadaşlar en büyük soru herhalde nerden demin edebiliriz...Yazıyı okudunuzmu bilmiyorum ama açıklamıştım.Tekrardan bağıra bağıra söylüyorum.Türkiye'de petstoplardan bulamazsınız.Türkiyede tarantulalara yönelik forum var.Benim bahsettiğim bilgilerin daha fazlası var.Ayrıca istediğiniz tarantula türünü burdan alabilirsiniz.Yalnız satan kişiler tarantula besleyen kişiler yani sitenin bir tarantula fabrikası() yok.Bu yüzden almak istediğiniz uç ürünler olmayabilir,normal türler %90 vardır.O sıralar yoksa bile ilerde olacaktır :) Fiyatlarıda burdan bakabilirsiniz.

    @Tesla dediklerin doğru.Birkaç şey eklemek gerekirse,tarantulayı ele alma yöntemleri var bu yüzden ısırılmıyoruz.[Ben hiç yapmadığımı belirtirim].Fakat bu tarantula için şöyle bir zararı var; Evinizin içinden birden alındığınızı hiç bilmediginiz bir yerde zeminin hareket ettigini vs düşünün.Bu arada zehri alınmıyor,zehri alındığı zaman yemini öldüremez,sindiremez.
    @cghogy Yılanı bende zamanında çok istedim fakat fiyatları biraz tuzlu olabiliyor

    @R.korkmazz:
    quote:

    nereden temin edebiliriz.

    kafeslerinde sıkıldıklarında evin içinde gezmeleri gerekir mi? kafeslerinde neler oluyor.

    kabuk değiştirmeleri için kafes içine birşey konuyor mu?

    beslemek için hamamböceğini çekirgeyi falan neren bulacağız.

    gündelik yaşamları nasıl oluyor. çok hareketli değiller sanırım.


    Kafeslerinden çıkarılması saçma bir durum.Sıkılma gibi bir söz konusuda değil.Şunuda belirtirim,sıkılmasın diye hayvanın 3-4 katı büyüklükde bir yuvaya konduğu zaman hayvan kaba alışamıyacak,korkacaktır Kabuk değiştirme için ayrıtten birşey koymuyoruz.Slingler için zaten kab ufak oluyor.Biraz büyüyünce kaba en fazla 1-2 dal koyabiliyoruz.Tamamen büyüdükleri zaman resimlerdeki gibi dekor ediyoruz[Daha basit birşeyde olabilir :)].Tarantulalar hareketli değillerdir evet.Arada yağ yaparlar v.b olaylardan hareket ederler.Yalnız benim CC'im[1. resim].Kabuk attıkdan sonra yazın sıcaklığı etkisiyle neredeyse hiç durmamıştı 5-6 gün :) Çekirge,unkurduyu gene sitede bulabilirsiniz.

    SORU SORACAK ARKADAŞLAR 1 KERE YAZIYI OKURLARSA SEVİNİRİM




  • Petshopda gormustum bir ara
  • Bir arada beslenemiyorlar mi mesela yavruladigi zaman yavrulari ayirmak zorundamiyiz ? Ortalama kac yavru dogurur kacta kaci yasar ?
  • Yavrulama işi çok öte bir iş.Ben bile yapmıyorum ki tam da bilgim yok.Şöyle anlatıyım bildiğim kadarı ile,Dişi tarantula top şeklinde ağ yapıyor ve işine yavrularını bırakıyor[en az 100 tane].Sonra bunu belli bir zaman sonra[malesef nezaman bilmiyorum] ayırıryoruz.Ayırmazsak ne olur derseniz,150den fazla yavru örümcek annelerine bağlı olarak,sonra bağmsız olarak yaşar.Deliklerin büyük olduğunu düşünürsek kaçadabilerler,ayrıca anneyide yiyebilirler.Herneyse ayırdıkdan sonra ayrı bir kabda bakımı yapılıyor.Yaşatma olanağı sizin elinizde,hepsini aynı kabda bakarsanız birbirini yeme durumu olup sadece en iyiler hayatta kalır.Ayrı ayrı kablarda da bakabilirsiniz.Bilgilerim yanlış olabilir siz yinede bi forumdan araştırın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TRansilvania*

    Bir arada beslenemiyorlar mi mesela yavruladigi zaman yavrulari ayirmak zorundamiyiz ? Ortalama kac yavru dogurur kacta kaci yasar ?

    Birkaç tür hariç tarantulalar sosyal canlılar değillerdir tek başlarına yaşarlar.Yani muhabbet kuşu gibi erkeği var canı sıkılmasın yanına bitanede dişi koyayım dersen ertesi gün bi tanesinin leşini bulursun
  •  Tarantula Besleme Hobisi
  • @-Tesla- 35,40 liradan başlıyorsa baya bi ucuzmuş sağol cevapladığın için. ben zamanında hamsterda besledim yavrulattım yavruları kimse almadı fare diyerekten 8 tana doğan yavru büyüdü birde onlar birbiriyle çiftleşince varın siz düşünün sayıyı. tarantulada iyi doğuruyor yazılarınızdan anladağım kadarıyla. bu arada bunlar vahşi hayvanlar belgeselde dişi işini hallettikten sonra erkeği yiyiyordu diye hatırlıyorum buda vahşiliklerini tanımlıyor olsa gerek kokuları nasıl çok pis kokuyorlarmı hamster gibi?
  • Kokusu yokki Evet yiyor bu yüzden çiftleştikden sonra ayırmak gerek
  • Üstüne para verseler ben beslemem.
  • Çok seviyorum bu hayvanları ellerine sağlık :)
  • O zaman erkek tarantula beslemek daha mantıklı hem yavrulama sonrasında da ayırma derdi yok hem de daha ucuz yanlış mıyım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    O zaman erkek tarantula beslemek daha mantıklı hem yavrulama sonrasında da ayırma derdi yok hem de daha ucuz yanlış mıyım?


    Doğru diyorsun hocam.Türkiye'de petshoplarda bulubileceğimiz bir yer yok mu acayip merak saldım bu hayvana.
  • Erkek tarı beslemek daha iyi değil.Daha erken ölüyorlar ve bir sürü eksi yanları var.Örnek olarak:

     Tarantula Besleme Hobisi


    Bilin bakalım hangisi erkek Resim çiftleşmeden bu arada.Alacağınız yeri yazdım bi zahmet okuyun
  • Erkeği görünce millet kaçtı
  • Yorumları bekliyorum UP UP UPUP UP PUUPU
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CxCxCx

    @-Tesla- 35,40 liradan başlıyorsa baya bi ucuzmuş sağol cevapladığın için. ben zamanında hamsterda besledim yavrulattım yavruları kimse almadı fare diyerekten 8 tana doğan yavru büyüdü birde onlar birbiriyle çiftleşince varın siz düşünün sayıyı. tarantulada iyi doğuruyor yazılarınızdan anladağım kadarıyla. bu arada bunlar vahşi hayvanlar belgeselde dişi işini hallettikten sonra erkeği yiyiyordu diye hatırlıyorum buda vahşiliklerini tanımlıyor olsa gerek kokuları nasıl çok pis kokuyorlarmı hamster gibi?


    Fareler ensest mi takılıyor yani?
  • Akrepler icin de bir yazi yazar misiniz? Akrepler daha cok ilgimi cekiyor.
  • "Tarantula besmele fobisi" anladım
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.