Şimdi Ara

Tanx ve Cotx türevinin ispatı lazım.Acil!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
17.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tanx ve cotx fonksiyonlarının türevinin ispatı lazım çok acil.
    Hoca bu sorulardan birini kesin soracağını söyledi.

• Temel türev tanımından yola çıkacaksın;

1)Fonksiyonun tanx olacak.
    2)Fonksiyonun x noktasından delta x kadar uzaktaki değeri tan(x+deltax) olacak

Sonra bunları temel türev tanımında yerini koyup, 1-2 trigonometrik düzenleme ve arkasından temel limit kurallarıyla limit değerinin 1+tan^2(x) yada sec^2(x) olduğunu bulacaksın.
  • (sinx/cosx)'=(cosx^2+sinx^2)/cosx^2

=1+(sinx/cosx)^2

=1+(tanx)^2
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shady

Temel türev tanımından yola çıkacaksın;

1)Fonksiyonun tanx olacak.
    2)Fonksiyonun x noktasından delta x kadar uzaktaki değeri tan(x+deltax) olacak

Sonra bunları temel türev tanımında yerini koyup, 1-2 trigonometrik düzenleme ve arkasından temel limit kurallarıyla limit değerinin 1+tan^2(x) yada sec^2(x) olduğunu bulacaksın.

Ben türevi hiç anlamıyorum.Hoca zaten sıfır almayalım diye soracak bu soruları.
    Eğer bunların ispatının gösterildiği bir sayfanın resmi yada internet sitesi varsa onlara bakıp ordakilerini ezberleyip sınavda yazmayı düşünüyorum.
    İstediğim tam olarak bu.
  • lim h 0 a giderken F(x+h)-F(x)/h (limiti varsa türevlenebilir, ispat yöntemi) F(x) = tanx, lim tan(x+h)- tan(x)/h (hepsine bölü) tan(x+h) ı dönüşümden açarsın. Son olarak tanh + (tanx)kare. tanh / h olur. tan(h) parantezine alırsan lim tanh(1+(tanx)kare )/h kalır. limit kuralından h 0 a giderken sonuç 1 + (tanx)kare olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Crowley -- 12 Ocak 2010; 13:19:05 >
  • cotx nasıl oluyor?
  • Bölümün türevini kullanarak yapabilirsin.Cot x = cosx / sinx türev =( -sinx.sinx - cosx.cosx ) / sinx.sinx

=-1/ sinx . sinx

=-cosecx. cosecx
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Faktöriyel Sorusu Yardım?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer istersen çarpımın ve bölümün türevi de vikipedi de var belki burda da vardır ama ben google a yazınca iilk onu gördüm.buyur link burda arkadaşımhttp://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrev
  • tanx in türevi limit tanımı ile ispatı

lim (h→0) [f(x + h) - f(x)]/h
    = lim (h→0) [tan(x + h) - tan(x)]/h
    = lim (h→0) [sin(x + h)/cos(x + h) - sin(x)/cos(x)]/h
    = lim (h→0) [(cos(x)sin(x + h) - sin(x)cos(x + h))] / [h cos(x)cos(x + h)]
    = lim (h→0) [cos(x)(sin(x)cos(h) + cos(x)sin(h)) - sin(x)(cos(x)cos(h) - sin(x)sin(h))] / [h cos(x)cos(x + h)]
    = lim (h→0) [sin(x)cos(x)cos(h) + cos²(x)sin(h) - sin(x)cos(x)cos(h) + sin²(x)sin(h)) ] / [h cos(x)cos(x + h)]
    = lim (h→0) [cos²(x)sin(h) + sin²(x)sin(h)) ] / [h cos(x)cos(x + h)]
    = lim (h→0) [sin(h)(cos²(x) + sin²(x))] / [h cos(x)cos(x + h)]
    = lim (h→0) sin(h) / [h cos(x)cos(x + h)]
    = lim (h→0) [sin(h)/h] * lim (h→0) [1/cos(x)cos(x + h)]
    = 1 * 1/ [cos(x)cos(x + 0)]
    = 1/cos²(x)
    = sec²(x)

Alıntıdır
    Kaynak:http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20081128145853AATOoEv

Aynı ödevi bizede verdilerde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Constant1ne -- 22 Kasım 2012; 22:08:04 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.